Op 7 december er 2006 vond een Amerikaanse mevrouw uit Colerain Township (Ohio VS) een bij de enkel afgehakte voet bij een pompstation. Aanvankelijk dacht men dat het om een menselijke voet ging omdat het vijf tenen had. Later zou onderzoek uitwijzen dat het geen voet van een mens betrof maar van een "dier zonder hoeven" zoals de berichten het omschreven.  Over wat voor soort dier het zou gaan blijft gissen. Op zaterdag 10 februari 2007 was het weer raak. Ditmaal werd op een vuilstort in de Amerikaanse staat Virginia een vreemde voet gevonden.


( Foto van de voet uit Virginia, topjes van de tenen ontbreken, de kootjes zijn duidelijk te zien )

Op zaterdag 10 februari vonden werkers op een vuilstort in Spotsylvania County een voet tussen het vuil. De voet scheen hen menselijk toe en dus sloegen ze gelijk alarm. Die zondag daarop stonden meer dan 35 politiemensen, brandweerlieden en andere overheidsdienaren tw wroeten in 127 ton afval om de rest van het lichaam te vinden. De voet werd ondertussen onderzocht tot de sheriff Howard Smith met een gerust hart kon verklaren dat volgens het onderzoek de voet van een 'aapachtige 'afkomstig was.

( Zijaanzicht, links de tenen en rechts de hiel)

De zoektocht op de vuilstort werd gestaakt en iedereen haalde weer opgelucht adem. Hoewel een bizarre vondst, er was geen mens vermoord. Maar dan. Reporters van de Free Lance- Star  zonden de foto's van de vermeende apenvoet naar diverse aapdeskundigen. De antwoorden die ze terug kregen waren: "het lijkt meer op een menselijke voet dan die van een aap", "moeilijk te zeggen vanaf een foto", "misschien een achterpoot van een beer". April D. Truitt van het 'Primate Rescue Center in Kentucky' zei dat gelet de botstructuur op de foto van alle primaten nog het meeste overeenkomten heeft met die van een chimpansee".
William Drangin  is een heel andere mening toegedaan, Hij meent dat het om de voet van een 'BigFoot'  zou gaan.

Meer voeten.

Het vinden van losse voeten is overigens niet zo heel ongewoon als je zou denken, maar doorgaans zijn dat altijd voeten van mensen. Om een indruk te krijgen even een greep;

12 januari 2006, In Florida wisten vissers een laars uit zee op te vissen. In de laars bleek nog een complete voet te zitten.  Men had geen idee waar de voet vandaan kwam.

In februari 2006 vonden wandelaars op een strand in Australie een voet in een sandaal. Men nam aan dat de voet aan een strandganger toebehoorde die eerder van de rotsen was gevallen en in zee verdwenen was.

In Engeland vond men in 2004 op het strand van Merseyside een sportschoen met een toegetakelde voet. Ook in dit geval heeft de rechtmatige eigenaar zich niet gemeldt en blijft de afkomst een mysterie.

In 2004 vond men in Nieuw Zeeland een voet in een gymschoen. Onderzoek wees uit dat deze voet toebehoorde aan een meisje dat eerder dat jaar tijdens een auto ongeluk om het leven kwam.

Update: Volgens een bericht uit de 'Freelance Star' is het mysterie van de voor die men eerder vond op een vuildump opgelost. Het zou gaan om een achterpoot van een beer. Mogelijk een zwarte beer.

Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden