Brekend nieuws! Heren professoren, archeologen en evolutionisten, zoekt niet verder! Via een spelletjesprogramma dat vaag rond het IQ van de deelnemers draaide kwam de Nederlandse zangeres Bonnie St. Clair als Missing Link uit de bus. Haar IQ van maar liefst 52 werd slechts overtroffen door Sandy, een oerang-oetang die ooit hetzelfde IQ-spelletje speelde.

Bonnie zelf wijt haar extreem lage score niet aan het (gebrek aan) intellect maar aan een niet werkend stemkastje. De zender BNN ontkent dit maar bevestigt dat St. Claire veelvuldig te laat heeft geantwoord waardoor ze net zo goed niet had kunnen drukken. "Ik ben door deze toestand gedoemd om de rest van mijn leven als 'dat alcoholverslaafde blondje' te worden gezien. Volgens deze uitslag zou ik geestelijk gehandicapt moeten zijn."
Niet als wij het kunnen verhelpen!

Bonnie St. Claire
Bonnie St. Claire
( Bonnie St. Clair, de hoes van een van de hits )

Geestelijk gehandicapt is Bonnie natuurlijk niet. Ze mag dan graag een glas glaasje lusten, dat de dame bekend van huispoetshits als Pierrot en Dokter Bernhard een IQ van 52 heeft is flauwekul. De vrouw die werkelijk Bonje Cornelia Swart noemt is even mentaal gehandicapt als het gemiddelde GW-redactielid en alleen Guy Hadt haalt dat gemiddelde iets naar beneden.

Iemand neerzetten als stereotype domme dronken lor kan leuk zijn (check de redactiefoto's van Guy Hadt of de Paul de Leeuw imitatie van Anneke Gronloh) maar er zijn grenzen aan wat leuk is en niet. GW kan zich dus voorstellen dat Bonnie zich gepiepeld voelt...

Bonnie kom je buiten spelen?
Dat het nogal makkelijk is van BNN om iemand neer te zetten alsof ze het IQ van een walnoot met een depressie heeft, lijkt ons duidelijk. Een IQ-test oplossen in een studio moet sowieso voor extra druk zorgen. De omstandigheden zijn niet dermate rustig dat iemand het beste van zichzelf toont, camera's, mensen om je heen... De één presteert beter onder druk, de ander laat er zich eerder door nekken. Bonnie, zo nemen we aan, behoort tot de laatste categorie.

GW heeft een oplossing voor Bonnies IQ-misvatting! Iedere zondagvoormiddag komen wij samen om met elkaar IQ-tests te doen. Door dat soort puzzeltjes regelmatig te oefenen komen wij algauw op een IQ van 120+, waarbij 150+ geen zeldzaamheid is. IQ-tests kun je namelijk leren, het is voor een groot deel slechts weten waarop je moet letten.

Daarom biedt GW Bonnie de gelegenheid om op een niet winderige zondag in ons bijzijn een IQ-test te maken. Geen camera's als verschuilplaats voor journalisten met leedvermaak, maar gewoon eens kijken wat het échte resultaat is. Vanzelfsprekend lichten we eerst een en ander toe over de tests zodat de zangeres waar we een zwak voor hebben (eerste slowdance op de tonen van Bonnies Sla je arm om me heen) niet onbevangen begint.

Bonnie, kom je met ons buitenspelen? Gewoon even op contact klikken en je hebt... contact... 

Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden