En als we dan de titel even mogen verlengen: hoe vrij zijn de Europese leden? En dan hebben we het niet over die paar duizenden politici wiens overdonderende woorden de media domineren, maar wel over de burgers. U. Ik. Waar politici allerhande wilde theorieën kunnen en mogen verzinnen, zijn het uiteindelijk toch wij die de harde realiteit van Europa bepalen. Meer dan ooit geldt: de maatschappij, dat zijn wij.
In die maatschappij is er een groep mensen die het helemaal niet eens is met de huidige gang met zaken. Mensen, zoals ikzelf, die niet willen meewerken aan het weggeven van belastinggeld aan Europese doeleinden. Inmiddels ziet iedereen het: meedoen met het Europa-spelletje is vergelijkbaar met naar het casino trekken met een zak vol geld dat je eigenlijk niet kunt missen, omdat het niet van jezelf is noch daartoe bestemd.
En dan is er nog de groep mensen die, wederom zoals ikzelf, niet willen meewerken aan bombardementen op andere plaatsen in de wereld. Geen hommeles buitenshuis zoeken, totdat de eigen dingen op orde zijn, en nagenoeg iedereen blij is met de zittende macht. Of misschien gewoon helemaal geen hommeles zoeken waarbij mensen worden afgeslacht, voor welk ideaal dan ook. Het vingerwijzen naar de extremisten is erg makkelijk, maar ondertussen wijzen drie vingertjes de eigen richting op. Waaronder de middelvinger. Gelukkig is er een oplossing...

De basis van Europa
(Wie vormt de onderkant van Europa?)

Klagen heeft weinig zin, en we moeten in oplossingen denken. Er bestaan namelijk geen problemen, alleen maar situaties. Het is idealistisch, en ongetwijfeld weer veel te moeilijk om te verwezenlijken, maar het zou mogelijk moeten zijn om per individu te kiezen of iemand wil meewerken aan Europa of niet. Een simpel vinkje op het belastingformulier: bijdragen aan Europese doelstellingen of niet. Jaarlijks opnieuw te bepalen, want wie weet gaan ze verstandige dingen doen met dit project. Een geglobaliseerde wereld is an sich immers niet verkeerd, maar de weg ernaartoe mag niet ten koste gaan van generaties. Het blijft uiteindelijk een behoorlijk virtueel of theoretisch gebeuren. De praktijk hoeft niet verkracht te worden om voor verwezenlijking te zorgen. Moest iedere europoliticus het écht willen en de nodige goodwill vertonen, zonder politieke of nationale eigenbelangen uit te spelen, dan heb je Europa en een wereldorde nagenoeg gratis en in een paar jaar. Helaas ligt het niet in de directe aard van de mens, dus ook niet van politici, om het snel eens te worden als er geen eigenbelang gediend wordt. Niemand houdt van verandering. Ook de burger niet. Zeker niet als die verandering er in de praktijk alleen maar op neerkomt dat de schuldenberg groter wordt. Wapperen met vrijheid en democratische terminologie wordt dan wel erg cynisch.

Begrijp me niet verkeerd: belastingen zijn OK. Om een mooie cultuur op te bouwen is ieders steentje nodig. Ik vraag u gewoon: welke straatbewoners zullen collectief hun eigen huizen, tuinen en inwoners verwaarlozen om een plan te verwezenlijken dat voor een coherent straat- en dorpsbeeld moet zorgen? Als je zoiets verplicht wordt, dan buig je toch niet zomaar voorover?
Persoonlijk heb ik er totaal geen probleem mee om belastingen te betalen om Nederland een mooi en fijn land te maken, maar daar worden de centjes niet voor gebruikt. Europa komt eerst en moet overeind blijven. Daar ligt wél een probleem.
Nederland, en alle lidstaten, worden nu verwaarloosd omwille van een groter ideaal. Politici pissen in onze eigen tuin en de grond verzuurt erdoor. Velen onder ons willen dat niet, maar toch biedt democratisch Europa de burger geen keuze, noch zeggenschap. Integendeel: signalen worden genegeerd en men leeft op hoop, aannames en rekenmodellen die uiteindelijk niets zeggen tenzij de zo positief mogelijk geschetste verwachtingen van de politici zelf.

Hierdoor is de term democratie simpelweg misleidend en ver naast de waarheid. We kunnen mensen verkiezen, maar hun agenda lijkt bepaald, los van onze wensen. We moeten vaststellen dat de globale agenda zonder enig burgerlijk zeggenschap prevaleert. Dat is geen democratie. Echt niet.

De oplossing is dus volgens mij erg eenvoudig: geef de burger de keuze om zelf te beslissen. Iemand als ik heeft noodzaak aan een vinkje waar ik kan aangeven geen belastinggeld, met mijn zweet en inspanning verzameld, weg te geven aan het project Europa. Aan het project Nederland werk ik wel graag mee. Niet iedereen stort zichzelf en zijn kinderen graag met open ogen in een crisis die op voorhand reeds bekend is. Het gevolg, of het lukt of niet, is namelijk een vorm van moderne slavernij, waarbij van iedereen verwacht wordt keihard te buffelen om dat grotere ideaal te vormen, en daarna in stand te houden. Vroeger waren het de piramides, nu is er Europa. Hetzelfde maar totaal anders. Nu is alles digitaal en vluchtig, want echt fysiek valt het project Europa nauwelijks te noemen. We vervangen langzaam onze hersenen met computers en rekenmodellen. En dat kán werken, als de mens het uitgangspunt blijft. Niet als de groep zich een kunstmatige identiteit probeert aan te meten.

Wat mij betreft houdt het niet op bij de steun aan Europa. Er zijn kernzaken die ieder persoon voor zich moet kunnen beslissen omdat ze wezenlijk onderdeel zijn van de maatschappij die we écht zijn, bestaande uit individuen. De maatschappij is namelijk niet wat de politici ervan maken, het gaat veel verder dan dat.
Om specifiek te zijn: het gaat om bijdragen aan militaire projecten, al dan niet vermomd onder bepaalde meer vredelievende missienamen, of het aankopen van reeds achterhaalde straaljagers zoals de JSF of Tomahawks. Zaken die door een grote groep mensen niet al te bewust gesteund willen worden. Dit betreft té grote groepen om te verwaarlozen in een systeem dat voor democratisch doorgaat. Het is gevaarlijk om met zoveel onvrede te spelen in naam van een politiek project dat uiteindelijk zo virtueel is als maar kan. Het lijkt alleszins steeds verder van de menselijkheid te staan. En toch, een simpele keuze aan de burger brengt de realiteit ervan weer in beeld. Een oproep die niet zo gebruikelijk is: meer vinkjes op het belastingsformulier!
Laat de burger bepalen wie mee wil doen aan Europa en de oorlogen die ervoor gedaan worden, en wie niet. Stem het project af op de realiteit. Het lijkt me zo simpel te zijn.

denker: De gemiddelde burger in Europa heeft een zeer beperkte vrijheid en zelfs die is zodanig dat er eigenlijk geen vrije keuzemogelijheden meer zijn.
De ambtelijke dictatuur is bepalend voor het "welzijn" en democratie is alleen nog op papier terug te vinden.
Probeert u als EU burger maar eens een maatregel of besluit van de EU, u niet welgevallig, te veranderen.
Ondanks de papieren regelgeving zult u ervaren dat dit niet mogelijk blijkt te zijn omdat bezwaren of dergelijke nooit op de plaats van bestemmimg zullen komen en is de inspraak van de EU burger van nul en generlei waarde.
NL ware beter af bij een directe uittreding uit die EU wat betreft bijdrages ten behoeve van armlastige landen zoals Griekenlan, Portugal, Spanje, Ierland maar vooral Italie met zijn gigaschuld.
Trouwens Nederland en Belgie zijn nu ook niet bepaald stevig in hun schoenen staande economieen.
Samenwerkeing op bepaalde gebieden kan maar wel vanuit de eigen onafhankelijkheid en daarbij de ontwikkeling van eigen energiebronnen en terug naar de basis politiek.
Op 23-09-2011 13:23:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Plato: Het zou een goede methode zijn, dat vinkje. Maar de weerstand van EU Brussel zelf zal enorm zijn. Nog niet eens door de doelstelling van de EU maar van de betreffende ambtenaren. Een riante baan voor ambtenaren. En ambtenaren zijn veelal links en links heeft een eigen visie over socialisme: jouw geld is ook van mij.

Van mij mag je morgen de EU opheffen en dat wat goed ontwikkeld is dankzij de EU simpelweg onderbrengen bij de landen die dat kunnen exploiteren.

Overigens verwacht ik dat op een of andere manier de EU zal vallen. Griekenland zal failliet gaan. Maar zoals bekend zijn er nog veel meer probleemlanden: Italie, Spanje, Ierland, Cyprus, Portugal.
De nieuwe landen die zich hebben aangesloten blinken nou ook niet bepaald uit door kwaliteit. En die dolgraag lid wil worden al helemaal niet.

De beurzen beginnen in directe zin steeds meer te reageren op het wel en wee van de EU als zodanig.

I am just looking for the edge...
Op 23-09-2011 13:33:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
gurg: Hoe komt het toch dat dit soort berichten steeds meer en vaker te lezen zijn verspreid over het internet? Het lijkt er op dat mensen wakker worden en steeds meer gaan beseffen wat er aan de hand is en hoe ze beet worden genomen door hun eigen overheid.
Daar tegenover staat de laksheid en gelatenheid van het overgrote deel van de bevolking.... zolang men maar op vakantie kan gaan, nieuwe tv kunnen kopen, iedere 4 jaar een nieuwe auto... ziet men de noodzaak niet in om in actie te komen.
Is there a way back of komen we in opstand als het waarschijnlijk al veel te laat is?
Op 23-09-2011 13:39:16 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Plato:
gurg:

Hoe komt het toch dat dit soort berichten steeds meer en vaker te lezen zijn verspreid over het internet? Het lijkt er op dat mensen wakker worden en steeds meer gaan beseffen wat er aan de hand is en hoe ze beet worden genomen door hun eigen overheid.
Daar tegenover staat de laksheid en gelatenheid van het overgrote deel van de bevolking.... zolang men maar op vakantie kan gaan, nieuwe tv kunnen kopen, iedere 4 jaar een nieuwe auto... ziet men de noodzaak niet in om in actie te komen.
Is there a way back of komen we in opstand als het waarschijnlijk al veel te laat is?

Ik herinner mij dat er in Nederland een referendum is gehouden over de EU. Nederland zei Nee maar later heeft Balkenende en vrienden dat toch doorgedrukt met hun inmiddels bekende truc.

Nederland heeft het nog te goed wordt er gezegd. En daarmee vergelijken ze met andere landen die het slechter hebben. Dat is een subjektieve benadering.
I am just looking for the edge...
Op 23-09-2011 16:20:54 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Whyme: Ok. Hoe stel je het je voor? niet meebetalen maar wel profiteren? We hebben een gezamenlijke munt, je kunt zo in Duitsland goedkoper gaan tanken, en zij kunnen hier goedkoper wasmiddel krijgen. Nederland leeft op handel, op andere gebieden kunnen wij niks betekenen.
Geen Europa? Dan zijn we binnen een paar maanden bankroet en compleet verhongerd. Onze eigen boeren produceren namelijk niet genoeg voedsel om onszelf in leven te houden. Daarnaast, op militair gebied lopen dan zowel Amerika als China met gemak over ons heen.

Veel dingen in de EU kunnen inderdaad beter geregeld worden. Of beter: de regels zijn best goed, alleen mensen houden zich er niet aan (zie Griekenland), en er is geen manier om hen te straffen.

Goed. Waarschijnlijk krijg ik nu een flinke lading over me heen. Ik weet niet of ik op alles kan reageren/alles kan lezen
pluk de nacht, slapen kan altijd nog.
Op 23-09-2011 16:45:58 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
Whyme:

Ok. Hoe stel je het je voor? niet meebetalen maar wel profiteren?

Alsof er zoveel te profiteren valt, naast wat handigheden. Ik sla liever aan de grens mijn geld om te wisselen, dan mijn kinderen met schulden op te zadelen.

Door eerst te weten hoeveel burgers het steunen kun je Europa per stap aanpakken, op basis van de realiteit in plaats van op basis van een ondemocratische doelstelling waar iedereen naar moet plooien. Het is heel simpel: niet iedereen wil Europa. Vaak ook omdat het eigen land niet eens op orde is (dat geldt voor alle lidstaten) en zelfs verkwijnd in ontevredenheid. Wie ondertussen centen wil geven om ook aan Europa te besteden moet dat vooral doen, maar het moet een keuze zijn, geen verplichting.
United as one. Divided by zero.
Op 23-09-2011 16:53:10 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Plato:
Whyme:

Ok. Hoe stel je het je voor? niet meebetalen maar wel profiteren? We hebben een gezamenlijke munt, je kunt zo in Duitsland goedkoper gaan tanken, en zij kunnen hier goedkoper wasmiddel krijgen. Nederland leeft op handel, op andere gebieden kunnen wij niks betekenen.
Geen Europa? Dan zijn we binnen een paar maanden bankroet en compleet verhongerd. Onze eigen boeren produceren namelijk niet genoeg voedsel om onszelf in leven te houden. Daarnaast, op militair gebied lopen dan zowel Amerika als China met gemak over ons heen.

Veel dingen in de EU kunnen inderdaad beter geregeld worden. Of beter: de regels zijn best goed, alleen mensen houden zich er niet aan (zie Griekenland), en er is geen manier om hen te straffen.

Goed. Waarschijnlijk krijg ik nu een flinke lading over me heen. Ik weet niet of ik op alles kan reageren/alles kan lezen

Als wij binnen een paar maanden bankroet zouden zijn dan was Nederland en andere gezonde landen nu al in de problemen. Zonder EU hoeft nederland geen bijdrage van 6 miljard ?! meer te leveren en kunnen ze dat aan het volk en vaderland geven.

Maar het is een macro probleem, je voelt dat niet zo in de portemonnee, althans niet in direkte zin.

Maar laten we het systeem eens dichterbij halen, je woont in een straat met 20 bewoners/families in 20 huizen. Daarvan zijn er 5 die geen geld meer hebben, wel schulden.

Er komt er eentje bij je aan de voordeur en vraagt je bv 2000 euro te leen want, zegt hij, morgen komt de deurwaarder en dat moet ik het huis uit. U kunt mij redden.

Wat doe je ?
I am just looking for the edge...
Op 23-09-2011 17:45:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Meneer Glimlach: @Plato: heb zo het vermoeden dat die deurwaarder niet komt op het moment dat je hebt afgesproken.
Wie weet tegenwoordig nog wat waar is?
Op 23-09-2011 18:50:06 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Einstone:
Plato:

Whyme:

Ok. Hoe stel je het je voor? niet meebetalen maar wel profiteren? We hebben een gezamenlijke munt, je kunt zo in Duitsland goedkoper gaan tanken, en zij kunnen hier goedkoper wasmiddel krijgen. Nederland leeft op handel, op andere gebieden kunnen wij niks betekenen.
Geen Europa? Dan zijn we binnen een paar maanden bankroet en compleet verhongerd. Onze eigen boeren produceren namelijk niet genoeg voedsel om onszelf in leven te houden. Daarnaast, op militair gebied lopen dan zowel Amerika als China met gemak over ons heen.

Veel dingen in de EU kunnen inderdaad beter geregeld worden. Of beter: de regels zijn best goed, alleen mensen houden zich er niet aan (zie Griekenland), en er is geen manier om hen te straffen.

Goed. Waarschijnlijk krijg ik nu een flinke lading over me heen. Ik weet niet of ik op alles kan reageren/alles kan lezen

Als wij binnen een paar maanden bankroet zouden zijn dan was Nederland en andere gezonde landen nu al in de problemen. Zonder EU hoeft nederland geen bijdrage van 6 miljard ?! meer te leveren en kunnen ze dat aan het volk en vaderland geven.

Maar het is een macro probleem, je voelt dat niet zo in de portemonnee, althans niet in direkte zin.

Maar laten we het systeem eens dichterbij halen, je woont in een straat met 20 bewoners/families in 20 huizen. Daarvan zijn er 5 die geen geld meer hebben, wel schulden.

Er komt er eentje bij je aan de voordeur en vraagt je bv 2000 euro te leen want, zegt hij, morgen komt de deurwaarder en dat moet ik het huis uit. U kunt mij redden.

Wat doe je ?


Hangt van de mentaliteit af.
A) Ik bekijk de nood van de buren zakelijk, en denk...aha, hier kan
fiks aan verdiend worden, met als gevolg; Burenruzie !
B) Ik help de buren uit de nood op sociaal menselijke gronden, en
drink morgen een pilsje met hun voor de goede verstandshouding.
Bij politici krijg ik de indruk dat het in E.U verband hun
louter om geval 'A' te doen is,= 0,0 !
(bericht gewijzigd op 23-9-2011 18:58:38)
De domste boer,heeft toch de grootste aardappelen.
Op 23-09-2011 18:52:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Meneer Glimlach: Europese samenwerking is prima, handig en voor Nederland zelfs vrij noodzakelijk. Maar het project Europa is zijn eigen leven gaan leiden en groeit aan als een sneeuwbal die een lawine wordt.

De lidstaten zelf hebben geen invloed meer op Europa, Europa heeft invloed op de lidstaten. Het is uit de klauwen gelopen. We hebben ons eigen monster van Frankenstein gecreëerd.

Bezuinigen moeten we vooral in Europa: overeind houden wat noodzakelijk en wenselijk is, snoeien wat overbodig is. Meer soevereiniteit voor de lidstaten.
Wie weet tegenwoordig nog wat waar is?
Op 23-09-2011 18:53:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Plato: @Einstone.

Goed ... je kiest voor A laten we maar eens zeggen, fijne mensen zijn het.

2 dagen later komt er nog een buurman, jeweetwewl van die 5, aan je voordeur. Hij vraagt je 3000 euro te leen, want belastingschulden nogal opgelopen. Hij betaalt alles terug... echt waar.

Wat doe je ?
I am just looking for the edge...
Op 23-09-2011 19:14:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Meneer Glimlach:
Plato:

@Einstone.

Goed ... je kiest voor A laten we maar eens zeggen, fijne mensen zijn het.

2 dagen later komt er nog een buurman, jeweetwewl van die 5, aan je voordeur. Hij vraagt je 3000 euro te leen, want belastingschulden nogal opgelopen. Hij betaalt alles terug... echt waar.

Wat doe je ?

Uiteindelijk ben je zelf op de rand van de afgrond beland na het helpen van 4 buren. Niemand die jou kan helpen. Allemaal in de ellende.
Allemaal in hetzelfde schuitje.

Wie heeft je geld?

Eendracht maakt macht...
Wie weet tegenwoordig nog wat waar is?
Op 23-09-2011 19:20:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Plato:
Meneer Glimlach:

Plato:

@Einstone.

Goed ... je kiest voor A laten we maar eens zeggen, fijne mensen zijn het.

2 dagen later komt er nog een buurman, jeweetwewl van die 5, aan je voordeur. Hij vraagt je 3000 euro te leen, want belastingschulden nogal opgelopen. Hij betaalt alles terug... echt waar.

Wat doe je ?

Uiteindelijk ben je zelf op de rand van de afgrond beland na het helpen van 4 buren. Niemand die jou kan helpen. Allemaal in de ellende.
Allemaal in hetzelfde schuitje.

Wie heeft je geld?

Eendracht maakt macht...

Dat niet alleen, want zo loopt het natuurlijk wel af, maar je creëert gelijktijdig een voorbeeld voor anderen die in de gaten krijgen dat het wel heel makkelijk gaat bij die buurman.

Daar valt veel te halen en je hoeft niets te brengen.

En zo zitten we nu met de EU opgescheept.

En uiteindelijk betaal jij en ik de rekening, niet de EU en ook niet de nederlandse regering. Die hebben namelijk zelf geen geld, die halen op, bij bij jou en mij.
I am just looking for the edge...
Op 23-09-2011 19:29:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
I am just looking for the edge...
Op 23-09-2011 20:26:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
itsme: Ik ben geboren in “58 en opgegroeid in de 60er en 70er jaren. Mijn vader was kostwinnaar en mijn moeder huisvrouw, zoals de meesten in die jaren. We hadden een TV en auto. Mensen gingen met 65 jaar naar een “bejaardentehuis” en als je in het ziekenhuis kwam lag je daar meestal 2 weken voor de simpelste kwaal. Als je pijn in de rug had werd je afgekeurd en kwam je in de WAO. Met 65 jaar ging je met pensioen en er was voor iedereen wel een regeling om eerder te stoppen met werken. Voor grote gezinnen was het kindergeld een welkome aanvulling en een liter benzine koste veel minder dan een liter melk. Sigaretten waren goedkoper dan snoepgoed.
Wij werken nu bijna allemaal met 2 man, de WAO is afgeschaft en je moet bijna dood zijn om een uitkering te krijgen. Auto’s en TV’s zijn naar verhouding goedkoper dan vroeger. De benzine is 2 tot 3 x zo duur als een pak melk, sigaretten kosten per stuk bijna meer dan vroeger een pakje. Ziekenhuisopname is van zeer korte duur, zelfs in ernstige gevallen en bejaardenhuizen bestaan niet meer, dit zijn verzorgingstehuizen waarvoor je of zwaar gehandicapt dan wel dementerend moet zijn.
Het bovenstaande is geen pleidooi voor de goede oude tijd, maar het laat wel zien dat we voor de nauwe samenwerking in eerst de compacte EEG en daarna het steeds grotere Europa wij wel geld hadden voor de zaken in ons eigen land.
Op 23-09-2011 21:20:32 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Einstone:
Plato:

@Einstone.

Goed ... je kiest voor A laten we maar eens zeggen, fijne mensen zijn het.

2 dagen later komt er nog een buurman, jeweetwewl van die 5, aan je voordeur. Hij vraagt je 3000 euro te leen, want belastingschulden nogal opgelopen. Hij betaalt alles terug... echt waar.

Wat doe je ?

Uiteraard is de stelling A,B, hypothetisch in relatie tot de E.U.
Maar... Ik zal buurman W. adviseren zich te richten tot de belastingdienst met het verzoek; Een regeling te treffen voor zijn belastingschuld.Wordt die afgewezen, dan is er gerede kans op beslaglegging bij W. Een consequentie van zijn handelen,waarvan hij wist dat die b.schulden preferent zijn, waardoor ik niet bereid ben om dan in eigen 'vlees' te gaan snijden.... Sosorry !

(bericht gewijzigd op 23-9-2011 22:03:56)
De domste boer,heeft toch de grootste aardappelen.
Op 23-09-2011 21:37:23 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
kwast: Het is algemeen bekent van hoe groter een maatschappij wordt, hoe corrupter deze wordt. Omdat niemand meer elkaar (er)kent en is het dan ieder voor zich. Het is dan ikke en de rest kan stikken, deze praktijken zie je nu steeds duidelijker nu het economisch minder wordt en niemand neemt meer zijn eigen verantwoording. Het is altijd de schuld van die ander en "die ander" wordt altijd de bevolking mee bedoeld, want die krijgt altijd de schuld c.q. de rekening in de vorm van hogere en meerdere belastingen.

Dat we nu Griekenland financieel bij moeten staan, omdat de banken en regering in Griekenland te veel Euro's voor zich zelf nodig hadden, dit is mogelijk geworden doordat we de Gulden ingeruild hebben voor de Euro en zo alle landen die de Euro nu hebben, kan het geld veel makkelijker van het ene land naar het andere land vloeien zonder dat het echt opvalt voor de burgers. De regeringlijders lachen zich krom om deze volmaakte afpersing van het volk. In Brussel lachen ze het hardst, want zij romen nu elk land af van wat zij in hun ogen acceptabel vinden. Hoezo vrij Europa en voor wie dan wel, in ieder geval niet voor de doorsnee burger.
(bericht gewijzigd op 23-9-2011 22:21:31)
Op 23-09-2011 22:20:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Mindcd: Mooi en informatief artikel. Ik ben meteen even gaan googlen op het handvest van de rechten van de mens :
Als je dat dan leest en vergelijkt met de dagelijkse realiteit komen we mooi bedrogen uit:

# hoofdstuk I: waardigheid (menselijke waardigheid, recht op leven, recht op menselijke integriteit, verbod van folteringen en van onmenselijke of vernederende behandelingen of bestraffingen, verbod van slavernij en dwangarbeid);

# hoofdstuk II: vrijheden (recht op vrijheid en veiligheid, eerbiediging van het privéleven en het familie- en gezinsleven, bescherming van persoonsgegevens, recht te huwen en recht een gezin te stichten, vrijheid van gedachte, geweten en godsdienst, vrijheid van meningsuiting en van informatie, vrijheid van vergadering en vereniging, vrijheid van kunsten en wetenschappen, recht op onderwijs, vrijheid van beroep en recht om te werken, vrijheid van ondernemerschap, recht op eigendom, asielrecht, bescherming bij verwijdering, uitzetting en uitlevering);

hoofdstuk V: burgerschap (actief en passief kiesrecht bij de verkiezingen voor het Europees Parlement en bij gemeenteraadsverkiezingen, recht op behoorlijk bestuur, recht op toegang tot documenten, Europese Ombudsman, recht van petitie, vrijheid van verkeer en van verblijf, diplomatieke en consulaire bescherming);

Het gedachtegoed van de leidende elite lijkt wel lijnrecht hier op te staan.

Ik sluit me aan bij :


Bron:http://europa.eu/legislation_summaries/justice_freedom_security/combating_discrimination/l33501_nl.htm

(bericht gewijzigd op 23-9-2011 22:59:30)
Niets is wat het lijkt, evenmin is het anders!
Op 23-09-2011 22:58:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
Mindcd:

Ik sluit me aan bij :Gelukkig nog iemand die zijn mond open trekt daar. Maar er komt maar weinig inhoudelijk weerwoord.
United as one. Divided by zero.
Op 23-09-2011 23:15:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
visionair.nl: Is denk ik een symptoom van een veel ernstiger probleem. We zijn de weg kwijt. het beproefde verleden werkt niet meer en we zijn op weg naar een onzekere toekomst.
De blik op oneindig
Op 24-09-2011 4:54:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Plato: Als ik een boekhouder ben bij een bedrijf en ook verantwoordelijk ben voor geldtransacties van dat bedrijf, maar geld stiekum in eigen zak steekt, dan pleeg ik een misdrijf en er zal aangifte gedaan worden.

Maar hoe noem je deze EU Brussel praktijken dan, waarom is er intern niets gedaan ? Waarom heeft Nederland geen aktie ondernomen ?

http://www.dumpert.nl/mediabase/161331/afc902e3/europarlementariers_zijn_zakkenvullers.html
I am just looking for the edge...
Op 24-09-2011 8:58:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
arnold71: @itsme

Vanaf de jaren '70 kon de gehele derde wereld een uitkering krijgen in Nederland. Nieuwkomers konden linea recta vanaf Schiphol naar het GAK loket (Voorloper van het UWV). De laatste keer dat ik een uitkering had was rond 1991. Toen was de wachtkamer in Den Haag al vol mensen die nauwelijks de Nederlandse taal beheersde maar die wel een Nederlands paspoort hadden en een uitkering kregen.

Door dit knuffelbeersocialisme waarbij iedereen gemakkelijk een uitkering of subsidie kon krijgen zijn de gouden bergen van de jaren '70 definitief verdwenen.


(bericht gewijzigd op 24-9-2011 21:18:18)
Op 24-09-2011 21:17:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
arnold71: En het kan nog gekker, nog niet zolang geleden sprak ik een Haagse taxichauffeur. Die man kende nogal wat zware Haagse jongens uit de jaren '70. Hij vertelde dat deze toen uit de gevangenis kwamen en zo een leuke sportauto konden kopen, in de jaren dat zij in de bak zaten was hun uitkering gewoon doorgegaan.

Dat is het jarenlange knuffelbeersocialisme van Nederland waardoor we nu aan de grond zitten.
(bericht gewijzigd op 24-9-2011 23:30:36)
Op 24-09-2011 21:25:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
arnold71: xx
Op 24-09-2011 23:30:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
arnold71:

En het kan nog gekker, nog niet zolang geleden sprak ik een Haagse taxichauffeur. Die man kende nogal wat zware Haagse jongens uit de jaren '70. Hij vertelde dat deze toen uit de gevangenis kwamen en zo een leuke sportauto konden kopen, in de jaren dat zij in de bak zaten was hun uitkering gewoon doorgegaan.

Dat is het jarenlange knuffelbeersocialisme van Nederland waardoor we nu aan de grond zitten.

En nu?
United as one. Divided by zero.
Op 24-09-2011 23:33:46 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
arnold71: @3.14po:

En nu is het crisis want het geld is op.

Het moraal van mijn verhaal is dat de overheid 35 jaar lang voor sinterklaas heeft gespeeld. Zo zijn er nog tientallen voorbeelden.
(bericht gewijzigd op 25-9-2011 0:05:43)
Op 25-09-2011 0:03:49 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden