Wow, die durven! Zomaar tegen het Amerikaanse ministerie van Justitie ingaan, waar Yahoo, MSN en AOL al snel weke knieën kregen.

Neem dan Goochel. Nee was het, en nee bleef het. Als de overheid gegevens wil hebben over het pornozoekgedrag van Goochel-junks dan moeten ze er zelf maar achteraan. Zij staan vierkant achter de privacy van haar gebruikers.
Stoer, echt stoer!
Deze week is het opnieuw feest. Goochel laat opnieuw haar tanden zien. Weer kan een groep fluiten naar de door haar zo gewenste informatie. Deze keer zijn net iets meer mensen, de gehele Chinese bevolking. Maar stoere Goochel heeft zich écht niet laten dwingen door de Chinese overheid; gewoon een gevalletje zelfcensuur, en dat mogen we best weten. En het werkt goed! Probeer zelf maar eens hoe goed de Chinese versie (google.cn) censureert. Gevonden? Stel je voor dat wij konden zien wát de Chinezen allemaal niet mogen zien? Áls je censureert, dan doe je het goed. Blijkbaar is dat Goochel wel toevertrouwd.

Gelukkig zijn er ook nog (macro-)schoften die, na enige dwang, eh positieve feedback, wat opener met hun informatie omgaan.

Meisjes, snappen jullie het nog allemaal?

Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden