Parapsycholoog Ian Stevenson is op 8 februari j.l. onlangs op 88 jarige leeftijd en na een lang ziektebed gestorven. En met het overlijden van Stevenson is één van de belangrijkste onderzoekers naar het fenomeen reïncarnatie ons ontvallen. Meer dan 40 jaar lang onderzocht hij 2000 + gevallen van mensen die beweerden gereïncarneerd te zijn en wist in een aantal gevallen indrukwekkende bewijzen voor deze verhalen te reproduceren.

Ian Stevenson was een leven lang de luis in de pels van de reguliere wetenschap. Hoewel aangevallen, genegeerd en geschoffeerd door sceptici bleef hij rustig en gaf altijd uitleg en steekhoudende antwoorden.

Stevenson is onder andere de auteur van de in 1977 verschenen: "Reincarnation and Biology: a contribution to the etiology of birthmarks and birth defects" een lijvig academisch standaardwerk in twee delen. Stevenson beschrijft in dit omvattende werk 225 case studies de relatie tussen lichamelijk vervorming of afwijkingen die terug te voeren zijn op verwondingen die men in een vorig leven opliep. Voor het brede publiek verscheen er een kortere versie onder de naam "Where Reincarnation and Biology Intersect".

Meer over deze markante wetenschapper en zijn bevindingen kunt u hier op deze Nederlandstalige website  vinden:

Ondanks dat we het nu zonder Stevenson moeten doen zou ik niet te lang blijven treuren want als we de wetenschappers mogen geloven kom hij vanzelf weer terug.

Voor de mensen die het concept van reincarnatie niet zo goed begrijpen kan ik deze website van de RVU aanraden. U kunt daar de uitzending "Daar ben ik weer" van de onvolprezen Bram Vermeulen terugzien of horen. Op heldere maar ook aangrijpende wijze maakt Bram u wegwijs in deze materie die de mensheid al sinds de vroegste historie bezig houdt.

Gewoon nog even in dit leven doen!

Aloha: waar zijn alle reacties gebeleven?
Op 29-05-2007 14:00:41 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clark Kendt:
Aloha:

waar zijn alle reacties gebeleven?

Helaas weg. Komen later nog als download beschikbaar. Nieuwe software, onoplettende techneut en meer van zulks. Bij de komende GW-meet wordt hij en publique van zijn huid ontdaan.
(bericht gewijzigd op 29-5-2007 14:08:46)
Op 29-05-2007 14:08:46 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Aloha: Wees niet te hard tegen de persoon. Die heeft er nu wel van geleerd en voelt zich volgens mij wel schuldig genoeg. Maar er is nu weer ruimte genoeg voor nieuwe berichten, toch? En de oude worden downloadbaar en dat scheelt ook weer ruimte. Postitief benaderen, fouten maakt iedereen.
Op 30-05-2007 13:10:21 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
I. Gorewitz:
Aloha:

Wees niet te hard tegen de persoon. Die heeft er nu wel van geleerd en voelt zich volgens mij wel schuldig genoeg. Maar er is nu weer ruimte genoeg voor nieuwe berichten, toch? En de oude worden downloadbaar en dat scheelt ook weer ruimte. Postitief benaderen, fouten maakt iedereen.

Bedankt voor je ondersteunende reaxie, maar we hebben inmiddels een nieuwe technische Dienst.

(bericht gewijzigd op 30-5-2007 20:19:30)
Op 30-05-2007 20:19:30 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden