Voordat we u naar de onderstaande opmerkelijke video over “de kleine mensen van Flores” laten kijken stoppen we eerste even uw hoofd vol met wat wetenswaardigheden over “kleine mensen”.
Waarom? Nou simpel: volg de denkbeeldige puntjes met een denkbeeldig potloodje en zie welke plaatje er ontstaat. Vergelijk daarna uw mening met die van de deskundigen uit de video. Ik ben benieuwd tot welke conclusie u komt.(Iraanse mummie 25 centimeter)

Egypte.

De oude Egyptenaren hebben ons een hele reeks aan uit steen gehouwen beeltenissen nagelaten van belangrijke lieden. Één daarvan is opvallend omdat het verhaal achter deze figuur afwijkt van het geheide godheid of farao verhaal. We hebben het over Bes (Bisu, Aha).


( Bes, kwam uit het oosten.. )

Als “godheid” had Bes onder andere de rol van beschermheer voor zwangere vrouwen en kinderen. Maar zijn beeltenis stond ook garant voor een goede sfeer in huis, en hij werd gezien als een party animal. (Wat dus waarschijnlijk de reden is waarom er zoveel afbeeldingen van deze Bes zijn gevonden).

Bes was een “dwerg” of kleine mens. En in tegenstelling tot de meeste Egyptische goden wordt hij ook als “mens” afgebeeld en kijkt hij, ongebruikelijk voor de Egyptische kunst, recht vooruit. Het verhaal achter Bes wijkt ook af. Volgens vertalingen blijkt dat Bes “uit het Goddelijke land” komt, vermoedelijk bedoelden ze hiermee ergens uit het oosten (Mesopotamië of Azië?)
Men verwees ook wel eens naar Bes als “Heer van Pwene” wat weer verwijst naar het mysterieuze land van Punt.

Iran.

Het Iraanse nieuwsblad “Persian Journal” meldde op 29 oktober 2005 het volgende; Politiechef Hamid Gorizan toonde journalisten het lichaam van de onlangs in beslag genomen dwerg. Tegenover de journalisten verklaarde Gorizan dat het om het lichaam van een ongeveer 1000 jaar oude mummie gaat. De dwerg is volgens de politiechef ergens tussen het 12de en 16de levensjaar overleden en is niet groter dan 25 centimeter.


( Politiechef kijkt naar de mini mummie )

Forensische studies hebben uitgewezen dat het lijkje ondanks de opgravingen behoorlijk intact is gebleven. Men schat dat de dwerg ongeveer 16 of 17 jaar oud moet zijn geweest toen het overleed. Het geslacht van de minimummie is nog niet bepaald. Omdat er in de buurt overblijfselen van zeer lage muren zijn opgegraven denken sommigen nu, na het vinden van de mummiedwerg, dat er ooit een heuse dwergenstad heeft bestaan. Archeologen wijzen vooralsnog deze theorie van de hand.

“In de afgelopen 38 jaar van opgravingen in de regio hebben archeologen geen bewijs gevonden van een dwergenstad. Overblijfselen van muren, nu 80 centimeter hoog, suggereren een oorspronkelijke hoogte van rond de 190 centimeter. Omdat we ook muren van 5 centimeter hoog hebben gevonden wil nog niet zeggen dat daar dwergen gewoond hebben”, aldus Mirabedin Kaboli, hoofd archeologie Shahdad stad.

Ierland.

Volgens een oeroude (2.500 v.Chr.) Keltische overlevering stuitten oprukkende Kelten in Ierland op een vreemd volkje wat zij de naam “Fir Bolg” gaven. Fir Bolg betekent letterlijk “kleine dikke mannetjes”. Kennelijk maakten de Kelten korte metten met dit volkje en koloniseerden ze het gebied. Verwijzingen naar dit minivolkje kan men heden ten dagen nog horen in de vele fabels over kabouters die het Ierse landschap nog steeds zouden bewonen.

Duitsland.

In Europa zijn zover ik weet nog geen sporen gevonden van een volkje van “kleine mensen”. Wel zijn er ontzettend veel legendes die ernaar verwijzen. Laten we eens kijken naar de betekenis van het woord dwerg. Het woord Dwerg komt vermoedelijk van het Oud-Saksische Dwerch/Dworch (omstreeks 1300) wat ‘onnatuurlijk kleine mens’ betekent.
Mogelijk is Dwerg verwant aan het Oud-Indische Dhvaras, wat zoveel als demon wil zeggen.

Er zijn duizenden vertellingen over kleine mensen (of zo u wilt dwergen).  Maar de oudste en nog in zwang zijnde vertelling is de Noorse Theoderic (of Didrik sage). Dit verhaal is te herleiden tot de beroemde Duitse Nibelungs sage.
Het is een klassieke vertelling over heldenmoed, liefde, verraad, hebzucht en dood. De oorsprong van deze sage is op haar beurt weer herleidbaar tot de 5de eeuw na Christus.
Voor dit artikel is interessant dat het verhaal vertelt over de ondergrondse heersers;
Nibelung jr. en Skilbung, de zonen van Koning Nibelung, regeerden over een machtige stam van “Dwergen”.  Uit de vertellingen blijkt dit volkje onder andere uitmuntende ijzer-/goudsmeden waren.

Tibet/China.

1938.
Archeoloog Chi Pu Tei ontdekte keurige rijen graven in het Baian Kara Ula gebergte nabij de Tibetaanse grens. In grotten ontdekte hij afbeeldingen van wat leek op wezens die helmen droegen en afbeeldingen van ons zonnestelsel. Ook vond hij opmerkelijk kleine skeletten met ongebruikelijke grote schedels.
Chi Pu Tei kwam met de theorie dat de skeletten afkomstig zouden zijn van een inmiddels uitgestorven soort mini berggorilla en dat de afbeeldingen gemaakt zouden zijn door mensen van een lokale stam.
Wel vond het team een stenen schijf, het had een gat in het midden en een fijne groef spiraalde van uit het centrum naar de buitenste rand,  vergelijkbaar met een ouderwetse langspeelplaat. De ononderbroken groef bleek te bestaan uit allerlei vreemdsoortige hiërogliefen. Niemand kon ontcijferen wat er te lezen stond.

Dropa

( Dropa... tja )

1962.
Dr. Tsum Um Nui brak uiteindelijk de code en was in staat de tekst te lezen. Het was de Peking Academie voor Prehistorie die hem verbood om zijn bevindingen te publiceren. In 1965 werd dit verbod opgeheven.

1965.
716 van deze schijven werden ontdekt in dezelfde grotten. Hierop zou het verhaal staan over hoe een buitenaards volk met hun ruimteschip crashte in het Baya Kara Ula gebergte. Ze noemen zichzelf de Dropas. Hun vreedzame bedoelingen werden door de plaatselijke menselijke Han stam niet begrepen. De Dropas werden door de Han vervolgd, opgejaagd en gedood. De situatie van de Dropas leek uitzichtloos, gevangen in een onherbergzaam en vijandig gebied en niet in staat om hun schip te herstellen. Het verhaal van de schijven wordt ondersteund door de mythes uit dat gebied.

Naar verluidt wonen er in dat gebied nog steeds stammen die zich Dropas en Han noemen. De fysieke kenmerken van beide stammen zijn noch Chinees noch Tibetaans. Ze zijn tenger en niet langer dan 1,50 meter.

De video:

Zo nu hebt u voldoende om het plaatje in te kleuren. Bekijk de video en laat ons weten wat u denkt!

 

moonwalker: Zeer interessant artikel. Sorry dat ik het "bump", maar de video doet het niet meer. Als iemand de videos kan vinden, houd ik me aanbevolen.
Before I read newspapers I was uninformed. After reading newspapers I became misinformed
Op 04-12-2009 18:09:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
lucas: bijzonder nieuwsgierig naar de video.....maar hij is door you tube verwijderd.....vreemd toch....en jullie reageren zelfs niet.
Op 10-01-2010 9:37:54 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
lucas:

bijzonder nieuwsgierig naar de video.....maar hij is door you tube verwijderd.....vreemd toch....en jullie reageren zelfs niet.

het artikel is uit 2006 en van youtube verdwijnt weleens wat...
Is it electrickery?
Op 10-01-2010 10:51:17 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden