De versnelling van de klimaatverandering heeft menigeen in zijn klauwen. Moeder Natuur, om te beginnen...

De AardeIn dit blog, dat steeds uitgebreid en geupdate zal worden, is het de bedoeling om nieuws omtrent milieuveranderingen te verzamelen zodat een betere kijk op het patroon misschien mogelijk wordt. De niet-economische effecten in het planten- en dierenrijk, dus.
Wilt u een gewone verzameling nieuws over de klimaatverandering, bijvoorbeeld dat het ski-seizoen in het gedrang komt, dan kunt u Google News proberen.

We nodigen u graag uit om aan deze verzameling mee te werken. Vindt u nieuws dat te maken heeft met de effecten van de klimaatswijziging, dan kunt u dat ons toesturen of gewoon de link als reactie onder dit blog plaatsen. Tot op heden hebben we het volgende opmerkelijke klimaatnieuws verzameld:

U heeft zelf iets gevonden dat de gevolgen van de klimaatverandering duidelijk toont? Als het nog niet in het rijtje staat, roept u maar!

Gerelateerd aan deze publicatie:
RF:
ongemakkelijke eigenschap:

Zon niet verantwoordelijk voor huidige opwarming aarde
Een nieuwe studie heeft uitgewezen dat de zon geen invloed heeft op de opwarming van de aarde. De ontdekking van de wetenschappers maakt aannemelijk dat de mens verantwoordelijk is voor de huidige opwarming.
Inmiddels stapelt het bewijs van menselijk invloed op het klimaat zich op.

Most scientists say emissions of greenhouse gases, mainly from burning fossil fuels in power plants, factories and cars, are the prime cause of the current warming trend.

A small group pins the blame on natural variations in the climate system, or a gradual rise in the sun's energy output.
The UK's Royal Society says the new research is an important rebuff to climate change sceptics.

"At present there is a small minority which is seeking to deliberately confuse the public on the causes of climate change. They are often misrepresenting the science, when the reality is that the evidence is getting stronger every day," it says.

bron

je zal wel gelijk hebben, maar dan heb ik ook nog ander nieuws voor je: je hebt net het bestaan van aliens bewezen, want als de mens de veroorzaker is, welke wezens veroorzaken dan de veranderingen op de andere planeten van ons zonnestelsel? dat moeten dus dan wel aliens zijn

even serieus, er is niemand die echt zeker weet hoe en wat, maar de kans dat onze zon (of veranderingen in kosmische achtergrondstraling) er iets mee te maken heeft is nog steeds niet van tafel, ook mede doordat er wel degelijk veranderingen op de zon gaande zijn, en ook andere planeten daar last van lijken te hebben.

onze zon lijkt in een actievere periode aangekomen te zijn, waardoor het zonnestelsel er omheen dat ook word, het is niet onmogelijk dat de mens wel meehelpt door zijn gedrag, maar dat wil niet direct zeggen dat de mens de enige veroorzaker is...
(bericht gewijzigd op 11-7-2007 19:20:00)
blaat het niet dan schaapt het niet
Op 11-07-2007 19:19:59 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
RF: sterker nog, men denk dat de milieuhype er zelfs voor zorgt dat de opwarming sneller gaat, omdat veel stof en roet in de lucht waarschijnlijk al sinds de jaren 80 een soort natuurlijk schild heeft gevormt. als dit waar is dan zal de opwarming dus toenemen (en versnellen) naarmate de mens (en dus de dampkring) schoner word (voornamelijk op het gebied van energievoorziening en industrie)
(bericht gewijzigd op 11-7-2007 19:23:43)
blaat het niet dan schaapt het niet
Op 11-07-2007 19:23:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard: Wat ik mis in alle discussies over global warming is de gigantische invloed van micro-organismen. Deze hebben vanaf het ontstaan van leven op onze planeet steeds het klimaat gereguleerd door het omzetten van stoffen. Deze wijsheid was al te lezen in o.a. KIJK januari 1991, gek genoeg wordt de belangrijkste regelaar van het klimaat doodgezwegen.
'Don't forget rule number 6'
Op 12-07-2007 8:21:29 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Horatio: Onderzoek: warmere aarde niet door zon

De ongekend snelle opwarming van de aarde gedurende de afgelopen 25 jaar wordt niet veroorzaakt door een ongewone activiteit van de zon. Deze populaire verdedigingslinie van sceptici over de menselijke oorzaken van klimaatverandering klopt dus niet, concluderen twee toonaangevende onderzoekers in de Proceedings of the Royal Society A.

Uit het gisteren gepubliceerde onderzoek blijkt dat metingen tot 1985 wel wijzen op een heviger activiteit van de zon, maar dat die daarna juist afneemt, waardoor de aarde had moeten afkoelen. De opwarming van de planeet is echter ook sindsdien onverminderd doorgegaan. Een ‘naijleffect’ van de verhevigde zonneactiviteit is niet aannemelijk.

Mike Lockwood van het Rutherford Appleton-laboratorium in Engeland en Claus Fröhlich van het Zwitserse meteorologische observatorium in Davos selecteerden voor de periode na 1975 de betrouwbaarste metingen aan zonne-eigenschappen die er in het klimaatdebat toe doen: aantallen zonnevlekken, totale hoeveelheid zonnestraling, magnetische invloed en onderdrukking van kosmische straling. Gecorrigeerd voor conjuncturele fluctuaties wijzen die uit dat de zon sinds 1985 minder actief is geworden.

Het is wel aannemelijk dat een verandering in zonneactiviteit in de afgelopen eeuwen invloed heeft gehad op het klimaat op de aarde, noteren de auteurs, zelfs tussen 1900 en 1950. Maar de geconstateerde trendbreuk sluit uit dat de moderne opwarming door een veranderende zon valt te verklaren.

Bron RC
Op 12-07-2007 11:25:59 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
RF:
Gerard:

Wat ik mis in alle discussies over global warming is de gigantische invloed van micro-organismen. Deze hebben vanaf het ontstaan van leven op onze planeet steeds het klimaat gereguleerd door het omzetten van stoffen. Deze wijsheid was al te lezen in o.a. KIJK januari 1991, gek genoeg wordt de belangrijkste regelaar van het klimaat doodgezwegen.


wat ik dus ook een beetje probeer te zeggen, er word maar zo snel mogelijk richting de mens gewezen, maar deze planeet houd al heel wat langer een klimaat in stand dan dat wij hier rondlopen, en ja, bijvoorbeeld micro-organismen zijn 1 van de grootste factoren in het uberhaubt hebben van een klimaat, dus een verandering daarin zou ook nog uit die hoek kunnen komen, alle mogelijkheden liggen nog grotendeels open.

mijn idee kunnen we dus ook veel beter gaan kijken naar oplossingen ipv schuldigen, zelfs al hebben we de schuldige dan nog steeds is het probleem niet opgelost...

@horatio
bekende info, maar van andere bronnen komen tegenstrijdige rapporten, dus ik houd het maar open. als ik ga zeggen dat de ene niet waar is dan moet de andere dan dus wel waar zijn, aangezien ik dat niet (kan) weten hou ik het dus nog steeds open.

een beetje hetzelfde verhaal als met straling/frequenties, op de korte termijn zegt men dat er geen effecten zijn, terwijl men niet eens exact weet wat voor soorten energie er vrij kunnen komen. in dat soort gevallen weten we dus nog niet genoeg en kunnen we niet onomstotelijk aantonen hoe en wat...
(bericht gewijzigd op 12-7-2007 12:03:09)
blaat het niet dan schaapt het niet
Op 12-07-2007 0:03:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Horatio: Klimaat ook bij Europese bedrijfsleven populairder
Uitgegeven: 17 juli 2007 14:21
Laatst gewijzigd: 17 juli 2007 14:21

ROTTERDAM - Het tegengaan van klimaatverandering wordt ook in het Europese bedrijfsleven steeds belangrijker. Stond het onderwerp vijf jaar geleden nog op de achtste plek in de agenda van bedrijven, nu bezet het de vierde plek.

Voor de directe toekomst verwachten de grootste ondernemingen in Europa dat klimaatverandering het meest urgente onderwerp gaat worden voor het bedrijfsleven.

Dit blijkt uit een dinsdag gepubliceerd onderzoek onder de tweehonderd grootste Europese ondernemingen uitgevoerd door de Rotterdam School of Management (RSM) van de Erasmus Universiteit.

Het tegengaan van corruptie, transparantie en gezondheid en veiligheid blijven de meest belangrijke thema's voor de ondernemingen. Het minst lopen de bedrijven warm voor armoedebestrijding, handel, ecologische diversiteit en opleiding. Ook een onderwerp als inkomensongelijkheid krijgt weinig aandacht.

(c) ANP
Op 17-07-2007 16:17:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
RF:
Klop:

Ze publiceren wetenschappelijk; kom op kraak ze dan ook wetenschappelijk af met een tegenonderzoek.

ik neem deze uitdaging graag aan, als jij de financiering op je neemt
het is gemakkelijk om te zeggen "bewijs het maar", maar zelfs al zou ik het kunnen bewijzen, dan nog moet ik de credentials hebben om uberhaubt gehoord te worden (en ik denk dat zelfs al zou ik genoeg credentials hebben, ik er door de klimaat=mens lobby zeer snel uitgekicked word)

er is bewijs dat er op andere planeten, waaronder mars, maan, jupiter en de maan europa, vergelijkbare klimaatsveranderingen gaande zijn, en dat die veranderingen redelijk synchroon lopen met de veranderingen op de aarde. we kunnen het verhaal ook omdraaien, laat die mensen eerst maar eens bewijzen dat die veranderingen door de mens veroorzaakt worden. tot die tijd staat voor mij elke optie open, de logica vertelt mij dat er in elk geval 2 verdachten zijn, een verandering in het heelal of een verandering in de zon (de eerste zou de tweede ook kunnen veroorzaken, maar dan nog zou de oorzaak gelijk zijn, alleen dan indirect)
(bericht gewijzigd op 18-7-2007 19:36:24)
blaat het niet dan schaapt het niet
Op 18-07-2007 19:36:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Horatio:
Ton Blijker:

--knip--

If you one more time say the R-word I'll track the broeke from your stupid little ass...!!!?
Nvdr: Rustig, rustig, het is al verwijderd.
Op 18-07-2007 23:00:02 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Horatio: http://www.nu.nl/news/1167084/85/Patroon_regenval_aantoonbaar_gewijzigd.html
(bericht gewijzigd op 23-7-2007 23:18:52)
Op 23-07-2007 23:18:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Horatio: Gordon Brown: wateroverlast komt door wijziging klimaat

Extreme weersomstandigheden zullen steeds vaker voorkomen als gevolg van klimaatverandering. Dit heeft de Britse premier Gordon Brown maandag gezegd in een reactie op het slechte weer en overstromingen in het zuidwesten van Engeland. ‘Dit sterkt ons in de overtuiging dat meer moet gebeuren om klimaatverandering tegen te gaan.’

Het contrast met vorig jaar kon voor veel Britten nauwelijks groter zijn. De zomer van 2006 bracht hitte en droogte, waardoor het sproeien van de tuin of wassen van de auto – op straffe van 1.500 euro boete – in Zuid-Engeland maandenlang verboden was.

De afgelopen weken wordt het land echter geplaagd door intense regenval, en lijkt de zomer de natste te worden sinds de metingen begonnen. Bij toerbeurt zijn steden en dorpen in het nieuws waar straten en huiskamers zijn ondergelopen, terwijl het treinverkeer ernstig ontregeld raakt.

Vooral Gloucestershire is getroffen, een regio op zo’n 150 km ten noordwesten van Londen. Duizenden gezinnen moesten hun huizen verlaten en naar schatting 350 duizend mensen zijn voorlopig aangewezen op drinkwater uit flessen, omdat een waterzuiveringsinstallatie onder is gelopen.

De ellende begon door moessonachtige regen op vrijdag, toen in sommige gemeenten even veel regen viel als normaal gesproken in één maand. Terwijl het water op de plaatsen van de hevige buien intussen veelal is gezakt, verplaatst het probleem zich langzaam; rivieren kunnen de vloed nauwelijks verwerken. Vandaag zal het waterpeil de hoogste stand bereiken.

Met de overstromingen in juni komt de rekening voor verzekeringsmaatschappijen uit boven de drie miljard euro, zo liet het Britse verbond van verzekeraars maandag weten. Dat is driemaal zoveel als normaal in een heel jaar wordt uitgekeerd vanwege weeroverlast.

Juist op het gebied van klimaatbeleid heeft de Labourregering, ondanks vele beloften, de afgelopen tien jaar weinig laten zien, aldus een vorige week verschenen onderzoek van de universiteiten van York en Sussex. De Britse CO2 -uitstoot is toegenomen, autorijden is sinds 1997 ruim 10 procent goedkoper, terwijl het openbaar vervoer juist aanzienlijk duurder is geworden.

Premier Brown kondigde maandag aan extra geld beschikbaar te stellen om overstromingen te voorkomen. Het budget gaat de komende jaren omhoog van 900 miljoen naar 1,2 miljard euro. Dat is veel te weinig, zeggen experts. Brown zei dat ‘goed gekeken moet worden naar de soms negentiende-eeuwse infrastructuur’.

[Volkskrant]
(bericht gewijzigd op 25-7-2007 15:26:16)
Op 25-07-2007 15:26:16 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Horatio: Milieuvervuiling doodt vier miljoen kinderen jaarlijks
Uitgegeven: 27 juli 2007 21:43
Laatst gewijzigd: 27 juli 2007 21:45

GENEVE - Vier miljoen kinderen onder de vijf jaar sterven jaarlijks aan gevaarlijke milieuomstandigheden zoals vervuilde lucht of water of blootstelling aan chemicaliën.

Dat meldde de Wereldgezondheidsorganisatie van de Verenigde Naties (WHO) vrijdag.

Doodsoorzaken

Het is de eerste keer dat de organisatie een aantal noemt. Belangrijkste doodsoorzaken zijn onder meer vergiftigingen, diarree en malaria, verspreid door de malariamug die gedijt in vuil water.

De meeste ziektegevallen door gevaarlijke milieuomstandigheden komen voor in Afrika, gevolgd door delen van Zuidoost-Azië.
Op 28-07-2007 17:37:32 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Horatio: http://www.klimaatnieuws.nl/200708/chinese_gletsjers_smelten_sneller.php

(bericht gewijzigd op 1-8-2007 15:22:53)
Op 01-08-2007 15:22:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Horatio: Zeshonderd blote mensen protesteren op gletsjer
Uitgegeven: 19 augustus 2007 07:21

GENEVE - Bijna zeshonderd vrijwilligers hebben zich zaterdag naakt laten fotograferen bij een smeltende gletsjer hoog in de Alpen. Greenpeace had de wereldberoemde naaktfotograaf Spencer Tunick toestemming gegeven voor het maken van de foto's aan de voet van de Aletsch gletsjer.

De gletsjer prijkt op de Unesco-lijst van werelderfgoederen prijkt. Met het opmerkelijke project wilde Tunick aandacht vragen voor de effecten van de wereldwijde klimaatveranderingen.

Volgens Greenpeace en de fotograaf is het menselijk lichaam even kwetsbaar en fragiel als een smeltende Alpen-gletsjer. Het enorme bergijsveld krimpt jaarlijks met honderd meter.

Campagne

Het is de bedoeling dat Greenpeace van de mooiste foto's billboards maakt die binnenkort een grootschalige klimaatcampagne gaan ondersteunen.

De temperatuur tijdens de fotosessie lag iets boven het vriespunt. Volgens fotograaf Tunick deerde dit zijn modellen echter niet.

Tulpen

De Amerikaanse beeldend kunstenaar is wereldberoemd voor zijn opmerkelijk composities met naakte mensen. Eerder maakte hij soortgelijke foto's op onder meer het Grand Central Station in New York en in een tulpenveld in Noord-Holland.

Zijn record ligt op 18.000 naakte mensen, die hij begin dit jaar in Mexico-Stad fotografeerde.
Op 19-08-2007 9:50:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Horatio: VN adviseren kernenergie tegen opwarming aarde
Uitgegeven: 28 augustus 2007 16:36

WENEN - De Verenigde Naties adviseren kernenergie als een 'tegengif' tegen de opwarming van de aarde. Samen met duurzame energiebronnen moet een forse uitbreiding van het aantal kerncentrales bijdragen aan de strijd tegen het broeikaseffect.

Het advies komt van deskundigen op een klimaatconferentie van de VN in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen, meldde het Oostenrijkse persbureau APA dinsdag. Veel klimaatexperts wijzen op het verband tussen klimaatveranderingen en de uitstoot van kooldioxide door de verbranding van fossiele energiebronnen.

Investeringen

De VN-deskundigen pleitten voor 108 miljard euro aan extra investeringen in kernenergie tot 2030, waterkrachtcentrales en andere duurzame energie. Ook zouden centrales voor olie en gas moeten worden voorzien van kooldioxidefilters.
Op 28-08-2007 16:51:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
I. Gorewitz:
gast:

Het schijnt dat de as van de aarde onlangs verschoven is, wat o.m. de onregelmatigheden in het weer verklaart;

http://www.divulgence.net/

@ Weerman?
komt de zon tegenwoordig op een andere plek op?
(bericht gewijzigd op 30-8-2007 19:25:31)
Op 30-08-2007 19:25:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Horatio: Leden APEC willen aanpak uitstoot broeikasgas
Uitgegeven: 8 september 2007 10:09
Laatst gewijzigd: 8 september 2007 10:42

SYDNEY - De landen rond de Stille Oceaan hebben besloten de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Dat hebben de deelnemers van de APEC-top zaterdag in Sydney besloten op de laatste dag van de conferentie, waaraan 21 arme en rijke landen, deelnamen.

Volgens het akkoord gaat het om "ambitieuze" doelen voor de lange termijn om de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen, maar de afspraken zijn niet bindend.

Ook topvervuilers als de Verenigde Staten, China en Rusland deden aan de conferentie mee.

Mijlpaal

Premier John Howard van gastland Australië noemde het akkoord een "zeer belangrijke mijlpaal naar een verstandige internationale overeenkomst" waarbij zowel de rijke als arme landen zijn betrokken.

Voor Howard heeft de aanpak van klimaatverandering de hoogste prioriteit.

Opmaat

Deze Sydney-verklaring vormt de opmaat naar de jaarlijkse klimaatconferentie van de Verenigde Naties die eind dit jaar op het Indonesische eiland Bali plaatsvindt.

Dan wordt getracht overeenstemming te vinden over een nieuw klimaatverdrag dat het huidige Kyoto-protocol moet vervangen. Dit verdrag, dat vermindering van uitstoot van broeikasgassen beoogt, loopt in 2012 af.
(bericht gewijzigd op 8-9-2007 13:32:32)
Op 08-09-2007 13:32:32 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Op 28-10-2007 14:27:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Horatio:
Ringding:

F.Floor (61):

Die nu.nl site bekeken en wat staat daar? Italianen en Russen kan dit niks schelen.
Nou de feiten. Onze Slochterse aardgas-"bel" is helemaal geen bel maar een natuurlijke aardgasfabriek waarbij oude bomen middels persdruk van 220 bar tot gas wordt omgezet.
HET NEDERLANDSE AARDGAS RAAKT DUS NOOIT OP en is de meest uniekste gasfabriek ter wereld: de eerste 10.000 jaar hebben we er nog genoeg van ondanks alle verbruik. Dit is dan ook de reden dat minister Luns in 1963 ons aardgas aan Italie verkocht voor de dumpprijs van 0,2 guldencent per kubieke meter, een deal die hij verantwoorde omreden dat Italie niet in handen van de communisten mocht vallen.
Een vreemd toeval - en waar ik nooit een verklaring voor kreeg is dat er in 1964 een leuk bedragje van 14 miljoen harde guldens op een nieuwe bankrekening van minister Luns was bijgeschreven (bron: VN). Nouja, die bel kon immers toch nooit leegraken dus so-what? Maar waarom stoken we nou opeens met z'n allen Russisch aardgas en waarom is dat spul zo duur?
Is de onze soms gesaboteerd want leegraken kan ie echt nooit.Vandaar dat de leegrakende holtes verzakkingen en zelfs kleine aardbevingen veroorzaken in Groningen en Friesland?!? Ik wacht nog steeds op een reactie in het viagra-blog trouwens. Maar je weigert heel slinks om een echt antwoord te geven. Je zit echt 'full of sh*t'.

En dit zijn nou precies de vervelende strijdvaardige reakties die GW van mij mag modereren...doe nou eens niet zo vijandig man!

(bericht gewijzigd op 6-11-2007 11:05:57)
Op 06-11-2007 11:05:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Horatio: http://www.nu.nl/news/1329212/20/%27Premier_Howard_verliest_verkiezingen%27.html

Rudd, nieuwe premeier Australie beloofd ondertekenen Kyoto...
Op 24-11-2007 13:56:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
gast:
dodeca:

Dr Fairbridge: The next cool period, if the pattern holds, began in 1996, with the effects to be felt starting in 2010. Some predict three decades of severe cold.

Goh en wat lees ik net? :

This carefully ignores the latest US satellite figures showing temperatures having fallen since 1998, declining in 2007 to a 1983 level - not to mention the newly revised figures for US surface temperatures showing that the 1930s had four of the 10 warmest years of the past century, with the hottest year of all being not 1998, as was previously claimed, but 1934.

Hij zit er maar twee jaar naast,gaat het straks toch een partij tering koud worden maar troost u, u kan zich heerlijk warmen met uwe nieuwe onwijs duur zijnde zonnepanele die u aan kan kope bij herr Gore. Kan hij wel in zijn huis met 24 kamers de lichten dag & nacht laten branden.

Onder tussen zit de IPCC gestapo ook niet stil:

The scare over global warming, and our politicians' response to it, is becoming ever more bizarre. On the one hand we have the United Nation's Intergovernmental Panel on Climate Change coming up with yet another of its notoriously politicised reports, hyping up the scare by claiming that world surface temperatures have been higher in 11 of the past 12 years (1995-2006) than ever previously recorded.

http://www.telegraph.co.uk/news/main.jhtml?xml=/news/2007/11/25/nbook125.xml


Yep het wordt koud, erg koud als we dit mogen geloven. Dit artikel
uit de Sunday Times uit 2005 legt uit dat dit komt doordat de motor (zout/zoet verhouding van het water) van de golfstroom veranderd is;
CLIMATE change researchers have detected the first signs of a slowdown in the Gulf Stream — the mighty ocean current that keeps Britain and Europe from freezing.
They have found that one of the “engines” driving the Gulf Stream — the sinking of supercooled water in the Greenland Sea — has weakened to less than a quarter of its former strength.

The weakening, apparently caused by global warming, could herald big changes in the current over the next few years or decades. Paradoxically, it could lead to Britain and northwestern and Europe undergoing a sharp drop in temperatures.

Such a change has long been predicted by scientists but the new research is among the first to show clear experimental evidence of the phenomenon.

http://www.timesonline.co.uk/tol/news/uk/article520013.ece
Op 26-11-2007 18:21:49 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
gast: Voor wat het waard is, hier een link naar Drunvalo, die er een stukje geschiedenis op los laat. Blijkt dat de golfstroom al eerder in onze geschiedenis veranderd is; dit resulteerde in de kleine ijstijd;

http://spiritofmaat.com/announce/ann_dryice.htm
Op 26-11-2007 18:32:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Op 27-11-2007 14:41:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lampie: Dat er klimaatveranderingen zijn is wel duidelijk. Echter, deze zijn er altijd al geweest. Lijkt mij niet dat de mens hiervan de veroorzaker is, maar wij helpen wel degelijk een handje mee. Maar hoe dan ook, er wordt een zodanige draai aan gegeven dat het ons meer geld gaat kosten. Daardoor moeten we harder en meer werken, waardoor de economie kan blijven groeien. En dat is volgens mij de enige reden achter deze hele heisa, want uiteindelijk kunnen we deze klimaatverandering NIET terugdraaien, net zomin als dat we de aarde de andere kant uit kunnen laten draaien.
Op 13-12-2007 8:21:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Draakje: Over koud gesproken, brrr....

http://www.msnbc.msn.com/id/22197793/#storyContinued
(bericht gewijzigd op 13-12-2007 23:11:51)
Op 13-12-2007 23:11:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Draakje:
gast:


Ice Storm Approaches 'Biblical Proportions'
One Million in 5 States Still Without Power, More Ice on The Way

http://abcnews.go.com/US/story?id=3987688&page=1
en
http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601082&sid=a0Py0ysS0tXI&refer=canada
(bericht gewijzigd op 15-12-2007 13:34:55)
Op 15-12-2007 2:19:58 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Voetnoot:
weerman:

Het is te merken dat carnaval nadert: de 'buutreedner' is alom aanwezig. OOK op Grenswetenschappen. Ik ga de trol niet verder voederen, hoor.
Alsof een keer gras maaien in '74 iets zegt over een alom opwarmende aarde, welke opwarming allang is aangetoond. Het is maar of je even wilt Google-en, of verkiest voor een sappig verhaal uit de oude doos.

pffffffff....

Onder het motto:

Niveau daalt, stemming stijgt.

Op 28-01-2008 23:06:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Voetnoot: (Off topic)

Wat ik nu toch vond op het openbare net?
Toch niet dé F. Floor????

http://www.rvdj.nl/1989/19


(bericht gewijzigd op 29-1-2008 15:19:11)
Op 29-01-2008 15:18:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ward Aal: @ Dodeca en anderen

Het overnemen van hele artikelen in je reactie is niet zo netjes ivm. copyright.
Kopieer in plaats daarvan een relevante alinea en een link naar het betreffende artikel.

Met dank,
de redaxie
(bericht gewijzigd op 2-2-2008 11:40:40)
Op 02-02-2008 11:40:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Broh-Koh Lee:
weerman:


DAT dat ijs zo recordsnel afsmelt, is ook te danken aan de idioot snel gestegen gemiddelde temperatuur op de noordpool. Er zijn grote gebieden die ten opzichte van het 30-jarig gemiddelde (periode 1950-1980) maar liefst bijna 13 graden warmer zijn geworden...! Meer op:

Hoe dat precies komt, die temperatuursstijging, is in feite onbekend.


Vulkaan onder de noordpool (iets over gelezen)
Mensenhandelen (weermanipulatie)

Is een natuurlijke oorzaak wel denkbaar?
13 graden in 30 jaar?????
(bericht gewijzigd op 4-2-2008 13:56:11)
Fruit dan?
Op 04-02-2008 13:56:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Broh-Koh Lee:
weerman:


DAT dat ijs zo recordsnel afsmelt, is ook te danken aan de idioot snel gestegen gemiddelde temperatuur op de noordpool. Er zijn grote gebieden die ten opzichte van het 30-jarig gemiddelde (periode 1950-1980) maar liefst bijna 13 graden warmer zijn geworden...! Meer op:

Hoe dat precies komt, die temperatuursstijging, is in feite onbekend.


Vulkaan onder de noordpool (iets over gelezen)
Mensenhandelen (weermanipulatie)

Is een natuurlijke oorzaak wel denkbaar?
13 graden in 30 jaar?????
(bericht gewijzigd op 4-2-2008 13:56:47)
Fruit dan?
Op 04-02-2008 13:56:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Broh-Koh Lee:
F.Floor (61):


En dan mag ik veronderstellen dat mensen die tegen mij tekeer gaan als een pseudo-wetenschapper (dat klopt want inslagkunde en manipulatiekennis zijn mijn vakdomeinen) dat dit blog is vervuild met fiscalisten.


deed u niet iets met elektriciteit???
Ik raak een beetje in de war.
Wat is nu uw echte beroep meneer FFloor?
Fruit dan?
Op 04-02-2008 23:29:06 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard:
weerman:

"namelijk bewust achtergehouden om te testen of jullie je vakliteratuur wel lezen"

I rest my case. Ik heb nog nooit zo'n zwetsende malloot gezien als F. Floor (IQ 61). Waarom is een artikel (met daarin slechts de mening van een ex-meteoroloog) in 'nwt' opeens waarheid, en al het andere wat op het tegendeel wijst, een leugen? Dat betekent dat je een doodordinaire conspiracy-aanhanger bent.

Ga de politiek in, man. Daar kunnen ze leugenaars als jij heel goed gebruiken.

Ik groet u allen; de troll is weer gevoerd, en de broodkorstjes zijn nu op. Ik doe niet meer mee; voor mij is het plezier van deze site nu wel ingeruild voor ergernis en irritatie om een troll die van geen wijken weet.. WAT je ook zegt; F. Floor (IQ 61) weet het altijd beter. Het zij zo. Ik wens u allen sterkte.

Wat is er toch met je, dat je zo snel van de wijs bent? Als die drukte die ontstaat in je denken, waarvan je overtuigd bent dat een ander dat bij je oproept, ontstaat uitsluitend en alleen door je eigen conditionering. Onderzoek maar eens echt wat de diepste oorzaak is van je ongenoegen, tot op de bodem. Ik ben benieuwd naar je bevindingen.
'Don't forget rule number 6'
Op 05-02-2008 8:35:26 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Broh-Koh Lee: Wat is GW zonder Weerman?????

Bezint aub, en laat u niet zo beïnvloeden door een nitwit.
Fruit dan?
Op 05-02-2008 9:58:41 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Broh-Koh Lee: met een stalen klauwhamer?

I rest my case...
Fruit dan?
Op 06-02-2008 22:30:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard:
weerman:


Goh Gerard... Cursus psychologie van de NTI gedaan, of zo?! Nee joh, ik heb gewoon een chronische hekel aan leugenaars. En daar ben ik niet door van de wijs, hoor. Da's JOUW interpretatie, en die zit er naast. Ik zie hoe meneer F. Troll (IQ 61) de boel hier aardig naar z'n hand zet, en daar doe ik niet meer aan mee. Hij gebruikt het forum ter meerdere eer en glorie van zichzelf, en dat vind ik erg jammer. Andere scribenten sneeuwen onder en meneer doet niet of nauwelijks aan bronvermelding. Verder vind ik z'n toonzetting uitermate arrogant en betweterig, ook daardoor remt hij veel mensen om te reageren. Je zult zó maar effe terechtgewezen worden door die ex-concièrge, dat ontneemt velen de lust tot reageren.

Nou, dat alles zal dan de "diepste oorzaak zijn van m'n ongenoegen"...

Nou, het hoeft niet, nog niet. Maar je zult ooit ontdekken dat je bij de bron moet beginnen wil je het geheel begrijpen. Ik wil daar niet mee zeggen dat je u iets niet begrijpt, maar dat wat je begrijpen noemt, is het resultaat van het brein zoals dat er op dit moment aan toe is: het is geconditioneerd. Heel prima om de dagelijkse dingen te doen, om te werken, dat alles. Maar om werkelijk te zien, zonder waas van opgeslagen dingen, daar is iets anders voor nodig. Daar is geen cursus voor, ook niet bij het NTI, dat kan je alleen zelf ontdekken.
'Don't forget rule number 6'
Op 06-02-2008 23:47:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard:
dennis:

Het staat er een beetje verkeerd.Zijn dus twee dingen die te maken hebben met het opwarmen van de aarde.
Maar het oprukken van die gele spinnetjes heeft dus met de temperatuurr te maken. Eerder konden ze hier niet leven en dus wel.Heb er een heel stuk over gelezen voor een tijd terug weet alleen niet meer welke site dat is.Het aantreffen van de neushoornkever heeft ook weer met de temperatuur te maken.Lees de krant stond er vorige week in, Dagblad tubantia. En voor commentaar zet ik hier niets neer, er wordt gevraagd naar dingen waar je aan het kunt zien. En dit commentaar is wel een beetje kortzichtig.Als u mij aan kunt tonen dat dit niet komt door de opwarming van de aarde dan kan ik het opsturen naar de krant dat ze daar helemaal mis zitten.
Ronald:

dennis:

In enschede is een neushoornkever gesignaleerd.
Die kleine giftige gele spinnetje, kwamen eerst alleen voor vanaf zuid frankrijk en lager.Ze zijn nu ook al opgerukt tot midden nederland.

Dennis,
Sinds wanneer is een neushoornkever een spin ..... ?Zuid-Frankrijk en midden Nederland, dat is géén grote afstand. Hier gaat het gewoon om een vergroting van de geografische verspreiding van een bepaalde soort. Heeft niets met 'klimaatsverandering' te maken.
Ronald.Dat het in bepaalde streken warmer wordt wil nog niet zeggen dat de gehele aarde warmer wordt. Ander punt is dat het tijdelijk warmer kan worden. De bloemetjes en de bijtjes in NL hoeven dus niets te zeggen over de aarde in zijn geheel.
'Don't forget rule number 6'
Op 11-02-2008 18:06:42 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gebakken Plasse: Hmmmm.... tis weer tijd voor een pilletje...!
Op 03-03-2008 20:52:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ghislain:
dodeca:

Science that is not politically correct is becoming increasingly difficult to publish.

About the only thing that might cause global warming hysteria to end will be a prolonged period of cooling…or at least, very little warming. We have now had at least six years without warming, and no one really knows what the future will bring. And if warming does indeed end, I predict that there will be no announcement from the scientific community that they were wrong. There will simply be silence. The issue will slowly die away as Congress reduces funding for climate change research.

http://www.energytribune.com/articles.cfm?aid=828


'About the only thing that might cause global warming hysteria to end'

Maar hoe is deze hysterie begonnen ?

Juist ! Door het boek/de film 'An inconvenient truth' van Al Gore, of hoe miljoenen mensen iets klakkeloos aannemen gewoon omdat één of andere bekende kwiet begint te verkondigen en preken.

Volg maar schaapjes, volg maar. Al Gore zal wel geld verdienen aan jullie goedgelovigheid.

Global warming ?

Ahahahahhahahahhaha !

Ik vind dat het nu al ongeveer vier dagen bitter koud is, met afwisselend regen, sneeuwvlagen, koude wind, kortom ... winterweer, zoals het hoort in de maand maart en in juni, juli, augustus zullen wij weer een T-shirtje dragen, zoals het hoort in de zomer, jaar in, jaar uit, jaar in, jaar uit ...

G.
Op 23-03-2008 0:26:13 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ghislain: Marga schreef ;

'Een hele slinkse film (heb 'm verplicht moeten aanzien)'.

Verplicht. Klopt. Onze zoon heeft die ook gezien. Blijkbaar alle studenten. Triestig.

Laat je niet misleiden.

G.
Op 23-03-2008 9:36:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
'Don't forget rule number 6'
Op 07-04-2008 10:07:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard:
dodeca:

Ik heb hem gedaan en ik ben een climatologist.

Terwijl ik die rotzooi nooit gestudeert heb. Maar hoe meer men studeert hoe minder men weet want het hoofdje zit te vol met rotzooi zodat er "niets"meer bijkomt.

Weet je hoe je het best een climatologist wordt? Van binnenuit kijken af en toe met de vogels,wind en zee praten. Veel OP moeder aarde zitten en soms een dialoog met het zonnestelsel aangaan en voila je kan het!

Ja, gewoon fysiek contant met moeder aarde. Toen ik voor het eerst in Noorwegen kwam stapte ik van mijn fiets om mijn hand op de rotsen te leggen. Contact. Later besefte ik dat je met je blote voeten contact hebt met moeder aarde. Het is waar je elf uit bestaan, uit voortgekomen bent. Bomen doen het ook, loop in het bos, zet je blik op oneindig en laat de bomen op je inwerken. Oudtestamentisch staat boom voor mogelijkheid........de boom staat in moeder aarde.......need I say more?
'Don't forget rule number 6'
Op 07-04-2008 11:07:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
paps: Greenpeace voert nu (terecht!!) flink campagne tegen de ontbossing van Indonesie om palmolieplantages te kunnen beginnen.

Ik vind het persoonlijk héél eng dat de oerbossen daar verdwijnen met een tempo van 300 voetbalvelden per uur!!!

Niet alleen wordt de CO2 gigantisch opgevoerd maar ook worden complete ecosystemen verwoest en diersoorten uitgeroeid en dat alleen omdat er geld verdiend wordt aan palmolie...

Stuur een protest naar de grootste importeur van palmolie: Unilever en doe dat via http://www.greenpeace.nl als het u belieft.

Koester uw onwetendheid, de rest kunt u opzoeken.
Op 08-05-2008 14:02:55 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
paps: Het is niet zo dat de ontbossing in dit tempo al jarenlang aan de gang is maar juist de laatste paar jaar is het tempo moordend en wel degelijk 300 voetbalvelden per jaar oftewel 1,87 miljoen (!) hectare per jaar, meer dan de helft van Nederland....

Tussen 1995 en 2005 is het tempo veel lager geweest maar nog altijd is er 130.000 hectare bos verwoest. (13.000 hectare per jaar dus)

De reden dat dit tempo zo gigantisch verhoogd is komt door het beleid van de Indonesische regering om palmolieplantages te stimuleren: tussen 2005 en 2007 kwamen er elk uur 79 voetbalvelden nieuwe plantages bij....

Palmolie wordt echter gebruikt in 60% van onze dagelijkse boodschappen maar ook als biobrandstof is het zeer gewild.

In het huidige tempo zal binnen 10 jaar alle oerwoud in Indonesie verdwenen zijn.... Er is ook al gewaarschuwd dat de Orang Oetang binnen 3 jaar is uitgestorven...

Koester uw onwetendheid, de rest kunt u opzoeken.
Op 08-05-2008 15:47:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
paps: Overigens maak je een rekenfout:

" De oppervlakte van een gemiddeld voetbalveld is ongeveer 7150m2, oftewel 7,150km2."

1 vierkante kilometer is gelijk aan 1.000.000 vierkante meter, niet 1.000 vierkante meter.

De oppervlakte van een voetbalveld is dus geen 7,150 km2 maar slechts 0,007150 km2.

Als je doorrekent kom je dus op 1,87 miljoen hectare.
Koester uw onwetendheid, de rest kunt u opzoeken.
Op 08-05-2008 16:02:14 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
paps: Ik concludeer dat je een rekenfout met 3 nullen hebt gemaakt.

Koester uw onwetendheid, de rest kunt u opzoeken.
Op 08-05-2008 16:03:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
paps: Het idioot hoge tempo is van de laatste paar jaar en als ze in dit tempo doorgaan is er binnen 10 jaar inderdaad geen oerbos meer op Indonesie.

Vandoor ook dat er nu zo hard aan de alarmbellen wordt getrokken.

Door het verbranden van de bossen en doordat de omgehakte bomen geen CO2 meer op kunnen nemen is Indonesie wereldwijd één van de grootste CO2-uitstoters.
Koester uw onwetendheid, de rest kunt u opzoeken.
Op 08-05-2008 16:22:06 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
paps: Wat ik af en toe gevaarlijk vind is dat mensen de macht van het getal niet altijd goed begrijpen of verkeerd uitleggen.

Er is schijnbaar al eeuwenlang een balans op aarde tussen opname en uitstoot van CO2. Als er jaarlijks 440 miljard gigaton CO2 wordt uitgestoten EN opgenomen is er niks aan de hand.

Maar als er door menselijke activiteiten zoals verbranding van fossiele brandstoffen en intensieve veeteelt en industrie er 26 miljard CO2 extra wordt uitgestoten en door ontbossing het vermogen tot opname óók nog eens wordt verminderd.... kun je wel zeggen dat 26 miljard veel en veel minder is dan die 440 miljard....maar...

...dan heb je hetzelfde effect als twee mensen van 90 kilo die op een wipwap zitten terwijl er aan één kant 6 kilo bij komt en bij de ander 4 kilo afgaat.

De balans wordt verstoord en waar dat toe zal leiden...?

(bericht gewijzigd op 8-5-2008 18:45:56)
Koester uw onwetendheid, de rest kunt u opzoeken.
Op 08-05-2008 18:42:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
aya: Heb met eigen ogen de palmolie industrie gezien en ben ook in de amazone geweest. 300 voetbalvelden per dag zou best kunnen kloppen! Ze planten wel weer nieuwe bomen en de natuur hersteld zich ook weer binnen een paar jaar maar het doet pijn aan me ogen als je ziet hoe alles als een lappendeken door de mens is verkracht

Wat de cijfers ook zeggen en hoe hoog die co2 ook is, je moet wel blind zijn om te ontkennen dat het allemaal wel mee valt!

Vandaag verbaaste ik me weer over het weer! hartje zomer en vannacht temperaturen rond het vriespunt!!!!!!!!!! Ook vreemd dat het nu half 12 's avonds nog steeds licht is. Het schijnt te komen door bevroren stofdeeltjes hoog in de lucht! Voor mij allemaal nieuwe fenomenen!

De mens is zeker verantwoordelijk hiervoor, maar met hogere milieu belasting en accijnzen melken die zwijnen ons en de natuur nog meer uit.

Op 16-06-2008 23:47:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard: Zeer interessant artikel over de wetenschappelijke achtergronden van de diverse beweringen:
http://www.vrijspreker.nl/wp/2008/09/falsification-of-the-atmospheric-co2-greenhouse-effects-within-the-frames-of-physics/
'Don't forget rule number 6'
Op 04-09-2008 7:57:58 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
aya:
Gerard:

Zeer interessant artikel over de wetenschappelijke achtergronden van de diverse beweringen:
http://www.vrijspreker.nl/wp/2008/09/falsification-of-the-atmospheric-co2-greenhouse-effects-within-the-frames-of-physics/

Thanks voor de info bro!

Het belangrijkste broeikasgas in de atmosfeer van de aarde is echter waterdamp, voor zover dit tot de gassen gerekend kan worden.Waterdamp (veroorzaakt 36-70% van het broeikaseffect, wolken niet meegeteld), kooldioxide (CO2, veroorzaakt 9-26%), methaan (CH4, veroorzaakt 4-9%) en ozon (O3, verooraakt 3-7%).De climate hoax is het feit dat ze 1 gas verantwoordelijk houden voor de opwarming van de aarde! Maar CO2 is een gevolg van de opwarming en niet andersom. Op deze pagina kun je goed zien dat CO2 waardes vertraagd blijven stijgen ook al is de temperatuur alweer gedaald: http://www.vrijspreker.nl/wp/2008/08/klimaat-objectieve-libertariers-3/

De enige echte dader voor de opwarming is..... U raad het al... de zon! Sind 1890 houden ze deze gegevens bij!

En het is weer heeeel toevallig dat de weer deskundige rond 2012 een omslag punt voorspellen! waarschijnlijk een kleine ijstijd!
Op 04-09-2008 13:17:59 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard:
aya:

Gerard:

Zeer interessant artikel over de wetenschappelijke achtergronden van de diverse beweringen:
http://www.vrijspreker.nl/wp/2008/09/falsification-of-the-atmospheric-co2-greenhouse-effects-within-the-frames-of-physics/

Thanks voor de info bro!

Het belangrijkste broeikasgas in de atmosfeer van de aarde is echter waterdamp, voor zover dit tot de gassen gerekend kan worden.Waterdamp (veroorzaakt 36-70% van het broeikaseffect, wolken niet meegeteld), kooldioxide (CO2, veroorzaakt 9-26%), methaan (CH4, veroorzaakt 4-9%) en ozon (O3, verooraakt 3-7%).


Waterdamp is gewoon een gas. kan er dus helemaal toe gerekend worden;-)
'Don't forget rule number 6'
Op 04-09-2008 14:05:00 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Op 04-12-2008 20:53:16 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard:

De info rammelt nogal, het belangrijkste punt dat wordt overgeslagen is het feit dat de oceanen in die miljoenen jaren van zoet naar zout veranderd zijn. Dat maakt nogal wat uit! Ook zijn er vele andere mineralen in opgelost, dus zijn de omstandigheden alleen al daardoor moeilijk te vergelijken.
(bericht gewijzigd op 5-12-2008 7:14:02)
'Don't forget rule number 6'
Op 05-12-2008 7:00:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tunnelforce9: Heey peoples ,,

jullie lopen achter er komt weer een nieuwe ijstijd aan !!! het wordt steeds kouder check ff:
http://zapruder.nl/portal/artikel/en_het_poolijs_is_ook_weer_terug/
Op 16-02-2009 19:11:26 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
BTtje: woow veel reacties al
ongeveer een maand geleden stond er in de krant dat er pinguins naar binnen moesten omdat Nederland te koud voor ze werd
iedereen weet nou wel dat het human CO2= global warming verhaal een leugen is en een nieuwe religie geworden is tog??

het is gecreeerd om politieke monopolies op bedrijfen te creeren, belastingen op vervoersmiddelen te leggen en (linkse) mensen af te leiden van echte problemen zoals oorlogen en 9/11.

het boekje van David de Rothschild:

temperatuur laatste tien jaar:

Groene rekenkamer vs. klimaatwet


plekken waar meer en minder plantengroei zou komen met meer CO2: (erg he? )

verschil in zeeafzetting zegt dat waterpijl aan het dalen is:

percentages broeikaseffect verantwoordelijkheid in tabel:

geen extreme CO2 stijging tijdens WO2, dus mens is niet meest verantwoordelijk voor percentage CO2 in de atmosfeer en een temperatuurdaling, dus CO2 leid niet de opwarming van de aarde. verder nog de zonneactiviteit erbij. 3 vliegen in 1 kalp

(bericht gewijzigd op 17-2-2009 2:19:42)
Op 17-02-2009 2:08:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
tjerky:
BTtje:

woow veel reacties al
ongeveer een maand geleden stond er in de krant dat er pinguins naar binnen moesten omdat Nederland te koud voor ze werd
iedereen weet nou wel dat het human CO2= global warming verhaal een leugen is en een nieuwe religie geworden is tog??

het is gecreeerd om politieke monopolies op bedrijfen te creeren, belastingen op vervoersmiddelen te leggen en (linkse) mensen af te leiden van echte problemen zoals oorlogen en 9/11.

het boekje van David de Rothschild:

temperatuur laatste tien jaar:

Groene rekenkamer vs. klimaatwet


plekken waar meer en minder plantengroei zou komen met meer CO2: (erg he? )

verschil in zeeafzetting zegt dat waterpijl aan het dalen is:

percentages broeikaseffect verantwoordelijkheid in tabel:

geen extreme CO2 stijging tijdens WO2, dus mens is niet meest verantwoordelijk voor percentage CO2 in de atmosfeer en een temperatuurdaling, dus CO2 leid niet de opwarming van de aarde. verder nog de zonneactiviteit erbij. 3 vliegen in 1 kalp


CO2, WO2, weer een complot! (219)
Nee, dank u.
Op 29-11-2009 0:46:21 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden