Op GW hebben we al vaker melding gemaakt van activiteiten rondom sekteleider Rael; ook wel bekend als Claude Vorhilhon. De geinteresseerde GW-bezoekers met veel centjes kunnen nu zelfs het Rael-pand in Quebec, inclusief UFO, kopen.

Voor 2,95 miljoen dollar gaat het gebouw over de toonbank. De reden voor de verkoop zijn de toekomstplannen. Rael en volgelingen zien voor zichzelf een rol weggelegd in Palm Springs, America. Na 30 jaar besluiten ze daarom het Canadese Quebec te verlaten.

Het pand van Rael in Quebec
Het pand van Rael in Quebec
( Het pand in Quebec )

Het pand met 110 hectare land was het centrum van de Raelianen. In 2003 werd het Rael-museum er al gesloten wegens gebrek aan bezoekers. Het is dan ook niet zo vreemd dat sceptici deze verhuis zien als een aftakeling van de sekte die gelooft dat de mens 25.000 jaar geleden in een laboratorium werd geboetseerd.

"Als de spil van de organisatie verhuist naar America, dan is het een signaal van het einde van de sekte," aldus Alain Bouchard, theologisch socioloog van de Laval Universiteit, die de Raelianen al vele jaren in de gaten houdt.

Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden