Woehoe, de politieke poppenkast is voorbij! Partijen hebben hun best gedaan om de gunst van de kiezers te krijgen en er bleef geen middel onbenut, tot onwerkbare schuursponsen aan toe.
Wie denkt dat we nu verlost zijn van het geschreeuw en de retoriek komt bedrogen uit. Wij (het electoraat) hebben het niet goed gedaan; schaam ons!

Volgens een trits 'deskundigen' die daags na de verkiezingen hun woordje voor het oog van de camera mochten doen hebben we gekozen met een te beperkt blikveld. We hebben niet gekeken naar de rol van Nederland in de wereldpolitiek, en zeker niet naar de rol van Nederland in Europees verband. We hebben gekozen met een te beperkt en zelfs egoïstisch blikveld. Sommige 'deskundigen' poneerden de stelling dat het kiesvolk eigenlijk weer terug wil naar het naar binnen gerichte stabiele politiek klimaat van de jaren '50. En kennelijk is dat volgens de 'deskundigen' fout.

Maar wie kijkt er nu eigenlijk naar haar of zijn kiesgedrag in verhouding tot Europees of mondiaal verband? Wie verdiept zich dermate in de diepere politieke achtergronden en het breder strategisch belang van de partij van voorkeur? Moeten we ons daar echt druk over te maken? Iedere week weer worden we, of door links of door rechts, gegeseld door Haagse proefballonnetjes of maatregelen die het leven nog complexer maken. Natuurlijk willen de meeste mensen gewoon rust in de politieke tent!

De reden daarvoor kunt u in het onderstaande filmpje zien. Motorrijders demonstreren op onvrijwillige wijze dat het leven echt te kort is om je druk te maken over zoiets vluchtigs en ongrijpbaar als de politiek. Denkt u daar even aan, tijdens het nuttigen van het ontbijt en het lezen van de krant? Het kán uw laatste tikke-eitje zijn, of de laatste kus op de zachte lippen van man- of vrouwlief. Ieder moment is er om te beleven!

GW wenst u daarom veel genot bij het leven en erhm... tijdens het kijken van onderstaande video:

Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden