Ja, het is weer zover. Het jaar loopt ten einde en overal duiken er overzichtslijstjes op, uiteenlopend van de beste sporters van 2006, de top 2000 tot zelfs de top 10 van gevaarlijkst speelgoed. Wij kunnen natuurlijk niet achterblijven en presenteren u de top 10 van cryptozoologische hoogtepunten van 2006. Cryptozoologie is een tak van sport waar wetenschappers op zoek gaan naar creaturen die een verborgen leven leiden en waarvan soms zelf het bestaan ontkend wordt. Enfin.. de 10 hoogtepunten uit 2006, met dank aan Loren Coleman.

Nummer 1, de vreemde vis.Deze ansichtkaart vond men afgelopen jaar terug. De prent stamt uit het pre-photoshop tijdperk (periode 1904-1918) en toont ons een drietal mannen vol trots (zelf gevangen?) bij een zeer bijzondere vis. Vooralsnog heeft men niet met 100% zekerheid kunnen vaststellen om wat voor soort het gaat.

Nummer 2, Bigfoot?

Op 30 april 2006 wist de onbemande 'wildlife camera" van onderzoekers Klindt en Diana deze opname van een groot harigs "iets" te maken. Zou Bigfoot inderdaad de wouden rond mount Hood in Oregon (V.S.) onveilig maken of is het een madammeke in een bontjas?

Nummer 3, de Voet.Onlangs vond een Amerikaanse mevrouw uit Colerain Township een bij de enkel afgehakte voet bij een pompstation. Aanvankelijk dacht men dat het om een menselijke voet ging omdat het vijf tenen had. Later zou onderzoek uitwijzen dat het geen voet van een mens is maar van een "dier zonder hoeven". Welk dier heeft men nog niet laten weten. Hoeveel dieren kent u met vijf tenen aan de poot?

Nummer 4, het monster Nahuelito.

In de meeste grote meren huist volgens lokalen wel een monster zo ook in het Argentijnse meer Nahuel Huap. Op 15 augustus 2006 werd deze foto van het monster genomen. Worden we bij de neus genomen of heeft het monster van Loch Ness familie in Zuid Amerika.

Nummer 5, de Stegosaurus van Angkor Wat.

Onderzoekers ontdekten dit jaar in tussen de duizenden versieringen die waren aangebracht op de Cambodjaanse tempel Angkor Wat een duidelijke afbeelding van een Stegosaurus stenopos. Vreemd als je bedenkt dat stegosaurussen tijdens de bouw van de tempel al miljoenen jaren uitgestorven werden geacht. Meer details hier.

Nummer 6, levende fossiel de Coelacanth.

Japanse onderzoekers wisten op 30 mei 2006 met behulp van onderwater camera's een levende coelacanth op de gevoelige plaat vast te leggen. Het beest werd op 350 kilometer uit de kust van Manado (Sulawesi)en op een diepte van 170 meter gekiekt. een paar decennia geleden meende men nog dat de coelacanth al 400 miljoen jaar was uitgestorven. De coelacanth is al die tijd onveranderd gebeleven.

Nummer 7, de Bigfoot van Maleisie.

Dit jaar was er nogal wat controverse over een vermeende "bigfoot" die zich in de jungle van Maleisië weet op te houden. Het beest zelf is (nog?) niet op camerabeelden gevangen maar getuigenverklaringen en sporen waren er genoeg. Zo ook op deze foto waarop duidelijk vreemde sporen te zien zijn. De foto werd genomen in de omgeving van Johor.

Nummer 8, monster van Loch NessDe vraag of er nu wel of niet een monster in het schotse meer zit houdt de mensheid nog steeds bezig. In oktober 2006 wist een onderwatercamera deze beelden te maken. Op het eerste beeld is niets te zien terwijl een frame later vaag een "langwerpig iets"achter de steen te zien is. Monster of niet?

Nummer 9, kikkervis of viskikker.

Begin december 2006 wisten lokalen uit Bolivia deze mega kikkervis uit een meer te vissen. Het beest mat 35 centimeter en had een enorme kop. Lokalen hadden nog nooit eerder zo'n beest gezien. Hebben we hier te maken met een afwijking in de hormoonhuishouding van een gewone kikker vis of is het een nog onbekend soort?

Nummer 10, de reuzen pijlstaart inktvis.

Het beest zelf is inmiddels geen onbekende maar de locatie waar het werd gevonden afgelopen juli doet de wenkbrauwen fronsen. Hoe kwam een reuzen pijlstaartinktvis zo maar van het ene op het andere moment op een Japans parkeerterrein terecht?

 

Gerelateerd aan deze publicatie:
Bas2: Interessant artikel.
Op 30-06-2012 16:28:08 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Bas2: Hier nog meer cryptozoologie.

http://www.cryptozoology.com/
Op 12-07-2012 16:32:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden