In het oosten van Australie werd maandagavond 4 december 2006 onverklaarbare trillingen gevoeld, Aldus de Sydney Morning Herald. In een gebied met een radius van 100  kilometer trilden de ramen in hun kozijnen en klapperde de deuren in hun sponningen. Het vreemde is dat het geowetenschappelijk seismisch instituut in Canberra zegt geen enkele seismische activiteit te hebben gemeten.


( tijdens de mysterieuze trillingen leeft een parkinsonpatient kortstondig in harmonie met zijn omgeving )

De politie van Taree kreeg rond 20:30 Australische tijd een stortvloed aan telefoontjes betreffende een 'aardbeving'.  Maar een woordvoerster van Geoscience Australie zei: "We hebben absoluut niets geregistreerd op onze seismograaf".

"De meeste telefoontjes kwamen uit Forster, waar mensen zeiden dat hun deuren en ramen trilden", zegt een politiewoordvoerder. "Enkele inwoners waren bang dat mensen in hun huis inbraken. Maar het is een mysterie wat de trilling veroorzaakt heeft."

De trilling werd 50km noordelijker, in Taree ook gevoeld. Meldingen uit Taree zeggen dat de ramen enkele minuten lang hevig trilden. "De Taree Aquatic Club voelde de ramen enkele minuten trillen", zegt radiopresentator Jeremy Miller. Echter in zuidelijker delen spraken sommigen van enkele seconden. Dit kan wijzen op een object dat zich verplaatste, en boven Taree enkele minuten stilhing, maar op plekken waar het korter trilde slechts voorbij vloog. 

"Alles trilde, mijn ramen waren aan het schudden", zegt een beller naar Taree Radiostation. Een andere beller zegt: "De voordeur en de achterdeur ratelden tegelijkertijd, het klonk alsof het donderde, maar het was geen donder".

Pakistan 2005

In september 2005 verscheen er een soortgelijk nieuws bericht in de Daily Times. Toen betrof het Karachi in Pakistan.De trillingen waren zo krachtig dat mensen hun huizen die vroege ochten ontvluchtte uit angst voor instorting. Meteorological office Peshawar, die in de regio van Karachi seismograven heeft staan konden de trillingen niet bevestigen omdat hun apparatuur stil bleef. Volgens het persbericht waren er in de voorgaande drie maanden ook al trillingen in die regio gevoeld zonder seismografisch bewijs.

Meestal gaan onverklaarbare trillingen gepaart met evenzo mysterieuze knallen in de lucht. We schreven er al eerder hier en hier over.

Opvallend is dat veel mensen gelijk denken aan geheime militaire activiteit maar het fenomeen wordt al eeuwen lang te hooi en te gras gerapporteerd. Maar daarover later meer.

Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden