In het Britse Fawlty Towers maakte John 'don't mention the war' Cleese zich onsterfelijk door zijn Duitse hotelgasten te benaderen als waren het krijgers uit de oorlog zelf. Onderaan dit blog kunt u dat fragment bekijken. Hiermee benadrukte hij in de huid van Basil Fawlty reeds vele jaren geleden de diepe maar ongeleide pijn die velen nog steeds rondom de figuur van mini-snorremans Adolf Hitler voelen.

Doen wat Adolf deed (handje omhoog en siegt u samen even heil) is vanwege de achterliggende ideologie op diverse plaatsen verboden, en menigeen voelt zich dan ook (terecht) geschokt als agressief-lijkende skinheads of andere extreemrechtse lui de handeling vertonen.
Het gaat echter wat te ver en voor je 't weet zitten we met een Adolf-taboe, zo zien we aan nieuwe berichtgeving uit (hoe kan het anders) Duitsland. Zo denkt men te geloven dat de Kerstman himself bekeerd is tot het nationaal-socialisme, ofwel de nazi-partij...

John Cleese doet het Adolf-loopje
John Cleese doet het Adolf-loopje
(Kwajongen John Cleese doet het Adolf-loopje)

De ophef in Duitsland is afkomstig van een winkelketen die een houten kerstman verkocht. De roodwitte man wijst met de rechterarm naar de lucht en heeft in de andere hand een zak vast. Menig Duitser, toch al niet geroemd omwille van de nationale humor, zien hier de nazigroet in. In de zak van de Kerstman zit een beertje, vermoedelijk joods en op weg naar demonische douches. Foei, kerstman!
De reeks nazi-kerstmannen die u hieronder op foto ziet is inmiddels uit de handel genomen en vernietigd.

Sieg Rudolf!
(Sieg Rudolf!)

Dit nieuwsfeit lijkt van de Duitse pot gerukt. Het onnodig associeren van Hitler met alles wat maar een snor heeft, of de arm omhoog gooit, schept slechts een taboesfeer. En een taboe rondom lijken op Hitler is er maar al te zeker; kijk maar eens rond hoe weinig mensen rondlopen met een soortgelijk snorretje. Slechts weinigen zullen het zich in het hoofd halen om zich 's ochtends voor de spiegel eens een streepje onder de neus aan te meten. Niet alleen omdat het niet mooi is, dat ook, maar ook omwille van de nogal directe link met de dominante Duitse Fuhrer.

Het gaat echter van kwaad naar erger; alsof iedere vorm van relativeren zoek is. Om onze Duitse vrienden een steuntje in de rug te geven hebben we het internet even afgespeurd op zoek naar nog meer verholen nazi-gedrag. Ver hoefden we niet te zoeken en het is ontstellend wat we gevonden hebben! We hopen dat de Germanen daarom Superman, George W. Bush, Rita Verdonk, Frans Bauer en Paus met duivellook Ratzinger snel zullen vernietigen! Ordnung muss immers sein...

Sieg Superman!
(Sieg Superman!)

Sieg George!
( Sieg George! )

Sieg Rita!
( Sieg Rita! )

Frans Bauer zingt nazi-propaganda?
(Frans Bauer zingt nazi-propaganda?)

Sieg Benedictus!
( Sieg Jezus! )

Maar goed.... waarmee we slechts gedemonstreerd hebben dat overal wel een hitlergroet achter gezocht kan worden. 't Wordt tijd dat we Hitler behandelen zoals het hoort: als een essentieel deel van de geschiedenis, zonder daarrond een taboesfeer te scheppen. Hitler blijft leerzaam, al was het maar om te onthouden welke situatie we absoluut niet terugwillen. We mogen immers niet vergeten dat hij democratisch aan de macht kwam, dus men tuinde er met open ogen in.
Daar komt ook nog bij: wie bang is van extreem rechts krijgt extreem rechts, als we tenminste bepaalde wetten mogen geloven.

Genoeg gelachen en gerelativeerd, tijd voor échte humor:
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden