'Apocalypse 2012: A Scientific Investigation into Civilization's End' is het jongste boek uit het brede aanbod over het onzekere jaar 2012. Auteur Lawrence E. Joseph probeert het fenomeen duidelijk in kaart te brengen en neemt ook de niet ingewijde lezer op begrijpelijke wijze bij de hand.

Apocalypse 2012
Apocalypse 2012

Zijn boek begint met de aloude Maya profetie dat 2012 het jaar van de grote verandering is en het huidige tijdperk ten einde loopt. Joseph probeert in zijn boek duidelijk te maken dat er veel voor deze profetie te zeggen is. Hij spreekt over super vulkanen die op het punt van eruptie staan, het afnemen van het aards magnetisch veld en het steeds grilliger worden gedrag van de zon. Maar ook de oplopende spanningen in het Midden Oosten en klimaatsveranderingen komen aan de orde. Hij ziet overeenkomsten tussen de uitspraken van oude sjamanen, christelijke fundamentalisten en Russische wetenschappers.

Joseph blijkt een heldere gids te zijn in de mallemolen van ons huidige tijdsgewricht. Wat dat betreft is zijn boekwerk minder vaag dan de meeste geschriften over 2012. Toch is er ook een minpuntje... uiteindelijk kan hij zijn lezers alleen maar aanbevelen te bidden om de op handen zijnde cataclysme te overleven.

Voor wie zijn of haar humeur voorgoed wil verpesten kan vanaf 23 januari het boek aanschaffen. Wie meteen info wil kan alvast een kijkje nemen op de website van Joseph. Of hieronder naar een videoclip van de auteur kijken. Meer video zien kan hier.

Apocalypse 2012: A Scientific Investigation Into Civilization's End Lawrence E. Joseph
ISBN-10: 0767924487

randell:


Een grensverleggend project naar m'n hart. Mag van mij zo in het rijtje links (zie rechts) van grenswetenschap.nl opgenomen worden.
Op 06-01-2008 13:05:23 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden