Zoals altijd bij euh.. ongebruikelijke ideeën worden ze eerst belachelijk gemaakt, dan doodgezwegen om vervolgens als de normaalste zaak van de wereld te accepteren en te bespreken. Zo ook in het geval van buitenaards leven. Lees dit blogje over panspermia er nog maar eens op na.

Enfin, was tot voor kort voor de wetenschap nog klip en klaar dat er geen leven was op Mars, en waren het alleen de euh... andersdenkenden die iets anders opperden, hebben we nu een vooraanstaand wetenschapper die ons angst aanjaagt voor een killer bacterie van Mars. War of the Worlds als science fact in plaats van fictie.

( sommige dingen kan je beter niet tot leven wekken..)

Dr John B. Murray, die zich onder andere voor de ESA Mars missies inzet wist onlangs te vertellen dat onder het bevroren Marsoppervlak gevaarlijke bactierieen op ons liggen te wachten. In een interview zei Murray dat hij over overweldigende bewijzen bezat die het bestaan van dergelijke bacteriën onderstrepen.

Om te bewijzen dat er inderdaad zulke bacteriën bestaan zou men simpelweg een raket kunnen gebruiken om in het gebied Elysium een gat in het ijs te blazen. Hierna te besprenkelen met water om de ingevroren levensvormen op te wekken om vervolgens door een sonde wat van de grond te kunnen laten opscheppen en te onderzoeken op bacteriën.

"Er bestaat echter volgens Murray het gevaar dat we deze levensvormen naar de aarde brengen. "Zowel de NASA als de ESA zijn van plan om de 77 miljoen kilometer lange reis terug naar de Aarde te maken om de gevonden levensvormen in een laboratorium verder te onderzoeken". Aldus Murray

Het zal dan gaan om zeer primitieve levensvormen en als die uit het laboratorium weten te ontsnappen kunnen we een situatie op Aarde krijgen die lijkt op het scenario van War of the Worlds, voegde hij eraan toe.

In dat scenario waren het de Aardse bacteriën die de Martianen doodden, maar in dit geval zou het precies andersom zijn en zijn het de Martianen die Aards leven om zeep helpen. We kunnen beter de zaken op Mars zelf onderzoeken. Aldus Murray.

Update 4-4-2007: Zes mensen worden vanaf volgend voorjaar vijfhonderd dagen lang geïsoleerd in Rusland. De Europese Ruimtevaartorganisatie (ESA) wil op deze manier een team mensen een gesimuleerde reis naar de rode planeet Mars laten ondergaan. Met andere woorden: de grootste bacterie in dit zonnestelsel is zich aan het voorbereiden om naar Mars te gaan...

Update 25-9-2007

De Amerikaanse Nationale Academie vd Wetenschap heeft ontdekt dat buiten de aardse atmosfeer bacterieën zich tot krachtigere varianten ontwikkelen.

Onderzochten organismen zoals Samonella muteerden (door de zwaartekracht..)in de ruimte tot een nog gevaarlijke variant, blijkt uit onderzoek aan boord van het ruimteveer Atlantis.

Lanoe: Dit blogje zou dus volgens de laatste ontdekking over mars wel eens uit kunnen komen:

http://www.hln.be/hlns/cache/det/art_591860.html

Carpe diem homo universalis
Carpe diem homo universalis
Op 23-09-2007 0:11:13 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
CrystalEyez: En wij maar klagen over virussen... we sturen ze zelf uit... met hier en een beetje nog een planeet naar de 'maan'
| Ik weet niet wat ik niet weet |
Op 23-09-2007 22:52:00 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Op 26-09-2007 7:56:54 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden