Persoonlijk kan ik bijzonder genieten van Beau van Erven Dorens. Ook de blonde Oprah -maar dan anders en mooier- Linda de Mol zie ik graag voorbij komen. Stiekem furlieft misschien. Reken dus maar dat ondergetekende aan de buis zat tijdens hun duopresentatie van het televisieprogramma M/V op Talpa. Het had iets wetenschappelijks, had ik me door iemand laten vertellen.

M/V is een populair-wetenschappelijk entertainend programma. Populair wetenschappelijk, pseudo-wetenschappelijk, grenswetenschap, dat is één pot nat. Noem M/V daarom gerust een soort GW, maar dan op televisie, en met mooie mensen die gericht praten over het verschil tussen de sexen.
Aan de zijlijn kijkt de psychologe Roos Vonk toe; zo nu en dan biedt ze wat meer achtergrondinformatie bij de items die de revue passeren.

Beau van Erven Dorens en Linda de Mol in M/V
( Beau van Erven Dorens en Linda de Mol in M/V )

De opzet van het programma is eenvoudig: drie bekende koppels vertellen over hun persoonlijke ervaringen in the battle of the sexes. Hiermee bevestigen ze doorgaans de klassieke verschillen die tussen mannen en vrouwen heersen en dat is vermakelijk. 

Het is niet alleen om te lachen. Er gebeuren ook fascinerende experimenten. In de eerste afleveringen was professor John Manning te zien. Hij kon op basis van de vingerlengte bepalen wie een hardloopwedstrijd zou winnen. Vooraf overhandigde hij zijn voorspelling en die bleek nagenoeg te kloppen. 

John Manning de vingervoorspeller
( John Manning, de vingervoorspeller )

"Een lange ringvinger ten opzichte van de wijsvinger geeft aan hoeveel testosteron iemand heeft. Testosteron heeft effect op de hersenen en het lichaam. Als een jongen voor zijn geboorte veel testosteron heeft gehad, heeft hij een effecient hart en vaatstelsel. Dus, hoe langer iemands ringvinger ten opzichte van de wijsvinger, hoe sneller iemand kan lopen," aldus Manning

Ik zal er verder weinig omheen vertellen, u kunt de leuke aflevering gewoon online bekijken en zelf een mening vormen. Onder dit blog ziet u een kort fragment, maar de integrale aflevering kan op de website van M/V bekeken worden. Volgende week kijk ik alleszins weer naar Linda M/V.

Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden