We worden nu al enkele jaren bang gemaakt over een vermeende financiële crisis vergelijkbaar met de grote depressie van de jaren dertig. De feiten liegen er momenteel niet om. De markten worden overheerst door angst. De politiek lijkt niet te weten wat ze moet doen. Meer geld in het zieke systeem pompen lijkt weinig zin te hebben. Serieus bezuinigen zodat de schulden significant afnemen lijkt er nog niet in te zitten. De problemen worden echter steeds groter.

Alles wijst er momenteel op dat de huidige Europese crisis de genadeklap zal zijn voor onze economie. Politici lijken er niet uit te komen, als eerste zal Griekenland daarom gewoon failliet gaan waardoor de problemen nog veel groter worden (eigenlijk is Griekenland al failliet, maar dit terzijde).

Het gevolg is dat we uiteindelijk te maken krijgen met een zogenaamde crash. De gevolgen zijn voor de gewone burger niet te overzien. Spaargeld dat verdampt, huizen die niet meer betaald kunnen worden omdat men banen verliest etc.

Maar niet iedereen ziet een probleem bij het crashen van de markt. Deze trader op de BBC heeft een openhartig gesprek met de presentatoren. De man lijkt eerlijk en vrijuit te spreken, dat is iets dat we hem in ieder geval mee moeten geven.

Wat hij ons vertelt, zal echter bij veel mensen een gevoel van woede opwekken. Niet alleen omdat hij het zegt, maar omdat 90% van de mensen in die wereld denkt zoals deze meneer, waardoor de situatie waar hij over spreekt uiteindelijk onvermijdelijk zal zijn.

 

Reagoorder: Wat is nu de beste oplossing? Al mijn geld dan maar in een kleine boerderij investeren en onafhankelijk worden? In de toekomst alleen nog maar in natura handelen en iedere nieuwe poging tot het invoeren van een geldeenheid wantrouwen?
There is enough for everybody's need, but not enough for anybody's greed
Op 27-09-2011 0:41:45 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
nupeet: Reactie van iemand op het zelfde filmpje op zaplog: "En zo'n Wall Street droplul moeten wij geloven.

"I dream of a recession' ...ongelooflijk.

Weeral een paniekzaaier om het grote plunderen in gang te zetten. Die gast hoort in de bak en niet op TV.

"I can make money from it"

Onderdeel van het probleem, die kwal. Weg met dat soort mensen. Heel ver weg."

Krijg toch lichtelijk de neiging om het met deze mening eens te zijn.
(bericht gewijzigd op 27-9-2011 12:46:00)
Unity in the Heart of Diversity
Op 27-09-2011 0:44:02 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Draconian: Ja, dit was net op Geenstijl.nl.

Spaargeld op een bank is ook niets want het is digitaal en je hebt niets in je handen als het daadwerkelijk onderuit gaat. Zelfs als het hele internet plat gaat kun je fluiten naar je digitale centen. Dan kun je beter in handelswaar investeren met als voorkeur voedsel en drinken want dit zijn de belangrijkste middelen om te overleven.

Geld in een sok bewaren is dus ook niets hebben want op zo een moment is het niets waard. Als je echt veel geld hebt op de bank dan moet je alles in goud en zilver investeren nadat je je voedingsreserve in orde hebt voor je gezin op zolder bijvoorbeeld. Onder de grond van je woning in de kruipruimte een gat graven waar je je goud en zilver verbergt bijvoorbeeld. Niet bij zogenaamde banken onderbrengen want je wordt gewoon keihard genaaid(van achteren) als je hierin gelooft tijdens een echte breakdown.

Helaas heb ik niet veel op de bank whahahaha. Meest koop ik gelijk nieuwe spullen voor in huis zoals bankstel, keuken, televisie, verbouwing zoals een nieuwe serre en dergelijke. Voedsel had ik al een keer gedaan en kon na 3 jaar alles weggooien :-)
(bericht gewijzigd op 27-9-2011 12:56:14)
.......
Op 27-09-2011 0:55:14 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Socrates: Nou ja,'t is in ieder geval geen Colijn verhaal: “Gaat u maar rustig slapen, de regering waakt over u!”
Verder weet ik niet of ik deze man nu serieus moet nemen of niet.
Ik denk wel dat als hij zegt dat het ze geen bal interesseert of we stuk gaan, als ze maar geld kunnen verdienen, dat hij daar wel gelijk in heeft.
Op 27-09-2011 13:11:37 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeEchte: Men beschikt over een arsenaal aan schimmige trucs:

Europa zoekt 2000 miljard euro

Het noodfonds heeft een enorme kapitaalinjectie nodig. Een dictator zou het zo gevonden hebben. Maar in een democratie zijn daarvoor ondoorzichtige omwegen nodig.

http://www.z24.nl/analyse/artikel_239094.z24/Europa_zoekt_2000_miljard_euro.htmlHoe dan ook, wij betalen de rekening uiteindelijk toch wel zelf...
Love to Love
Op 27-09-2011 13:25:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pietje Puk: We hebben het over banken, niet over kruidenieren. We hebben het over investeringsobjecten, niet over de bakker op de hoek. We hebben het over inflatie wat betreft de gehele economie, niet over JOUW portemonnee.

We hebben het over Joint Strike Fighters, niet over de bus van de buurban die graag ergens klusjes doet, we hebben het over de groei van de luchtvaart, niet over de man met als hobby vliegtuigjes maken, we hebben het over wetenschap en onderwijs, niet wat het kind in de klas wilt leren, we hebben het over Wall street, maar niet over onze eigen straat, we hebben het over de grondwet, maar niet dat niemand hier echt grond bezit, we hebben het over politie en justitie, maar niet over onze eigen waardes en het handhaven DAARVAN!~

We hebben het over een muliculturele samenleving maar niemand die zich realiseerd, dat daar nooit in te integreren valt, het is tenslote MULTICULTI, we hebben het over Politici als belangenvertegenwoordiger, terwijl niemand zich afvraagt over welke belangen we het nou echt hebben en vooral van wie?

We hebben het over de maatschappij maar zien we ook onze buurt? We hebben het over veiligheid en overheid en niemand realiseerd zich...

Dat dat doodsoorzaak nummer 1 is.
Op 27-09-2011 13:53:52 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Och kom...: Nou ja, ik heb een noodvoorraad (3 maanden +) Ook handig tegen stijgende voedselprijzen... Wel ben ik er vanuit gegaan dat de nuts functies gewoon doordraaien.
Zo lang er leven is, is er hoop...
Op 27-09-2011 14:01:45 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
nabuco0: Om alle uitstaande schulden in de wereld te betalen is er niet genoeg geld voorradig.
De enige manier om geld bij te maken in deze wereld is simpel nog meer schulden bij de banken aan te gaan!

De oorzaak van dit probleem is dat geen enkele natie nog zelf geld kan (mag) creëren maar dat dit steeds gaat via leningen aan de banken, die dat geld steeds moeten terugkrijgen MET INTEREST !

Think about it
Op 27-09-2011 14:09:25 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
nabuco0: Van ene die HET kan weten!!

If all bank loans were paid up.... http://www.apfn.org/Mind_Control/money/root.htm

If all the bank loans were paid up,no one would have a bank deposit, and there would not be dollar of currency or coin in circulation. This is a staggering thought.We are copletely dependent on the commercial banks

for our money. Someone has to borrow every dollar we have in circulation, cash or credit. If the banks create ample synthetic money, we are prosperous; if not, we starve. We are absolutely without a permanent

money system. When one gets complete grasp upon the picture, The tragic absurdity of our hopeless position is almost incredible - but there it is. It is the most importent subject intelligent persons can

investigate and reflect upon. It is so important that our present civilisation may collapse unless it is widely understood and the defects remedied verry soon.Robert H. Hemphill,

Federal Reserve Bank of Atlanta.
Op 27-09-2011 14:11:59 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
nabuco0: It is well enough that people of the nation do not understand our banking and monetary system, for if they did, I believe there would be a revolution before tomorrow morning.

Henry Ford

Gelukkig maar dat de mensen ons bank- en monetair systeem niet begrijpen, want moesten ze dat wel, dan ben ik overtuigd dat er een revolutie uitbreekt voor de dag voorbij is
Henry Ford.

Meer en meer mensen beginnen HET te begrijpen !!

Op 27-09-2011 14:21:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
GM:
nupeet:

Reactie van iemand op het zelfde filmpje op zaplog: "En zo'n Wall Street droplul moeten wij geloven.

"I dream of a recession' ...ongelooflijk.

Weeral een paniekzaaier om het grote plunderen in gang te zetten. Die gast hoort in de bak en niet op TV.

"I can make money from it"

Onderdeel van het probleem, die kwal. Weg met dat soort mensen. Heel ver weg."

Krijg toch lichtelijk de neiging om het met deze mening eens te zijn.

Mike Maloney heeft een boeiende presentatie waarin hij eigenlijk ongeveer hetzelfde zegt. Ik snap niet wat er vervelend aan is als iemand daar geld aan probeert te verdienen. Is het slechts moreel verantwoord om geld te verdienen als de beurzen floreren?
Voor de geïnteresseerden: http://goldsilver.com/the-debt-collapse-and-why-gold-silver-are-rising/?utm_source=Invertise&utm_medium=Banner%2BAd&utm_campaign=Debt%2BDeflation
Op 27-09-2011 14:45:14 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Frank Bomans:
GM:
Is het slechts moreel verantwoord om geld te verdienen als de beurzen floreren?

Dat heeft er niets mee te maken. Beurzen gaan up en down. Is normaal.
Het is moreel onverantwoord om geld te verdienen door het laten falen van de beurzen.
Zijde weer bezig, Madam Toerkes?
Op 27-09-2011 15:00:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
GM:
Frank Bomans:

GM:
Is het slechts moreel verantwoord om geld te verdienen als de beurzen floreren?

Dat heeft er niets mee te maken. Beurzen gaan up en down. Is normaal.
Het is moreel onverantwoord om geld te verdienen door het laten falen van de beurzen.

Klopt, maar ik zie de relatie niet met waar ik oorspronkelijk op reageerde.
Op 27-09-2011 15:06:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Grounded: Het zijn keer op keer de banken die ons met 'bubbles' van diverse vorm, in de ellende storten; òf via de aandelenhandel, of via de handel in hypotheken, enz., enz.
Het wordt tijd dat er WERELDWIJD via de G8, G20, IMF, de VN of een dergelijke organisatie AFSPRAKEN worden gemaakt om het immorele handelen van de banken aan banden te leggen. De handel moet bijv. veel 'stroperiger', en er moeten realistische belastingen over die handel worden geheven.
(En hetzelfde geldt ook voor de multinationals die landen onder druk zetten om hen te vrijwaren van het betalen van belastingen!!!111!!!)

WERELDWIJDE AFSPRAKEN!!!
God? Dat ben je zelluf!
Op 27-09-2011 15:15:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
pleiadian: Ik zal ze hebben... ik heb veel meer schulden dan spaargeld!
Wagners schepnet
Op 27-09-2011 15:20:25 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
CCRider:
pleiadian:

Ik zal ze hebben... ik heb veel meer schulden dan spaargeld!

Haha! Ik ook! Net goed! Lekker puh!!!111!!!

Hihi...
My dentist told me I need a crown. I was like I KNOW, RIGHT?
Op 27-09-2011 15:24:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pietje Puk:
nabuco0:

Om alle uitstaande schulden in de wereld te betalen is er niet genoeg geld voorradig.
De enige manier om geld bij te maken in deze wereld is simpel nog meer schulden bij de banken aan te gaan!

De oorzaak van dit probleem is dat geen enkele natie nog zelf geld kan (mag) creëren maar dat dit steeds gaat via leningen aan de banken, die dat geld steeds moeten terugkrijgen MET INTEREST !

Think about it


Done that over and over... en het idee begint iedere keer weer dat ik er over nadenk, belachelijker te worden.

We zijn met schuld geboren, zegt de Bij.. het boekkie..

Dan denk ik.. wat was er eerder? (Kip-ei), een bank of de Bij.. het boekkie?
Op 27-09-2011 15:24:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Veteo:
CCRider:

pleiadian:

Ik zal ze hebben... ik heb veel meer schulden dan spaargeld!

Haha! Ik ook! Net goed! Lekker puh!!!111!!!

Hihi...

Helaas, waar een tegoed verdampt (noch mal), is schuld volledig verdampbestendig.
You don't know what you've got until it's gone...
Op 27-09-2011 15:32:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
pleiadian:
Veteo:

CCRider:

pleiadian:

Ik zal ze hebben... ik heb veel meer schulden dan spaargeld!

Haha! Ik ook! Net goed! Lekker puh!!!111!!!

Hihi...

Helaas, waar een tegoed verdampt (noch mal), is schuld volledig verdampbestendig.


Mijn schuld ben ik aangegaan in euro's. Als de euro (bijna) niks meer waard is, dan is mijn schuld dat ook... toch?
Wagners schepnet
Op 27-09-2011 15:35:10 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
1337n00b: Die trader is in elk geval wel eerlijk, dat moet je hem nageven.
IWAB
Op 27-09-2011 15:38:28 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pietje Puk:
Veteo:

CCRider:

pleiadian:

Ik zal ze hebben... ik heb veel meer schulden dan spaargeld!

Haha! Ik ook! Net goed! Lekker puh!!!111!!!

Hihi...

Helaas, waar een tegoed verdampt (noch mal), is schuld volledig verdampbestendig.


Wees maar niet gerust, die schulden bljiven bestaan omdat ze niet bestaan omdat er bepaald is op een papiertje dat jij die in de toekomst terugbetaald en dat is altijd!

Echter mensen met spaarcentjes, ECHTE centen, die zijn het kwijt..
And..... IT'S GONE! Niemand weet waarheen, die privacy en vrijheidsbeperkende maatregelen, wat betreft banken, die blijven tevens onaangetast.. hmm..

Wat zou er toch aan de hand zijn mensen?
Op 27-09-2011 15:43:56 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Veteo:
pleiadian:

Veteo:

CCRider:

pleiadian:

Ik zal ze hebben... ik heb veel meer schulden dan spaargeld!

Haha! Ik ook! Net goed! Lekker puh!!!111!!!

Hihi...

Helaas, waar een tegoed verdampt (noch mal), is schuld volledig verdampbestendig.


Mijn schuld ben ik aangegaan in euro's. Als de euro (bijna) niks meer waard is, dan is mijn schuld dat ook... toch?


Inflatie ja, daar hebben velen de afgelopen decennia goed mee gezeten. Duur geld geleend, goedkoop geld afbetaald.
Ik bedoel eigenlijk faillissementen. Tegoeden zijn dan echt weg maar schulden blijven intact.
You don't know what you've got until it's gone...
Op 27-09-2011 16:00:08 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Meneer Glimlach:
pleiadian:

Ik zal ze hebben... ik heb veel meer schulden dan spaargeld!

Schulden indexeren niet?
Wie weet tegenwoordig nog wat waar is?
Op 27-09-2011 17:00:38 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Meneer Glimlach: Zorg dat je iets kan, dat je iets weet en/of dat je iets hebt dat anderen van nut is. Daarmee kom je een heel eind.
Wie weet tegenwoordig nog wat waar is?
Op 27-09-2011 17:01:11 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
nabuco0: @ Grounded : U zegde :Het wordt tijd dat er WERELDWIJD via de G8, G20, IMF, de VN of een dergelijke organisatie AFSPRAKEN worden gemaakt om het immorele handelen van de banken aan banden te leggen.
De organisaties die U Noemt zijn reeds lang Instrumenten in handen van de Topbankiers...Catch 22 !!

Think about it !
Op 27-09-2011 17:28:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Plato: De staatsschuld in Nederland loopt op met 452 euro per SECONDE...

http://www.z24.nl/economie/artikel_238612.z24/Staatsschuld_loopt_op_met_452_euro_per_seconde.html
I am just looking for the edge...
Op 27-09-2011 18:14:41 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
nabuco0: -Stel je voor : De staat bouwt een haven en leent bij banken het geld om dit kunstwerk te betalen, werk materiaal en enineering. De haven is klaar en de staat moet nu de lening terugbetalen met interest !
De staat haalt het geld bij jou en andere werkers ingenieurs...etc
Dus de burgers betalen de haven aan de bank terug via belastingen.
De bank creëerde het "geld" uit het NIETS.

-Andere mogelijkheid ; De staat bouwt een haven en creëert zelf het geld om dit kunstwerk te betalen, werk materiaal en engineering.De haven is klaar en de staat moet niets terugbetalen aan Niemand
De staat moet bij niemand geld halen dus... geen belasting!
De burgers betalen niks voor de haven want ze creëerden de haven en werden betaald.
De staat creëerde net als de bank het "geld" uit het NIETS

Welk Systeem verkiest U en welk is rechtvaardig ?

Geld is slechts een conserveermiddel voor geleverde diensten en arbeid (productie van...). De waarde is niet het geld maar de goederen en diensten. De staat (de gemeenschap) verwerft het product van onze arbeid en diensten (een haven) en in ruil creëert de staat het middel (geld) om U toe te laten uw arbeid om te ruilen !
Daarvoor is geen enkele bank nodig!!

Zo zou een schuldVRIJE economie kunnen werken.

Een economie waar de staat juist die hoeveelheid geld aanmaakt om de ruilwaarde van iedere dienst of productie te compenseren!

Think about it !!!

Gelukkig maar dat de mensen ons bank- en monetair systeem niet begrijpen, want moesten ze dat wel, dan ben ik overtuigd dat er een revolutie uitbreekt voor de dag voorbij is.
Henry Ford. ( stichter en eigenaar van Ford Automobiel

Waarom moeten de burgers de waarde van hun eigen arbeid terugbetalen aan de Bankiers . Doet dit je niet denken aan Slavernij?

Elke Euro die bestaat is een Euro schuld aan de Banken en de interest op deze uitstaande schuld.... ja daarvoor zult U (de gemeenschap de staat) een lening moeten aangaan bij..... jaja DE BANKEN !!

Denk erover na !
Op 27-09-2011 18:15:30 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
CCRider: T was maar een grapje hoor. Ik heb helemaal geen schulden.
En ook geen tegoeden dus ik speel quitte.

I came with nothing and im leaving with nothing.

Tis net geboren worden en doodgaan
My dentist told me I need a crown. I was like I KNOW, RIGHT?
Op 27-09-2011 18:26:59 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Plato:
nabuco0:

-Stel je voor : De staat bouwt een haven en leent bij banken het geld om dit kunstwerk te betalen, werk materiaal en enineering. De haven is klaar en de staat moet nu de lening terugbetalen met interest !
De staat haalt het geld bij jou en andere werkers ingenieurs...etc
Dus de burgers betalen de haven aan de bank terug via belastingen.
De bank creëerde het "geld" uit het NIETS.

-Andere mogelijkheid ; De staat bouwt een haven en creëert zelf het geld om dit kunstwerk te betalen, werk materiaal en engineering.De haven is klaar en de staat moet niets terugbetalen aan Niemand
De staat moet bij niemand geld halen dus... geen belasting!
De burgers betalen niks voor de haven want ze creëerden de haven en werden betaald.
De staat creëerde net als de bank het "geld" uit het NIETS

Welk Systeem verkiest U en welk is rechtvaardig ?


En waar kan ik momenteel jouw systeem bewonderen ?
I am just looking for the edge...
Op 27-09-2011 18:35:17 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Snadert: Op dit moment doen deze doemverhalen het uitstekend. Hoe meer doemverhalen en horror over totale faillisementen, hoe beter. Immers, slecht nieuws is goed nieuws, wat de media betreft dan. En als we niet genoeg 'goed nieuws' hebben, nou, dan maken we het toch?

Kom op mensen. Ik zie business as usual overal. Echt waar. De meeste bedrijven zal het jeuken wat er gebeurt.
Op 27-09-2011 18:41:02 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
nabuco0: @ Plato -Beste Plato , ik vind uw vraag hierboven onredelijk omdat ik niet de macht noch de keuze heb om dit systeem te realiseren.

Ik veronderstel dat je met "mijn" systeem toch nummer twee bedoelt en niet nummer één?

Dit gezegd zijnde denk ik toch te mogen wijzen op het grote onrecht en het bedrog dat schuilt in ons huidig Monetair systeem. Ik acht je intelligent genoeg om mijn vraag over de rechtvaardigheid te beantwoorden.
Ik zelf heb reeds lang gekozen voor een systeem en ik vermoed dat je begrijpt voor welk.

Ik begrijp uw cynisme maar maak mij aub niet het voorwerp ervan, spaar het voor de Bankgsters en andere gangsters !
Op 27-09-2011 18:56:10 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Plato:
nabuco0:

@ Plato -Beste Plato , ik vind uw vraag hierboven onredelijk omdat ik niet de macht noch de keuze heb om dit systeem te realiseren.

Ik veronderstel dat je met "mijn" systeem toch nummer twee bedoelt en niet nummer één?

Dit gezegd zijnde denk ik toch te mogen wijzen op het grote onrecht en het bedrog dat schuilt in ons huidig Monetair systeem. Ik acht je intelligent genoeg om mijn vraag over de rechtvaardigheid te beantwoorden.
Ik zelf heb reeds lang gekozen voor een systeem en ik vermoed dat je begrijpt voor welk.

Ik begrijp uw cynisme maar maak mij aub niet het voorwerp ervan, spaar het voor de Bankgsters en andere gangsters !

Ik heb geen enkele behoeft om mensen - wie dan ook - in een hoek te zetten, laat staan ze terecht te wijzen.

Neen, ik ben nieuwsgierig naar je gedachte. De oorsprong begrijp ik wel, denk ik.
Maar het moet ook werken, temeer daar er in jouw visie heel veel mensen bij betrokken zijn...so explain, hoe werkt dat dan en wel op macro niveau. Immers daar heb jij het over.
I am just looking for the edge...
Op 27-09-2011 19:28:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
nabuco0: @Plato, Beste,
Zoals ik voordien heb proberen duidelijk te maken is het monetair systeem dat we nu hebben een systeem dat de geldcreatie in handen geeft van private banken, dus incluis de ECB . Wanneer een persoon of een instelling of een bedrijf of een natie behoefte heeft aan geld om projecten te financieren, altijd dit geld (MOET) geleend worden bij banken. Het gevolg daarvan is tweeledig het geld moet terug uit de economie genomen worden (o.a.aflossen van de leningen,staatsleningen leiden dus tot belastingen) en er moet interest op betaald worden. Daaruit volgt dat voor elke aangegane lening meer moet terugbetaald worden dan geleend werd. Daaruit volgt nog eens dat het bedrag van de interest opnieuw moet geleend worden bij een bank.
Aangezien de banken slechts krediet verlenen via digitaal geld schrijven zij een tegoed in op hun balans en dit tegoed betaalt men altijd terug met interest.
Ik begrijp niet waarom de overheid niet zelf krediet of geld zou kunnen aanmaken. Net zoals een bank, echter de staat zou niet hoeven terug te betalen aan zichzelf.
Merk op dat bij een lening aan een bank of bij uitgifte van crediet door de staat in beide gevallen "geld" gemaakt wordt uit het niets.

Geld is slechts een transfertmiddel om Waardes (goederen en diensten) te kunnen ruilen tegen andere waardes. Daaruit volgt dat geld geen intrensieke waarde heeft. het zijn als het ware contractjes
ERKEND en gegarandeerd door de overheid waarmee men kan ruilen voor andere waardes. Daarom is het noodzakelijk om de ruilwaarde van de contractjes (het geld) in evenwicht te houden met de totaliteit van de geproduceerde waardes. Dit is geen eenvoudige taak welke nu toegekend wordt aan de centrale banken die nu, bijna overal, privébanken zijn. De hoofdtaak van elke centrale bank is de inflatie onder controle te houden en dit doen ze door de geldhoeveelheid te controleren. de staat zou dit evengoed kunnen doen.De omweg via de banken is niet nodig!.. de ruimte is op !!! jammer
Op 27-09-2011 20:14:14 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Plato:
@nabuco0

Even een vraag, begrijp ik het goed dat je een ruilsysteem voorstaat door de overheid ? Dat daarmee mensen en bedrijven 'betaald' kunnen worden door ook weer een ruilobject aan te bieden ?
I am just looking for the edge...
Op 27-09-2011 20:29:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
nabuco0: Beste Plato,

Wegens plaatsgebrek en om andere mensen hier niet te storen kan ik je o.a. dit artikkel aanbevelen, het is "amerikaans" maar daar kan jij wel weg mee.

http://theeconomiccollapseblog.com/archives/it-is-now-mathematically-impossible-to-pay-off-the-u-s-national-debt

Als je echt specifieke vragen hebt antwoord ik je graag hier.

Voor 1913 hadden de VS een echte door de staat beheerde Nationale bank en dat werkte zeer goed. bewijs daarvan is een lange stabiele economische periode . Natuurlijk geldde toen de goudstandaard. Dus geen virtueel geld maar erkende waardes nl goud, wat een zelzame en moeilijk te conterfijten waarde is (geen valsemunterij geen creatie).

Jammer genoeg kan de hoeveelheid goud niet de totale geproduceerde waardes volgen . Wat in onze tijd zou leiden tot "deflatie"....(te kleine geldhoeveelheid in de economie)
grote vrees van de moderne economen.
Op 27-09-2011 20:36:33 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Meneer Glimlach: Er gaan verhalen rond dat de man uit het filmpje wel erg lijkt op een acteur van de "Yes-man".

Wie weet tegenwoordig nog wat waar is?
Op 27-09-2011 20:38:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
nabuco0: @plato: nogmaals ; om waardes te kunnen ruilen is er iets nodig dat het mogelijk maakt om bvb tafels te kunnen ruilen voor eieren en vaten en zout. dat is bijna onmogelijk zonder een tussenstadium dat geld heet. Dit geld moet bestaan in eenvormige materiele eenheden het moet bijna onmogelijk zijn om het zelf aan te maken zonder grote inspanning en het moet bestendig zijn en daarbij goed verhandelbaar.
Goud in gecalibreerde hoeveelheden was zo een uitstekend middel. dit middel was lange tijd het universele betaalmiddel.
Het huidige papiergeld heeft die intrensieke waarde van goud niet meer en de waarde van het geld wordt nu geregeld door centrale banken door de in omloop gebrachte hoeveelheid te regelen .

Geld is dus een ruilmiddel maar het hoeft niet aangemaakt te worden door een privé centrale bank die daarvoor altijd rente aanrekent.

De staat kan geld aanmaken zonder daarvoor rente te betalen en zonder het uitgegeven geld terug te vragen. De staat kan net als de banken de geldhoeveelheid en dus de inflatie regelen

Weet je dat toen de VS een eigen centrale bank hadden de mensen praktisch belastingsvrij waren?

In 1913 toen de Federal reserve werden opgericht werd gelijktijdig de IRS (Internal Revenue Service) =de belastingsdienst werd opgericht.

Dit is veelbetekenend de bankiers beseften maar al te goed dat hun systeem de belastingen noodzakelijk maakten.
Op 27-09-2011 20:59:54 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Plato:
nabuco0:

Beste Plato,

Wegens plaatsgebrek en om andere mensen hier niet te storen kan ik je o.a. dit artikkel aanbevelen, het is "amerikaans" maar daar kan jij wel weg mee.

http://theeconomiccollapseblog.com/archives/it-is-now-mathematically-impossible-to-pay-off-the-u-s-national-debt

Als je echt specifieke vragen hebt antwoord ik je graag hier.

Voor 1913 hadden de VS een echte door de staat beheerde Nationale bank en dat werkte zeer goed. bewijs daarvan is een lange stabiele economische periode . Natuurlijk geldde toen de goudstandaard. Dus geen virtueel geld maar erkende waardes nl goud, wat een zelzame en moeilijk te conterfijten waarde is (geen valsemunterij geen creatie).

Jammer genoeg kan de hoeveelheid goud niet de totale geproduceerde waardes volgen . Wat in onze tijd zou leiden tot "deflatie"....(te kleine geldhoeveelheid in de economie)
grote vrees van de moderne economen.

Maar hoe zie je dan de rol van de politiek tov die bank. Het lijkt me dat die behoorlijke invloeden willen hebben en dat deze dan ook politiek gekleurd zullen gaan worden bij een wisseling van de politieke machthebbers.

Ik meen dat in de moslimlanden dit systeem min of meer bestaat..
I am just looking for the edge...
Op 27-09-2011 21:00:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
paps: Ik investeer wel in whisky.

Koester uw onwetendheid, de rest kunt u opzoeken.
Op 27-09-2011 21:19:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Och kom...: De rente is nog het grootste probleem. Het is niet lineair maar hyperbolisch.

"Gewoon niet meer met rente werken en het systeem wordt al meer op de aard van de mens afgestemd. Nu is er een virtuele ontsporende factor waar wij ons naar plooien en die verstikkend werkt op de maatschappij."
Zo lang er leven is, is er hoop...
Op 27-09-2011 21:22:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
hugo: Je hebt niet altijd geld nodig als ruilmiddel. Je kan in een LETS of RES (barter) systeem stappen. Zelf diensten, kennis, tijd... ruilen.
Kan nog van pas komen...
DansFans: je dance, donc je suis.
Op 27-09-2011 21:24:45 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Och kom...:
hugo:

Je hebt niet altijd geld nodig als ruilmiddel. Je kan in een LETS of RES (barter) systeem stappen. Zelf diensten, kennis, tijd... ruilen.
Kan nog van pas komen...

Komt vanzelf...
Zo lang er leven is, is er hoop...
Op 27-09-2011 21:27:14 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Meneer Glimlach:
Och kom...:

De rente is nog het grootste probleem. Het is niet lineair maar hyperbolisch.

"Gewoon niet meer met rente werken en het systeem wordt al meer op de aard van de mens afgestemd. Nu is er een virtuele ontsporende factor waar wij ons naar plooien en die verstikkend werkt op de maatschappij."

Jij noemt het "de aard van de mens", ik noem het "de menselijke maat".
Maar ik denk dat we hetzelfde bedoelen.

Dit systeem is té groot. Het moet kleiner, lokaler, tastbaarder en overzichtelijker.
Wie weet tegenwoordig nog wat waar is?
Op 27-09-2011 21:27:16 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Och kom...:
Meneer Glimlach:

Och kom...:

De rente is nog het grootste probleem. Het is niet lineair maar hyperbolisch.

"Gewoon niet meer met rente werken en het systeem wordt al meer op de aard van de mens afgestemd. Nu is er een virtuele ontsporende factor waar wij ons naar plooien en die verstikkend werkt op de maatschappij."

Jij noemt het "de aard van de mens", ik noem het "de menselijke maat".
Maar ik denk dat we hetzelfde bedoelen.

Dit systeem is té groot. Het moet kleiner, lokaler, tastbaarder en overzichtelijker.

'Gastvrijheid is een deugd! Ook voor een zoeker naar wijsheid, want de eerste wijsheid is het erbarmen voor de medemens. Om u een dienst te bewijzen zullen we ook blijven.' (Koning Hollewijn)
Zo lang er leven is, is er hoop...
Op 27-09-2011 21:42:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Nickname: Ik zie zeggen kijk beiden een naar de Wikipedia van islamitischbankieren( ik zit op mijn phone gaat nooit zo lekker met schrijven/linken)
Plato:

nabuco0:

Beste Plato,

Wegens plaatsgebrek en om andere mensen hier niet te storen kan ik je o.a. dit artikkel aanbevelen, het is "amerikaans" maar daar kan jij wel weg mee.

http://theeconomiccollapseblog.com/archives/it-is-now-mathematically-impossible-to-pay-off-the-u-s-national-debt

Als je echt specifieke vragen hebt antwoord ik je graag hier.

Voor 1913 hadden de VS een echte door de staat beheerde Nationale bank en dat werkte zeer goed. bewijs daarvan is een lange stabiele economische periode . Natuurlijk geldde toen de goudstandaard. Dus geen virtueel geld maar erkende waardes nl goud, wat een zelzame en moeilijk te conterfijten waarde is (geen valsemunterij geen creatie).

Jammer genoeg kan de hoeveelheid goud niet de totale geproduceerde waardes volgen . Wat in onze tijd zou leiden tot "deflatie"....(te kleine geldhoeveelheid in de economie)
grote vrees van de moderne economen.

Maar hoe zie je dan de rol van de politiek tov die bank. Het lijkt me dat die behoorlijke invloeden willen hebben en dat deze dan ook politiek gekleurd zullen gaan worden bij een wisseling van de politieke machthebbers.

Ik meen dat in de moslimlanden dit systeem min of meer bestaat..

HierHeen.nl
Op 27-09-2011 21:46:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
Meneer Glimlach:

Er gaan verhalen rond dat de man uit het filmpje wel erg lijkt op een acteur van de "Yes-man".Hoor ik net ook op Nieuwsuur. Het schijnt 'te gonzen van de geruchten' dat het een acteur is.
Ik ben crisismoe dus ik ga dat niet uitzoeken.
Is it electrickery?
Op 27-09-2011 22:10:29 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden: Dat de financiële wereld aan het instorten is en uiteindelijk tot stilstand komt(lees: crashed) wist ik 6 jaar geleden al.
Ik heb in het verleden meerdere dromen over gehad over dit tijdsbestek die langzamerhand uitkomen of uitgekomen zijn en ook zei ik 5 jaar terug tegen een collega: Let maar op over een jaar of 5, de wereld gaat enorm veranderen in een zeer kort tijdsbestek, zowel de euro als de dollar zullen omvallen, hoewel dit nog moet gaan gebeuren(en ook gaat gebeuren al weet ik ook niet precies wanneer, binnen nu en 2 jaar moet dat een feit zijn).

En toch blijf ik positief en ga niet van het eind der tijden uit maar van een absoluut dieptepunt, vergelijk het met temperatuur van 0 K (kelvin), lager dan dat punt kan de temperatuur absoluut niet komen.
De beste ideeën ontstaan als men diep in crisis zit, dat zal met die dieptepunt dan ook niet anders zijn en het is de enigste weg, doorgaan op het oude voetje is geen mogelijkheid.

Ikzelf kon niet leven met het eindtijd idee en ben op het idee gekomen dat de cyclus niet op zijn eindje loopt, maar slechts de helft nadert, op het moment dat we op het hoogtepunt van het dieptepunt zitten, staan we lijnrecht tegenover de bron(op dat moment is de economie dan ook naar de eeuwige jachtvelden) en op het moment dat het dieptepunt achter ons ligt reizen we weer richting bron.
Binnen hetzelfde tijdsbestek waarmee we met zijn allen deze crisis hebben veroorzaakt, zullen we de problemen dan ook op gaan lossen en is er pas 20 en 30 jaar later verbetering merkbaar en wordt de aarde langzaam maar zeker weer leefbaar.

Zo zie ik grafisch tijd als een soort dubbele helicoïdale lint welke in een soort kegelvormige spiraal van breed naar smal oploopt, hoe hoger je komt hoe compacter de dubbele helicoïdale structuur wordt en helemaal bovenaan de kegelspiraal gaan beide banden van de dubbele helicoïdale structuur in elkaar over als een ying-yangspiraal om weer omlaag af te dalen.

...
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 27-09-2011 22:26:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden: Vervolg...

Zoals ik deze tijds spiraal(door mijzelf het tijds dna genaamd, de reden is dat manifestaties vast lijken te liggen en er sprake lijkt te van een herhalingspatroon) grafisch voor me ziet zijn wormgaten ook beperkt mogelijk, in principe zou de mogelijkheid zelfs bestaan om het snelheidsrecord van de Cern dmv een wormgat grafisch weer te geven.

Ik ben al een poos met dit idee bezig en ik beschouw dit als een best wel pittig stukje materie, zo zijn er nog een aantal punten om op te lossen.

Ook het omzetten van mijn gedachten naar voor iedereen begrijpbare tekst is een van de moeilijkste dingen van het geheel, komt bij dat het zelfs noodzakelijk is dat ik er een paar illustraties bij teken om het duidelijker te maken of het in beeld brengt middels video uitleg(vaak kun je al met een paar simpele handgebaren icm gesproken woord een principe makkelijker uitleggen).
Enkele GW'ers weten dat ik dus met een artikel bezig ben, maar er is nog heel veel werk aan de winkel.

En toch doe ik het rustig aan , tijd is er iig genoeg en ik wil voor kwaliteit gaan en niet voor afraffel kwantiteit, ook moet het artikel zeker wel geredacteerd worden.

Ik hoop hiermee dan ook een positieve bijdrage te leveren aan het 2012 verhaal, bovendien hoop ik ook andere mensen te inspireren om het idee verder te perfectioneren en wie weet ontstaat er wel een bruikbare theorie uit.
Ook hoop ik dat er nou eens een einde komt aan het eindtijd geleuter, want zo ver is het naar mijn idee nog lang niet. Sterker nog, ik verwacht ook nog wel wat leuke en positieve gebeurtenissen

Als ik ff niet reageer komt dat omdat ik dan buiten ben op de fiets omdat bij mij de meest geniale ideeën ontstaan tijdens een wandeling of fietstocht.
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 27-09-2011 22:27:27 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol:
Chris de Boden:

Vervolg...

Zoals ik deze tijds spiraal(door mijzelf het tijds dna genaamd, de reden is dat manifestaties vast lijken te liggen en er sprake lijkt te van een herhalingspatroon) grafisch voor me ziet zijn wormgaten ook beperkt mogelijk, in principe zou de mogelijkheid zelfs bestaan om het snelheidsrecord van de Cern dmv een wormgat grafisch weer te geven.

Ik ben al een poos met dit idee bezig en ik beschouw dit als een best wel pittig stukje materie, zo zijn er nog een aantal punten om op te lossen.

Ook het omzetten van mijn gedachten naar voor iedereen begrijpbare tekst is een van de moeilijkste dingen van het geheel, komt bij dat het zelfs noodzakelijk is dat ik er een paar illustraties bij teken om het duidelijker te maken of het in beeld brengt middels video uitleg(vaak kun je al met een paar simpele handgebaren icm gesproken woord een principe makkelijker uitleggen).
Enkele GW'ers weten dat ik dus met een artikel bezig ben, maar er is nog heel veel werk aan de winkel.

En toch doe ik het rustig aan , tijd is er iig genoeg en ik wil voor kwaliteit gaan en niet voor afraffel kwantiteit, ook moet het artikel zeker wel geredacteerd worden.

Ik hoop hiermee dan ook een positieve bijdrage te leveren aan het 2012 verhaal, bovendien hoop ik ook andere mensen te inspireren om het idee verder te perfectioneren en wie weet ontstaat er wel een bruikbare theorie uit.
Ook hoop ik dat er nou eens een einde komt aan het eindtijd geleuter, want zo ver is het naar mijn idee nog lang niet. Sterker nog, ik verwacht ook nog wel wat leuke en positieve gebeurtenissen

Als ik ff niet reageer komt dat omdat ik dan buiten ben op de fiets omdat bij mij de meest geniale ideeën ontstaan tijdens een wandeling of fietstocht.

Volgend jaar juli de Tour de France Chris? En daarna de vierdaagse van Nijmegen?
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 27-09-2011 22:37:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pietje Puk:
nabuco0:

-Stel je voor : De staat bouwt een haven en leent bij banken het geld om dit kunstwerk te betalen, werk materiaal en enineering. De haven is klaar en de staat moet nu de lening terugbetalen met interest !
De staat haalt het geld bij jou en andere werkers ingenieurs...etc
Dus de burgers betalen de haven aan de bank terug via belastingen.
De bank creëerde het "geld" uit het NIETS.

-Andere mogelijkheid ; De staat bouwt een haven en creëert zelf het geld om dit kunstwerk te betalen, werk materiaal en engineering.De haven is klaar en de staat moet niets terugbetalen aan Niemand
De staat moet bij niemand geld halen dus... geen belasting!
De burgers betalen niks voor de haven want ze creëerden de haven en werden betaald.
De staat creëerde net als de bank het "geld" uit het NIETS

Welk Systeem verkiest U en welk is rechtvaardig ?

Geld is slechts een conserveermiddel voor geleverde diensten en arbeid (productie van...). De waarde is niet het geld maar de goederen en diensten. De staat (de gemeenschap) verwerft het product van onze arbeid en diensten (een haven) en in ruil creëert de staat het middel (geld) om U toe te laten uw arbeid om te ruilen !
Daarvoor is geen enkele bank nodig!!

Zo zou een schuldVRIJE economie kunnen werken.

Een economie waar de staat juist die hoeveelheid geld aanmaakt om de ruilwaarde van iedere dienst of productie te compenseren!

Think about it !!!

Gelukkig maar dat de mensen ons bank- en monetair systeem niet begrijpen, want moesten ze dat wel, dan ben ik overtuigd dat er een revolutie uitbreekt voor de dag voorbij is.
Henry Ford. ( stichter en eigenaar van Ford Automobiel

Waarom moeten de burgers de waarde van hun eigen arbeid terugbetalen aan de Bankiers . Doet dit je niet denken aan Slavernij?

Elke Euro die bestaat is een Euro schuld aan de Banken en de interest op deze uitstaande schuld.... ja daarvoor zult U (de gemeenschap de staat) een lening moeten aangaan bij..... jaja DE BANKEN !!

Denk erover na !


Done
Op 27-09-2011 22:41:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pietje Puk:
nabuco0:

@ Plato -Beste Plato , ik vind uw vraag hierboven onredelijk omdat ik niet de macht noch de keuze heb om dit systeem te realiseren.

Ik veronderstel dat je met "mijn" systeem toch nummer twee bedoelt en niet nummer één?

Dit gezegd zijnde denk ik toch te mogen wijzen op het grote onrecht en het bedrog dat schuilt in ons huidig Monetair systeem. Ik acht je intelligent genoeg om mijn vraag over de rechtvaardigheid te beantwoorden.
Ik zelf heb reeds lang gekozen voor een systeem en ik vermoed dat je begrijpt voor welk.

Ik begrijp uw cynisme maar maak mij aub niet het voorwerp ervan, spaar het voor de Bankgsters en andere gangsters !


Eensch, don't shoot the messenger, not even indirectly!
Op 27-09-2011 22:42:44 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
CCRider: Oftewel:
Dont hate the player, hate the game
My dentist told me I need a crown. I was like I KNOW, RIGHT?
Op 27-09-2011 22:45:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pietje Puk:
nabuco0:

Beste Plato,

Wegens plaatsgebrek en om andere mensen hier niet te storen kan ik je o.a. dit artikkel aanbevelen, het is "amerikaans" maar daar kan jij wel weg mee.

http://theeconomiccollapseblog.com/archives/it-is-now-mathematically-impossible-to-pay-off-the-u-s-national-debt

Als je echt specifieke vragen hebt antwoord ik je graag hier.

Voor 1913 hadden de VS een echte door de staat beheerde Nationale bank en dat werkte zeer goed. bewijs daarvan is een lange stabiele economische periode . Natuurlijk geldde toen de goudstandaard. Dus geen virtueel geld maar erkende waardes nl goud, wat een zelzame en moeilijk te conterfijten waarde is (geen valsemunterij geen creatie).

Jammer genoeg kan de hoeveelheid goud niet de totale geproduceerde waardes volgen . Wat in onze tijd zou leiden tot "deflatie"....(te kleine geldhoeveelheid in de economie)
grote vrees van de moderne economen.


En in 1970 is die goudstandaard losgelaten middels wetgeving.
Op 27-09-2011 22:45:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden:
Tetzmol:

<knip>

Volgend jaar juli de Tour de France Chris? En daarna de vierdaagse van Nijmegen?

[/quote]
Heb jij een geschikte racefiets voor me, dan rij ik hem nog uit ook
Weetje, op dat niveau zit ik al haast

Ik ben al erg ver en er al langer mee bezig
Dit is niet zo maar een idee'tje wat ik ff uit mijn mouw schud, ben al 10 jaar met 2012 bezig om op dit idee te komen.

Om on-topic te blijven: Het gehele financiële stelsel stort in, niet alleen Europa en Amerika.
Het stort zo hevig in dat er niks meer van over blijft en men dus letterlijk van 0 af aan opnieuw moet beginnen, een nieuwe basis voor een nieuwe samenleving en economie dus.
(bericht gewijzigd op 27-9-2011 22:56:31)
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 27-09-2011 22:52:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Olav: Money as debt legt het allemaal nog even uit:De bedoeling is, dat we allemaal dik in het rood staan. De VS, de EU, de regeringen, de bedrijven, de nutsvoorzieningen en de burgers.

Daardoor verschuift het bezit feitelijk naar de banken.

Het is tekenend dat de economie meer draait op de productie van schulden dan op productie van middelen.
Dáárom is Den Haag (marionetjes) ook zo verschrikkelijk bang dat er niks meer geïnvesteerd (geleend) wordt of dat de woningprijzen eindelijk dalen (onderpand van de banken in waarde vermindert)!!
Op 27-09-2011 22:53:08 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pietje Puk:
Plato:

nabuco0:

Beste Plato,

Wegens plaatsgebrek en om andere mensen hier niet te storen kan ik je o.a. dit artikkel aanbevelen, het is "amerikaans" maar daar kan jij wel weg mee.

http://theeconomiccollapseblog.com/archives/it-is-now-mathematically-impossible-to-pay-off-the-u-s-national-debt

Als je echt specifieke vragen hebt antwoord ik je graag hier.

Voor 1913 hadden de VS een echte door de staat beheerde Nationale bank en dat werkte zeer goed. bewijs daarvan is een lange stabiele economische periode . Natuurlijk geldde toen de goudstandaard. Dus geen virtueel geld maar erkende waardes nl goud, wat een zelzame en moeilijk te conterfijten waarde is (geen valsemunterij geen creatie).

Jammer genoeg kan de hoeveelheid goud niet de totale geproduceerde waardes volgen . Wat in onze tijd zou leiden tot "deflatie"....(te kleine geldhoeveelheid in de economie)
grote vrees van de moderne economen.

Maar hoe zie je dan de rol van de politiek tov die bank. Het lijkt me dat die behoorlijke invloeden willen hebben en dat deze dan ook politiek gekleurd zullen gaan worden bij een wisseling van de politieke machthebbers.

Ik meen dat in de moslimlanden dit systeem min of meer bestaat..


Daarom is het ook de bedoeling dat wij moslims gaan haten. De mentaliteit daar moet uitgeroeid worden, zo visualiseer ik het tenminste. De westerse maatschappij is een "Ik" vorm, de landen waar de Islam heerscht, is een "Superego" vorm. Met andere woorden.. hier in het westen: Ikke, ikke ikke en de rest kan stikken en daar: "Rente is het kwaad en Allah beschermt ons daarvoor".
Laat maar zeggen: Het westen is een kind en het oosten is een overbezorgde ouder..

Ik tegen Superego.. wat in het midden staat is het Ego.

Die kijkt namelijk naar het "Ik" (Kind) en naar de "Ouder" (Gezaghebbende).

Een maatschappij gebaseerd op het ego is wat we denk ik zouden moeten willen.. echter is er daarin geen ruimte zoals het nu gaat.. ongereguleerd..
Op 27-09-2011 22:53:21 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pietje Puk:
CCRider:

Oftewel:
Dont hate the player, hate the game


Yes!
Op 27-09-2011 22:55:02 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pietje Puk:
Olav:

Money as debt legt het allemaal nog even uit:De bedoeling is, dat we allemaal dik in het rood staan. De VS, de EU, de regeringen, de bedrijven, de nutsvoorzieningen en de burgers.

Daardoor verschuift het bezit feitelijk naar de banken.

Het is tekenend dat de economie meer draait op de productie van schulden dan op productie van middelen.
Dáárom is Den Haag (marionetjes) ook zo verschrikkelijk bang dat er niks meer geïnvesteerd (geleend) wordt of dat de woningprijzen eindelijk dalen (onderpand van de banken in waarde vermindert)!!


En steeds meer mensen die het begrijpen.. gaan we het nou ook eindelijk eens posten op onze facebook?

Het werd allemaal 5 jaar geleden zo verwezen naar conspiracy theorie.. maar langzaam.. laaaaaangzaam...

worden de mensen die het verwijzen naar het land der conspiracy... simpelweg... DOM genoemd.. en oeps.. dat willen we niet natuurlijk.. Kanonnevoer.. plebs.. klootjesvolk.. schapen..
Op 27-09-2011 22:57:44 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pietje Puk:
Chris de Boden:

Tetzmol:

<knip>

Volgend jaar juli de Tour de France Chris? En daarna de vierdaagse van Nijmegen?


Heb jij een geschikte racefiets voor me, dan rij ik hem nog uit ook
Weetje, op dat niveau zit ik al haast

Ik ben al erg ver en er al langer mee bezig
Dit is niet zo maar een idee'tje wat ik ff uit mijn mouw schud, ben al 10 jaar met 2012 bezig om op dit idee te komen.

Om on-topic te blijven: Het gehele financiële stelsel stort in, niet alleen Europa en Amerika.
Het stort zo hevig in dat er niks meer van over blijft en men dus letterlijk van 0 af aan opnieuw moet beginnen, een nieuwe basis voor een nieuwe samenleving en economie dus.
[/quote]

Zou het?
Op 27-09-2011 22:59:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden:
Pietje Puk:

Chris de Boden:

Tetzmol:

<knip>

Volgend jaar juli de Tour de France Chris? En daarna de vierdaagse van Nijmegen?


Heb jij een geschikte racefiets voor me, dan rij ik hem nog uit ook
Weetje, op dat niveau zit ik al haast

Ik ben al erg ver en er al langer mee bezig
Dit is niet zo maar een idee'tje wat ik ff uit mijn mouw schud, ben al 10 jaar met 2012 bezig om op dit idee te komen.

Om on-topic te blijven: Het gehele financiële stelsel stort in, niet alleen Europa en Amerika.
Het stort zo hevig in dat er niks meer van over blijft en men dus letterlijk van 0 af aan opnieuw moet beginnen, een nieuwe basis voor een nieuwe samenleving en economie dus.


Zou het?
[/quote]
Geef het ff de tijd en heb geduld mijn vriend en u kunt het zelf aanschouwen
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 27-09-2011 23:04:32 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Och kom...: Och kom... De moslims doen ook dingen goed. Zoals de rente verwerpen... Zoals de bakshish geven... Zoals de gastvrijheid hooghouden... Zoals een kind vertrouwen op God... Zoals begrijpen dat water fundamenteel is...
Zo lang er leven is, is er hoop...
Op 27-09-2011 23:12:01 | Kudos: -1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
Och kom...:

Och kom... De moslims doen ook dingen goed. Zoals de rente verwerpen... Zoals de bakshish geven... Zoals de gastvrijheid hooghouden... Zoals een kind vertrouwen op God... Zoals begrijpen dat water fundamenteel is...

Waar slaat deze reactie op? In welk topic denk je dat je reageert?
Is it electrickery?
Op 27-09-2011 23:17:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pietje Puk:
Chris de Boden:

Pietje Puk:

Chris de Boden:

Tetzmol:

<knip>

Volgend jaar juli de Tour de France Chris? En daarna de vierdaagse van Nijmegen?


Heb jij een geschikte racefiets voor me, dan rij ik hem nog uit ook
Weetje, op dat niveau zit ik al haast

Ik ben al erg ver en er al langer mee bezig
Dit is niet zo maar een idee'tje wat ik ff uit mijn mouw schud, ben al 10 jaar met 2012 bezig om op dit idee te komen.

Om on-topic te blijven: Het gehele financiële stelsel stort in, niet alleen Europa en Amerika.
Het stort zo hevig in dat er niks meer van over blijft en men dus letterlijk van 0 af aan opnieuw moet beginnen, een nieuwe basis voor een nieuwe samenleving en economie dus.


Zou het?

Geef het ff de tijd en heb geduld mijn vriend en u kunt het zelf aanschouwen
[/quote]

Ik ben meer van de actie, het realiseren zeg maar.. en het geduld begint op te raken, net zoals de hoop op verandering..
Ik wil niet aanschouwen, ik wil creëren.. doet u mee?
Op 27-09-2011 23:18:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pietje Puk:
Och kom...:

Och kom... De moslims doen ook dingen goed. Zoals de rente verwerpen... Zoals de bakshish geven... Zoals de gastvrijheid hooghouden... Zoals een kind vertrouwen op God... Zoals begrijpen dat water fundamenteel is...


Zeker, ik denk dat het absoluut waar is, want moslims is eigenlijk net zo een term als neger, jood, christen, tokkie, bankiers, soldaten, chinees, zwarte, blanke, arm en rijk.

Ik heb alleen nog niets vernomen van een gematigde neger.. is dat een bounty, zwart van buiten wit van binnen (halfbloed)?

Over "Over een kam scheren" gesproken en on-topic blijven, financiële crisis is ook zo iets. Wat begrijpen wij hier, bij Grenswetenschap er nou echt van en dan bedoel ik, wie hier heeft daadwerkelijk inzichten in de geldstromen van deze wereld?

Het speculeren is dus aan iedereen hier, pas maar op, straks hebben we hier een Bubble.. of.. is die er al?

Wat volgens mij de grote truc is, is de crisis als truc! Zie een andere topic van GW, "De crisis als truc".

Ontstaan door speculatie en in stand gehouden door speculatie, want niemand weet hoe het echt in elkaar steekt..

Zou een mooi beginpunt zijn voor verandering, deze definitie...

We weten het niet en nu?
Op 27-09-2011 23:26:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
nabuco0: @ Plato, Beste, het is idd zo dat moslims een andere en rechtvaardiger kijk hebben op bankieren, ook de katholieken van de middeleeuwen waren fel gekant tegen wat zij userie heetten, volgens de toenmalige kerk was het verboden om geld te gebruiken om er winst mee te maken, alleen arbeid en dienst werd beschouwd als een rechtvaardige vorm van inkomensverdienste.
-De kwestie van de politiek ten opzichte van de banken moet er ene zijn van toezicht en reglementering en niet zoals sedert de jaren 80 met Reagan en Tacher een houding van Deregulering. Deze deregulering heeft geleid tot het soort casino-kapitalisme wat ons bracht tot de huidige crisis waarvoor U en ik en alle burgers zullen voor betalen.

op deze link nog wat info over het krimineel ontstaan van de crisis
http://video.pbs.org/video/1134411552/
Op 28-09-2011 0:22:53 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
nabuco0: Over het filmpje: idd traders willen alleen geld en sommigen spelen op het falen van de economie met hedge funds en short sellings. Ook het verhandelen van"Credit Default Swaps" of het wedden op het falen van bedrijven en staten(cfr Griekenland). Deze technieken hebben een soort negatief kettingeffect en kunnen een beurskrach veroorzaken maar voor de handige en machtige spelers die soms beschikken over inside info en die de beurs kunnen manipuleren is een beurskrach waarin de aandelen maar centen meer waard zijn een waar feest.
Het is logisch dat speculanten deze technieken gaan gebruiken om de economie te vernielen met het doel er zelf beter van te worden.

Het is hoog tijd dat alle vormen van speculatie op verlies aan banden worden gelegd. Alleen vraag ik me af waar onze politici blijven.
Ons laten ze opdraaien maar de criminele banken een stro breed in de weg leggen .....Ho maar...
Op 28-09-2011 0:43:29 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Veteo:
@nabuco0
Zinnige taal allemaal. Mee eens.

Geld moest zeer doen!
You don't know what you've got until it's gone...
Op 28-09-2011 1:07:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pietje Puk:
nabuco0:

Over het filmpje: idd traders willen alleen geld en sommigen spelen op het falen van de economie met hedge funds en short sellings. Ook het verhandelen van"Credit Default Swaps" of het wedden op het falen van bedrijven en staten(cfr Griekenland). Deze technieken hebben een soort negatief kettingeffect en kunnen een beurskrach veroorzaken maar voor de handige en machtige spelers die soms beschikken over inside info en die de beurs kunnen manipuleren is een beurskrach waarin de aandelen maar centen meer waard zijn een waar feest.
Het is logisch dat speculanten deze technieken gaan gebruiken om de economie te vernielen met het doel er zelf beter van te worden.

Het is hoog tijd dat alle vormen van speculatie op verlies aan banden worden gelegd. Alleen vraag ik me af waar onze politici blijven.
Ons laten ze opdraaien maar de criminele banken een stro breed in de weg leggen .....Ho maar...


Volgens mij heb jij zo een beetje alles beschreven wat er beschreven moet worden. U beschrijft de Orde in deze Chaos..

Het is eigenlijk in mijn optiek zo klaar als een klontje wat er moet gebeuren. Banken DE- privatiseren, een overheid met een heel sterk controlerend orgaan met hoog opgeleide en zeer goed betaalde mensen waarbij er zaken zoals het verbieden van RENTE in de grondwet van deze aarde komt te staan, evenals het hebben van PARTICULIERE banken. Deze zijn simpelweg niet nodig.

Als wij in een democratisch systeem leven, is het enige wat nodig is, is mensen informeren.

Graag deze zaken op Facebook posten, naar je vriendjes toe gaan, met je buurman praten, want dat heet actie! Ik ben het zat en ben de boel kapot aan het spammen op mijn facebook.

Het is zeer interessant om te zien of mensen er op reageren, hoe en wat. Ik heb money as debt al meerdere malen gepost, evenals menig link van http://www.oudemedia-nieuwemedia.nl/

Doe mee met deze actie, zie en zet vooral door...
Op 28-09-2011 0:40:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
nabuco0: @Pietje Puk :Je zegt :"Als we in een democratisch systeem leven...ja, ALS hé ?

Verder geef ik je groot gelijk dat de banken best genationaliseerd worden en dat ECB en FED Reserve en BoE etc"geDEprivatiseerd moeten worden En dat de beurzen streng gereguleerd moeten worden

Goed af en toe een bondgenoot te vinden. veel succes met je acties !

Op 28-09-2011 13:12:16 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Socrates: Meer over deze meneer:
Meteen na het interview ontplofte het internet bijkans met (meest negatieve) reacties op de uitlatingen van Rastani. Zo zou hij een van de Yes-men zijn; een groep idealisten die op ludieke wijze de wereldmedia bespelen met fictieve berichten en personages die bedrijven proberen goede dingen te doen voor de mensen. Rastani ontkende tegen de BBC de aantijgingen, maar deed dat in dusdanig bedekte termen dat dat de speculatie alleen maar verder voedde.

en
De krant deed ook een antecedentenonderzoek naar Rastani. Daaruit blijkt dat hij in Zuid-Londen woont met een vriendin op wiens naam het huis is gekocht met een hypotheek bij de Royal Bank of Scotland. Met de beurshandel zou hij de afgelopen vier jaar netto ruim 10.000 pond verloren hebben en op zijn banksaldo zou amper 1000 pond prijken, zo meldt de Telegraph.

Meer sappigs op: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2680/Economie/article/detail/2932965/2011/09/28/Rastani-Hoax-onheilsprofeet-of-aandachttrekker.dhtml
Op 28-09-2011 13:15:45 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Plato: @nabuco0

Ik doe zeer geregeld transacties met TA (transactionele analyse). In de crisis periode op de beurs van een enkele weken geleden, heb ik totaal 4 a 5 weken op short gestaan en zo nu en dan op long, soms met 2 a 3 contracten tegelijk.

Een waar goudgeldfeest. Dat mag toch wel ?
I am just looking for the edge...
Op 28-09-2011 13:17:42 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Socrates: Maar hij is geen 'Yes-man':

The Yes Men wish to commend Mr. "Alessio Rastani" for his masterful performance as "trader" on BBC World yesterday. Mr. Rastani's real name is Granwyth Hulatberi; he once appeared on CNBC MarketWrap as a "representative" of the WTO. Well done, Granwyth! You're getting better and better.

Just kidding. We've never heard of Rastani. Despite widespread speculation, he isn't a Yes Man. He's a real trader who is, for one reason or another, being more honest than usual. Who in big banking doesn't bet against the interests of the poor and find themselves massively recompensed—if not by the market, then by humongous taxpayer bailouts? Rastani's approach has been completely mainstream for several years now; we must thank him for putting a human face on it yesterday.


http://www.yeslab.org/rastani

Maar.... wat gaan we nu geloven, Yes-men liegen altijd, dus is hij het nu wel of niet.
Ik geloof dat ik maar gewoon doorga met normaal doen!

Edit: meervoutsvoutje.
(bericht gewijzigd op 28-9-2011 14:11:30)
Op 28-09-2011 13:20:58 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pietje Puk:
nabuco0:

@Pietje Puk :Je zegt :"Als we in een democratisch systeem leven...ja, ALS hé ?

Verder geef ik je groot gelijk dat de banken best genationaliseerd worden en dat ECB en FED Reserve en BoE etc"geDEprivatiseerd moeten worden En dat de beurzen streng gereguleerd moeten worden

Goed af en toe een bondgenoot te vinden. veel succes met je acties !


Als ja.. dat doen we dus niet, het is een Demon-Cratie.. Boublog schrijft er op dit moment mooie artikelen over.. http://www.boublog.nl/

Het Groene Boekje van Gaddafi...
Op 28-09-2011 14:00:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
angelsenior:
GM:

Frank Bomans:

GM:
Is het slechts moreel verantwoord om geld te verdienen als de beurzen floreren?

Dat heeft er niets mee te maken. Beurzen gaan up en down. Is normaal.
Het is moreel onverantwoord om geld te verdienen door het laten falen van de beurzen.

Klopt, maar ik zie de relatie niet met waar ik oorspronkelijk op reageerde.

Frank Bomans bedoelt dat de beurs crasht, juist omdat er speculatie is, zonder speculatie was er geen crash en hoeft er niemand geld te verliezen.
Dus als er mensen/financiele instellingen zijn die het nodige doen om de beurs TE DOEN crashen, om hieruit een maximale winst te halen (en daarmee gepaard, maximaal verlies voor al de anderen die hun spaargeld niet tijdig beschermen), dan is dat toch immoreel te noemen.
"De een zijn dood is de ander zijn brood" is hier dan van toepassing.

Een crash creert een gunstige markt voor speculatie; iets van lage waarde wordt ineens superduur, dus als je op voorhand genoeg van die goedkope zaken hebt gekocht, en dan tijdens de crash verkoop je het superduur, maak je onredelijk grote winsten.
En omgekeerd, vooral op de beurs, de crisis zal ervoor zorgen dat de koersen van veel aandelen supersnel dalen en kan je ze voor een prikje opkopen en wanneer hun waarde dan weer stijgt na de crisis, heb je een grote winst.
in dit geval is je investering klein, dus loop je zelf weinig risico.
daarom ook dat die trader in zijn nopjes is, hoe meer koersschommelingen, hoe groter de winst(verlies) marges, in een stabiele markt is de kans op winst heel gering.
Op 28-09-2011 21:56:06 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Venus: Iemand al gehoord van 'the venus project' en een 'resource based economy'?

Doe eens rustig onderzoek voor een tijdje voor je het afbreekt na 1 lap tekst of video en denk er eens over na.
Op 28-09-2011 23:56:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
1337n00b:
Venus:

Iemand al gehoord van 'the venus project' en een 'resource based economy'?

Doe eens rustig onderzoek voor een tijdje voor je het afbreekt na 1 lap tekst of video en denk er eens over na.


Gaaf, ga ik me zeker in verdiepen!
IWAB
Op 29-09-2011 3:13:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tunnelforce9: volgens mij is deze daytrader die op de bbc was te zien een ACTEUR
ongeveer zoals de Yes-men documentaire makers hebben gedaan...

(bericht gewijzigd op 29-9-2011 4:51:43)
Op 29-09-2011 4:39:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
armuth: De ware aard van de financiele-wereld ligt bij de consument zelf.
Veel geld lenen,heerlijk leventje en niet terugbetalen.
Moeten de banken maar niet zoveel crediet verstrekken.

consument dat zijn de miljarden waaronder ook ik.
Ik ben arm en toch rijk.Ik heb problemen en ben toch blij.
Op 29-09-2011 8:17:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pietje Puk:
armuth:

De ware aard van de financiele-wereld ligt bij de consument zelf.
Veel geld lenen,heerlijk leventje en niet terugbetalen.
Moeten de banken maar niet zoveel crediet verstrekken.

consument dat zijn de miljarden waaronder ook ik.


Dat niet alleen Armuth, het is beide. Bankiers hebben de macht. Wat ze in de jaren 70 hebben gedaan is de import van mensen uit eht buitenland, om de huizenprijzen hier op te drijven.

Nu gebeurd het zelfde onder het mom van globalisatie en "Europa"

http://nieuwsuur.nl/onderwerp/277134-petten-overspoeld-door-arbeidsmigranten.html

De stap die hierna misschien genomen gaat worden is gezinshereniging.
Allemaal om die speculatie hoog te houden en aandeelhouders tevreden te houden, hebzucht dus.

Dus ja, je hebt gelijk, hebzucht ligt OOK bij "Jan en Mien" tezamen met hun vriendje "argeloosheid" EN bij de hebzucht van de moneymakers.

Achter de schermen worden flinke berekeningen gemaakt op basis van "Populatie". Ieder mens is geld waard, zelfs al is het een 'mongooltje'. Die kunnen namelijk het ene huis bezet houden zodat het andere huis meer waard wordt omdat daarmee de "schaarste" in stand gehouden wordt.
We worden meer geleefd dan we door hebben..
Op 30-09-2011 9:57:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Schijngestalte:
Pietje Puk:
Dat niet alleen Armuth, het is beide. Bankiers hebben de macht. Wat ze in de jaren 70 hebben gedaan is de import van mensen uit eht buitenland, om de huizenprijzen hier op te drijven.

Schiet je hier niet een beetje door?
zelfoverschatting is compensatiegedrag
Op 30-09-2011 10:12:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Plato:
Pietje Puk:

armuth:

De ware aard van de financiele-wereld ligt bij de consument zelf.
Veel geld lenen,heerlijk leventje en niet terugbetalen.
Moeten de banken maar niet zoveel crediet verstrekken.

consument dat zijn de miljarden waaronder ook ik.


Dat niet alleen Armuth, het is beide. Bankiers hebben de macht. Wat ze in de jaren 70 hebben gedaan is de import van mensen uit eht buitenland, om de huizenprijzen hier op te drijven.

Nu gebeurd het zelfde onder het mom van globalisatie en "Europa"

http://nieuwsuur.nl/onderwerp/277134-petten-overspoeld-door-arbeidsmigranten.html

De stap die hierna misschien genomen gaat worden is gezinshereniging.
Allemaal om die speculatie hoog te houden en aandeelhouders tevreden te houden, hebzucht dus.

Dus ja, je hebt gelijk, hebzucht ligt OOK bij "Jan en Mien" tezamen met hun vriendje "argeloosheid" EN bij de hebzucht van de moneymakers.

Achter de schermen worden flinke berekeningen gemaakt op basis van "Populatie". Ieder mens is geld waard, zelfs al is het een 'mongooltje'. Die kunnen namelijk het ene huis bezet houden zodat het andere huis meer waard wordt omdat daarmee de "schaarste" in stand gehouden wordt.
We worden meer geleefd dan we door hebben..


Je gaat er vanuit dat Nederland deze ontwikkelingen vol kan houden, in lengte van de komende jaren. Zie jouw plaatsing van nieuwsuur.nl.

Maar is dat ook zo, kan Nederland steeds maar door blijven gaan met het binnenhalen van bv oost europese werkkrachten?

Binnenkort wordt er een fabriek in Denemarken gesloten die ramen fabriceert. 70 Denen gaan de straat op, velen werken daar al jaren.

De produktie wordt overgeplaatst naar....juist ja ...Polen.

Vestas, een Deens bedrijf dat windmolens bouwt met duizenden werknemers heeft al aangegeven dat het zo niet verder kan. Ze willen weg uit Denemarken en willen bv de produktie overbrengen naar Polen en aanverwante landen.

Zijn dit incidenten in west europese landen of een struktuur?
I am just looking for the edge...
Op 30-09-2011 10:23:17 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pietje Puk: Dat een fabriek haar deuren sluit en naar polen gaat, is gewoon een kwesti van hebzucht. Er wordt daar simpelweg meer mee verdient.

Dit zijn zaken die de gewone man aangaan, die toevallig een windmolenbedrijf heeft of ramen produceert.

De productie wordt verplaatst, daar waar het goedkoop is.

Waar ik het over heb, is de multicultiscam, het heenhalen van mensen hierheen (Stedelijke aglommeratie) onder het mom van "het vuile werk doen waar Nederlanders te lui voor zijn". Punt is, het draait bij banken om antallen mensen en het houden van schaarste, zodat er maximale vraaag is en dus jawel, maximale hypotheek met rente en dus..

Meer winst!

Dat de productie verplaatst van genoemde zaken naar een ander land interesseert bankiers geen moer! Dat zijn broodkruimels..
Het gaat om de relatie woningen ten opzichte van mensenhoofden. Op het moment dat er dus bij een sterfte/omvallen van de babyboomers WAT DE HELFT IS), komt er nogal wat vrij qua woning en eerst moeten die mensen nog in het verzorgingstehuis gezet worden.

Hou er rekening mee, de Babyboomers zijn gezinnen van 6 kinderen en die hebben vervolgens gemiddeld 2,1 kind geproduceerd.

Dat is even 3 keer minder!

Waarom denk je dat nu mensen tussen het wal en schip vallen die net te veel verdienen voor sociale huur en te weinig om te kopen?

Dat is regulering. Deze mensen moeten nog zo 5 a 7 jaar wachten en dan opeens kunnen ze gaan kopen. Dit zijn allemaal maatregelen om die woningmarkt te reguleren en er is niets vrij aan!

Woningcorporaties zijn geprivatiseerd en alle flats zijn in de verkoop gezet drie/vier jaar terug, niets komt daarvoor terug. Ook worden goede overal (relatief) 100 'oude' woningen gesloopt en er worden er 70 terug gezet, vaak in duurdere prijsklasse, want dat leverd de gemeente ook meer op.

Deze regulering te samen met import is de sleutel en wordt in achterkamers besproken. Vervolgens krijgt het een verpakking met een strik er om heen, een lulverhaal

Op 30-09-2011 11:06:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pietje Puk: in de tweede kamer!
Op 30-09-2011 11:08:33 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Plato: @Pietje Puk

Je verhaal is mij teveel een politiek gekleurd verhaal. Bedrijven gaan niet weg om in het buitenland nog meer te verdienen.

Bedrijven kunnen het niet meer opbrengen, de loonkosten spelen in het algemeen de doorslag. Deze loonkosten zijn in west europese landen schrikbarend hoog. De werkelijke loonkosten is het netto salaris maal 2 a 2,5 voor een werkgever.

Bedrijven die weggaan komen ook niet meer terug en als er één over de dam is........

De rest van je verhaal is mij te politiek dus. Het zijn meningen geen feiten.
Edit: De bedrijven gaan daarnaast ook weg om de vele eenzijdig bedachte regels. Deze zijn teveel afremmers geworden die gewenste ontwikkelingen tegenhouden ipv deze te stimuleren.

Een bedrijf heeft vooruitgang nodig om te kunnen leven ic te overleven.
(bericht gewijzigd op 30-9-2011 12:03:02)
I am just looking for the edge...
Op 30-09-2011 11:40:12 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pietje Puk:
Plato:

@Pietje Puk

Je verhaal is mij teveel een politiek gekleurd verhaal. Bedrijven gaan niet weg om in het buitenland nog meer te verdienen.

Bedrijven kunnen het niet meer opbrengen, de loonkosten spelen in het algemeen de doorslag. Deze loonkosten zijn in west europese landen schrikbarend hoog. De werkelijke loonkosten is het netto salaris maal 2 a 2,5 voor een werkgever.

Bedrijven die weggaan komen ook niet meer terug en als er één over de dam is........

De rest van je verhaal is mij te politiek dus. Het zijn meningen geen feiten.Klopt, het is een feit dat het mijn mening is.

En zo jagen we op feiten achter gesloten deuren, terwijl de mensen er achter zich van het lachen bescheuren.

Zou jij graag feiten hierover willen hebben? Een feit is dat wij geen inzichten hebben in de privaat geldstromen van de particuliere banken.

Een feit is dat er al duizenden jaren machtsmisbruik en onderdrukking is, door hebzuchtige en machtweluste mensen, die over lijken gaan.

Feit voor mij is, is dat ik wel eens een kiekie heb genomen achter de gesloten deuren... maar dat is theorie voor jou.

Een absoluut feit is ook, dat als ik in een bankiersfamilie was geboren, ik de hele boel precies zou leegzuigen, zoals mijn bovenstaande schrijven.

Gewoon, omdat het kan! Als ik mij verplaats.. dan weet ik precies hoe ik het moet aanpakken... gewoon de boel oplichten.

Nog 1 ding, als ik de kans krijg doe ik het!
Op 30-09-2011 0:11:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pietje Puk:
Plato:

@Pietje Puk

Je verhaal is mij teveel een politiek gekleurd verhaal. Bedrijven gaan niet weg om in het buitenland nog meer te verdienen.

Bedrijven kunnen het niet meer opbrengen, de loonkosten spelen in het algemeen de doorslag. Deze loonkosten zijn in west europese landen schrikbarend hoog. De werkelijke loonkosten is het netto salaris maal 2 a 2,5 voor een werkgever.

Bedrijven die weggaan komen ook niet meer terug en als er één over de dam is........

De rest van je verhaal is mij te politiek dus. Het zijn meningen geen feiten.
Edit: De bedrijven gaan daarnaast ook weg om de vele eenzijdig bedachte regels. Deze zijn teveel afremmers geworden die gewenste ontwikkelingen tegenhouden ipv deze te stimuleren.

Een bedrijf heeft vooruitgang nodig om te kunnen leven ic te overleven.


Naar mijn mening heb je het over de broodkruimels, de echte economie!

Volgens mij heb je het ook over lijfsbehoud en als de omgeving veranderd er gemigreerd ofwel veranderd moet worden. Zie hoe machtig ook regels zijn, regels kunnen dus omgevingen creeeren en verwoesten.

Deze lijfsbehoud, van persoon, tot familie, tot bedrijf (rechtspersoon) is op dit moment de as van deze samenleving.

De vraag is uit welke familie je komt. De Bush familie weet er alles van. Die berijpen dat en handelen er naar, altijd in hun voordeel of het ten koste gaat van.. of niet ten koste gaat van.. zo lang zij er maar beter van worden. De rest interesseert ze geen fuck!
Op 30-09-2011 0:20:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Plato:
Pietje Puk:

Plato:

@Pietje Puk

Je verhaal is mij teveel een politiek gekleurd verhaal. Bedrijven gaan niet weg om in het buitenland nog meer te verdienen.

Bedrijven kunnen het niet meer opbrengen, de loonkosten spelen in het algemeen de doorslag. Deze loonkosten zijn in west europese landen schrikbarend hoog. De werkelijke loonkosten is het netto salaris maal 2 a 2,5 voor een werkgever.

Bedrijven die weggaan komen ook niet meer terug en als er één over de dam is........

De rest van je verhaal is mij te politiek dus. Het zijn meningen geen feiten.
Edit: De bedrijven gaan daarnaast ook weg om de vele eenzijdig bedachte regels. Deze zijn teveel afremmers geworden die gewenste ontwikkelingen tegenhouden ipv deze te stimuleren.

Een bedrijf heeft vooruitgang nodig om te kunnen leven ic te overleven.


Naar mijn mening heb je het over de broodkruimels, de echte economie!

Volgens mij heb je het ook over lijfsbehoud en als de omgeving veranderd er gemigreerd ofwel veranderd moet worden. Zie hoe machtig ook regels zijn, regels kunnen dus omgevingen creeeren en verwoesten.

Deze lijfsbehoud, van persoon, tot familie, tot bedrijf (rechtspersoon) is op dit moment de as van deze samenleving.

De vraag is uit welke familie je komt. De Bush familie weet er alles van. Die berijpen dat en handelen er naar, altijd in hun voordeel of het ten koste gaat van.. of niet ten koste gaat van.. zo lang zij er maar beter van worden. De rest interesseert ze geen fuck!

In Denemarken wonen nu ongeveer 600 nederlandse boeren. Die zijn destijds en nu nog Nederland uitgetrapt.

De regels waren en zijn belangrijker dan de inhoud van een bedrijf of de wens van een mens.

Deze boeren zijn hardwerkende en beschaafde mensen. Denemarken heeft ze met enthousiasme ontvangen en nu nog.

Ik praat dus niet over macro organisaties maar over individuele mensen die een toekomst willen hebben.

I am just looking for the edge...
Op 30-09-2011 0:32:39 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Plato:
Pietje Puk:

Plato:

@Pietje Puk

Je verhaal is mij teveel een politiek gekleurd verhaal. Bedrijven gaan niet weg om in het buitenland nog meer te verdienen.

Bedrijven kunnen het niet meer opbrengen, de loonkosten spelen in het algemeen de doorslag. Deze loonkosten zijn in west europese landen schrikbarend hoog. De werkelijke loonkosten is het netto salaris maal 2 a 2,5 voor een werkgever.

Bedrijven die weggaan komen ook niet meer terug en als er één over de dam is........

De rest van je verhaal is mij te politiek dus. Het zijn meningen geen feiten.
Edit: De bedrijven gaan daarnaast ook weg om de vele eenzijdig bedachte regels. Deze zijn teveel afremmers geworden die gewenste ontwikkelingen tegenhouden ipv deze te stimuleren.

Een bedrijf heeft vooruitgang nodig om te kunnen leven ic te overleven.


Naar mijn mening heb je het over de broodkruimels, de echte economie!

Volgens mij heb je het ook over lijfsbehoud en als de omgeving veranderd er gemigreerd ofwel veranderd moet worden. Zie hoe machtig ook regels zijn, regels kunnen dus omgevingen creeeren en verwoesten.

Deze lijfsbehoud, van persoon, tot familie, tot bedrijf (rechtspersoon) is op dit moment de as van deze samenleving.

De vraag is uit welke familie je komt. De Bush familie weet er alles van. Die berijpen dat en handelen er naar, altijd in hun voordeel of het ten koste gaat van.. of niet ten koste gaat van.. zo lang zij er maar beter van worden. De rest interesseert ze geen fuck!

In Denemarken wonen nu ongeveer 600 nederlandse boeren. Die zijn destijds en nu nog Nederland uitgetrapt.

De regels waren en zijn belangrijker dan de inhoud van een bedrijf of de wens van een mens.

Deze boeren zijn hardwerkende en beschaafde mensen. Denemarken heeft ze met enthousiasme ontvangen en nu nog.

Ik praat dus niet over macro organisaties maar over individuele mensen die een toekomst willen hebben.

I am just looking for the edge...
Op 30-09-2011 0:33:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
armuth: Nederland garant voor 100 miljard euro.(dat er niet is)
Dat doet me denken aan de gast Bilderberg,die een hotelkamer wil huren en uiteindelijk het toch niet doet
en het geld weer in eigen zak stopt.
Intussen zijn alle schulden afgelost van de bakker,schoenmaker,tandarts,boer enz ...incl de hoteleigenaar .
Om te kunnen leven moet je dan niet 100,maar meer lenen.
En dat kan omdat er ''geen schuld meer is''.

(bericht gewijzigd op 7-10-2011 8:36:43)
Ik ben arm en toch rijk.Ik heb problemen en ben toch blij.
Op 07-10-2011 8:31:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
armuth: Waarom bezuinigen als het geld er wel is?
Ik ben arm en toch rijk.Ik heb problemen en ben toch blij.
Op 07-10-2011 8:40:23 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
armuth:
armuth:


Nederland garant voor 100 miljard euro.(dat er niet is)
Dat doet me denken aan de gast Bilderberg,die een hotelkamer wil huren en uiteindelijk het toch niet doet
en het geld weer in eigen zak stopt.
Intussen zijn alle schulden afgelost van de bakker,schoenmaker,tandarts,boer enz ...incl de hoteleigenaar .
Om te kunnen leven moet je dan niet 100,maar meer lenen.
En dat kan omdat er ''geen schuld meer is''.Grieken moeten ook lekker op de pof kunnen leven.
Wie wil dat niet met zo'n mooi klimaat werken tot je 55 ste.
Het leven is mooi en hard werken en zweten om je brood te verdienen, is er niet bij.
In mijn moederland ben je rijk als je 500 euro per jaar verdiend.
Ik ben arm en toch rijk.Ik heb problemen en ben toch blij.
Op 07-10-2011 9:21:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
armuth: Nederland garant voor 100 miljard euro.(dat er niet is)
Dat doet me denken aan de gast Bilderberg,die een hotelkamer wil huren en uiteindelijk het toch niet doet
en het geld weer in eigen zak stopt.
Intussen zijn alle schulden afgelost van de bakker,schoenmaker,tandarts,boer enz ...incl de hoteleigenaar .

moraal:
Alleen meneer Bilderberg kan nog eten!
Ik ben arm en toch rijk.Ik heb problemen en ben toch blij.
Op 07-10-2011 10:49:24 | Kudos: -1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Grounded: Oké mensen... Nog twee tot drie weken tot de totale bankencrash!!!111!!!(Via GeenStijl.)
God? Dat ben je zelluf!
Op 07-10-2011 11:38:59 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
armuth:
Grounded:

Oké mensen... Nog twee tot drie weken tot de totale bankencrash!!!111!!!(Via GeenStijl.)


Meneer Aristakis Onassis Bilderberg kan niet crashen.
Ik ben arm en toch rijk.Ik heb problemen en ben toch blij.
Op 07-10-2011 0:10:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden