Velen onder u zullen Roseanne Barr nog kennen. De dame had ooit haar eigen internationaal populaire sitcom en is al vele jaren vol van politieke ambities. Maar dan niet van het reguliere soort, want anders hadden wij er geen aandacht aan besteed. Roseanne breng bijvoorbeeld mindcontrol onder de aandacht. Vroeger was dat alleen voor complotgekkies, maar die tijden schrijden snel voorbij. Mindcontrol is de oorlog om onze geest, zeg maar. Om onze gedachtes en meningen. Die kunnen namelijk gevormd worden, moest u daar nog niet van op de hoogte zijn. En dat er in die gedachtenoorlog reeds een slagveld ligt, dat wordt dankzij de moderne media, die de wereld een stukje kleiner maken, duidelijker. Er is bepaalde informatie die bewust niet aan u wordt verteld. Of informatie waardoor u Jantje een fijne knakker vindt en (vooral) Hassim of Pjotr niet. Iedere overtuiging, nationaal, politiek of religieus, wil maar één ding: dat u zoveel mogelijk hetzelfde gedachtegoed aanhangt en het de dissidenten zo lastig mogelijk maakt. Zieltjes winnen, is daar het gezegde voor. Enfin, ook Roseanne werft zieltjes, maar als u ons vraagt om te kiezen tussen Barr en Hillary Clinton, dan weten we dat wij voor de meest grappige van de twee gaan. Kunnen we eindelijk eens normaal lachen, in plaats van telkens de groene variant... 

Danyel: Tsja, als je wel eens een boek leest over (sociale) psychologie, dan kom je er wel achter dat de gemiddelde mens een volslagen onbewust wezen is dat zijn eigen motieven niet kent. Intussen is ie gigantisch bang 'er niet bij te horen'. Dat maakt hem tot een speelbal van diegenen die over de juiste beinvloedingstechnieken beschikken.

De meeste afgestudeerde psychologen werken dan ook niet voor het Riagg maar voor de reclame-industrie en andere industrieen die het moeten hebben van het opwekken van bepaalde 'hypes'.

Op 20-12-2013 13:58:21 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
psixty4: YEAH! Vote Roseanne for president!!!


It's all a figment of imagination!
Op 21-12-2013 9:52:44 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Antilochos: Een menselijk brein is zeer beïnvloedbaar.
Echter, de toon van bovenstaand, verwijtend en meteen ook standpunt innemend, stoort mij. Het is namelijk erg makkelijk te verwijten zonder te onderbouwen. Waaruit blijkt deze "waarheid"? Behalve dan dat een sympathiek ogend iemand dit zegt.
Over beïnvloeding gesproken...
Op 22-12-2013 0:10:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Olav: Ja, het valt me ook op bij onze eigen omroepen.

Ik erger me rot aan het toepassen van het woord "omstreden".

Onze eigen boorplatforms en schaliegas-experimenten zijn OK, maar de Russische gasboringen zijn "omstreden".
Israëlische atoombommen en Japanse kerncentrales zijn OK, maar het Iraanse nucleaire programma is "omstreden".
In Bangla-Desh, Indonesië, op de Fillippijnen en Haïti mensen uitbuiten om voor ons goedkope spullen te maken is prima, maar in China zijn de arbeidsomstandigheden "omstreden".
Erwin Lensink jarenlang in eenzame opsluiting zetten wegens het gooien van een waxinelichtje naar de gouden pantserkoets is OK, maar het opsluiten van de Pussy Riot bandleden die in de kerk iets onaardigs over Poetin zongen is "omstreden".
De totalitaire regimes van Saudi-Arabië, Oman, en Dubai zijn OK, maar die van Noord-Korea, Jemen, Syrië en Soedan zijn "omstreden".

Om gek van te worden. Het woord "omstreden" is namelijk helemaal niet journalistiek. Het is duidelijk een mening, en het vormen van een mening mag volgens de heren en dames van het nieuws kennelijk niet aan de kijker overgelaten worden. Plak er gewoon "omstreden" aan vast en de argeloze kijker gaat vanzelf wel onderscheid maken tussen wat normaal gevonden moet worden en wat niet.

Wat mij betreft is de journalistieke waarde van nieuwsprogramma's die om de haverklap, als het politiek even uitkomt, een etiketje "omstreden" plakken, nul komma nul.
Op 22-12-2013 21:23:05 | Kudos: 4 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Veteo:
Olav:

-
-
Wat mij betreft is de journalistieke waarde van nieuwsprogramma's die om de haverklap, als het politiek even uitkomt, een etiketje "omstreden" plakken, nul komma nul.

Een mooie stelling Olav, onomstreden!
You don't know what you've got until it's gone...
Op 22-12-2013 21:55:55 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden