Hype of hysterie, dat zal de toekomst uitwijzen. Feit blijft dat Bitcoin (BTC) de laatste tijd vaak het nieuws haalt en steeds meer mensen nieuwsgierig worden naar het fenomeen. Het éne moment is de cryptomunt zó populair dat men meer dan 800 euro voor 1 BTC betaalt; het ander moment steelt de FBI de meeste munten of verbant China de nieuwerwetse valuta uit hun land en zakt de waarde eensklaps naar net boven de 500 euro. Of dan blijkt het toch niet zo secure te zijn en dropt de boel tot vlak boven de 200 euro. Enfin, dat blijft een hoop centen voor een virtuele munteenheid, dus wij vroegen ons af of we zelf bitcoins kunnen maken? Antwoord: ja. Dus: gratis geld! Gratis geld! Toch als we de elektriciteit van de computers vergeten. Of is het toch niet zo rendabel als het allemaal lijkt? 

Tenzij u ze gewoon koopt, wordt een bitcoin hoofdzakelijk verkregen als beloning om 'de administratie' te doen. Het verwerken en verifiëren van alle onderlinge transacties, de administratie dus, vraagt veel rekentijd en daar bestaan mining-programma's voor. Zowel voor Mac als voor Windows. Ideaal om in te zetten op momenten dat u de PC niet gebruikt of misschien zelfs op de achtergrond tijdens het werken of spelen. 
Reken u echter niet rijk, de tijd dat je met een gewone computer rendabel bitcoins kon minen, die is al lang achter de rug. U doet er letterlijk een eeuwigheid over om 1 BTC te vergaren. Op een gemiddelde computer bijna 100 jaar. Tenzij u gewoon geïnteresseerd bent in het fenomeen Bitcoin is het eigenlijk zonde van de hardware. Door het gebrek aan rekenkracht wint u minder aan bitcoins dan u verliest aan elektriciteit. Of u moet zonnepanelen of een andere eigen energiebron gebruiken, maar dan nog...

Bitcoin mining machines

Tegenwoordig zijn er speciale computers te koop (of pre-orderen) die maar één functie hebben: bitcoins creëren. Of minen, zoals het in bitcoinjargon heet. Het zijn kastjes met daarin alle benodigde hardware om zo effectief mogelijk bitcoins te verzamelen. We sommen er een paar op zodat u een indruk krijgt van de prijsklasse en mogelijkheden.

Een beetje goede mining-machine zit algauw boven de 1500 euro. Daarvoor heb je doorgaans slechts een basissysteem. Wil je extra rekenkracht, dan is dieper in de buidel tasten altijd noodzakelijk. Even noodzakelijk als het hebben van een grote portefeuille, want prijzen rond de 10.000 euro zijn niet zo gek. Dit model van nét geen 10.000 euro viel te pre-orderen en is reeds uitverkocht:

Mining%20Machine
De KnCMiner Neptune

De KnCMiner zou ongeveer 1,66 bitcoins per dag kunnen maken. Als we van een gemiddelde koers uitgaan, neem 500 euro voor 1 BTC, dan verdient het toestel zich dus in theorie terug in ongeveer 12 dagen. 

Een minder modelletje, de Prospero X-3 kost ongeveer 4.500 euro. Voor die prijs belooft het toestel om ongeveer 1,1 BTC per dag te genereren. Dat betekent dat het apparaat zich na ongeveer 9 dagen heeft terugverdiend:

Mining%20Machine
De Prospero X-3

Er zijn diverse soorten miners. De prijs wordt bepaald door de hardware. Hoe beter de hardware, hoe sneller er bitcoins gegenereerd worden. Aangezien de rekensommetjes makkelijk zijn, lijkt het alsof bitcoins voor het oprapen liggen. En dat is natuurlijk ook zo, maar de tijd die nodig is om ze te vinden wordt natuurlijk ook langer. Hoe meer mensen gaan minen, hoe langer het minen zal duren en dus ook hoe minder rendabel het is.

Het blijft allemaal theorie. We kennen niemand die een mining-apparaat heeft gekocht en zijn dan ook erg benieuwd naar resultaten uit de praktijk. Bent u iemand of kent u iemand die rijk wil worden met minen, deel dan uw ervaringen zodat de realiteit rond het minen iets meer kan indalen.
Mark TT: Laat me eerst een mythe de wereld uithelpen; minen is kostbaar en zelden rendabel. De eerste blocks die je kan minen zijn interessant, daaran kost het teveel tijd om ze te 'delven'.

Maar bedenk dit; er komen elke week nieuwe digicoins op de markt bij (sterker nog; ook jij kan ze uitbrengen)http://www.theguardian.com/technology/2014/jan/07/bitcoin-me-how-to-make-your-own-digital-currency

Ik heb zelf ooit een chinese producent voorgesteld (minen daar is strafbaar), om de machines hier neer te zetten. Hier mag het namelijk wel en om de profits te delen. Ze waren niet geinteresseerd, omdat ze zelf ook wel inzien dat het niet super lucratief is om een machine een paar maanden te moeten laten draaien voor break-even. Daarna gaat het langzaam ivm de sterk toenemende moeilijkheidsgraad om de blocks te kunnen minen (dat is het spel).

Wat is wel zinvol dan? Schaf bij de geboorte van een munt (in mijn geval was dat Dogecoin) een hele berg aan. En rust dan enkele maanden tot jaren op je lauweren. Bij Bitcoin werd elke ingelegde dollar 5 jaar geleden uiteindelijk 1.900.000 dollar. Bizar.

Dogecoin doet het na 75 dagen (vanwege zijn sociale karakter/ onderlinge gifts en crowd fundings op Reddit ) erg goed. Inmiddels een factor 10 gestegen. Ik ga nog even verder achterover leunen. Niet omdat ik rijk wil worden, maar omdat ik deel wil uitmaken van de beweging die tegen de traditionele munten als de euro en dollar ingaat. Dat bevalt me wel. Liever bezit ik wat digicoins die me een lach op de mond toveren, dan een euro die mijn halve vermogen destijds gekost heeft. En daar zou ik achter aan moeten blijven hobbelen? Yeah right.....

Beter schaf je gewoon voor een klein bedrag wat coins aan in een wallet. Laat ze daar zitten. ga er niet mee speculeren, dat gaat je uiteindelijk coins kosten omdat ook hier de marken gemanipuleerd worden en emotie zelden goed is voor je rendement. Gewoon lekker opbergen, niet meer aan denken en over 5 jaar kijken wat de koers voor je heeft gedaan. Ik denk dat je dan blij bent met wat ik je vandaag geschreven heb. Je mag me dan tippen hoor :p

Zie het als zaadjes (nee, geen plantjes dames ;p), die nog moeten groeien. Bitcoin is een platform geworden waarmee je die zaadjes kan kopen. Of je koopt ze gewoon direct met euro/usd. Het eerste bos is een feit (Bitcoin), maar kan nog uitgroeien tot een Amzone gebied als de kleinere coins ook aanslaan. Zie het zo maar...

En zeg zelf, hoeveel risico kan je lopen voor 10 of 100 euro? Ik zou er mijn hypotheek niet op inzetten, maar een dergelijk bedrag kan al voldoende zijn. Beter dit dan een dure machine van 10k aanschaffen........ Dan schafte ik liever voor 10k aan dogecoin aan. Die zou na 75 dagen meer dan een ton waard geweest zijn....om je een idee te geven. Hou het leuk en zoek goed op het web naar de leuke kansen om als early adapter het meeste rendement te halen uit je (mini) investeringen.
(bericht gewijzigd op 20/2/2014 8:39)
Op 20-02-2014 8:22:50 | Kudos: 6 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Mark TT: Dat idee van een tipbot zou hier best een aardige gedachte zijn. Het creert een gevoel van waardering, elkaar wat gunnen en zou zelfs wat te maken kunnen hebben met karma; wie goed doet, goed ontmoet.

Niet vanwege het verkrijgen van geld, maar vanwege het weggeven ervan. Iemand 100 Dogecoins gunnen voor een leuke bijdrage is gewoon leuk om te doen. Niemand word daar armer van, wel rijker.

PS mocht je nu eigenwijs zijn en toch hardware willen aanschaffen, mine dan nieuwe coins. De block beloning ligt hier nog hoger, ook al is de koers nu nog laag. Bitcoin heeft zijn grootste groei al gekend en zal nog wel wat doorstijgen, maar lang niet zoveel meer. Het rendement van de kleinere coins is vele malen hoger. Tip van flip; Litecoin verliest terrein fors aan de nieuwkomers. Die zou ik niet doen. Welke wel? Dat is aan jou.

http://coinmarketcap.com/
(bericht gewijzigd op 20/2/2014 8:50)
Op 20-02-2014 8:45:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po: Ik had doorheen de tijd voor zo'n 150 euro aan bitcoins gekocht. Die zijn nu nog 34 euro waard. En dan heb ik nog op laagtes gekocht. Best een effectieve manier om je portemonnee te devalueren.
United as one. Divided by zero.
Op 20-02-2014 9:11:12 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
hugo: De verkopers van die mining machines worden er wel beter van.
Zou jij ze verkopen als ze zoveel per dag opbrachten als wordt beweerd?
DansFans: je dance, donc je suis.
Op 20-02-2014 10:09:02 | Kudos: 3 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Nickname: Dan ben je in heg 'o'tje genomen..de beste (verkoop) prijs was 900 euro en nu de helft
3.14po:
Ik had doorheen de tijd voor zo'n 150 euro aan bitcoins gekocht. Die zijn nu nog 34 euro waard. En dan heb ik nog op laagtes gekocht. Best een effectieve manier om je portemonnee te devalueren.


Leuk weetjes:
Er kunnen maximaal 21.000.000 btc worden gecreerd.
Speculeer je op een btc beurs en vallen zei om....geld weg.
Na een zware dip wint de munt vaak 30% terug in no-time (verkoop hier).
Uitbetalingen op bepaalde beurzen kan enkele dagen duren.
Inkoop/verkoop sites hebben verschillende prijzen (kijk welke de beste prins geeft scheelt gauw 3%)
HierHeen.nl
Op 20-02-2014 11:06:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
stoerecurry: Ik dacht dat er al bedrijven zijn die gespecialiseerd zijn op het mining van BC.
Most people do not listen with the intent to understand, they listen with the intent to reply.
Op 20-02-2014 11:54:28 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Mark TT: Je kan zelfs server capaciteit "huren" om te minen. Als dat lucratief zou zijn zouden ze het zelf wel doen.

Gewoon zelf uitvinden hoe je een graantje kan meepikken uit de hype. Of niet, want geld alleen maakt niet gelukkig. Ik ben er aanvankelijk ook alleen maar ingestapt omdat ik mijn dochter wat wilde meegeven in wat er speelt vandaag de dag en haar daar deelgenoot van maken. Kan ze straks wellicht een studie van gaan doen. Dat is aan haar.
Op 20-02-2014 13:39:28 | Kudos: 3 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sinbad:
hugo:
De verkopers van die mining machines worden er wel beter van.
Zou jij ze verkopen als ze zoveel per dag opbrachten als wordt beweerd?

Tja dat verhaal geld natuurlijk ook voor de kappers-schaar-fabrikanten, als je weet hoeveel geld je met 1 kappers-schaar kunt bijknippen/verdienen, die fabrikant moet gek zijn ze te verkopen voor 40 euro per stuk
Mijn kapper knipt duizende euries bij elkaar met een zo'n schaar, waarom doet die fabrikant het zelf niet????
100 km is niet ver behalve als je het moet lopen
Op 20-02-2014 14:39:29 | Kudos: 3 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden: Het blijft een virtueel systeem wat een zeer grillig karakter heeft zoals elk virtueel systeem. In facto net als het gevestigde systeem onbetrouwbaar dus.
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 20-02-2014 14:49:09 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Mark TT: Yup, even onbetrouwbaar! Maar intussen wel waarde vermeerderend. I.p.v. devaluatie in het kwadraat...het blijft een momentopname.
Op 20-02-2014 15:54:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
stoerecurry:
Sinbad:
hugo:
De verkopers van die mining machines worden er wel beter van.
Zou jij ze verkopen als ze zoveel per dag opbrachten als wordt beweerd?

Tja dat verhaal geld natuurlijk ook voor de kappers-schaar-fabrikanten, als je weet hoeveel geld je met 1 kappers-schaar kunt bijknippen/verdienen, die fabrikant moet gek zijn ze te verkopen voor 40 euro per stuk
Mijn kapper knipt duizende euries bij elkaar met een zo'n schaar, waarom doet die fabrikant het zelf niet????

Deze vergelijking gaat een beetje mank, mijner inziens. Als het een volautomatische kniprobot betrof kreeg je wel gelijk.
(maar ik laat me nooit of te nimmer knippen door een robot)
Most people do not listen with the intent to understand, they listen with the intent to reply.
Op 20-02-2014 16:02:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Mark TT: Het rendeert wel om zelf coins uit te brengen denk ik zo
Op 20-02-2014 16:08:26 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
hugo:
Sinbad:
hugo:
De verkopers van die mining machines worden er wel beter van.
Zou jij ze verkopen als ze zoveel per dag opbrachten als wordt beweerd?

Tja dat verhaal geld natuurlijk ook voor de kappers-schaar-fabrikanten, als je weet hoeveel geld je met 1 kappers-schaar kunt bijknippen/verdienen, die fabrikant moet gek zijn ze te verkopen voor 40 euro per stuk
Mijn kapper knipt duizende euries bij elkaar met een zo'n schaar, waarom doet die fabrikant het zelf niet????

Als die scharen zelf het werk doen klopt de redenering.
DansFans: je dance, donc je suis.
Op 20-02-2014 18:29:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Picobyte: Koop een windmolen. Dan weet je zeker dat je winst maakt op kosten van de consument.
Op 20-02-2014 19:25:50 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Picobyte: Complete windturbine fabrieken,beton firma's en betonvlechter industrie draait momenteel puur op subsidie,laat staan nog de megalomane DC stroom industrie die nu DC kabels en on/offshore eilanden aanlegt!! miliarden aan verspild belasting geld gaat er in om!
Op 20-02-2014 19:33:43 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw: Straks hebben we allemaal onze eigen munt. Dan moeten we weer op zoek naar iets om het uit te wisselen.
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 20-02-2014 19:56:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
stoerecurry:
hugo:
Sinbad:
hugo:
De verkopers van die mining machines worden er wel beter van.
Zou jij ze verkopen als ze zoveel per dag opbrachten als wordt beweerd?

Tja dat verhaal geld natuurlijk ook voor de kappers-schaar-fabrikanten, als je weet hoeveel geld je met 1 kappers-schaar kunt bijknippen/verdienen, die fabrikant moet gek zijn ze te verkopen voor 40 euro per stuk
Mijn kapper knipt duizende euries bij elkaar met een zo'n schaar, waarom doet die fabrikant het zelf niet????

Als die scharen zelf het werk doen klopt de redenering.

stoerecurry:
Sinbad:
hugo:
De verkopers van die mining machines worden er wel beter van.
Zou jij ze verkopen als ze zoveel per dag opbrachten als wordt beweerd?

Tja dat verhaal geld natuurlijk ook voor de kappers-schaar-fabrikanten, als je weet hoeveel geld je met 1 kappers-schaar kunt bijknippen/verdienen, die fabrikant moet gek zijn ze te verkopen voor 40 euro per stuk
Mijn kapper knipt duizende euries bij elkaar met een zo'n schaar, waarom doet die fabrikant het zelf niet????

Deze vergelijking gaat een beetje mank, mijner inziens. Als het een volautomatische kniprobot betrof kreeg je wel gelijk.
(maar ik laat me nooit of te nimmer knippen door een robot)

Most people do not listen with the intent to understand, they listen with the intent to reply.
Op 20-02-2014 19:59:42 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
psixty4: 'Bitcoin is a bubble'
(bericht gewijzigd op 20/2/2014 20:15)
It's all a figment of imagination!
Op 20-02-2014 20:15:18 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
hugo:
Picobyte:
Complete windturbine fabrieken,beton firma's en betonvlechter industrie draait momenteel puur op subsidie,laat staan nog de megalomane DC stroom industrie die nu DC kabels en on/offshore eilanden aanlegt!! miliarden aan verspild belasting geld gaat er in om!

Ik betaal liever hiervoor belastingen, dan voor kernenergie en afval.
DansFans: je dance, donc je suis.
Op 20-02-2014 22:41:21 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden:
hugo:
Picobyte:
Complete windturbine fabrieken,beton firma's en betonvlechter industrie draait momenteel puur op subsidie,laat staan nog de megalomane DC stroom industrie die nu DC kabels en on/offshore eilanden aanlegt!! miliarden aan verspild belasting geld gaat er in om!

Ik betaal liever hiervoor belastingen, dan voor kernenergie en afval.

Ben ik het wel mee eens.
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 20-02-2014 23:58:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
United as one. Divided by zero.
Op 21-02-2014 11:53:56 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Mark TT: IK zou mijn geld zeker niet op BTC zetten. Maar als "goedkoop" middel nu om er andere coins mee aan te kopen, dat kan nog zeker. Die renderen nog aardig.

En zeg zelf, een koerswinst in korte tijd van 100% is al idioot. Laat staan 1000%. Toch raken we snel verwend. Ik trek mijn eigen plan.

Het zou mij niet verbazen als overheden dit als een ernstige bedreiging zien en er ALLES aan doen om de koersen kapot te maken. Zullen ze toch eerst flink moeten aankopen en ik hou de koersen/volumes scherp in de gaten. Mij zullen ze niet (nog een keer) hebben.
(bericht gewijzigd op 21/2/2014 12:34)
Op 21-02-2014 12:33:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw:
Mark TT:
IK zou mijn geld zeker niet op BTC zetten. Maar als "goedkoop" middel nu om er andere coins mee aan te kopen, dat kan nog zeker. Die renderen nog aardig.

En zeg zelf, een koerswinst in korte tijd van 100% is al idioot. Laat staan 1000%. Toch raken we snel verwend. Ik trek mijn eigen plan.

Het zou mij niet verbazen als overheden dit als een ernstige bedreiging zien en er ALLES aan doen om de koersen kapot te maken. Zullen ze toch eerst flink moeten aankopen en ik hou de koersen/volumes scherp in de gaten. Mij zullen ze niet (nog een keer) hebben.

Het simpele feit dat je er tijd en aandacht aan besteed betekent dat ze je al te pakken hebben.
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 21-02-2014 12:38:23 | Kudos: 4 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Cell:


Dat is de koers van Mt. Gox. Mt. Gox verkeert al tijden in zwaar weer. Mt. Gox wordt echter nog steeds door de leken/media als 'hoofd-exchange' gezien, wat ze al tijden niet meer zijn.

De echte koers zie je door te kijken naar de exchanges als Bitstamp, Bitfinex, Kraken, etc. Of gewoon door te kijken wat die Bitcoins op dit moment kosten als je ze op de meest eenvoudige manier wilt kopen via iDeal bijv (http://www.goedkoopbitcoins.nl is een van de voorbeelden)
(bericht gewijzigd op 24/2/2014 11:32)
In the beginning there was nothing, which exploded.
Op 24-02-2014 11:12:23 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 25-02-2014 13:46:13 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Mark TT: De "winst" zit hem zeker niet in de bitcoin zelf. Het is wat je daar nu voor betaalt (op dit moment weinig) en wat je er vervolgens mee doet; omzetten op de exchanges in subcoins waar de grotere winsten nog WEL te behalen zijn.

Allemaal lange termijn visie. Eenmaal "gesetteld" kan je dan alleen nog maar afwachten wat deze nieuwe economie verder gaat doen. Zoals met alles. Dat de markt grillig is moge duidelijk zijn. Ik lig er iig niet wakker van. Zaaien alvorens te oogsten. Zo werkt het toch?

Ik zou mijn geld dan ook niet op de Bitcoin zetten. Maar het slechts gebruiken om jezelf in te kopen.


(bericht gewijzigd op 25/2/2014 14:7)
Op 25-02-2014 14:00:45 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden: Er is met de Bitcoin nog een punt om rekening mee te houden en dat is cybercriminaliteit.
http://www.nu.nl/internet/3711804/cybercriminelen-zetten-botnet-in-bitcoins-stelen.html
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 25-02-2014 15:31:41 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
nupeet:
Chris de Boden:
Er is met de Bitcoin nog een punt om rekening mee te houden en dat is cybercriminaliteit.
http://www.nu.nl/internet/3711804/cybercriminelen-zetten-botnet-in-bitcoins-stelen.html

http://zaplog.nl/zaplog/article/bitcoin_in_vrije_val_door_implosie_mt_gox#rss

O, dubbelpost.
(bericht gewijzigd op 25/2/2014 19:25)
Unity in the Heart of Diversity
Op 25-02-2014 19:22:56 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Cell: Nee, niet wachten met kopen. JUIST kopen. Eigenlijk nu al te laat, koers is alweer hoger dan voor het Mt. Gox debacle.
Kan iemand iets noemen wat in het verleden ook zo veel klappen heeft gehad en zo snel herstellende was? Kan iemand een grootschalig piramidespel of ponzischema noemen dat meer dan 5 jaar duurde en aan populariteit bleef winnen, zonder dat het in elkaar stortte?

Bitcoin is niet ontworpen om te traden, het is de mens zelf die deze mogelijkheden heeft opgezet. Als jij je cashgeld in mijn huis neerlegt en deze brandt uit, dan ben je het ook kwijt. Geen bank die je helpt. Als je zo dom bent al je Bitcoins (en niet niet een klein deel om mee te handelen) bij een 'exchange' te dumpen en deze stopt, dan ben je het kwijt. Een exchange is geen bank, veel mensen halen dat door elkaar Bitcoin zelf (het protocol) is nog steeds even veilig en rotsvast.

Toch staat Bitcoin nog steeds in de kinderschoenen. Het is leuk om te zien dat in Nederland veel mensen het nu van naam kennen. Het gaat nog zeker een jaar duren voordat ook de economisch geïnteresseerden snappen wat het inhoudelijk is. Je ziet dat o.a. op sites zoals dit goed terug. Nu zijn er veel mensen aan het schoppen, zonder een echt idee van Bitcoin te hebben. Dat is niet erg, ze kennen het tenminste.
In the beginning there was nothing, which exploded.
Op 27-02-2014 13:37:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Cell: Een ieder die wat verder is met Bitcoin en snapt dat het om het protocol gaat en de toekomstperspectieven hiervan, die snapt ook waarom van een 'bubble' geen sprake is. Het gaat niet zozeer om de waarde op dit moment, het gaat erom wat er allemaal mee mogelijk is. Denk eens verder dan Bitcoin = geld. Bitcoin is voornamelijk ook colored coins (
). Het is iets nieuws en het is ongekend, de wereld moet hier nog even aan wennen aan wiskundig ingebouwd vertrouwen. De blockchain is voor zoveel meer goed, het zou op een dag simkaarten overbodig kunnen maken bijv. Ooit op die manier tegen de zaken aangekeken?
Nee, ik klets hier niet uit mijn nek, bovenstaand is hoe Bitcoin werkt. En willen diegene die een conservatieve blik op Bitcoin werpen (wat dus niet werkt) toch bewijzen zien dat er vertrouwen en toekomst in Bitcoin zit? Kijk dan inderdaad even naar wat er eergisteren is gebeurd, de koers, en waar die koers nu weer op staat.
(bericht gewijzigd op 27/2/2014 13:41)
In the beginning there was nothing, which exploded.
Op 27-02-2014 13:37:54 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Mark TT:
Op 28-02-2014 9:56:13 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Mark TT: Door de advertentie kan ik niet meer bij mijn eerdere reactie om te wijizgen, wellicht een modje die dit kan?
Nvdr: Done. Je eerste reactie moesten we wissen daarvoor.
Op 28-02-2014 9:57:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw: De ontwikkelingen van vandaag laten zien dat het met bitcoin niet anders is als met elke andere financiele hype.
De ontwikkelaars en early investors zorgen voor een reputatie dat het product "anders als anderen" is, en zorgen voor een waarde stijging die bijzonder aantrekkelijk is, doordat zij grote hoeveelheden in bezit hebben die tegen lage waarde zijn aangekocht.
Vervolgens wordt het "grote publiek" aangespoord door middel van het wijzen op hoge winsten om mee te profiteren van de investeringen.
Dit zorgt voor een (eindige) instroom van geld, wat door de early investors wordt gebruikt om hun winst te gelde te maken.
Hier door is de uitstroom hoger als de instroom, en klapt de koers in. De early investors zitten met hun geld op dat moment al in het volgende product wat gaat worden gehypt.

Dus zodra je overal in het nieuws berichten ziet over hoe je met een financieel product geld kan verdienen is het tijd om het af te stoten.
En als je rijk wil worden door middel van het speculeren met geld, probeer dan uit te vinden wat de mensen die 5 jaar geleden bitcoins kochten nu kopen.
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 28-02-2014 12:47:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Cell:
DeSchaduw:
De ontwikkelingen van vandaag laten zien dat het met bitcoin niet anders is als met elke andere financiele hype.
De ontwikkelaars en early investors zorgen voor een reputatie dat het product "anders als anderen" is, en zorgen voor een waarde stijging die bijzonder aantrekkelijk is, doordat zij grote hoeveelheden in bezit hebben die tegen lage waarde zijn aangekocht.
Vervolgens wordt het "grote publiek" aangespoord door middel van het wijzen op hoge winsten om mee te profiteren van de investeringen.
Dit zorgt voor een (eindige) instroom van geld, wat door de early investors wordt gebruikt om hun winst te gelde te maken.
Hier door is de uitstroom hoger als de instroom, en klapt de koers in. De early investors zitten met hun geld op dat moment al in het volgende product wat gaat worden gehypt.

Dus zodra je overal in het nieuws berichten ziet over hoe je met een financieel product geld kan verdienen is het tijd om het af te stoten.
En als je rijk wil worden door middel van het speculeren met geld, probeer dan uit te vinden wat de mensen die 5 jaar geleden bitcoins kochten nu kopen.


Je vergeet iets heel belangrijks, Bitcoin is niet opgezet door mensen die een winstoogmerk voorhanden hadden. Deze vlieger gaat nu alleen op doordat andere mensen dan de makers nu deze situatie creëren. In principe niet raar, zo ontstaat nu eenmaal een nieuwe valuta. Je vergeet dus even voor het gemak dat de achterliggende gedachte in dit geval niet 'geld verdienen' is, maar het protocol zelf wel degelijk anders dan anderen en revolutionair is.
(bericht gewijzigd op 28/2/2014 12:51)
In the beginning there was nothing, which exploded.
Op 28-02-2014 12:51:13 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw:
Cell:
DeSchaduw:
De ontwikkelingen van vandaag laten zien dat het met bitcoin niet anders is als met elke andere financiele hype.
De ontwikkelaars en early investors zorgen voor een reputatie dat het product "anders als anderen" is, en zorgen voor een waarde stijging die bijzonder aantrekkelijk is, doordat zij grote hoeveelheden in bezit hebben die tegen lage waarde zijn aangekocht.
Vervolgens wordt het "grote publiek" aangespoord door middel van het wijzen op hoge winsten om mee te profiteren van de investeringen.
Dit zorgt voor een (eindige) instroom van geld, wat door de early investors wordt gebruikt om hun winst te gelde te maken.
Hier door is de uitstroom hoger als de instroom, en klapt de koers in. De early investors zitten met hun geld op dat moment al in het volgende product wat gaat worden gehypt.

Dus zodra je overal in het nieuws berichten ziet over hoe je met een financieel product geld kan verdienen is het tijd om het af te stoten.
En als je rijk wil worden door middel van het speculeren met geld, probeer dan uit te vinden wat de mensen die 5 jaar geleden bitcoins kochten nu kopen.


Je vergeet iets heel belangrijks, Bitcoin is niet opgezet door mensen die een winstoogmerk voorhanden hadden. Deze vlieger gaat nu alleen op doordat andere mensen dan de makers nu deze situatie creëren. In principe niet raar, zo ontstaat nu eenmaal een nieuwe valuta. Je vergeet dus even voor het gemak dat de achterliggende gedachte in dit geval niet 'geld verdienen' is, maar het protocol zelf wel degelijk anders dan anderen en revolutionair is.

Jij kent de bedenkers van Bitcooin persoonlijk? Zo niet, waar haal je dan dat idee vandaan?
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 28-02-2014 13:36:13 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Cell:
DeSchaduw:
Cell:
DeSchaduw:
--knip--

Dus zodra je overal in het nieuws berichten ziet over hoe je met een financieel product geld kan verdienen is het tijd om het af te stoten.
En als je rijk wil worden door middel van het speculeren met geld, probeer dan uit te vinden wat de mensen die 5 jaar geleden bitcoins kochten nu kopen.


Je vergeet iets heel belangrijks, Bitcoin is niet opgezet door mensen die een winstoogmerk voorhanden hadden. Deze vlieger gaat nu alleen op doordat andere mensen dan de makers nu deze situatie creëren. In principe niet raar, zo ontstaat nu eenmaal een nieuwe valuta. Je vergeet dus even voor het gemak dat de achterliggende gedachte in dit geval niet 'geld verdienen' is, maar het protocol zelf wel degelijk anders dan anderen en revolutionair is.

Jij kent de bedenkers van Bitcooin persoonlijk? Zo niet, waar haal je dan dat idee vandaan?


Bitcoin is open source, dat wil zeggen dat de broncode (hoe het protocol is geprogrammeerd) vrijelijk inzichtbaar is.

Eerste post ooit door de maker zelf: http://p2pfoundation.ning.com/forum/topics/bitcoin-open-source?xg_source=activity

Zijn whitepaper:
https://bitcoin.org/bitcoin.pdf

Het is geboren uit een idealistisch beeld.
Tijdens het 'minen' van de eerste coins zette ze zelfs hun PC's vaak uit, omdat hun ventilator zoveel herrie maakte. Het was een experiment gebaseerd op al bestaande ideeën met een idealistische achtergrond. Op een gegeven moment is er zelfs een pizza gekocht voor 10.000 BTC: https://bitcointalk.org/index.php?topic=137.0
In the beginning there was nothing, which exploded.
Op 28-02-2014 13:56:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw:
Cell:
DeSchaduw:
Cell:
DeSchaduw:
--knip--

Dus zodra je overal in het nieuws berichten ziet over hoe je met een financieel product geld kan verdienen is het tijd om het af te stoten.
En als je rijk wil worden door middel van het speculeren met geld, probeer dan uit te vinden wat de mensen die 5 jaar geleden bitcoins kochten nu kopen.


Je vergeet iets heel belangrijks, Bitcoin is niet opgezet door mensen die een winstoogmerk voorhanden hadden. Deze vlieger gaat nu alleen op doordat andere mensen dan de makers nu deze situatie creëren. In principe niet raar, zo ontstaat nu eenmaal een nieuwe valuta. Je vergeet dus even voor het gemak dat de achterliggende gedachte in dit geval niet 'geld verdienen' is, maar het protocol zelf wel degelijk anders dan anderen en revolutionair is.

Jij kent de bedenkers van Bitcooin persoonlijk? Zo niet, waar haal je dan dat idee vandaan?


Bitcoin is open source, dat wil zeggen dat de broncode (hoe het protocol is geprogrammeerd) vrijelijk inzichtbaar is.

Eerste post ooit door de maker zelf: http://p2pfoundation.ning.com/forum/topics/bitcoin-open-source?xg_source=activity

Zijn whitepaper:
https://bitcoin.org/bitcoin.pdf

Het is geboren uit een idealistisch beeld.
Tijdens het 'minen' van de eerste coins zette ze zelfs hun PC's vaak uit, omdat hun ventilator zoveel herrie maakte. Het was een experiment gebaseerd op al bestaande ideeën met een idealistische achtergrond. Op een gegeven moment is er zelfs een pizza gekocht voor 10.000 BTC: https://bitcointalk.org/index.php?topic=137.0

Propaganda.
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 28-02-2014 14:00:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Cell: Verklaar je nader?

Zal ook even op jouw reactie reageren op dezelfde inhoudelijke manier:

Bullshit.
(bericht gewijzigd op 28/2/2014 14:2)
In the beginning there was nothing, which exploded.
Op 28-02-2014 14:02:28 | Kudos: 3 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw:
Cell:
Verklaar je nader?

Zal ook even op jouw reactie reageren op dezelfde inhoudelijke manier:

Bullshit.

Ik heb hierboven al aangegeven hoe het echt werkt, en jouw reactie is die van een "gelovige".
Niemand kent de ontwikkelaar, en weet dus ook niet wat de werkelijke motieven zijn. De ontwikkelaar begint over zaken als "vertrouwen" en ook de volgers denken dat zij zich hiermee afzetten tegen de traditionele wereld, kortom een goed gelukte marketingcampagne.
Als de man die de pizzo verkocht heeft zijn botcoins op de markt heeft gebracht op het juiste moment heeft hij nu 10 miljard in zijn zak.
Maar we zullen zien. Als mensen over een jaar nog altijd volop bitcoins kopen dan heeft de munt inderdaad geen vertrouwen nodig.
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 28-02-2014 14:08:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Cell:
DeSchaduw:
Cell:
Verklaar je nader?

Zal ook even op jouw reactie reageren op dezelfde inhoudelijke manier:

Bullshit.

Ik heb hierboven al aangegeven hoe het echt werkt, en jouw reactie is die van een "gelovige".
Niemand kent de ontwikkelaar, en weet dus ook niet wat de werkelijke motieven zijn. De ontwikkelaar begint over zaken als "vertrouwen" en ook de volgers denken dat zij zich hiermee afzetten tegen de traditionele wereld, kortom een goed gelukte marketingcampagne.
Als de man die de pizzo verkocht heeft zijn botcoins op de markt heeft gebracht op het juiste moment heeft hij nu 10 miljard in zijn zak.
Maar we zullen zien. Als mensen over een jaar nog altijd volop bitcoins kopen dan heeft de munt inderdaad geen vertrouwen nodig.


Wat denk je zelf als bedrijven als overstock.com en tigerdirect.com nu al Bitcoin accepteren? Heb je enig idee hoe groot het al is? Over een jaar accepteert Amazon het ook met een beetje geluk. Dat is geen reactie van een 'gelovige' maar vrij logische ontwikkeling die zal volgen als het doorzet zoals het nu loopt. En de 'grootste' exchange Mt. Gox is laatst gesprongen en heeft de koers 1 dag schade op laten lopen, daarna volledig hersteld. Waarom zou je dus denken dat over een jaar het niet nog groter is? Zeer waarschijnlijk wel.
In the beginning there was nothing, which exploded.
Op 28-02-2014 14:29:16 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw:
Cell:
DeSchaduw:
Cell:
Verklaar je nader?

Zal ook even op jouw reactie reageren op dezelfde inhoudelijke manier:

Bullshit.

Ik heb hierboven al aangegeven hoe het echt werkt, en jouw reactie is die van een "gelovige".
Niemand kent de ontwikkelaar, en weet dus ook niet wat de werkelijke motieven zijn. De ontwikkelaar begint over zaken als "vertrouwen" en ook de volgers denken dat zij zich hiermee afzetten tegen de traditionele wereld, kortom een goed gelukte marketingcampagne.
Als de man die de pizzo verkocht heeft zijn botcoins op de markt heeft gebracht op het juiste moment heeft hij nu 10 miljard in zijn zak.
Maar we zullen zien. Als mensen over een jaar nog altijd volop bitcoins kopen dan heeft de munt inderdaad geen vertrouwen nodig.


Wat denk je zelf als bedrijven als overstock.com en tigerdirect.com nu al Bitcoin accepteren? Heb je enig idee hoe groot het al is? Over een jaar accepteert Amazon het ook met een beetje geluk. Dat is geen reactie van een 'gelovige' maar vrij logische ontwikkeling die zal volgen als het doorzet zoals het nu loopt. En de 'grootste' exchange Mt. Gox is laatst gesprongen en heeft de koers 1 dag schade op laten lopen, daarna volledig hersteld. Waarom zou je dus denken dat over een jaar het niet nog groter is? Zeer waarschijnlijk wel.

En met een beleggingspolis kon je ook alleen maar geld verdienen want de markt zou nooit lang in elkaar klappen.
Ik hoop voor je dat je gelijk krijgt.
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 28-02-2014 14:32:28 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ko de Root: Iemand nog interesse in een partijtje tulpenbollen?
Op 28-02-2014 14:34:35 | Kudos: 3 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
hugo: Een bedenker die angstvallig anoniem blijft geeft me weinig vertrouwen.
DansFans: je dance, donc je suis.
Op 28-02-2014 14:44:25 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Cell: Het gaat niet om de bedenker, maar om het protocol en die is vrij-inzichtelijk. Kijk maar: https://github.com/bitcoin/bitcoin
Iedere programmeur op aarde kan zien hoe het werkt.
Vertrouwen zit ingebakken met dank aan wiskunde.

Ga even naar youtube, kijk wat introductiefilmpjes om een idee te krijgen aub.
In the beginning there was nothing, which exploded.
Op 28-02-2014 15:25:18 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw:
Cell:
Het gaat niet om de bedenker, maar om het protocol en die is vrij-inzichtelijk. Kijk maar: https://github.com/bitcoin/bitcoin
Iedere programmeur op aarde kan zien hoe het werkt.
Vertrouwen zit ingebakken met dank aan wiskunde.

Ga even naar youtube, kijk wat introductiefilmpjes om een idee te krijgen aub.

Het protocol van ouderwets geld is nog veel inzichtelijker, je hoeft er zelfs geen programmeur voor te zijn.
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 28-02-2014 16:58:29 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev: Ik kwam op tweakers weer het mining topic tegen, hier kan je zien hoe tweakers zelf systemen bouwen om te minen. Dit is veelal met normale videokaarten, maar een enkeling(gebruiker Petje72) heeft een echte dedicated miner gekocht, de BTMine V1 200GH/s SHA-256 coinminer met AVALON 2nd Gen 55NM CHIPS die zon 200 GHs(gigahashes per seconde) moet doen. De prijs zag ik ergens op $3800.
Tweakers topic: http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1577784
http://avalon-asics.com/

Of zo kan het ook:

je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 05-03-2014 14:41:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
hugo: En de opbrengst?
DansFans: je dance, donc je suis.
Op 05-03-2014 15:05:00 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev:
hugo:
En de opbrengst?

Geen idee, ik doe niet aan bitcoin. Ook geen idee dus hoeveel hashes je nu moet doen per bitcoin, en daarbij is de prijs van een bitcoin erg volatiel, dus de dag van verkoop kan dus veel schelen. De avalon doet zeker 200 GH/s.
Het verbruik is max 1200 Watt, bij 23 cent per KWh is dat: 1,2 KWh * 24h * €0,23 = €6,624 aan stroomkosten per dag.

https://bitcointalk.org/index.php?topic=379819.0
je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 05-03-2014 16:16:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Cell:
DeSchaduw:
Cell:
Het gaat niet om de bedenker, maar om het protocol en die is vrij-inzichtelijk. Kijk maar: https://github.com/bitcoin/bitcoin
Iedere programmeur op aarde kan zien hoe het werkt.
Vertrouwen zit ingebakken met dank aan wiskunde.

Ga even naar youtube, kijk wat introductiefilmpjes om een idee te krijgen aub.

Het protocol van ouderwets geld is nog veel inzichtelijker, je hoeft er zelfs geen programmeur voor te zijn.


Maar ouderwets geld zelf is niet inzichtelijk. Bij Bitcoin is iedereen de 'bank' (ledger).

Jij gebruikt ook geen e-mail zeker? Protocol kan ook iedereen inzien, maar de 'laag' er bovenop (e-mail als dienst zelf) is wel eng. Want direct van persoon naar persoon. Bij Bitcoin hetzelfde.
Maar goed, wie weet stuur je inderdaad alles nog per post.

@Andere hierboven die het concept ook nog niet helemaal vatten en het belangrijk vinden de maker te kennen, die is nu gevonden (ook al op GW te lezen) http://mag.newsweek.com/2014/03/14/bitcoin-satoshi-nakamoto.html
De beste man leeft dus geen luxe-leventje, maar een teruggetrokken leven. Geen winstoogmerk, maar inderdaad -zoals al bekend was- een nerderig experiment met een ideaal.
In the beginning there was nothing, which exploded.
Op 06-03-2014 21:30:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw:
Cell:
DeSchaduw:
Cell:
Het gaat niet om de bedenker, maar om het protocol en die is vrij-inzichtelijk. Kijk maar: https://github.com/bitcoin/bitcoin
Iedere programmeur op aarde kan zien hoe het werkt.
Vertrouwen zit ingebakken met dank aan wiskunde.

Ga even naar youtube, kijk wat introductiefilmpjes om een idee te krijgen aub.

Het protocol van ouderwets geld is nog veel inzichtelijker, je hoeft er zelfs geen programmeur voor te zijn.


Maar ouderwets geld zelf is niet inzichtelijk. Bij Bitcoin is iedereen de 'bank' (ledger).

Jij gebruikt ook geen e-mail zeker? Protocol kan ook iedereen inzien, maar de 'laag' er bovenop (e-mail als dienst zelf) is wel eng. Want direct van persoon naar persoon. Bij Bitcoin hetzelfde.
Maar goed, wie weet stuur je inderdaad alles nog per post.

@Andere hierboven die het concept ook nog niet helemaal vatten en het belangrijk vinden de maker te kennen, die is nu gevonden (ook al op GW te lezen) http://mag.newsweek.com/2014/03/14/bitcoin-satoshi-nakamoto.html
De beste man leeft dus geen luxe-leventje, maar een teruggetrokken leven. Geen winstoogmerk, maar inderdaad -zoals al bekend was- een nerderig experiment met een ideaal.

Als jij denkt dat email direct van persoon naar persoon is snap ik dat je in bitcoin gelooft.
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 07-03-2014 23:45:16 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Cell:
DeSchaduw:
Cell:
DeSchaduw:
Cell:
Het gaat niet om de bedenker, maar om het protocol en die is vrij-inzichtelijk. Kijk maar: https://github.com/bitcoin/bitcoin
Iedere programmeur op aarde kan zien hoe het werkt.
Vertrouwen zit ingebakken met dank aan wiskunde.

Ga even naar youtube, kijk wat introductiefilmpjes om een idee te krijgen aub.

Het protocol van ouderwets geld is nog veel inzichtelijker, je hoeft er zelfs geen programmeur voor te zijn.


Maar ouderwets geld zelf is niet inzichtelijk. Bij Bitcoin is iedereen de 'bank' (ledger).

Jij gebruikt ook geen e-mail zeker? Protocol kan ook iedereen inzien, maar de 'laag' er bovenop (e-mail als dienst zelf) is wel eng. Want direct van persoon naar persoon. Bij Bitcoin hetzelfde.
Maar goed, wie weet stuur je inderdaad alles nog per post.

@Andere hierboven die het concept ook nog niet helemaal vatten en het belangrijk vinden de maker te kennen, die is nu gevonden (ook al op GW te lezen) http://mag.newsweek.com/2014/03/14/bitcoin-satoshi-nakamoto.html
De beste man leeft dus geen luxe-leventje, maar een teruggetrokken leven. Geen winstoogmerk, maar inderdaad -zoals al bekend was- een nerderig experiment met een ideaal.

Als jij denkt dat email direct van persoon naar persoon is snap ik dat je in bitcoin gelooft.


ik weet tot in de puntjes hoe e-mail werkt, het was dan ook een voorbeeld van communicatie tussen twee personen.
Ben beetje klaar met de discussie verder, ik zal ergens in 2015 deze thread voor je kicken om alsnog m'n gelijk te bewijzen
In the beginning there was nothing, which exploded.
Op 08-03-2014 9:37:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw:
Cell:
DeSchaduw:
Cell:
DeSchaduw:
Cell:
Het gaat niet om de bedenker, maar om het protocol en die is vrij-inzichtelijk. Kijk maar: https://github.com/bitcoin/bitcoin
Iedere programmeur op aarde kan zien hoe het werkt.
Vertrouwen zit ingebakken met dank aan wiskunde.

Ga even naar youtube, kijk wat introductiefilmpjes om een idee te krijgen aub.

Het protocol van ouderwets geld is nog veel inzichtelijker, je hoeft er zelfs geen programmeur voor te zijn.


Maar ouderwets geld zelf is niet inzichtelijk. Bij Bitcoin is iedereen de 'bank' (ledger).

Jij gebruikt ook geen e-mail zeker? Protocol kan ook iedereen inzien, maar de 'laag' er bovenop (e-mail als dienst zelf) is wel eng. Want direct van persoon naar persoon. Bij Bitcoin hetzelfde.
Maar goed, wie weet stuur je inderdaad alles nog per post.

@Andere hierboven die het concept ook nog niet helemaal vatten en het belangrijk vinden de maker te kennen, die is nu gevonden (ook al op GW te lezen) http://mag.newsweek.com/2014/03/14/bitcoin-satoshi-nakamoto.html
De beste man leeft dus geen luxe-leventje, maar een teruggetrokken leven. Geen winstoogmerk, maar inderdaad -zoals al bekend was- een nerderig experiment met een ideaal.

Als jij denkt dat email direct van persoon naar persoon is snap ik dat je in bitcoin gelooft.


ik weet tot in de puntjes hoe e-mail werkt, het was dan ook een voorbeeld van communicatie tussen twee personen.
Ben beetje klaar met de discussie verder, ik zal ergens in 2015 deze thread voor je kicken om alsnog m'n gelijk te bewijzen

Als je weet hoe email werkt waarom maak je er dan een domme analogie mee?
Geld is wel de gelijk inzichtelijk, elke bank waaronder ook nationale banken zijn verplicht hun jaarrekening te publiceren. Je hoeft alleen maar balansen te kunnen lezen en internet te kunnen gebruiken om ze op te vragen.
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 08-03-2014 10:33:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden