Afgelopen maandag ging in de Iraanse hoofdstad Teheran op initiatief van de Iraanse president Ahmendinejad een congres van start dat moet leiden tot de vaststelling dat de holocaust een mythe is. Alhoewel ik het heerlijk vind als mensen zich verzetten tegen de heersende opvattingen ben ik bang dat Ahmendinejad de plank volledig misslaat. Je kan aan alles twijfelen, op één ding na en dat is de onvoorstelbare wreedheid van de mens. Iets wat Ahmendinejad toch zou moeten weten...


Aan het congres namen volgens het organiserende Instituut voor Politieke en Internationale Studies (IPIS) 67 wetenschappers uit dertig landen deel. In zijn openingstoespraak zei het hoofd van het IPIS, dat is verbonden aan het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken, dat het congres noch is bedoeld om de Holocaust te ontkennen, noch om die te bewijzen.

De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken, Manouchehr Mottaki, noemde de buitenlandse kritiek op het congres voorspelbaar en zei dat er geen steekhoudende argumenten tegen het congres zijn. Hij noemde het tweedaagse congres een gelegenheid om vragen rond de holocaust in vrijheid te kunnen bespreken, ver van westerse taboes en beperkingen die Europese wetenschappers zijn opgelegd.


Enfin, voor één keer zullen wij van Grenswetenschap.nl een uitzonderingen maken en de kant van de heersende opvatting kiezen. We zouden hiervoor natuurlijk de duizenden getuigenissen kunnen nemen, de verslagen van Russische en Amerikaanse bevrijders, historische filmbeelden en foto's kunnen tonen of het boek van Anne Frank naar voren kunnen brengen. Maar dat doen we niet. We gingen zelf naar de eindhalte van de trein om een vernietigingskamp te bezoeken. Onderzoekt u even mee?


( Ja de rails liggen er echt en kamp Birkenau ook)


( De fundamenten van de barakken zijn authentiek..)


( Auswitz... yep its there)


( Gaskamer van Auswitz.. inclusief de krassen van vele nagels in de muur.. )( Uitzicht vanuit de wachttoren over Birkenau...)

Echte Grenswetenschap.

Toch kunnen we Ahmendinejad een grenswetenschappelijke observatie meegeven. Is het toeval dat alle psychopatische, genocideplegende leiders (Hitler, Stalin, Pinochet, Saddam en .. ja Ahmendinejad) een snor droegen. Misschien is het beter om daar eens een congres aan te wijden... Lijkt mij in ieder geval zinvoller.

Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden