Als iemand iets vreemds of afwijkends doet dan is die persoon van lotje getikt en dient genegeerd, bestraft of behandeld te worden. Als een heleboel mensen iets vreemds of afwijkends doen dan is het cultuur en worden er ministers aangewezen om die 'gedragingen' in stand te houden.

Neem bijvoorbeeld het fenomeen van besnijdenis. Joden en Moslims doen het uit religieuze oogpunten en sommige mannen uit esthetisch oogpunt (ooit een lekkere voorhuid in een pornofilm gezien?). Besnijdenis is eigenlijk een vreemd fenomeen en niet zo onschuldig als gedacht. Waarom doen we het eigenlijk?

Vrolijke gezichten tijdens de besnijdenis
Vrolijke gezichten tijdens de besnijdenis
(Vrolijke gezichten tijdens een besnijdenis)

Om een beetje in de stemming te komen eerst maar eens wat rampverhalen uit de media:

Jongen verliest helft penis tijdens besnijdenis
In Maleisië heeft een medisch assistent per ongeluk de helft van de penis van een 10-jarige jongen afgesneden tijdens een besnijdenis. Het ongeluk gebeurde in een privé-kliniek. Het afgesneden deel werd tijdens een operatie van vijf uur in een ziekenhuis weer bevestigd. Maandag zal duidelijk zijn of de operatie succesvol is geweest, zo melden medische bronnen. (dpa)

Maar ook in het keurige Nederland gaat het soms mis. Een Marokkaans jongetje ging in 2002 voor de 'standaard' ingreep onder het mes. De operatie werd uitgevoerd door een oud huisarts onder toeziend oog van een uroloog. Het was een operatie die uitgevoerd werd met een elektrisch mes. De operatie faalde echter jammerlijk waardoor de penis van het 3 jarig slachtoffertje volledig weggebrand werd. Het slachtoffer was “ontmannelijkt” en kan tot op heden plassen door een gaatje zoals een meisje doet.

En natuurlijk heb je ook de ene misser na de andere die uiteindelijk tot zelfmoord leidt. Zo ook in het geval van David Reimer. Tijdens een besnijdenis, die Reimer als kind onderging, werd het grootste deel van zijn penis per ongeluk weggebrand. Volgens de psycholoog John Money was het geen probleem, de oplossing was simpel. David was nog zo jong dat met wat chirurgisch plak- en knipwerk en een flinke portie hormonen het mogelijk moest zijn om van David een meisje te maken. Wat niet weet wat niet deert, moest de psycholoog bedacht hebben. En zo geschiedde, David werd Brenda. Money publiceerde wat juichende verhalen over de in zijn ogen briljante inval en zogenaamde succesvolle uitkomst. De waarheid lag iets anders. Op 38 jarige leeftijd sloeg David/Brenda in 2004 na al het persoonlijke leed alsnog de hand aan zichzelf.

Het besluit om na een mislukte besnijdenis jongetjes dan maar in meisjes te veranderen is niet zo uniek. In 1985 werd een één maand oude baby chirurgisch van man naar vrouw getransformeerd nadat een besnijdenis mislukte (zie: Atlanta Constitution, 9/21/85). Dr. Roy Witherington, hoofd van de afdeling urologie van het 'Medical College of Georgia' in Atlanta zei dat het kind niet echt nadelige effecten van de geslachtsverandering zou ondervinden..behalve dan dat hij/zij nooit kinderen zou kunnen krijgen.

In 1975 was het de beurt aan een 3-jarig jongetje die na een mislukte besnijdenis zijn naam van Jan naar Jannie mocht veranderen, zo valt te lezen in de Leader Post Regina, SK [Canada], van november 1975. Volgens de dokters zou het kind een behoorlijk psychisch trauma oplopen als het kind ooit zou ontdekken dat het eigenlijk als jongetje geboren was.

Volgens een artikel in de National Enquirer (uitgave 22 okt.1985) sterven er in Amerika jaarlijks 200 baby’s aan de gevolgen van verkeerd gelopen besnijdenissen.

Volgens de Nederlandse website van Nocirc is de oudste bekende afbeelding van een besnijdenis een Egyptische prent (Wellcome Institute Library) , dat op het jaar 2420 vóór Christus gedateerd werd.

Waarom besnijden?

Johannes en Peter Fiebag, auteurs van het boek De Eeuwigheidmachine beschrijven hoe god(en) ooit eens onder de mensen woonden. Kennelijk waren deze goden heel bevattelijk voor aardse kwalen en eisten dus van de mensen die hen bedienden om zo rein mogelijk te zijn. Buiten dat er geen ongestelde dames hun maaltijden mochten bereiden moesten de mannen ook absoluut schoon zijn. Om vuiligheid achter de voorhuid te voorkomen lag het idee van besnijden voor de hand. De smetvrees van de oude goden geven voeding aan het idee dat de 'goden' mogelijk buitenaards waren.
Via deze oeroude vertellingen over hygiënische goden sloop het idee van besnijden in moderne religies zoals het Jodendom en de Islam.

Enfin, In moderne tijden geloven we niet meer in die malligheid, wetenschappers ontdekten het ‘echte’ nut van besnijdenis.

Probaat middel tegen zelfbevlekking.

In de 18de eeuw was het de Zwitser Dr. Samuel Tissot die besnijdenis als kuur tegen masturbatie zag. Volgens Tissot lag masturbatie ten grondslag voor ziekten zoals epilepsie, "vermurwing van lichaam en geest", hysterie en neurosen. (Op hem gaat trouwens ook het vreemde denkbeeld dat masturbatie haren op de handpalmen laat groeien terug).

De vreemde denkbeelden van Tissot staan niet op zichzelf;

"In gevallen van masturbatie moeten wij, als ik geloof, de hebbelijkheid breken, doordat wij de betreffende lichaamsdelen in een zulk toestand brengen, dat het te veel moeite maakt, met de praktijk voort te gaan. Te dien einde, wanneer de voorhuid lang is, kunnen wij de patiënt besnijden met tegenwoordige en waarschijnlijk ook toekomstige voordeel. Ook moet de operatie niet onder chloroform uitgevoerd worden, zodat de ondergane pijn met de gewoonte, die wij uit te roeien wensen, in verbinding kan gebracht werden."
Athol A. W. Johnson, On An Injurious Habit Occasionally Met with in Infancy and Early Childhood, in: The Lancet, vol. 1 (7 April 1860): paginas 344-345.

"Een uitkomst voor masturbatie, die bij kleine jongens bijna altijd succesvol is, is de besnijdenis... De operatie moet door een chirurg zonder verdoving uitgevoerd worden, omdat de daarmee verbondene pijn een heilzame effect op de geest heeft, vooral wanneer die met het denkbeeld van bestraffing verbonden is."
Voor de meisjes heeft zich de auteur ook een attentie verzint:
"Bij vrouwelijke personen ontdekte de auteur, dat het aanbrengen van zuiver carbolzuur op de clitoris een uitstekende weg is, om de abnormale opwinding te temperen."
Dr. John Harvey Kellogg [ja, precies, die met de cornflakes!], in: Plain Facts for Young and Old, Burlington, Iowa, F. Segner & Co., 1888, p. 295

"Clarence B. was de geheime ondeugd toegedaan, die bij jongens verspreid is. Ik voerde een besnijdenis aan hem uit ... Hij verdiende de rechtvaardige bestraffing door de operatiepijn na zijn ontoelatige lustgevoelen."
N. Bergman, Report of a Few Cases of Circumcision, Journal of Orificial Surgery, vol. 7 (1898): paginas 249-251.

Besnijdenis tegen het AIDS spook.

"Besnijdenis bij mannen heeft een bescherming tegen hiv-infectie tot gevolg. Dat is vergelijkbaar met wat een goedwerkend vaccin zou bereiken", concludeerden Franse en Zuid-Afrikaanse onderzoekers in 2005 in het vakblad PLoS Medicine. Ze hadden 3274 jongemannen van het platteland rond Johannesburg zover gekregen dat ze het lot van hun penis door toeval lieten bepalen. De helft werd direct na loting besneden, de andere helft niet. In de 21 maanden erna werd gekeken wie besmet raakte met het aidsvirus. Mannen bij wie de voorhuid ongemoeid was gelaten, bleken meer dan tweemaal zo vaak besmet te zijn als de besneden groep. En niet omdat ze minder vaak onbeschermde seks hadden.

Is besnijdenis dan een Wondermiddel?

Een recente studie in India heeft de vraag weer doen rijzen of het besnijden van de penis bescherming biedt tegen hiv-infectie. Uit een overzicht van eerdere studies is niet gebleken dat besnijdenis aantoonbaar bescherming biedt tegen hiv-infectie.
1. Sommige studies suggereren juist een grotere ontvankelijkheid bij besneden mannen.
2. Bij de recente studie in India bleek hiv-infectie acht maal minder voor te komen bij besneden mannen dan bij onbesneden mannen. Kortom...lees hier maar waarom besnijdenis niet tegen AIDS helpt en nooit  zal helpen ook.

De oude goden met smetvrees zijn niet meer onder ons, masturbatie is tegenwoordig een gezonde bezigheid en met of zonder voorhuid blijft de HIV = AID = DOOD hypothese omstreden. Wat rest is een culturele uiting. Kortom: vreemd gedrag dat door veel mensen wordt gedeeld.


De Eeuwigheidsmachine         
Een semitische nomadenstam sleept een raadselachtig object door de Sinaï.
Door: Johannes en Peter Fiebag
Uitgeverij: Tirion.
1998
ISBN: 90 51210905 9
Paperback, 372 blz

1. Siegfried N, et al. Male circumcision for prevention of heterosexual acquisition of HIV in men (Cochrane review). In: The Cochrane Library, issue 3. Oxford: Updates Software, 2003.
2. Reid D, et al. Know the score: findings from the National Gay Men's Sex Survey 2001. Po

 

Ganzfeld: Hallo Boro

In feite zou je de zienswijze van SItchin overal in kunnen betrekken. Nochthans is het niet de bedoeling dat we blogjes relateren aan een bepaalde auteur of zienswijze. In geval van Sitchin zouden we dan Sitchinwetenschap gaan heten ipv grenswetenschap. Ik denk en hoop dat we de lezers voldoende materiaal aanreiken om zelf hun waarheden te kunnen vinden. En wat Ron al zei je bijdrage hier is een mooie aanvulling.


(bericht gewijzigd op 27-10-2007 23:46:58)
Op 27-10-2007 23:46:58 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Broh-Koh Lee: Laat mijn velletje maar lekker waar het zit!
Fruit dan?
Op 16-12-2007 20:24:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden: Ik ben om medische redenen besneden op latere leeftijd.

Ik behoor tot een kleine groep mensen die bewust meegemaakt hebben hoe het is om een voorhuid te hebben en hoe het is om besneden te zijn.

Eerst wou ik er totaal niks van weten en vond het wel goed zo, thans denk ik daar toch echt heel anders over.

Het is werkelijk een verrijking voor je sexleven bovendien heb je de boel ook veel beter onder controle waardoor voortijdige zaadlozingen niet meer voor komen. Hetgeen wat me nog weleens gebeurde toen ik nog niet besneden was.
Ook het gevoel tijdens een orgasme is vele malen intenser als toen ik nog niet besneden was.

Klein nadeeltje heeft het ook en dat is dat er nog weleens een pluisje van je onderbroek vlak voor het pisgaatje zit, krijg je zo'n leuk fontein effect van als je gaat zeiken

Of het nou wel of geen bescherming bied tegen al die ongein laat ik in het midden en ik geef alleen mijn ervaringen weer.
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 18-12-2007 1:05:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Voetnoot:
F.Floor (61):

Hier wordt ik beschuldigd van een zwaar misdrijf namelijk het aan andermans lichaam toebrengen van een verminking je beweert nogal wat! Dit valt onder zg. 'voorbehouden behandelingen' wet BIG en dat zijn geen overtredingen meer maar een zwaar misdrijf.
Jammer dat weerman een niche-naam is anders volgt aangifte.


De woorden cynisme of sarcasme zijn u vreemd?
Of bent u soms écht slechts conciërge geweest bij de politie?
Klaag anders de redactie van GW aan wegens het plaatsen van dit bericht van de Weerman.
Boter bij de vis!
Ik wens u veel succes.

PS. Frappant trouwens dat u na deze woorden gewoon weer uw normale ritme hervindt en doldwaas verder gaat met het spuien van uw wijsheden. Wanneer mogen wij uw naam lezen op de nominatielijst van de (IG-) Nobelprijs?

(bericht gewijzigd op 19-12-2007 23:37:42)
Op 19-12-2007 23:33:33 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden: Zolang je niet te snel klaar komt en de voorhuid werkt gewoon naar behoren en vooral als je sexleven goed genoeg is raadt ik een besnijdenis af zelfs.

Ik ben ook van mening dat kinderen zelf de beslissing zouden moeten kunnen nemen over het lot van hun voorhuid, aangezien kinderen op jonge leeftijd nog niet zelf kunnen aangeven en beslissen raadt ik ook aan om lekker te wachten(temminste als de voorhuid goed funktioneerd) tot de kinderen een jaar of 12 zijn.
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 20-12-2007 20:16:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden: Na mijn ingreep, want een operatie durf ik het al nieteens te noemen was ik al na 2 dagen weer full-time aan het werk zonder enige vorm van beperkingen(al ben ik normalitier zelf te eigenwijs om ziek door te blijven werken).
Dus dat van een hele week niet kunnen lopen, tja, tenzij je het zonder verdoving doet. Echter lijkt mij dat ook niet zo heel erg pijnlijk gezien het slechts een stuk huid is wat je weg snijd (boren in bot zoals kiezen doet vele malen meer pijn).

Ik heb van heel die ingreep geen centje pijn gevoeld, maar ik moet ook erbij zeggen dat ik om medische reden besneden ben en niet om religieuze redenen(sorrie, maar ik kan simpelweg niet geloven in iets dat door mensen is opgeschreven, eerst wil ik bewijzen zien met mijn eigen zintuigen en dan geloof ik het pas, bovendien zit het echte geloof in je eigen ik en dus is het zeer belangrijk om in jezelf te geloven).

Tja en dan een besnijdenis als middel tegen het onschuldige masturberen? Het heeft alleen effect als je het zonder verdoving doet, maar ik dat geval kun je volgens mij iemand helemaal de touwtering in slaan en dan zeggen als de drang om te masturberen toeneemt dat je daar maar aan terug moet denken, net zo effectief.
Want eerlijk gezegt ben ik na mijn besnijdenis alleen maar meer gaan rukken simpel omdat het na de besnijdenis veel lekkerder is.
Ook sex met een partner van het andere geslacht bevalt mij veel beter.
Hoe het is om sex te hebben met iemand van hetzelfde geslacht na mijn besnijdenis weet ik niet, maar ik weet ook niet hoe dat geweest zou zijn voor mijn besnijdenis en eerlijk gezegt zit ik ook niet op die ervaring te wachten(ik ben een hetero zonder vaste partner momenteel).
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 21-12-2007 22:46:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden: Ik ben zelf niet gelovig en in iets wat door mensenhanden is geschreven en later is gedrukt heb ik grote moeite om in te geloven.
Ik zeg maar altijd: Het ware geloof zit in je eigen ik.
Maar dat ter zijde.

Ik ben het er wel mee eens dat een voorhuid er niet voor niks zit, het heeft dus een funktie.

Er is een uitstekend middel wat trouwens enorm veel ellende voorkomt en dat is door de piemel met enige grote regelmaat(dagelijks dus) te wassen.
En of je nou een onbesneden piemel hebt of een besneden stinkzwam , als je hem wast voorkom je een hoop ellende.
Het is overigens een sprookje dat je met besneden penis geen last van smegma meer hebt. Ook een besneden penis produceerd weldegenlijk smegma wat dus wel weggewassen moet worden.

En als advies kan ik meegeven door juist geen zeep te gebruiken tijdens het wassen. Maar gewoon je velletje naar achteren trekken en met lauw water wassen. Zeep tast de zuurtegraad nadelig aan en als je er gevoelig voor bent kun je een uitgedroogde huid krijgen en zelfs schimmel!. Overigens schijnt lauwe thee een wondermiddel te zijn.
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 26-12-2007 2:30:54 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden: Sorrie hoor, maar of ik nou een gewone onderbroek draag, een boxershort of een thermoonderbroek (zo'n craft geval, ivm werk en voor als ik met de scooter op pad gaat in die kou) en ik kan zeggen dat ik het heel normaal vind zitten. Het irriteerd nieteens ofzo.
Overigens was het wel vervelend toen ik net besneden was en er nog geen eeltlaagje op mijn eikel zat.

Enne, ik heb ook geen lulgeur omdat ik besneden ben, zelfs niet na een volle dag werken(zweten enzo) .
Hahahahahaha, zie je het voor je: mag je eindelijk met je meisje dokterje spelen en dan heeft die penisscoop zo'n specifiek lularoma. Wedden dat je meisje dan afknapt

En ja, er zijn ook meiden die niks van een besneden man willen hebben, ieder zo zijn of haar voorkeuren.
(bericht gewijzigd op 5-1-2008 3:31:36)
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 05-01-2008 3:29:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard: De voorhuid is meer dan een stukje huid. Er zitten ook spiertjes in die samentrekken. De huid van de eikel dient beschermd te worden, daar deze dun en gevoelig is, wat uiteraard niet voor niets is. De voorhuid is daarnaast ook nog een mooi glij-mechaniek dat het masturberen vergemakkelijkt en masturberen is een natuurlijke noodzaak. Geen enkel zoogdier dan de mens haalt zulke fratsen als besnijdenis uit behalve de mens.
(bericht gewijzigd op 15-2-2008 7:58:26)
'Don't forget rule number 6'
Op 14-02-2008 19:21:23 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
freddie-v-ierse: Volledigheid: de kans op ontwikkeling van kanker in de baarmoeder neemt tot 95% af. genetisch gezien is het een rudimentair gedeelte te noemen, diende ooit als bescherming tegen stof, zand bacteriele
infecties en bescherming tegen een veel sterkere zuurgraad van het vrouwelijk geslachtsorgaan.
Op 08-11-2008 2:33:32 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard:
freddie-v-ierse:

Volledigheid: de kans op ontwikkeling van kanker in de baarmoeder neemt tot 95% af. genetisch gezien is het een rudimentair gedeelte te noemen, diende ooit als bescherming tegen stof, zand bacteriele
infecties en bescherming tegen een veel sterkere zuurgraad van het vrouwelijk geslachtsorgaan.

De voorhuid bevat zeer veel zenuw-uiteinden en is daarmee een belangrijk gevoels-orgaan. Verder bevat de voorhuid kleine spiertjes die de voorhuid doen samentrekken, waar mee de eikel optimaal beschermd wordt, de eikel heeft die bescherming ook nodig, omdat de huid van de eikel zeer dun en gevoelig is, vergelijkbaar met de lippen. De voorhuid is derhalve een nuttig orgaan. Voorts ben ik van mening dat de natuur heel wat vernuftiger in elkaar zit dan wij met de huidige stand van de wetenschap kunne overzien, niets is voor niets.
'Don't forget rule number 6'
Op 08-11-2008 5:27:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
harses:
Broh-Koh Lee:

Laat mijn velletje maar lekker waar het zit!

Idd,geen polonaise aan mijn lijf!!!
Op 05-10-2009 13:24:28 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.:
harses:

Broh-Koh Lee:

Laat mijn velletje maar lekker waar het zit!

Idd,geen polonaise aan mijn lijf!!!

geen gelul, eraf met dat spul
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 05-10-2009 19:00:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol: Als je een mohel treft met brilleglazen +18, dan ben je mooi de klos. En geloof me, al dat gelees in de torah is slecht voor je ogen. Men heeft niet voor niks het scheldwoord, "brillejood".

Tetzmol.
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 05-10-2009 19:44:14 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars:
Ron B.:

harses:

Broh-Koh Lee:

Laat mijn velletje maar lekker waar het zit!

Idd,geen polonaise aan mijn lijf!!!

geen gelul, eraf met dat spul


Weg met je spul, niet knippen aan m'n lul!
Cannot kill the Battery!!!
Op 05-10-2009 20:14:49 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden