In onze nimmer aflatende zoektocht naar bijzondere parafilieën (de verkeerde vormen van liefde of in bruikbaar Nederlands; Perversiteiten) daalden we ditmaal af in de wereld van de de voetfetish. Van alle vormen van parfilieën is de voorkeur voor voeten misschien wel de meest prettige. Er is geen enkele cultuur die zedige wetten voorschrijft met betrekking tot voeten. Zelfs de strenge islamitische wetten zeggen niets over het bedekken van voeten. De voetfetisjt kan dus visueel altijd en overal aan zijn of haar trekken komen. Zelfs het schaamteloos gluren naar voeten leidt zelden of nooit tot aanstoot. Zonder het te weten verspreiden schoenwinkels met folders over leuke slippers, hakjes en muiltjes voor voetfetisten gratis opwindende lectuur. En niemand doet moeilijk over een voetmassage. Voetfetisten hebben het maar makkelijk.

( Voeten, voor de één niets aan voor de ander pure porno.)

Hoeveel voetfetisten er op deze aardkloot rondlopen is niet te zeggen. Maar gezien de vele websites is er voldoende animo. OP de nederlandstalige blogsite van Feetxpress staan buiten foto's ook interessante interviews die een leuk kijkje achter de schermen geven. Op deze Duitstalige site kan je meer persoonlijk materiaal vinden.

De meeste voetenliefhebbers hebben zo een eigen kijk op welk deel van de voet erotisch is of niet. Afgaande op de beschikbare informatie is het meerendeel gefascineerd door de zool. Anderen sabbelen graag op teentjes. De hard-core voetliefhebbers gaan voor smelly feet, stink voeten dus. Via het Internet is het voor deze groep niet zo moeilijk om gedragen kousen te kopen. Onderdanige types geven zich het liefst over aan voetenaanbidding of "foot worship".

Moet je als 'normaal'persoon veel geld neerleggen voor een Playboy om een glimp van het naakte lijf van je favoriete beroemdheid te aanschouwen kunnen voetfetisten hun hart ophalen met een ouwe leesmap. Beroemdheden laten zich moeiteloos blootsvoets fotograferen bijvoorbeeld op deze blogsite is te zien.

Toch kent de erotische voorkeur voor voeten een nadeel. Zoals met de meeste parafilieën is het verdomde moeilijk om een gelijkgestemde partner te vinden. Niet iedereen kan het waarderen dat zijn of haar partner meer aandacht heeft voor de voeten dan de gebruikelijke erogene zones. Daar komt bij dat nogal wat mensen niet tegen 'gekietel' onder hun voeten kunnen. Via de chat vroegen wij voetfetisjten naar hun ervaringen.

John is een gezonde Hollandse jongen, 26 jaar en werkt als bedrijfsleider in een winkel. John is vrijgezel maar hevig op zoek naar een vaste partner die zijn voorkeur voor voeten deelt of in ieder geval toestaat. John verteld;" Het is mijn ervaring dat de dames tot nu toe afknappen zodra ik ze vertel dat ik een voetfetist ben. Soms vinden ze het in het begin wel grappig maar zodra ik teveel aandacht aan hun voetjes geeft dan leidt dat toch tot discussie. Ik zou graag een leuke meid willen vinden die er op kickt als ik haar voetjes onder handen neem."

Volgens de chatters zijn het overwegend allemaal mannen die een duidelijke voorkeur voor voeten hebben. Dames die ervan genieten als hun voeten onder handen genomen worden zijn, als we de chatters mogen geloven, dun gezaaid. Zou voetfetisme een typisch manlijk verschijnsel zijn? Een korte rondgang op het Internet leert dat voetfetisme in de homowereld niet iets ongebruikelijks is. In het lesbische deel van Internet ligt dat anders. Daar spreekt men maar mondjesmaat over het fenomeen.

We roepen hierbij alle lezeressen op om hun mening te geven over voetfetisme en ervaringen. Wie kan er meer inzicht verschaffen?

Ganzfeld: Overvaller likt tenen slachtoffer
http://www.nieuwnieuws.nl/archives/2007/09/overvaller_likt_tenen_slachtof.html

Een overvaller in de Amerikaanse staat Minnesota houdt er wel erg vreemde gewoontes op na. Nadat hij zaterdag een vrouw had beroofd van haar sleutels en telefoon, trok hij haar schoenen uit en likte hij aan haar tenen. De man is gearresteerd.

Het 24-jarige slachtoffer was op weg naar huis van haar werk, toen ze werd overvallen. Nadat haar spullen waren afgenomen, vernederde de overvaller haar ook nog door haar tenen te likken. De politie noemt het 'vreemd seksueel gedrag'.
Op 11-09-2007 16:37:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Voetnoot:
blacky:

heerlijk ik kan er geen genoeg van krijgen dat gefriemel aan mn voeten , mn vriend is gek op mn voetjes en zegt dat ik prachtige voetjes heb maatje 36 , iedere avond laat ik hem mn voeten masseren en daarna mag hij ze likken, ik kijk ook altijd het eerste naar iemand zn voeten en als ze lelijk zijn wat over het algemeen meestal zo is want er zijn maar weinig mensen met mooie verzorgde voeten , dan hoef ik niet meer haha ook al is een man nog zo mooi als zn voeten lelijk zijn dan hoef ik hem niet


Haal anders mij maar van mijn voet stuk.. ;-)
Op 16-01-2008 18:01:14 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Jokero: Grappig. Ik heb juist nooit problemen gehad met mijn voet-fetish in relaties. Ik heb waarschijnlijk geluk gehad. 2 van mijn ex-vriendinnen vonden het zelfs zeer opwindend. Maar ja, over dat het gemakkelijk is om aan visueel materiaal te komen klopt wel. Youtube staat er ook vol mee, omdat het algemeen niet als erotisch wordt beschouwd denk ik. Ik hoop dat dit zo blijft en dat dames op straat nog meer hun voetjes laten zien.

Goede artikelserie trouwens.
Op 25-09-2008 0:00:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
C.: Half om half, ik vind wel lekker als iemand mijn voeten masseert en meeneemt in het gehele spel, so to speak... Dus als onderdeel van het geheel. Maar hij hoeft er niet bij te blijven hangen en zich alleen maar daar op te richten.

In principe geldt dat voor mij voor alle (lichaams)onderdelen: gewoon lekker alles bij betrekken.
Op 25-09-2008 13:00:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden