De puriteinse paranoia lijkt in sommige 'geciviliseerde' landen geen grenzen te kennen. Soms is het zó absurd dat het zelfs van Monty 'nudge nudge' Python niet getolereerd zou worden.
Amerika, toch 's werelds grootste porno-producerende land, heeft het zelfs bijna tot een kunst verheven. Zeker als het de jeugd betreft grijpt men hard, moralistisch en op het randje van het puriteinse in.

Ongeoorloofd, obsceen en taboe, als Angelsaksisch kind is genegenheid synoniem aan 'ongepast gedrag'! Nee, we hebben het niet over griezelige seksuele uitspattingen, die brengen we wel in de krochten van de ziel-reeks. Dit keer hebben we het over gewoon knuffelen. Voor sommige lieden is dat nog nét niet erger dan een snuff-movie.

Perverse kindersex?
Perverse kindersex?
( Afbeelding niet geschikt voor meerderjarige Amerikanen )

Ter illustratie even een paar mediaberichtjes:

Twee meisjes van 14 en 15 jaar knuffelen elkaar in de hal van de school. Dit is tegen de code die aangeeft wat leerlingen wel en niet mogen. Het is "inappropriate behavior". Zij worden gestraft met "detention slips".
Bron: VS nieuwsbericht, 2 oktober 2000

Op een basisschool in Winnipeg, Manitot, is knuffelen verboden gedrag. Ook de oudere kinderen mogen dit niet: het zou een slecht voorbeeld zijn voor de jongere.
Bron: Reuters 26 januari 2000

UPDATE: Kleuter geschorst wegens 'seksuele intimidatie'
WASHINGTON - Een basisschool in het Amerikaanse Waco heeft een 4-jarige kleuter geschorst wegens „seksuele intimidatie”. Hij had een onderwijsassistente omhelsd en daarbij haar borst geraakt.

De vader van de kleuter dacht dat „de wereld gek is” toen hij het bericht van de schorsing ontving. Zijn zoon begrijpt niet waarom hij geschorst is, aldus de man volgens de krant Waco Tribune-Herald.
Na een klacht bij de Texaanse onderwijsinspectie werd de reden voor de schorsing wel afgezwakt van „seksuele intimidatie” tot „ongepast lichamelijk contact”. De school blijft erop hameren dat de kleuter „zijn hoofd tegen de borsten van een vrouwelijke medewerker heeft gewreven”, maar heeft de schorsing inmiddels ingetrokken.

Engelsen woest over knuffelverbod
CALLINGTON (ANP) - In het Engelse Callington is ophef ontstaan over een schooldirecteur die zijn leerlingen heeft gevraagd elkaar niet meer te omhelzen tijdens de pauzes.
Volgens directeur Steve Kenning komen leerlingen geregeld te laat op de les omdat zij elkaar tijdens de pauzes omhelzen. Maar ook, zo licht de schooldirecteur toe, zouden omhelzingen kunnen leiden tot "ongepaste omhelzingen". Aldus Guardian

In "alle wijsheid komt uit het oosten" India blijkt men het knuffelen onder schoolkinderen juist te promoten, al is de achterliggende gedachte nogal opmerkelijk.
Schoolkinderen in de Indiase deelstaat Delhi moeten elke ochtend een medeleerling gaan omhelzen. De overheid hoopt hiermee het aantal zelfmoorden onder scholieren terug te dringen. Bij de knuffelsessies mogen alleen leerlingen van dezelfde sekse elkaar omhelzen. We vragen ons af of conservatieven dit zouden oppikken als bevorderen van homoseksualiteit...

In Nederland denkt men er (nog?) anders over. Als we de website van opvoedadvies raadplegen kunnen we het volgende met betrekking tot knuffelen en kinderen uit de mond van drs. T. de Vos- van der Hoeven optekenen: "belangrijk is om op te groeien in een sfeer waarin knuffelen en aanraken vanzelfsprekend is". Ruud Lubbers, politicus en knuffelaarIn de ogen van drs. T. de Vos- van der Hoeven is het heel normaal en zelfs dus noodzakelijk dat kinderen onderling de ruimte krijgen om te ontdekken en experimenteren met hun gevoelens. Want "in de eerste levensjaren wordt al de basis gelegd voor het verdere seksuele leven". Zo kunnen we gerust stellen dat Ruud Lubbers in zijn jeugd menig knuffel heeft ontvangen.

Psycholoog Roland Jason zegt het nog duidelijker; "Mensen hebben absoluut een aangeboren behoefte aan fysiek contact". Gewoon een aai, een knuffel of een arm om de schouders is net zo broodnodig als de andere basis levensbehoeften.

Om te weten te komen hoe belangrijk aanraking is kunt u het volgende experiment uitvoeren:
Probeer eens met iemand ruzie te maken wiens handen je teder vast hebt terwijl je elkaar in de ogen kijkt, dat is bijna onmogelijk. Tenzij u natuurlijk als kind te weinig knuffels heeft gekregen of gegeven.


Voor wie meer wil weten:
KLEINE MENSEN, GROTE GEVOELENS
Kinderen en hun seksualiteit
Doef, S. van der
Ploegsma BV, Uitgeverij, Amsterdam, 2003
ISBN 90 216 7161 1

 

Ganzfeld:
F.Floor (61):

Te vinden op een scholiertjeswebsite:


Stop nou eens met spammen. Als je bezoek op je webstek wil moet je er misschien iets zinnigs op zetten.

Iedere reactie van jouw hand is hetzelfde.. een hoog IK gehalte met de wijsheid in pacht en dan die k*t website van je.

Huur anders hier gewoon een bannerplek... heeft GW er tenminste wat aan.
Op 21-12-2007 16:16:23 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ivory^: Go Ganzfeld!
Op 21-12-2007 20:23:02 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
celtic: Give me a G
Give me a A
Give me a N
Give me a Z
Give me a F
Give me a E
Give me a L
Give me a D

Yeeee GANZFELD
(bericht gewijzigd op 21-12-2007 20:35:52)
Condemnation without investigation is the highest form of ignorance
Op 21-12-2007 20:35:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
celtic: WHAHAHAHA!!!!!!!!!!
Das vier..
Condemnation without investigation is the highest form of ignorance
Op 22-12-2007 9:29:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clark Kendt:
F.Floor (61):

Er bestaan tegenwoordig zelfs therapien die op knuffelen zijn gebaseerd maar ikzelf volg meer de lezing van prof.H.Mustaph die Hoogleraar psychiateropleider was in de al jaren opgeheven Faculteit medische sexuologie Rijksuniversiteit Utrecht.
Als we bij hem college volgden moesten we van hem altijd elkaars armen om elkaar heen slaan en dat had effekt, reken maar! Hij leerde ons dat de mens 3 dingen niet kan ontberen: water, voedsel en een arm om je heen want zonder dat ga je dood. (!)
Hij schreef er verschillende boeken over, dacht 5.
Enkele leerstellingen van hem haal ik in mijn scripties wel aan zoals die over de aanrakingstherapie Reiki, alsook in die over Nymphomanie/pgad.txt.
Te vinden op een scholiertjeswebsite: www.promootio.nl/floor

Sorry, verder dan 'blah di blah di blah' kom ik niet. Beetje veel van't zelfde zonder duidelijke lijn.

:S
Op 22-12-2007 10:52:28 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden