Valentijnsdagnieuws, yay, liefde! Of u op zo'n dag iets voor man/vrouw in gedachten heeft mag u in de commentaren kwijt; uw creativiteit tijdens het rondzwieren op de commerciële mallemolen interesseert ons. Al gaat het daar niet over...

Het zou ons sowieso verbazen moest u een daad kunnen stellen die groter is dan een omhelzing van duizenden jaren lang; hetgeen men in Italië ontdekte tijdens het bouwen van een fabriek.

Romeo & Julia Flintstone
Romeo & Julia Flintstone
( Romeo & Julia Flintstone )

Afhankelijk van de bron lezen we dat het koppel 5.000 of 6.000 jaar elkaars volledige aandacht heeft gehad. Een videobericht op nu.nl laat weten dat de onderzoekers de precieze ouderdom later nog zullen bepalen.

Een antropoloog van het Nationale Prehistorische en Ethnografische museum zei er het volgende over: "De twee lichamen die elkaar innig omhelzen terwijl ze naar elkaar gericht op de zij liggen zijn waarschijnlijk op hetzelfde moment begraven. Dat is een indicatie van een plotse en tragische dood. Het is vreemd dat twee jonge personen op hetzelfde moment sterven; daarom willen we weten wie ze waren en waarom ze er liggen. Het zal moeilijk zijn om daar achter te komen."

Freddeo en WilmiaDe twee prehistorische skeletten werden op 40 kilometer afstand van Verona gevonden. Romantisch, want dat is de plaats waar Shakespeare zijn verhaal over dodelijke liefde liet gebeuren. De jeugdige liefdevolle omhelzing uit het Neolithicum kon zich wellicht op geen betere plaats blootgeven.

Op de Italiaanse archeologische site zijn ongeveer 30 begraafplaatsen gevonden; die bevatten echter eenpersoonsgraven. Er zijn ook sporen gevonden van een bijzonder bloeiende beschaving. Denk aan bewerkte dierenhoornen, potterij en bewerkte vuurstenen.

Ook duidelijk door deze ontdekking is natuurlijk dat liefde van alle tijden is, zelfs in de prehistorie waar we volgens menigeen nog apenmanieren vertoonden. Mogelijk daarom noemt de antropologe Luca Bondioli het een emotionele vondst en niet zozeer een wetenschappelijke.

Update: Record gebroken. De alleroudste geliefden van de wereld zijn bij archeologische opgravingen ontdekt in het zuidoosten van Turkije. Het liefdesstel dateert van 6100 voor Christus, zo meldde een Turks dagblad. De man en vrouw lagen in elkaar armen en hun benen waren verstrengeld. De Turkse minnaars zijn duizend jaar ouder dan diegene van Verona.

mika2002: Liefde duurt het langst!
Op 08-10-2007 19:33:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
mika2002: @kees chinees, vrijgezel?
Op 09-10-2007 19:24:16 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden