Volgens de Amerikaanse media is de Cubaanse leider Fidel Castro recordhouder in het overleven van aanslagen op zijn leven. Er zouden in de loop der jaren zo 'n 637 pogingen ondernomen zijn om hem of te doden of in discrediet te brengen.

Zowel de CIA als Cubaanse anti-revolutionisten faalden in hun uitvoering om Castro op te blazen, neer te schieten en te vergiftigen. Zelfs een 'ludieke' poging van een CIA agent om Castro z'n baard af te scheren mislukte. Sommige mensen lijken te beschikken over een uiterst waakzame beschermengel... of mischien wel beschermduivel.


( Zelfs een onfortuinlijke val op de dictatoriale baard wist Castro te overleven )

Hitler.

Een korporaaltje van het regiment Schicklgruber van de Bavaria Infanterie bleek tijdens en na de Eerste Wereldoorlog ook over een een zeer krachtige beschermer' te beschikken. Deze korporaal kennen we nu als Adolf Hitler. Tijdens de Eerste Wereldoorlog raakte hij zowel aan de Ieper al aan de Somme gewond. (Hiervoor ontving hij het IJzeren Kruis.) Tijdens zijn verblijf in de loopgraven werd hij op een nacht plotseling wakker, hij klom uit de loopgraaf en liep het niemandsland in.
Op dat moment raakte een granaat de loopgraaf die hij zojuist had verlaten. Niemand van zijn kompanen in die bewuste loopgraaf overleefde het voorval.

Op 8 november 1939 vond de eerste volwaardige bomaanslag op Hitler plaats. Die avond hield Hitler een speech voor de Nazi partij in een bierstubbe. Ondanks de goed geplande operatie mislukte deze aanslag. Hitler verliet onverwacht vroegtijdig de kroeg en overleefde de explosie waarbij 7 partijgenoten om het leven kwamen en 63 anderen gewond raakten.

De bekendste aanslag op Hitler vond plaats op 20 juli 1944. Kolonel von Staufenberg plaatste een tas met explosieven vlakbij de voet van de Führer.
Helaas verplaatste iemand de tas achter een tafel. En het was dankzij deze zware eikenhouten tafel dat Hitler de aanslag overleefde.

Ook de 3 door de Duitse generaal Canaris geplande aanslagen op Hitlers leven mislukten allemaal. Hitler zelf was hevig geïnteresseerd in occulte zaken en mystiek, hij was ook niet echt verrast door zijn geluk, hij geloofde immers dat het in zijn lot besloten was. Zou het inderdaad zo kunnen zijn dat een beschermengel (..of zo u wilt duivel) Hitler beschermde?

Uit de biografie van de Führer leren we hoe een 'hogere macht' hem zou hebben bijgestaan. Veel Duitse officieren hebben beschreven hoe de Fuhrer talloze onvoorspelbare en onlogische beslissingen nam, die uiteindelijk allemaal in zijn voordeel uitpakten. Tot de slag bij Stalingrad, gelijk met een groot deel van het Duitse leger leek leek ook Hitlers beschermengel gesneuveld te zijn.

Napoleon.

Hitler en Castro zijn zeker niet de enigen die een onwaarschijnlijke hoeveelheid geluk hebben gehad. Wat te denken van Napoleon? Diverse malen zijn in gevechten de paarden onder de keizerlijke kont kapot geschoten of werden de generaals en assistenten die rond de keizer stonden geraakt door kanonskogels.Napoleon zelf bleef altijd ongeschonden. Toen Napoleon zelf nog een luitenant was, en later generaal, ging hij in de veldslagen altijd voorop tot de aanval over. Veel besproken is een incident waarbij Napoleon met zijn manschappen slechts gescheiden door een brug tegenover de Oostenrijkers stond. Napoleon aarzelde niet en stormde als eerste onder een regen van vijandelijk vuur de brug over. En zelfs toenbleef hij, in tegenstelling tot veel van zijn volgende soldaten, wonder boven wonder ongeschonden.

In 1858 werd er door een jonge Italiaanse revolutionair, Felice Orsini, een mislukte aanslag op hem gepleegd. Het leverde Napoleon slechts een snee zijn neus op. Omstanders kwamen er niet zo gelukkig vanaf, er vielen wel enkele doden en veel gewonden.


(Kennelijk zagen de meeste soldaten Nappie alleen maar van achteren...voordat ze stierven )

Stalin.

Maar ook Stalin kan bogen op een krachtige beschermengel (..of zo u wilt duivel).
In 1935 crashte piloot Nikolai Blaging doelbewust op de vleugel van een vliegtuig waarvan hij dacht dat Stalin aan boord zat. Helaas, Blaging was niet op de hoogte dat de plannen vlak voor vertrek waren gewijzigd en dat in plaats van Stalin 'slechts' techneuten en hun familie aan boord waren.

Gerard: Niet het handelen vanuit ons dualistisch systeem zal de wereld veranderen, maar de verandering in onszelf zal de wereld veranderen want wat wij als de wereld zien is een beeld dat we in onszelf projecteren vanuit ons verleden, onze conditionering.
'Don't forget rule number 6'
Op 23-07-2007 0:16:08 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
I. Gorewitz:
F.Floor (61):

Dit verhaal klopt. Maar er zijn wel 100 versies van. De meer wetenschappelijke en die ook aanstaande gebeurtenissen op een rekenkundige manier tracht te voorspellen kun je vinden op www.promootio.nl/floor en scroll naar toekomst.txt

We weten je site nu wel te vinden, dus spammen hoeft niet meer
(bericht gewijzigd op 2-11-2007 21:19:27)
Op 02-11-2007 21:19:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden