Ten zuiden van Cairo, in Sakkara, hebben archeologen een nieuwe ontdekking gedaan. Het betreft twee tombes die tussen de 3.000 en 4.200 jaar oud zijn en bestemd waren voor een koninklijk figuur en diens butler. Nog geen half jaar eerder vond men ook al de dokter Qar.

Een andere vondst die op dezelfde plaats is gedaan was een Egyptische priester. Een vrouw vergezelde hem in zijn laatste rustplaatst aan de zijde der Goden. Officiele uitspraken laten weten te vermoeden nog maar 30% van de archeologische schatten te hebben ontdekt...

Gevonden hieroglyfen in Sakkara
Gevonden hieroglyfen in Sakkara
( Gevonden hieroglyfen in Sakkara )

Zahi Hawass, de niet bepaald geliefde en conservatie conservator van de piramiden, zei het volgende over de onthulling: "Het ziet er niet zo goed uit omdat het gebouwd is van aarde en niet van zandsteen. Toch geloof ik dat deze vondst heel belangrijk is."

De tombe bevat een houten deur met inscripties over de priester en diens vrouw. De tombe van de butler valt op door de mooie blauwe en oranje tekeningen die aanwezig zijn. De priester werd aangetroffen in een houten sarcofaag. Geen van de gevonden mummies werd uit hun grafkoffer gehaald.

Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden