Wat hebben Lincoln, Carnegie, Roosevelt, Edison, Piaf, Rockefeller, Hugo, Thoreau, Ford, Emerson en Einstein met elkaar gemeen? Zij wisten allen "Het Geheim"!

Langzamerhand worden steeds meer fora besmet met het "Ik-wil-weten-wat-het-geheim-is virus. Hier bijvoorbeeld; en hier, en hier ook. Laatste link komt uit op een 'officieel' forum waar een van de hoge piettevrouwkes, Rhonda Byrne, eigenaar van is. Zij is een van de leden van de directie van Prime Time Productions in Australie. Op elk van de fora hierboven wordt druk besproken wát nu eigenlijk Het Geheim is waar men zich zo druk over loopt te maken. Natuurlijk vind je er de wildste theoriën terug. Maar zo nieuwsgierig als ik ben, wilde ik natuurlijk meer weten. Ik ging op onderzoek uit....

"Het Geheim" (in het engels "The Secret") is een nieuwe TV productie van Prime Time waarvan de opmaak enigzins gelijk zal zijn aan die van de film "What the Bleep do we Know". Het onderwerp daarentegen is totaal anders. Het mooie van deze TV serie is dat het wereldwijd uitgezonden zal worden. De pilot zal 2 uur zendtijd gebruiken en daarna zullen vervolg-episodes gebruikt worden om verder het materiaal in te gaan duiken. Op de website van "The Secret" (zie link 'TV productie' hierboven) worden we 'wijzer' gemaakt met 2 video's/trailers. Een normaal, niet-wetenschappelijk georiënteerd en weinig intellectueel persoon zal met deze 2 clue's niet ver komen.

Verder zoekend op de fora kwam ik een theorie tegen waar in eerste instantie mijn interesse niet van werd opgewekt, maar desondanks klikte ik de link natuurlijk aan en stuitte op dit boek. De naam Charles Haanel zei helemaal niets, maar zijn boek, The Master Key System, vertoonde erg veel gelijkenissen met de info die over "The Secret" werd getoond op internet. Zoekend naar Haanel, kwam ik een foto van hem tegen:

Deze man had ik eerder gezien! Ik wist alleen niet meer waar en wanneer. Al zoekend kwam ik helaas weer op het begin uit, op de website whatisthesecret.tv. Na nog een keer de clue's te hebben bekeken, zag ik hem! Haanel. Met de woorden "This man uncovered 'The Secret' like the great men before him". Dat was bewijsstuk 1 dat "The Secret" kon gaan over Haanels boek "The Master Key System":

 

Nu ik wist waar ik moest zoeken volgden al snel meer bewijzen. Na het subscriben op http://www.thesecretletters.com/, een 'onafhankelijk' website die zelf ook 'onderzoek' heeft gedaan naar wat Het Geheim nu eigenlijk is, vond ik nog wat. De 2 clues die je van hun ontvangt zijn waarempel de eerste 2 hoofdstukken van het boek van Haanel!

Vervolgens vond ik hier een interview met Rhonda Byrne (ja die van Prime Time ja). En in dat interview laat ze wel erg veel info los dat sterk lijkt op wat Haanel in zijn boek geschreven heeft. Ook een aardig detail is dat in 1 van de video-clues wordt verteld dat Het Geheim in 1933 door de Kerk verbannen werd. Hetzelfde gebeurde in 1933 met Haanels boek!

Voor mij dus een duidelijk zaak. De TV serie "The Secret" zal in iedergeval over The Master Key System gaan. Of er nog meer in de serie zit, weet ik niet. Maar daarentegen kan ik het ook allemaal mis hebben en bevat "The Secret" echt iets dat wij nog niet weten en altijd in handen van een kleine selecte groep heeft gelegen, die dankzij dat geheim enorm success heeft geboekt.

Fin

Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden