Denken, denken...Heerlijk is het: salontafelfilosofie. Sommigen noemen het borreltafelfilosofie, barfilosofie, zeverfilosofie, kringetjesgedraai, luchtverplaatsing in het oneindige, ..., maar hoe u het ook moge noemen: het blijft vermakelijk en sommige zinnen durven wel eens te blijven hangen.

Op YouTube, waar u iemand beter leert kennen dan de gemiddelde buurman, komen we zo nu en dan iets tegen dat salontafelfilosofie naar nieuwe hoogtes brengt. Vooral jonge geesten, volop in verwondering over de wereld van individuele perceptie om zich heen, doen ons gniffelen...

En natuurlijk, nadat de salontafelfilosoof zijn woordje heeft gedaan is de cynicus en/of sarcast er om de boel ofwel te relativeren, ofwel in de maling te nemen. Minstens even vermakelijk.

Hieronder ziet u een mooi voorbeeld van bovenstaande. In de eerste video ziet u een YouTube-user genaamd Cormack die op een tripje gaat. In de 2e video ziet u het antwoord van redactie-favoriet The Boring Dispatcher, die bijna dagelijks vanop zijn werk videoblogs maakt.

Ofwel, het leven zoals het is:


( YouTuber Cormack filosofeert... )


(Humorfilosofie van YouTuber The Boring Dispatcher)
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden