Vandaag is de kortste dag van het jaar. Voor vele natuurvolkeren is dit een moment om de heilige cycli van de natuur te vieren of de langer wordende dagen te eren. In moderne tijden gaat het iets anders dan in de jungle van weleer, hoewel rituelen nog steeds niet ver gezocht zijn.

In Amerika (California) besloot een koppel om de gehele wereld op te roepen samen klaar te komen. Iedereen moet op die dag met elkaar (de partner) de liefde bedrijven en werken naar een gemeenschappelijk hoogtepunt. Niet zo makkelijk om exact te timen, tenzij uw sluitspier geheel Zen en onder geestelijke controle is, maar dat terzijde...

De 76-jarige Donna Sheehan en de 55-jarige Paul Ref proberen een miljoen mensen te mobiliseren voor hun idee. Via hun website globalorgasm.com laten ze weten erin te geloven. Een collectief orgasme zou voor een spirituele positieve verandering zorgen.

Moest er een bepaald wereldlijke bewustzijnsverschuiving plaatsvinden dan hopen ze dat te kunnen meten met behulp van het Global Consciousness Project. Dat is een netwerk van PC's die willekeurige informatie (o.a. op basis van bepaalde fysieke gegevens zoals luchtdruk) genereert.

We hopen voor het koppel dat ze gelijk hebben en zijn de laatste dagen dan ook flink aan het trainen om op de dag zelf niet voor de eindmeet in slaap te vallen.

Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden