Lang geleden, toen grenswetenschappers nog een staart hadden en konden praten in spreukjes, hadden we al eens 2 wonderbaarlijke mensen uit de kast gehaald. U herinnert zich wellicht, trouw bezoeker dat u daar bent, Kim Peek en Daniel Tammet. Dit keer hebben we een andere superman: Stephen Wiltshire, de menselijke camera.

Stephen Wiltshire heeft een fotografisch geheugen en daar kan hij bijzonder veel mee bewerkstelligen, dat ziet u op bijhorende video waarin hij een test ondergaat.

Stephen Wiltshire
Stephen Wiltshire
(Stephen Wiltshire en een deel van getekend Rome)

Stephen is autist. Toen hij 11 was tekende hij reeds een overzicht van London vanuit de lucht na slechts 1 helicopterrit. Zelfs het aantal ramen wat hij getekend had klopte. Doet u het even na?

In de film die u hieronder ziet worden zijn capaciteiten getest tijdens het vliegen over het centrum van Rome. Hij krijgt 3 dagen om een tekening te maken van de duizenden beelden die hij onthouden heeft. Om die beelden tot zich te nemen heeft hij 45 minuten in een helicopter. Voor de duidelijkheid: de man is nog nooit in Rome geweest, laat staan eroverheen gevolgen.

Neemt u vooral een kijkje naar onderstaande video en weest jaloers op het visueel geheugen en de overdrachtelijkheid van deze man: Stephen Wiltshire.

Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden