Volgens de Chinesen begon afgelopen zondag 'het jaar van het Varken'. Als we de Chinese waarzeggers mogen geloven gaat het een turbulent jaar worden dat gekenmerkt zal worden door geweld en rampspoed. Alleen voor diegene die in dit jaar het levenslicht zien zijn de voorspellingen gunstig. De rest (wij dus) van de wereldbevolking moet serieus rekening houden met geweld, epidemieën en rampen.

Rampen in beeld
Rampen in beeld

'Het jaar van het Varken zal geen vredig jaar zijn' zegt feng shui meester Raymond Lo uit Hong Kong in een nieuwsbericht uitgegeven door de Associated Press. Feng shui is een oude Chinese leer die streeft naar harmonie, voorspoed en gezondheid. De leer behelst onder anderen het gebruik van specifieke data, nummers, ontwerpen van gebouwen en het geordend plaasten van objecten om geluk af te dwingen.

Het Varken is één van de 12 mythische dieren die in een 12 jarige cyclus naar voren komen. De cyclus volgt de maan kalender en wijkt daarom af van onze sterrenbeelden. Conform de Chinese astrologie is het een goed teken om in het jaar van het varken geboren te worden, met als gevolg dat veel Chinezen juist in dat jaar proberen te baren. Volgens Lo ontvangen kinderen geboren in dat jaar voor de rest van hun leven veel hulp van anderen.

Bekende lieden die onder 'het teken Varken' zijn geboren waren (of zijn) Ronald Reagan, Arnold Schwarzenegger, Woody Allen, Elton John en nieuwbakken Amerikaans presidentskandidate (slik) Hilary Rodham Clinton. Hoewel onder het gelukkige sterrenbeeld varken geboren moet men toch oppassen.

In de Chinese zodiac was het Varken de laatste die aanbod kwam na de hond. Andere dieren in de Chinese astrologie zijn; rat, tijger, os, slang, paard, aap, konijn, draak, schaap en haan. De 12 jarige zodiac wordt ieder jaar opnieuw geassocieerd met de vijf elementen waaruit het universum is opgebouwd; metaal, water, hout, vuur en aarde. En daar zit ém dit jaar de kneep.

Wederom volgens Chinese astrologie staat dit jaar het varken onder dominantie van de conflicterende elementen vuur en water, en dat beloofd niet veel goeds. 'Vuur op water is een symbool van conflict, we zullen dus te maken krijgen met meer bomaanslagen en rampen waarbij vuur een rol speelt', aldus Lo.

Een varken

Het wereldberoemde en meest gebruikte aanvalsgeweer de Russische AK47 werd ontdekt in het jaar van het varken. Dus volgens Lo krijgen we ook te maken met meer vuurgevechten in 2007. De zienswijze van Lo wordt onderschreven door de feng shui meester Lillian Too uit Maleisie.

Anderzijds zal het jaar van het Varken voor de economie goed zijn. Het element water zou garant staan voor winsten op de beurs. Aldus voorspeller Peter So uit Hong Kong.

Voorspeller John Lok voorziet geen verbetering in de situatie in Irak en een slecht jaar voor George Bush.

Dus sluit die stukje met dat laatste deel van de vorige zin toch weer positief af.

I. Gorewitz:
F.Floor (61):

Voor wie in grenswetenschappelijk doorzagen is geintereseerd heb ik nog wel iets aardigs klaarstaan op een scholiertjeswebsite www.promootio.nl/floor en dan scrollen naar astrologie.txt

Wanneer stop je nu eens met dat gespam van die schrijfseltjes?
(bericht gewijzigd op 7-12-2007 23:25:15)
Op 07-12-2007 23:25:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden