ons vorig blogje over "Jodokus en de Anunnaki" maakte nogal wat tongen los. Het idee dat een buitenaardse beschaving verantwoordelijk zou zijn voor het ontstaan van ons mensen is iets wat de gemoederen bezig houdt. Volgens de oude Soemeriers zouden de Anunnaki door "genetische manipulatie" ons, de werker, gemaakt hebben. We gaan even een paar jaar terug in de tijd toen men ons DNA aan de wet van Zipf onderwierp. Wat was de uitkomst ook al weer????


( zoek de overeenkomsten )

Ons DNA bevat een boel mysteries.  Sinds de ontdekking van het DNA proberen moleculaire biologen deze "blauwdrukken van het leven" in kaart te brengen.Het Human Genome Project is daar een sprekend voorbeeld van.Het werk vordert gestaag maar er is toch één vervelend klein probleempje... Ons DNA bestaat voor 97% uit junk (rotzooi) DNA.Onderzoekers hebben er ook een mooiere naam voor;  ze noemen het introns.  Introns kan je vergelijken met enorme "reclame blokken" die telkens de echte (DNA)programmering onderbreken.Tot op de dag van vandaag heeft men geen idee wat de functie van deze Introns is en blijft het dus in de ogen van de biologen junk..  Maar wat zou er gebeuren als er in plaats van biologen mensen zoals kryptonanalisten (code brekers) en linguïsten (taalkundigen) eens naar dat junk DNA zouden kijken?

Simon Sheperd, hoogleraar cryptografie en computer beveiliging en verbonden aan de Universiteit van Bradford UK, nam de uitdaging aan. Na zijn analyse concludeerde hij dat  Introns mogelijk een code bevatten die werken als correctie methode voor het geval dat er iets fout gaat als het DNA zichzelf repliceert.Dit klinkt aannemelijk maar introns zouden dit en/of nog veel meer functies kunnen hebben. De echte grote doorbraak kwam van een ongebruikelijk samenwerkingsverband tussen medici en linguïsten. Zij vonden bewijs dat er een soort van taal besloten ligt in de introns.

De Wet van Zipf.


De Wet van Zipf is een nogal maffe wet, maar wel ééntje die altijd opgaat en zeker niet moeilijk te begrijpen is.  Sterker nog de wet is doodsimpel en je kan het thuis zelf uittesten.Neem een groot en dik boek. Tel vervolgens hoe vaak je ieder woord tegenkomt.Het woord dat je het meest tegenkomt is "de" (gemiddeld zo een 2000 x) gevolgd door het woordje "een" (gemiddeld zo een 1800 x) enzovoort, enzovoort.Uiteindelijk is het minst gebruikte woord tevens ook de laatste in deze lijst.

Als je nou al deze woorden in keurige kolommen zet, beginnende bij het meest gebruikte woord tot het minst gebruikte woord, en je zou daarvan een grafiekje maken dan zie je een keurige regelmatige aflopende lijn. De grap is dat ongeacht welk boek je neemt en ongeacht welke taal of schrift, het mag van Chinees tot Egyptisch zijn, je krijgt altijd diezelfde keurige lijn te zien.

Het probleem met DNA is echter dat het niet, zoals bij schrift, onderbroken is. Het is één lange string. De wetenschappers braken daarom de string in brokjes van 3 "treden".Hierna probeerde ze het opnieuw met stukjes van 4 "treden", 5 "treden" en zo door tot stukken van 8  "treden" lang. Hierna werd de data geanalyseerd volgens de Wet van Zipf en wat bleek, diezelfde keurige lijn werd zichtbaar.

Het lijkt erop dat er inderdaad een soort van "taal" begraven ligt in onze DNA. Nu is het alleen nog maar een kwestie van tijd en doorzettingsvermogen om deze "taal" te ontcijferen.het zou mij niet verbazen als er uiteindelijk zoiets te lezen valt als; "Anunnaki inc. all rights reserved 70.000 BC pat.nr 33920"

 

Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden