Inderdaad, de maan tijdens een maansverduistering. In de nacht van 3 op 4 maart 2007 is er vanuit de Benelux een totale maansverduistering te zien. De verduistering begint om 22.30 uur en zal om 2.11 uur eindigen.
 
Op AstroVersum verzorgt men een webcast, wat deze prachtige maansverduistering wel verdient. Er zullen om de paar minuten enkele hogeresolutie foto's worden geplaatst (3072 x 2304 pixels). Uiteraard wordt er ook rekening gehouden voor trage internetverbindingen en zullen er ook kleinere foto's verschijnen...

Stappen tijdens een maansverduistering
Stappen tijdens een maansverduistering
( Stappen tijdens een maansverduistering )

AstroVersum verzorgt de beelden vanuit twee plekken in Nederland: Maastricht en Eindhoven. Als het dus bewolkt is, kunnen er alsnog beelden van een andere locatie worden geplaatst. 
 
Op zaterdagavond (3 maart) om 20.00 uur zal er via deze Astroversum-link een speciale maansverduisteringpagina worden geactiveerd. De webcast wordt beeindigd rond 1 of 2 uur; als de maan weer door de bomen schijnt. Er wordt overigens goed helder weer verwacht.

Update: de maansverduistering is bijna begonnen; nog 1 minuut te gaan; de hemel is helder en we zien geen UFO's. (We zijn wél benieuwd of de camera´s in Groningen op scherp staan want daar lijkt een UFO-nest aanwezig.) 

De link naar de webcam van Astroversum blijkt niet te werken; vermoedelijk een bandbreedteprobleem. Hieronder ziet u de live voetage die we u doorstralen dankzij de belgische Volkssterrenwacht Mira:

Webcam van volkssterrenwacht Mira
( Webcam van volkssterrenwacht Mira )

Update 2: Deze link zegt het al: niet overal was het even goed te zien. Hoewel onze camera's ratelden in de hoop mooie beelden te hebben, en die versneld weer te kunnen geven, blijkt het voor een volgende keer te zullen zijn.

Gerelateerd aan deze publicatie:
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden