Ja hoor, één piramide in Nederland was onze aandacht ontglipt. Tijdens de Floriade (dat is een wereldtuinbouwtentoonstelling) werd in 2002 een mooie constructie uit de grond gestampt.

Men doopte de 40 meter hoge zandberg anex piramde "Big Spotters Hill". Hij fungeerde als centrale deel van de Floriade. De ontwerpers hebben zich laten inspireren door Farao Cheops himself. Dat is te merken, de oppervlakte die de piramide van Hoofddorp beslaat is even groot als de Egyptische tegenhanger... 

Piramide van de Floriade 2002
Piramide van de Floriade 2002
( Piramide van de Floriade 2002, via Google Earth )

Hierboven ziet u een luchtfoto die we via google-earth hebben genomen. Als u zelf een kijkje wilt nemen dan kunt u dat via deze .kmz doen.

De piramide van de 2002-Floriade
( Een blik vanop de grond. Let op de grootte. )

Meer informatie over de 2002-Floriade vindt u op de website van de wereldomroep. Een fotoverslag via deze link. U kunt ook nog altijd zelf een kijkje gaan nemen, de piramide staat er nog.

Piramide van de Floriade in 2002

De volgende Floriade wordt in 2012 georganiseerd. Place to be zal dan Venlo zijn.
Picobyte: Eej zien jullie ook dat de "piramide" eigenlijk een beetje erg vlak loopt.
Dat komt omdat het helemaal geen piramide is, zoals iedere floriade moet er altijd dik geld bij en dat kon de gemeenteraad zich na eerdere mega blunders rond de floriade niet meer veroorloven.
De helft van de grond is dus weg bezuinigd en daardoor is het nu een zielig heuveltje en valt er omdat je niet over de bomen kijkt ook weinig te vliegtuig-spotten
Stroom moet vloeien.
Op 22-10-2007 16:58:44 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden