We wisten in 1912 binnen 14 dagen meer over wat zich bij de ramp met de Titanic afspeelde dan we na een jaar weten van de omstandigheden waaronder bijna 3.000 mensen op klaarlichte dag in hartje Manhattan de dood vonden. Zo verzuchtte The New York Times op 11 september 2002.

Sindsdien is er weinig veranderd. Alhoewel, nu is er "WIST U DAT…Scheuren in de officiële 11 september-verklaring" scheurkalender van Niels Rood. We laten Niels aan het woord:

Scheuren in 911
Scheuren in 911-kalender

"De scheurkalender Wist u dat... Scheuren in het officiële 11 september-verklaring  is een opsomming van 365 feiten en citaten die de officiële lezing terugbrengen tot een zielig hoopje snippers.

Veel stof voor die kalender komt uit het boek van David Ray Griffin 'Een onderzoek naar de feiten'. Het idee voor de kalender werd geboren in een brainstorm met de uitgever, waar de ene helft van het gezelschap wat later was door de files, en de andere helft wat eerder weg moest, wat de nodige druk zette op de conversatie. Daarna was er tijdsdruk, want om een scheurkalender in april uit te brengen, schiet niet echt op natuurlijk.

Maar ondanks al die druk ligt het resultaat nu in de winkels. Mooi cadeau voor onder de kerstboom toch? En voor wie liever een samenhangend verhaal in één keer uitleest dan een feit per dag tot zich neemt, is er altijd het boek van Davis Ray Griffin nog. Dat groeit intussen uit tot een bestseller.

De scheurkalender is ook te downloaden. Het gaat mij en uitgever lemniscaat om de brede verspreiding van de feitenkennis, die uiteindelijk moet leiden tot nieuw onderzoek en dit keer wel onafhankelijk; en/of meer serieuze media die zich gaan afvragen of het verhaaltje waar ze nog steeds aan vasthouden nog steeds klopt." Aldus Niels Rood.

maandag 1 januari
Wist u dat... op de ochtend van 11 september om 8:44 Donald Rumsfeld in het Pentagon met afgevaardigde Cox over terrorisme zat te praten en zei: ‘Laat me je verzekeren. Ik draai nu al een poosje mee. Er staat nog iets te gebeuren!’?

Twee minuten later sloeg het eerste toestel in de noordelijke WTC-toren.

1.938 dagen na 11 september (en zijn we al wakker geworden?)


vrijdag 5 januari
Wist u dat... Osama bin Laden niet door de FBI wordt verdacht van de 11 septemberaanslagen, bij gebrek aan bewijs?

1.942 dagen na 11 september (en zijn we al wakker geworden?)


zondag 15 april
Wist u dat... de passagierslijsten van de gekaapte toestellen geen Arabische namen bevatten? Hiervan wordt in het 9-11 Commissionrapport geen melding gemaakt.

2.042 dagen na 11 september (en zijn we al wakker geworden?)


De scheurkalender is ook via Bol.com te bestellen. Overige gegevens van het hebbeding zijn:
Auteur: Niels Rood
Titel: WIST U DAT… Scheuren in de officiële 11 september-verklaring. Scheurkalender 2007 
Uitgever: Lemniscaat, Rotterdam
Prijs: € 12,50
ISBN: 11 386 0405 4

Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden