Er is al veel over geschreven en gezegd: de datum 21 december 2012. Omdat wij de unieke kans hebben deze datum mee te mogen maken, en omdat dit nog maar 5 jaar van ons af is, zie je dat vooral de laatste tijd het aantal berichtgevingen over vermoedde gebeurtenissen en theorieën toenemen.

Echter die informatiestroom dateert al vanuit de oudheid, onder meer de Maya’s, de Egyptenaren, de Pueblo indianen en de Zulu’s voorspelden al een grote verandering die omstreeks 2012 zou gaan plaatsvinden.

Bijbel

Het meest bekende voorbeeld van een dergelijke informatiestroom is een boek waar bijna iedereen wel mee te maken heeft gehad, de Bijbel.

Vaak metaforisch omschreven bevat het een groot aantal boodschappen die bij nadere bestudering verrassende feiten naar boven kunnen brengen. Welk boek heeft het immers over de Apocalyps?

Op dit moment komen er van alle kanten theorieën, impressies, en voorspellingen; vanuit de wetenschap, vanuit geloofsovertuigingen, en zeker ook uit de hoek van creatieve denkers, filosofen, musici, schrijvers.

Het Dartis Mysterie, wat voorafging aan de galactische samenstand van 21 december 2012

Één zo’n creatief brein, een schrijver wel te verstaan, is Bart Mertens. Verderop in dit blog leest u meer over de man. Met zijn boek Het Dartis Mysterie zal hij u meenemen op reis in één van de mogelijke werkelijkheden wat betreft 21 december 2012.

In tegenstelling tot vele andere bronnen gebruikt hij niet alleen feiten, maar verweeft fictie én feiten tot een wereld waarvan de mogelijke realiteit u zal raken. Meer nog: sommige gerenommeerde wetenschappers dromen al jaren van het gebeuren in het laatste hoofdstuk in zijn boek...

Het boek vertelt het verhaal van een gastro-enteroloog die tijdens een medische controle ontdekt dat één van zijn patiënten bewijs draagt van nieuwe menselijke evolutie. Paul Hendry besluit om zijn ontdekking zo lang mogelijk geheim te houden.

Met de hulp van Thomas Renneboog gaat hij op zoek naar een verband tussen zijn ontdekking en een meer dan duizend jaar oude beschaving. Stilaan groeit het vermoeden dat het verleden zich gaat herhalen tijdens het galactisch fenomeen van 21 december 2012.
De zoektocht wordt ingewikkelder wanneer de Dartis zijn eerste geheimen prijsgeeft. Al gauw wordt het duidelijk dat de wereld gewaarschuwd moet worden!

Vooralsnog een mysterie

Het Dartis Mysterie, uniek in zijn soort zal u via een vleugje fictie op een leuke en spannende manier de wetenschappelijke feiten betreffende 2012 aanbieden, informatie die voor iedereen niet alleen interessant is, maar ook nog eens ter voorbereiding zou kunnen werken op wat komen gaat.

De exacte achtergrond en uitleg wat betreft het Dartis mysterie blijft vooralsnog geheimzinnig, De auteur wil nog niets kwijt over het gegeven Dartis. Het zal dus in het genre van de titel een mysterie blijven totdat het boek zal worden onthuld.

Toedracht Bart Mertens tot het schrijven van Het Dartis Mysterie; woorden van de auteur:

Mexico – In een hotelkamer wordt met een zachte plof het boek ‘De da Vinci code’ dichtgeslagen, ineens wist ik het, ik draaide me om naar mijn vrouw en zei “Ik ga een boek schrijven”, met Maya kalendereen glimlach verklaarde ze me gek, zo gek bleek het uiteindelijk echter niet...

Een paar dagen later in Chitzen Itza, vertelde een gids mij tijdens het bezoek aan de Maya Site, dat de Maya kalender stopt in 2012, na de inspiratie van onder andere ‘De da Vinci code’ en in de nieuwsgierigheid van het 2012 vraagstuk was het hek van de dam, mijn hoofd stroomde over van vragen en gedachten.

Eenmaal thuis zocht ik naar het antwoord op de vraag: 'waarom stopt de Maya kalender in 2012?'. Ik bestelde het boek van John Major Jenkins, Het einde van de Maya kalender 2012 decodering van de Maya kosmogenesis en schuimde het internet af.

Amper een week later had ik al 12 boeken besteld rond het thema. Sommige boeken waren niet meer beschikbaar en dat maakte de hele zaak nog mysterieuzer. Het ene bracht het andere mee, en voor ik het zelf besefte ging ik helemaal op in de galactische samenstand.

GW: Het uiteindelijke resultaat?

Mertens: "Het uiteindelijke resultaat, Het Dartis Mysterie, is geschreven met één bedoeling: de lezers op de hoogte brengen dat er meer is dan de dagdagelijkse sleur. We moeten ook eens nadenken over ons verleden en over onze toekomst. Vandaar dat ik een aantal onderwerpen als een rode draad door het verhaal sleur

Onze reis van aap naar mens, het gevaar van mogelijke meteorietinslagen, is buitenaardse intelligentie mogelijk, mogelijke piramiden in Bosnië (met de medewerking van BosnianPyramid.com en Mr. Osmanagic himself), de ziekte van Alzheimer, de digitale revolutie en de mogelijke gevaren daarvan op ons lichaam, de Maya kalender, en waar het hem dan over te doen is: de galactische samenstand van 21 december 2012

Als basis vertrek ik steeds met de wetenschappelijke feiten. Om het boek wat vlotter te laten lezen worden in eerste instantie deze feiten in verstaanbare taal uitgelegd, daarna volgt een stukje fictie. De Dartis zal immers onze mogelijke springplank worden naar 21 december 2012.

Deze fictieve menselijke evolutie zorgt voor de nodige speculaties over wat er op 21 december 2012 zou kunnen gebeuren, met uiteindelijk ook een beschrijving van wat er gebeurd is (vergeet niet dat het boek geschreven is in 2013...)"

Het brein, wie is Bart Mertens

Bart MertensBart Mertens is geboren in 1961 en woont in het Belgische Denderleeuw. Al op jonge leeftijd had hij een ruime interesse voor wereldse mysteries en grenswetenschappen.

Tijdens zijn zomervakantie van 2006 in Mexico groeide het concept voor Het Dartis Mysterie. Geïntrigeerd door de Maya kalender, de mogelijke ontdekking van piramiden in Bosnië en de galactische samenstand van 21 december 2012, besloot hij deze op ware wetenschappelijke feiten gebaseerde fictiethriller te schrijven. Zijn grootste passie is en blijft Formule 1.

Publicatie datum: Het boek zal beschikbaar komen rond mei 2007.
Website: Het Dartis Mysterie - http://www.dartis.be

Overige gegevens:
ISBN: 978-90-8834-062-8
Omslag en illustraties: Krimpson Art Studio.
Redactie: Jean-Paul De Loecker.
Uitgeverij www.Boekscout.nl

Clark Kendt: Dude, 't gaat om een fictieboek. Waar maak je je druk over?

:S
Op 13-12-2007 8:42:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Radiation: Als het u niet aanstaat dat ik Mr. Osmanagic met naam en toenaam gebruik in mijn boek, dan is dat uw probleem, niet het onze. Ga daarover ergens anders zeuren.
Indien je mijn boek zou gelezen hebben, dan zou je weten dat
1. Mr. Osmanagic zijn toestemming heeft gegeven om zijn naam te gebruiken in mijn boek.
2. Mr. Osmanagic nooit een melding of vraag aan mij heeft gericht om zijn naam te publiceren.
3. Ik in mijn boek niet de draad oppak vanaf okotber 2005.
En last, but not least: De eerste pagina's in mijn boek waarschuwen de lezer dat hetgeen ze gaan lezen een mengeling is van feit en fictie.

Als ik me laten misleiden heb door Mr. Osmanagic, dan is dat mijn volste recht.
Ps: de eerste lezer van mijn boek moet zich nog melden met zo'n absurde opmerkingen als de uwe.

Succes met uw sociale contacten, moet er leuk aan toe gaan...
(bericht gewijzigd op 13-12-2007 12:22:00)
Ge kunt er uw haar mee kammen!
Op 13-12-2007 0:22:00 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
celtic:
Het Dartis Mysterie:

Ronald:

U hebt mijn reactie niet goed gelezen. Ik weet dat het een fictie-boek is. Waar mijn reactie om draait is dat dhr. Mertens Osmanagic's bedrog rond de zgn. 'Bosnische piramiden' gebruikt om een deel van zijn boek te vullen en er een commercieel product van maakt.

Ronald.


Bij deze mijn dank om deze reaktiepagina te vullen met opmerkingen die getuigen van grote frustratie.
De verkoop van mijn (commercieel) boek piekt weer omhoog...


Nu ga ik dat boek zeker lezen, want nu word ik alleen nieuwsieriger naar de inhoud van het boek.
Condemnation without investigation is the highest form of ignorance
Op 13-12-2007 15:12:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clark Kendt:
celtic:

Nu ga ik dat boek zeker lezen, want nu word ik alleen nieuwsieriger naar de inhoud van het boek.

Hier alvast wat info gevonden: http://www.grenswetenschap.nl/permalink.asp?grens=1299

:S
Op 13-12-2007 15:27:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
celtic:
Clark Kendt:

celtic:

Nu ga ik dat boek zeker lezen, want nu word ik alleen nieuwsieriger naar de inhoud van het boek.

Hier alvast wat info gevonden: http://www.grenswetenschap.nl/permalink.asp?grens=1299

:S

Wow een boek van z'n leuke kerel moet het wel goed zijn.
Condemnation without investigation is the highest form of ignorance
Op 13-12-2007 15:37:54 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Radiation: Geen piramiden, geen tunnels. Osmanagic is een geest en Bosnië staat zelfs niet op (mijn oude) wereldkaart. Amen.
Ge kunt er uw haar mee kammen!
Op 14-12-2007 8:08:12 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Bontevogel: Einde der wereld op 21 december 2012?
Of ?

Misschien had de schrijver (kalendermaker) geen zin meer, en vond het welletjes.
Op 03-08-2008 10:10:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden