Halverwege vorige maand publiceerde ik hier een recensie van Marcel Messing’s boek ’Worden Wij Wakker?’. Ik had het boek gekocht naar aanleiding van een on-line interview met de auteur. In weerwil van wat de titel en de kaft van het boek mij in eerste instantie deed vermoeden werd ik aangenaam verrast door de inhoud.
In mijn recensie kon ik dus niets anders dan iedereen van harte aanraden dit boek te kopen. Kennelijk zijn de lezers van Grenswetenschap.nl niet zo volgzaam (bravo) want ik ontving e-mailtjes met verzoeken om wat stukjes uit het boek te citeren om zo zelf een mening te kunnen vormen.

Natuurlijk komen wij graag onze achterban tegemoet en dus vroegen en kregen we toestemming van de auteur Marcel Messing om enkele delen uit zijn boek te citeren. Waarvoor dank.

Marcel Messing
Marcel Messing
( Marcel Messing - onontkoombaar filosoof en denker )

Worden Wij Wakker?’ Laat aan de hand van feiten en details zien dat de vooruitziende blik van George Orwell’s1984’, waarin het individu altijd en overal door een alziende ‘big brother’ in de gaten wordt gehouden, nu. anno 2007, in een zeer vergevorderd stadium werkelijkheid aan het worden is. 'Worden Wij Wakker' toont ons een topje van een enorme leugenachtige ijsberg waarbij wij collectief onze vrijheid en privacy op stuk gaan varen. De totale controle op het individu is niet langer slechts een wensdroom van machthebbers, het is praktijk. In die zin staat uw bed in brand, wordt u wakker?

Ik open het boek op bladzijde 81 en citeer;

Spionagemachine in actie

Intussen is er een broertje van TIA geboren: het Lifelog-programma. Dit programma dumpt alle privégegevens in een gigantische databank. E-mails, websites, bekeken tv-programma’s, gelezen tijdschriften, wat er gegeten is, welke film er bezocht werd, van welke bank geld werd opgenomen, naam van de bezochte supermarkt plus gedane inkopen - Liflog slaat alles centraal op, ondersteund door het veel geroemde GPS-systeem, dat ook nog opslaat waar, op welke dag en hoe laat je ergens naar toeging. Audiovisuele sensoren houden verder in de gaten wat je zegt en ziet, terwijl biomedische monitors je gezondheid bijhouden. Sciencefiction? Helaas niet. Er wórdt al mee geëxperimenteerd. De massa weet het alleen (nog) niet. En waarom gebeurt het? ‘Om de draden van een individueel leven te kunnen traceren’, patronen en gewoontes te ontdekken waardoor we nog beter beveiligd worden tegen terrorisme.


Aldus een fragment van pagina 81, we springen nu naar bladzijde 95 en daar lezen we het volgende;

Afluisterschotels

Een berichtje uit het Algemeen Dagblad van 1 maart 2005: ‘het ministerie van Defensie wil afluisterschotels plaatsen op het satellietgrondstation van KPN in Burum in Friesland. Hiermee kan Defensie communicatie onderscheppen die enkele meters verder via de KPN-schotel wordt ontvangen en verzonden. Het gaat om dertien satellietschotels van de afluisterorganisatie NSO (Nationale Sigint Organisatie) De NSO is in 2003 opgericht als project organisatie van de inlichtingendiensten AIVD en MIVD voor het afluisteren van satellietverkeer. Het kabinet wil de NSO verzelfstandigen zodat in Nederland een derde geheime dienst ontstaat. Via de satellietschotels is het voor de NSO mogelijk op grote schaal telefoongesprekken, faxberichten, dataverkeer en ook in toenemende mate internetverkeer te onderscheppen. Om de plaatsing van de schotels mogelijk te maken, wil Defensie een deel van het terrein opkopen.‘

In 2007 zal in Exloo (Drenthe) de grootste radiotelescoop ter wereld, LOFAR ( Low Frequency Array) gereedkomen. Tienduizenden onopvallende antennes, verspreid over Drenthe, Gelderland, Friesland en Duitsland, vangen straks de laagfrequente radiostraling uit de kosmos op. Zo kan onder andere ‘de prille jeugd’ van het heelal bestudeerd worden. Kosten tweeënvijftig miljoen euro. LOFAR wordt ‘een ongeëvenaarde technologische uitdaging’genoemd. ‘En nniet alleen sterrenkundigen hebben er baat bij: het sensornetwerk van LOFAR, via snelle glasvezelverbindingen gekoppeld aan een van de krachtigste supercomputers ter wereld, zal ook worden gebruikt door geologen, landbouwtechnici en weerkundigen. TIA en Lifelog zijn ongetwijfeld blij met dit project. Om ‘de prille jeugd’van ieder mens na te gaan?


Aldus het boek ‘Worden Wij Wakker’ dat natuurlijk bovenstaande in perspectief plaatst en bronvermeldingen geeft. Als we het boek verder doorbladeren komen we hoofdstukken tegen met titels zoals; Privacy - een illusie, Luistert de NSA iedereen af?, van Ausweis naar Auschwitz,  De chip in opmars, Dieren en Kinderen als tussenstap, De totaal gecontroleerde mens en ga zo maar door.We maken nog  éénmaal een sprong en belanden op bladzijde 234, Marcel schrijft daar;

..Weing politici en geestelijke leiders zijn zo openhartig dat ze u vertellen wat er echt aan de hand is.  Of ze weten het gewoon niet. Maar als een politicus hier goed over geïnformeerd is, zal hij er niet gemakkelijk over spreken. Het trekt immers niet veel stemmen. En we hebben toch nog recht op het zoet na het zuur? In het newagecircuit lijken ook velen ingeslapen en worden de schaapjes gesust met zoetgevooisde woorden of ironische uitlatingen dat het allemaal irrationele gedachten zijn. Enkele uitzonderingen niet te na gesproken. De Deense filosoof Sören Kierkegaard liet zich eens ontvallen dat de mens waarschijnlijk ‘klappend voor zijn eigen ondergang’ zal staan. Als bij het slot van een theaterstuk.

We mogen hopen dat hij geen gelijk gaat krijgen, al merkte niemand minder dan Jezus op, dat als de ‘geboorteweeën’ van de nieuwe aarde zouden beginnen, veel mensen de ‘tekenen des tijds’ niet eens zouden herkennen. Ze zouden gewoon doorgaan met eten, drinken en huwen (Mattheüs 24:32-35). Een beetje populair gezegd: velen willen het gewoon (nog) niet horen of toegeven. Net als in de tijd van Atlantis, waar Plato over schreef in zijn Critas, komt het water ons nu ook weer bijna tot de lippen. En wat doen we?


Marcel Messing probeert ons met zijn boek wakker te schudden. Natuurlijk hoeft u niet van alles wat Messing schrijft voor zoete koek te slikken. Overal vinden we bewijzen dat big brother zich aan het opmaken is om mondiale totale controle te bewerkstelligen. Onderzoek het zelf maar, het boek van Messing kan daarbij prima als ‘spoorboekje’gebruikt worden. Maar als u zelf wil naspeuren dan kunnen onderstaande linkjes u een beetje op weg helpen.


Duitse geheime diensten actief op privé-pc's 
25 april 2007

 

BERLIJN - De Duitse geheime diensten breken al sinds 2005 in op computers van verdachte particulieren. Dat gebeurt via het internet, zo onthulde de staatssecretaris van Binnenlandse Zaken, Peter Altmaier, woensdag in het Duitse parlement tijdens een debat over aanscherping van de wetten voor nationale veiligheid.

De Duitse regering stelt volgens Altmaier dat de Duitse wetgeving voldoende basis biedt om een dergelijke inbreuk op iemands persoonlijke levenssfeer te rechtvaardigen.

De regeringspartij SDP, de Duitse oppositie en ook veel Duitsers vinden dat de staat erg ver gaat. Onder meer de partij FDP heeft gevraagd de werkzaamheden van de diensten op dit vlak te staken. De regering heeft een hoge rechter gevraagd een oordeel te vellen over de "online-onderzoeken" van de geheime diensten. Zonodig zal de grondwet worden aangepast, aldus Berlijn.  http://www.daanspeak.com/1/Stemfraude.html
http://www.dossierx.nl/content/view/171/45/
http://www.dossierx.nl/content/view/326/55/
http://www.bof.nl/rfid/
http://news.bbc.co.uk/2/hi/americas/4655196.stm
http://www.iwar.org.uk/iwar/resources/io/io-roadmap.pdf
http://www.darpa.mil/
http://www.darpa.mil/body/pdf/2007StrategicPlan.pdf

Of koop gewoon het boek.

gast:
quest:

gast:

Trouwens @quest ken je het verhaal van "the boiling frog?"


eh, ja, vind het wel erg snel heet worden, heb hoop dat we er op tijd uit springen. http://www.hetverzet.nlJa, het wordt inderdaad griezelig. Maar tenzij deze gegevens in deze vorm op de voorpagina van het AD oid staan wordt het toch niet geloofd
Op 28-11-2007 18:10:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden