Regelmatig krijgt de redactie van GW meels van haar lezers. De ene keer gaan ze rechtstreeks, maar met alle respect voor de afzender, de prullenbak in. Soms zijn ze aanleiding voor een nieuwe blog of een updeet van een oudere. Onlangs mochten we de volgende meel ontvangen:

"Goededag,

zeg, ik zit met een brandende vraag waar ik zelf eigenlijk geen antwoord of belangrijker nog geen voorstelling krijg, namelijk:

wat gebeurt er als je bijvoorbeeld door een tijdsgolf kan manoevreren.

Hoe gaat dat en wat doe je dan precies?

Mvg
S. "

Weet u het?

Na de eerste, wat hilarische gedachten te hebben weggespoeld met een slok thee, gezien het vroege uur, ben ik toch maar eens gaan goochelen op "tijdgolf". Dat de eerste "hit" naar deze site verwijst, mag als toeval worden gezien.... De volgende hit zag er al wat interessanter uit. Het is de site van "Souls of Distortion".

Ik kwam midden in een hoofdstuk terecht van een opdelijn-boek van Jan Wicherink:

"Gulden Tijdschaal

Zou de Oosterse spiritualiteit het bij het rechte eind kunnen hebben met de suggestie van het bestaan van kosmische evolutie-cycli? We beschikken nu over aanwijzingen dat de evolutie in het universum zich inderdaad cyclisch voortbeweegt langs een spiraalvormig pad. Dat wil zeggen dat gebeurtenissen uit het verleden verbonden zijn met gebeurtenissen uit de toekomst alsof er een resonantie plaatsvindt tussen beide gebeurtenissen.

Russische wetenschapper Dr. Nikolai A. Kozyrev die de torsiegolf ontdekte, de spiraliserende golf die zich door de ether beweegt, was de eerste die heeft gesuggereerd dat er een relatie bestaat tussen torsiegolven en het fenomeen tijd. Hij noemde de torsiegolf de tijdgolf. Onafhankelijk hiervan veronderstelt ook Tom Bearden dat er een relatie bestaat tussen de scalaire golven (torsiegolven) en het tikken van de tijd."

(het boek: "Souls Of Distortion Awakening", kortweg SODA, is gratis te downloaden, een nobel gebaar van de schrijver)

 

 

Ik weet nog niet wat ik van dit boek moet denken..
Wanneer ik, snel door het boek scrollend, een van de wapperfoto's zie staan van ons aller bekende medium Robbert van de Broeke draait mijn maag een beetje om en ook Drunvalo Melchizedek is niet al te goed voor mijn gestel, maar verder waren voldoende andere zaken die een positiever aandachtsveld bereikten. De auteur schrijft in zijn dankbetuiging dat zijn weg via het spirituele naar de wetenschappelijke is gegaan, of beter gezegd, hij ontdekte dat: "De waarheid is dat wetenschap en spiritualiteit slechts twee verschillende gezichtspunten zijn van hetzelfde universum" (Jan Wicherink).

Ik struikelde over namen als Daniël Winter (een van de meest chaotische sites die ik ken, helaas. Maar wel van een van de briljantste wetenschappers die er momenteel rondlopen, al kan ik hem zelf helaas niet helemaal volgen), Ervin Laszlo, de oprichter van de Club of Budapest en schrijver van interessante lectuur, en Robert Lawlor, schrijver van een werkje over Sacrale Geometrie.
En wat wel zo aardig is aan dit boek, de auteur heeft een flinke lijst met referenties in zijn boek vermeld, en zo hoort het. Zijn gebruikte informatie is in ieder geval netjes te checken, een optie die bij wat meer "zweverige" literaire werken nog wel eens ontbreekt. Daar moeten we meer dan eens vertrouwen putten uit de blauwe ogen van het zoveelste zelfverklaarde medium.

Al met al, het boek belooft wat voor mensen die de wetenschappelijke en de spirituele wereld ook als (twee kanten van) dezelfde medaille zien. Of het boek ook goed is? Daarvoor zal ik het eerst helemaal moeten lezen, maar ik moet zeggen: de eerste hoofdstukken verdienen al een compliment! Een zo heldere beschrijving van complexe zaken als bijvoorbeeld de quantummechanica zie je niet vaak, en inhoudelijk heb ik ook nog niet zo veel aan te merken. Een aanrader dus!

Lijkt het; Robbert van de B. verschijnt pas aan het eind van het boek.......

Voor de schrijver van de meel: heb je hier überhaupt iets aan?

Mocht iemand wél een to-the-point antwoord hebben voor de meelschrijvert, dan kan dat natuurlijk hieronder gepost worden (Enige onderbouwing van uw antwoord wordt wel gewaardeerd).
Hebt u zelf vragen of ideeën voor Grenswetenschap? U weet ons iemeeladres zeker wel te vinden op onze saait.

 

russel: ik heb het boek gelezen en redelijk van onder de indruk. Vanuit mijn studie en persoonlijke interesse hen ik aardig op de hoogte van zaken als fysica, en thermodynamica. Het absolute waarheidsgehalte is in dit boek dan ook minder interessant. wat de schrijver probeert duidelijk te maken is, dat uitkomsten afhankelijk zijn van wat je als referentie neemt. Met andere woorden waar leg je de systeemgrens. in elk geval kan gesteld worden dat wij als individu maar een beperkt fysiek en geestelijk vermogen bezitten en alles trachten te refereren aan electro-magnetisme. wellicht is he de angst voor het onbekende en de erfenis van de dogma's waardoor wij mensen niet verder durven kijken dan ons fysieke domein.
Ik ben er van overtuigd, om meer eens een cliché te gebruiken niet alles zwart wit is. Wetenschap wordt gedefinieerd rond verschijnselen, en is in dit kader slechts een deel van de werkelijkheid. De constante van Planck bijvoorbeeld is een systeemgrens van het fysieke medium. Het lijkt er steeds meer op dat de donkere materie, en de ether het zelfde blijken te zijn. als dat zo is, dan is de constante een verschijnsel welke voortvloeit uit haar viscositeit.

In elk geval raad ik aan het boek te lezen en je als lezer open te stellen, zonder direct een oordeel te geven. De waarheid is wat jij ervaart.

Op 05-12-2009 15:36:12 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars:
russel:


In elk geval raad ik aan het boek te lezen en je als lezer open te stellen, zonder direct een oordeel te geven. De waarheid is wat jij ervaart.

Heb het gedownload en opgeslagen.
Ga het later nog lezen.

Waar ik het wel met je eens ben is dat mensen fysiek beperkt zijn.
Zintuiglijk gezien.
Er zijn veel meer dingen dan dat wij kunnen horen, zien of voelen.
Maar dat die dingen dan niet bestaan, omdat wij ze (nog niet) waar kunnen nemen is dan weer kort door de bocht.

Maar nogmaals, ik ga het nog lezen.
Cannot kill the Battery!!!
Op 06-12-2009 0:00:25 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden