Teveel denken is niet goed, aldus nieuw onderzoek door de universiteit van Londen over de beslissingsvaardigheid der mens. De experimenten op basis van (slechts) tien mensen wijzen uit dat iemand beter één seconde kan denken dan vier. Langer denken dan vier seconden is dan wel weer goed.

Om te testen in welke mate onze hersenen zelf met oplossingen komen en onze eigen ratio die weer gaat verstoren, gaf men de proefpersonen een tabel met daarop diverse symbolen. Per keer werd één symbool omgedraaid; de vraag was welkeen.

Zou u het zo snel vinden?
Zou u het zo snel vinden?
( Uw hersenen weten het beter )

De proefpersonen die binnen de seconde het omgedraaide symbool konden vinden hadden het in 95% van de gevallen bij het juiste eind. De twijfelaars die langer gingen denken scoorden slechts 70%. "Bij een langere bedenktijd gaan we twijfelen en nadenken over het snelle, instinctief gekozen antwoord," aldus de onderzoeker van de London University.

Hoewel instinctieve beslissingen door dit onderzoek een goede optie blijken te zijn, is goed nadenken natuurlijk nog steeds aan ander prima alternatief. De proefpersonen die langer dan 4 seconden nadachten blijken namelijk ook 95% te scoren.

Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden