De Italiaanse politie wil een speciale unit oprichten die geheel toegespitst moet zijn op het volgen en eventueel aanpakken van nieuwe religieuze sektes en vooral de gewelddadige Satanisten.

De speciale unit zal moeten bestaan uit politiefunctionarissen, psychologen en een priester met kennis van occulte zaken. De roep om zo een speciale unit volgt na enkele moorden die worden toegeschreven aan een 'nieuwe generatie Satanisten'.


( Gezellig Death bandje, ook voor feesten en partijen )

In februari 2006 werden 4 leden van de Italiaanse Deathmetal rock band "Beast of Satan", een zogenaamde Satanistisch sekte, veroordeeld tot zeer lange gevangenisstraffen voor hun deelname aan drie brute rituele moorden. Ze zouden in 2004 een vrouw neergeschoten hebben om haar vervolgens levend te begraven, volgens eigen zeggen herkende de bandleden de Maagd Maria in haar. Maria dient dus onder de grond gestoken te worden. In 1998 waren ze verantwoordelijk voor de dood van twee van hun jonge leden die nadat ze neergeknuppeld waren ook levend werden begraven in de bossen rond Milaan. Leken hoogstwaarschijnlijk teveel op zeehondjes...

Death Metal de bindende factor?

Toen in het begin jaren '90 vanuit Scandinavië de op heavy metal rock geïnspireerde 'Deathmetal" ontstond voelden nogal wat jongeren zich aangetrokken tot deze 'muziek' stijl. Kenmerkend aan Deathmetal zijn de gegromde of gegilde teksten die veelal gaan over dood en verderf. Meestal zijn deze teksten ronduit Satanistisch te noemen terwijl er tegenwoordig ook steeds meer nationalistische teksten worden gescandeerd. Behalve de inhoud van de teksten is bij veel Blacketalbands de podiumact erg belangrijk: verkleedpartijen en sterke symboliek zorgen voor een demonische, agressieve en nihilistische uitstraling.

In 1997 werd de Noorse Deathmetal 'zanger' Varg Vikernes van de band Mayhem veroordeeld tot 21 jaar celstraf wegens een brute moord op een mede 'muzikant' en het in brand steken van tenminste 4 historische kerken.

In 1999 werd Finland opgeschrokken toen een meisje van 17 en drie jonge mannen van tussen de leeftijd van 16 en 23 jaar werden gearresteerd op verdenking van moord op een van hun vrienden. Van het slachtoffer werden enkel wat resten gevonden en bij de verdachten thuis vond de politie een in stukken gehakte hond. De politie gaf aan dat men rekening houdt dat het hier om een kannibalistische rituele moord gaat. De verdachten zijn allen aanhangers van de Deathmetal scène.

In 2001 waren het drie jongens (14, 17 en 18) die zelfmoord pleegden door van de 78 meter hoge Goeltzschtal brug nabij Reichenbach te springen. Hoewel ze ook alle drie connecties hadden met het moderne Satanisme dat doorklinkt in Deathmetal heeft de politie niet kunnen bewijzen of ze een bepaalde groep aanhingen.

Na dit incident riep de president van de Duitse deelstaat Saksen om een onderzoek. En die kreeg hij de uitslag was volgens de deskundigen dat steeds meer jongeren zich voelen aangetrokken tot het Satanisme. Volgens het onderzoek uit 2001 zouden in Duitsland 3000 tot 8000 jongeren tot de harde kern van het Satanisme. Deze groep is meestal te herkennen aan hun emblemen van pentagrammen, omgekeerde kruizen en in toenemender mate nazi symbolen.

Ook in Duitsland waren er eerder Satanistische moorden. In 1993 waren er drie jonge en zelfbenoemde Satanisten uit Sonderhausen die een 15 jarige jongen hadden vermoord. Ook deze moord had een ritueel karakter.

In 2002 werden het Duitse stel Daniel (26) en Manuela Ruda (23) veroordeeld wegens een rituele moord. Hoewel ze de moord niet ontkenden zeiden ze dat ze het gedaan hadden op bevel van de duivel. Het slachtoffer werd 66 keer gestoken en werd gevonden met zijn scalp hangend uit zijn buik. het teken van de Duivel was op zijn borst ingekerfd. Zowel Daniel als Manuela, die al volgens eigen zeggen op haar 14de door Satan was geroepen,  toonde geen enkel spoortje spijt in de rechtbank en lieten zich uitgebreid op de kiek zetten.
Wat ( Manuela, de ideale schoondochter van Beelzebub )


( Daniel toont zijn duivelse kant in de rechtbank en ja, hij lijkt ergens op Jack Nicholson)

Wat de deskundigen zeggen:

Satanisten hebben duidelijke religieuze voorstellingen, schrijft Thiede (privé-docent systematische theologie aan de Universiteit Erlangen-Nürnberg). Kenmerkend voor het jeugdsatanisme is het protest tegen de christelijke cultuur. De intensiteit van dat protest kan zo hevig zijn dat jonge satanisten "in hun blinde haat zelfs niet zouden terugschrikken voor het plegen van een moord."

Volgens een woordvoerder van de De Pauselijke Regina Apostolorum Universiteit in Rome  is de belangstelling bij jongeren voor occulte zaken de laatste twee jaar schrikbarend toegenomen. Volgens sommige schattingen zijn er in Italie zo'n 600.000 satanisten, waarvan er 5.000 in sekten verblijven. Drie vierde van hen zijn jongeren tussen 17 en 25 jaar. De jongeren geraken gefascineerd door het satanisme via cd's, geraken via die weg op het internet en ontwikkelen vreemde, op zichzelf onschuldig lijkende rituelen zoals kerkhofbezoek. In extreme gevallen leidt dat tot moorden'', Aldus de woordvoerder van de universiteit.

Misschien toch maar wat vaker naar Sky radio luisteren?

 

Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden