In 2004 staken de weinige bewoners uit de omgeving van Chase Lake in Noord Dakota (V.S.) de koppen bij elkaar. Ze hadden een prachtig plan bedacht om de natuurbeheerders van het uitgestrekte Chase Lake National Wildlife Refuge eens een flinke loer te draaien. Ze zouden in één nacht tijd 27.000 pelikanen stelen. Met kleine rubber bootjes zouden ze heimelijk het gebied binnen trekken om vervolgens met vangnetten te proberen om alle vogels weg te vangen. Vervolgens zouden ze de enorme hoeveelheid gevangen pelikanen in wachtende vrachtwagens laden om ze naar elders te vervoeren. Natuurlijk had iedereen in het complot afgesproken om niet met buitenstaanders over de grap te spreken.


( Een broedeiland in het Chase Lake )

En zo gezegd zo gedaan. Op 10 juni 2004 schrokken de beheerders van het natuurgebied zich een hoedje. 27.000 pelikanen waren zonder een spoor achter te laten verdwenen. De vogels hadden duizenden nesten en eieren achtergelaten. Men zocht het hele gebied af, maar er was geen één pelikaan te vinden. Alhoewel. OP 25 kilometer afstand van het broedgebied werd 1 dode pelikaan gevonden, onderzoek wees uit dat deze vogel aan botulisme was gestorven. Maar verder was er geen spoor meer te vinden van de vogels. Ook had niemand de enorme trek van 27.000 pelikanen gezien. Foto's van weer satellieten en radarbeelden van omringende luchthavens liet ook niets zien van een vogeltrek. De 27.000 pelikanen leken in rook te zijn opgegaan. Gelukkig hadden de natuurbeheerders nog één troost, niet alle pelikanen waren verdwenen nog een paar duizend exemplaren waren achter gebleven.

Op 12 juni kwamen de grappenmakers weer bij elkaar. Ze hadden hun werk niet helemaal goed gedaan, er waren nog pelikanen over in het gebied. En dus besloten ze om het grapje nog eens dunnetjes over te doen. Op 17 juni 2004 was het weer raak. Toen de natuurbeheerders gingen kijken naar de overgebleven pelikanen zonk de moed in hun schoenen. De laatste 2.000 pelikanen waren verdwenen.


( Pelikanen, niet bepaald de kleinste vogelsoort )

Kim Hanson, manager van het park kon uiteindelijk geen enkele verklaring geven over wat er met de pelikanen is gebeurd of waar de vogel gebleven zijn. De grappenmakers hadden hun missie met succes volbracht en tot op de dag van vandaag weet geen enkele buitenstaander van hun opmerkelijke prestatie af; gniffelend zitten ze in lokale kroegen bij elkaar als ze de krantenkoppen nog eens doornemen.

Natuurlijk is dat van die grappenmakers puur speculatief van mijn kant. Maar tussen 10 en 17 juni 2004 verdwenen er, zonder een spoor achter te laten, 29.000 pelikanen uit het Chase Lake National Wildlife Refuge. Maar als het geen grappenmakers waren wat was het dan wel?

Misschien zijn het wel internationaal opererende grappenmakers, een vaste club lieden die er lol aan beleeft om dit soort vreemde grappen met dieren uit te halen?

In 2006 hadden ze hun oog laten vallen op een weiland in Lymington, New Forest, Hampshire (Eng.). Daar stonden 6, duizend kilo per stuk wegende, waterbuffels. Gekleed in zwarte pakken en met een vrachtwagen onopvallend in de buurt geparkeerd slopen ze begin februari 2006 het weiland binnen. Met touwen dreven ze de logge dieren de vrachtwagen binnen en vertrokken naar een schuilplaats. Omdat Waterbuffels eigenlijk continu uitwerpselen laten vallen was er een speciale crew belast met het opruimen van de sporen zodat het net leek alsof de dieren in rook waren opgegaan.

De ander dag werd er groot alarm geslagen en de politie kwam er aan te pas om de diefstal van de waterbuffels in kaart te brengen. Agent Christopher Yates, die met het onderzoek belast was zei; "Er was geen spoor of indicatie dat de buffels gewoon weggelopen waren. Het is ongeloofwaardig dat niemand de 6 reusachtige beesten het veld uit en in hebben zien lopen.Het idee dat iemand ze opzettelijk uit de wei laat gaan is extreem absurd".


( Of hadden de dieren zich stiekem in een slootje verstopt? )

Om het mysterie nog groter te maken brachten de grappenmakers de 6 waterbuffels in de nacht van 9 februari de dieren weer terug naar hun wei. En Inderdaad was iedereen stom verbaasd toen om 07.00 uur 's morgen de dieren weer gewoon in hun wei bleken te staan. Een woordvoerster van de politie zei: "Ze zijn terug, we hebben geen idee waar ze geweest zijn of hoe ze weer terug zijn gekomen, het is een mysterie."

De grap was geslaagd maar hoe kon het ook anders. In november 2005 hadden ze dezelfde grap met de waterbuffels ook al uitgehaald. Ook toen waren de beesten een paar dagen op mysterieuze wijze verdwenen en verschenen.

Wederom is het idee van de grappenmakers speculatief. Maar als er geen grappenmakers aan het werk waren geweest hoe konden er dan 6 waterbuffels zomaar plotseling verdwijnen om daags later weer te verschijnen? U gelooft toch zeker niet in UFO's en al helemaal niet in scheurtjes in de dimensies ofzo? Kom nou zeg.

Het zijn grappenmakers wat ik je brom.

CCRider: Ik lees dit nu pas, dankzij de link van veteo.
Intressant verhaal vooral dat van die pelikanen....
My dentist told me I need a crown. I was like I KNOW, RIGHT?
Op 04-05-2014 0:22:55 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Veteo: Een pelikaan weegt zo'n 10 kilo. En dat maal 27.000 is dus 270 ton!
You don't know what you've got until it's gone...
Op 04-05-2014 0:38:12 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
satijn:
Veteo:
Een pelikaan weegt zo'n 10 kilo. En dat maal 27.000 is dus 270 ton!

Vast met het moederschip weg gebracht!
(bericht gewijzigd op 4/5/2014 7:46)
Op 04-05-2014 7:46:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden