Op maandag 12 december 2011 omstreeks 18.45 uur moest het verkeer in het Engelse plaatsje Coundon vol op de remmen, omdat het plotseling en heel lokaal appels begon te regenen. Op zich is het voorval niet zo heel bijzonder, het gebeurt wel vaker dat er vreemde zaken zomaar uit de lucht vallen. Men heeft er zelfs een term voor: BFO's of Bizarre Falling Objects. Opmerkelijk zijn wel de verklaringen die men vaak voor dergelijke gebeurtenissen geeft. Zo ook in het geval van de appels waarvan men het vermoeden heeft dat deze ergens door een windhoos of mini-tornado zijn opgezogen om ze vervolgens boven Coundon weer neer te laten 'regenen'.


"Eind goed, al goed" zou je denken en de meeste mensen zullen na die verklaring gewoon weer doorgaan met hun dagelijkse beslommeringen. Maar als we wat dieper nadenken, dan knaagt de vraag waar een zogenaamde mini-tornado in een decembermaand zomaar en ongemerkt appels kan opzuigen? Zou zo'n wervelwind ook ergens in een schuur of op een appelzolder tekeer kunnen gaan zonder dat iemand het merkt?

Op 13 maart 1977 kregen kerkgangers bij het verlaten van de dienst te maken met een bui van hazelnoten. Buiten dat het nog lang niet het seizoen voor hazelnoten was, stonden er in de directe omgeving van de kerk geen hazelaars. De bui vond plaats in Bristol, Engeland en is gedocumenteerd door onder andere Arthur C. Clarke in zijn boek ‘Mysterious World’. Een vermelding van het voorval kun je ook terugvinden op de studentenpagina van de ‘University of Dundee’.


Soms is zelfs voor de mainstream media de wervelwind-hypothese niet houdbaar en dan verwijst men naar onbekende onverlaten die heimelijk objecten over hekken en heggen en in tuinen en velden gooien. Zo ook in de recente zaak van de blauwe transparante balletjes.

coundon%20appel

Polymeermysterie

Op 26 januari 2012 omstreeks 16.10 uur kleurde de lucht boven het tuintje van Steve Hornsby uit het Engelse Dorset eerst donker en toen geel waarna het hard ging regenen. Toen het droger werd, zag de 61-jarige Steve dat zijn tuin opeens vol lag met kleine flexibele transparante en blauwkleurige balletjes. Had de mini-tornado weer toegeslagen of was er iets anders aan de hand?

In een poging het mysterie te verklaren haalde men alles uit de kast. Zo opperden sommigen dat het best wel eens om de eitjes van een of ander zeebeest zou kunnen gaan. Poep van engelen dachten anderen. En natuurlijk waren er ook lieden die aliens verantwoordelijk hielden voor de vreemde transparante balletjes.

Op 3 februari verscheen er een nieuw krantenbericht met de juichende koptekst dat wetenschappers het mysterie hadden opgelost. Wetenschappers van de Bournemouth University wisten bijna zeker dat de blauwe balletjes slechts vochtabsorberend polymeer waren. We hebben het dan over hetzelfde spul dat je kan aantreffen in luiers of dat, volgens het bericht, door tuinders gebruikt wordt om de grond vochtig te houden.

Een mini-tornado die heel specifiek ergens een hoeveelheid polymeerballetjes opzuigt, om die daarna uitgerekend tijdens een regenbui in de tuin van Steve te laten vallen, is wellicht wat vergezocht. Steve zelf ontkent gebruik te hebben gemaakt van het materiaal. Tja, dan blijft er maar één verklaring over en dat is dat een onbekende de polymeer in droge kristalvorm over de schutting heeft geworpen. Pas toen het ging regenen zwollen de kristallen op tot balletjes zodat het net leek alsof ze opeens uit de lucht waren gevallen. Aldus Josie Pegg, onderzoekassistente van de Bournemouth University, die eerder meende dat het om de eitjes van een soort ongewerveld zeedier zou gaan.

De verklaring van Pegg deed mij denken aan een voorval dat Charles Fort in 1931 in zijn boek Lo! beschreef.  Op 28 mei 1881 vlakbij het Engelse Worcester vond men over een afstand van ongeveer twee kilometer links en rechts naast een weg een enorme hoeveelheid krabben en alikruiken in de velden en op de gazons van hoog ommuurde tuinen. Alleen maar krabben en alikruiken, dus geen zand, schelpen of zeewier.

Een mini-tornado? Volgens getuigen lagen de krabben en alikruiken er al voordat het die dag was gaan waaien en regenen. Zou er een onbekend gebleven visboer samen met zijn trawanten opeens besloten hebben om hun kostbare waar links en rechts van de weg rond te strooien? Misschien wel, misschien niet, maar dat was wel een verklaring waarmee twee correspondenten destijds op de proppen kwamen.

Of het nu gaat om grote of kleine mysteries: de eerste prioriteit is het bewaren van de mentale gemoedsrust. En als dat lukt met een beetje plausibele en logisch klinkende verklaringen dan is verder nadenken voor de meesten eigenlijk niet meer nodig. Ikzelf blijf me echter afvragen waar die appels toch vandaan kwamen.

avondwandelaar: Lijkt wel of dit soort dingen alleen maar in Engeland gebeurt.
we vliegen er weer eens lekker in
Op 16-02-2012 11:48:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DaVince:
Bert Vanslagmulders:
Ikzelf blijf me echter afvragen waar die appels toch vandaan kwamen.

Uit een appelboom
Religion, a placebo which causes damage.
Op 16-02-2012 12:33:52 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tamar: Nee hoor, er zijn verslagen van over de hele wereld (zeg ik uit m'n hoofd, maar in elk geval uit Europa, de VS en Zuid-Amerika, rest zou ik moeten opzoeken) en ook al eeuwen lang. Een heel bizar fenomeen.
Op 16-02-2012 12:34:14 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Maverick: Net als displaced objects. Space\time anomely.
*Star Trek Voyager verder kijken doet.
Op 16-02-2012 12:59:08 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Picobyte: Wat ik vreemd vindt is dat er bij dergelijke fenomenen nooit een eigenaar op komt dagen.
Iemand moet nu toch een hele vracht appels missen lijkt mij.

Stroom moet vloeien.
Op 16-02-2012 13:08:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Triggernl: Die polymeren uit luiers kunnen gebruikt worden als bodemverbeteraar.
Ze houden veel en lang vocht vast.
Moet je ze wel met de grond vermengen.
Op 16-02-2012 13:11:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Picobyte:
Triggernl:
Die polymeren uit luiers kunnen gebruikt worden als bodemverbeteraar.

Het spul zit soms ook bijgemengd in strooizout om de smelt te absorberen en via verdamping na verloop van tijd af te geven aan de lucht.
Daardoor blijft het zout langer zijn werk doen.

Misschien dat die meneer gewoon zijn tuin gestrooid heeft.

(bericht gewijzigd op 2/16/2012 1:29:07 PM)
Stroom moet vloeien.
Op 16-02-2012 13:27:02 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tamar: Wie zal het zeggen. Maar vind maar eens een verklaring voor de vele honderden gevallen die verzameld zijn door Charles Fort, Eugene Gudger, John Michell en Robert Rickard. Verslagen van eeuwen geleden, al dan niet geïllustreerd met tekeningen of houtsneden, van stortbuien van vissen, kikkers, krabben, muizen, slangen, dieren die soms in de wijde omgeving niet van nature voorkomen. En vogels ook, met honderden tegelijk. Hadden we volgens mij een tijdje geleden ook weer last van
Op 16-02-2012 14:01:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Potverdikkies: Wat ik me dan weer afvraag hoe komt het dan dat het blijkbaar altijd dingen regent die we nog net kunnen hebben. Stel je voor dat het appelbomen regent of koeien. De rare regenbuien lijken steeds "kleinere" rare voorwerpen te brengen.

Als je niet zeker weet of je het antwoord wilt horen... Moet je misschien de vraag niet stellen...
Op 16-02-2012 15:10:41 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tamar: Misschien zijn die makkelijker te teleporteren
Op 16-02-2012 15:19:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DaVince: Het vreemdst aan al die gevallen vind ik nog dat die wervelwinden altijd dieren/objecten van hetzelfde soort/type meesleuren. Ik bestempel de verklaring van een wervelwind dan ook als nonsens.
Religion, a placebo which causes damage.
Op 16-02-2012 16:26:58 | Kudos: 3 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
A3aan v.d.B.:
DaVince:
Het vreemdst aan al die gevallen vind ik nog dat die wervelwinden altijd dieren/objecten van hetzelfde soort/type meesleuren. Ik bestempel de verklaring van een wervelwind dan ook als nonsens.


Vreemd is het zeker, maar wat moet je er dán van maken? Je kunt moeilijk beweren dat "ruimtegangers" hetgeen ze opgepikt hebben niet mooi, leuk of lekker vinden en dan maar de lading boven een tuin uit hun ruimtevoertuig kieperen. Moeten ze eens met een lading gouden muntjes doen.
Denkt, aleer gij doende zijt, en doende, denkt dan nog. (Guido Gezelle)
Op 16-02-2012 18:46:29 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Saljoet: Ik ga voor materialisatie vanuit een andere werkelijkheid/dimensie.
Het is inderdaad vreemd dat het altijd nauwkeurig gesorteerde voorwerpen zijn.
Stel dat het een practical joke is uit een parallelle wereld? Als ze daar trek in een lolletje hebben verzamelen ze een berg appelen, vissen, ondefinieerbare gelei-bolletjes en gooien het over de schutting onze wereld in. LACHEN!
En wij maar verbaasd naar boven kijken.
Op 16-02-2012 18:55:11 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Veteo:
Saljoet:
Ik ga voor materialisatie vanuit een andere werkelijkheid/dimensie.
Het is inderdaad vreemd dat het altijd nauwkeurig gesorteerde voorwerpen zijn.
Stel dat het een practical joke is uit een parallelle wereld? Als ze daar trek in een lolletje hebben verzamelen ze een berg appelen, vissen, ondefinieerbare gelei-bolletjes en gooien het over de schutting onze wereld in. LACHEN!
En wij maar verbaasd naar boven kijken.


Tja, waren het schillen of klokhuizen geweest...
You don't know what you've got until it's gone...
Op 16-02-2012 19:01:14 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Saljoet: Ik vraag me trouwens af in hoeverre dit verschijnsel serieus wordt onderzocht. Het moet toch niet zo heel moeilijk zijn om achter de herkomst van die appels te komen. Wat is het soort appel, waar in de regio worden deze gekweekt? Is er nog iets van herkenbare vervuiling op de appels te vinden, bestrijdingsmiddelen, fijnstof?

Of wordt het in de la "onoplosbaar" opgeborgen waar de "serieuze" wetenschappers met een zeer ruime boog omheen lopen?
Op 16-02-2012 19:07:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Saljoet:
Veteo:
Saljoet:
Ik ga voor materialisatie vanuit een andere werkelijkheid/dimensie.
Het is inderdaad vreemd dat het altijd nauwkeurig gesorteerde voorwerpen zijn.
Stel dat het een practical joke is uit een parallelle wereld? Als ze daar trek in een lolletje hebben verzamelen ze een berg appelen, vissen, ondefinieerbare gelei-bolletjes en gooien het over de schutting onze wereld in. LACHEN!
En wij maar verbaasd naar boven kijken.


Tja, waren het schillen of klokhuizen geweest...


Ja zeg... breng ze op een idee!!
Op 16-02-2012 19:08:55 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
oesermaatra0069: Anyway dat lijkt mij vooral zeer doen én slecht voor je paraplu, als je er een hebt.

Aan de andere kant, appels opslaan en opeten, appelmoes of cider van maken. Hmmm.. het idee al.
Jij bent er gloeiend bij, Bommel. Wat is je naam? zei Brigadier Bullebas.
Op 16-02-2012 20:03:23 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
avondwandelaar:
Saljoet:
Ik ga voor materialisatie vanuit een andere werkelijkheid/dimensie.
Het is inderdaad vreemd dat het altijd nauwkeurig gesorteerde voorwerpen zijn.
Stel dat het een practical joke is uit een parallelle wereld? Als ze daar trek in een lolletje hebben verzamelen ze een berg appelen, vissen, ondefinieerbare gelei-bolletjes en gooien het over de schutting onze wereld in. LACHEN!
En wij maar verbaasd naar boven kijken.


(bericht gewijzigd op 2/16/2012 8:05:20 PM)
we vliegen er weer eens lekker in
Op 16-02-2012 20:05:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Meneer Glimlach: Als dit bericht waar is, dan moet er nogal wat schade zijn veroorzaakt door die appels. Een echte journalist zou daarom de verzekeringsmaatschappijen eens moeten ondervragen om dit na te trekken...

Dat het al jaren rare dingen regent op dat eiland daar geloof ik wel, het regent er zelfs honden en katten, terwijl het in Nederland ooit pijpe(n)stelen regende.
Wie weet tegenwoordig nog wat waar is?
Op 16-02-2012 20:15:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
grappenmaker: Over pijpestelen gesproken, het regent hier momenteel meiden met lang blond haar, ze liggen overal voor het oprapen, naakt en wel. Ik denk dat het een grap van buurman Hans Harrie is. Maar het kan ook zijn dat al die blonde meiden geabducted zijn en na het onderzoek weer uit een ufo zijn geflikkerd zoals gewoonlijk met die aliens.

7.83
Op 16-02-2012 20:34:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
avondwandelaar:
grappenmaker:
Over pijpestelen gesproken, het regent hier momenteel meiden met lang blond haar, ze liggen overal voor het oprapen, naakt en wel. Ik denk dat het een grap van buurman Hans Harrie is. Maar het kan ook zijn dat al die blonde meiden geabducted zijn en na het onderzoek weer uit een ufo zijn geflikkerd zoals gewoonlijk met die aliens.


Roept automatisch deze associatie op

(maar ik heb toch liever die blonde vrouwen)
we vliegen er weer eens lekker in
Op 16-02-2012 20:41:00 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
grappenmaker:
avondwandelaar:
grappenmaker:
Over pijpestelen gesproken, het regent hier momenteel meiden met lang blond haar, ze liggen overal voor het oprapen, naakt en wel. Ik denk dat het een grap van buurman Hans Harrie is. Maar het kan ook zijn dat al die blonde meiden geabducted zijn en na het onderzoek weer uit een ufo zijn geflikkerd zoals gewoonlijk met die aliens.


Roept automatisch deze associatie op

(maar ik heb toch liever die blonde vrouwen)

Ik ook , maar toen is het wel begonnen met het regenen van ongebruikelijke voorwerpen.

Ouwe sjouwer
7.83
Op 16-02-2012 20:45:16 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Meneer Glimlach:
grappenmaker:
Over pijpestelen gesproken, het regent hier momenteel meiden met lang blond haar, ze liggen overal voor het oprapen, naakt en wel. Ik denk dat het een grap van buurman Hans Harrie is. Maar het kan ook zijn dat al die blonde meiden geabducted zijn en na het onderzoek weer uit een ufo zijn geflikkerd zoals gewoonlijk met die aliens.


U doet uw naam eer aan.
Wie weet tegenwoordig nog wat waar is?
Op 16-02-2012 20:59:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
grappenmaker:
Meneer Glimlach:
grappenmaker:
Over pijpestelen gesproken, het regent hier momenteel meiden met lang blond haar, ze liggen overal voor het oprapen, naakt en wel. Ik denk dat het een grap van buurman Hans Harrie is. Maar het kan ook zijn dat al die blonde meiden geabducted zijn en na het onderzoek weer uit een ufo zijn geflikkerd zoals gewoonlijk met die aliens.


U doet uw naam eer aan.


Ik meen het!
7.83
Op 16-02-2012 21:09:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Och kom...:
Saljoet:
Ik ga voor materialisatie vanuit een andere werkelijkheid/dimensie.
Het is inderdaad vreemd dat het altijd nauwkeurig gesorteerde voorwerpen zijn.
Stel dat het een practical joke is uit een parallelle wereld? Als ze daar trek in een lolletje hebben verzamelen ze een berg appelen, vissen, ondefinieerbare gelei-bolletjes en gooien het over de schutting onze wereld in. LACHEN!
En wij maar verbaasd naar boven kijken.

Ik herinner mij ook een verhaal uit middeleeuws Ierland (ongeveer) waar een schip (gewoon van hout) in de lucht een anker uitwierp die bleef steken in de top van de kerktoren. Daarna zagen de stomverbaasde inwoners mensen uit het schip springen en met zwemmende bewegingen naar beneden gingen om het anker los te wrikken.

Als christen heb ik mij vaak afgevraagd waarom er in de hemel geen tijd is en hier wel. Zou het kunnen dat wij opgesloten zitten in zeg 4 dimensies terwijl in realiteit er 27 zijn, of zo. En zo ja, dat heel de geschiedenis tegelijkertijd afspeelt. En dat aan de randjes af en toe iets doorglipt.
Zo lang er leven is, is er hoop...
Op 16-02-2012 21:16:59 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
Och kom...:
Saljoet:
Ik ga voor materialisatie vanuit een andere werkelijkheid/dimensie.
Het is inderdaad vreemd dat het altijd nauwkeurig gesorteerde voorwerpen zijn.
Stel dat het een practical joke is uit een parallelle wereld? Als ze daar trek in een lolletje hebben verzamelen ze een berg appelen, vissen, ondefinieerbare gelei-bolletjes en gooien het over de schutting onze wereld in. LACHEN!
En wij maar verbaasd naar boven kijken.

Ik herinner mij ook een verhaal uit middeleeuws Ierland (ongeveer) waar een schip (gewoon van hout) in de lucht een anker uitwierp die bleef steken in de top van de kerktoren. Daarna zagen de stomverbaasde inwoners mensen uit het schip springen en met zwemmende bewegingen naar beneden gingen om het anker los te wrikken.

Als christen heb ik mij vaak afgevraagd waarom er in de hemel geen tijd is en hier wel. Zou het kunnen dat wij opgesloten zitten in zeg 4 dimensies terwijl in realiteit er 27 zijn, of zo. En zo ja, dat heel de geschiedenis tegelijkertijd afspeelt. En dat aan de randjes af en toe iets doorglipt.

Ik heb me hetzelfde afgevraagd. Maar dan niet 'als christen'. Want dat heeft er niks mee te maken.
Is it electrickery?
Op 16-02-2012 21:28:54 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Meneer Glimlach:
Och kom...:
Saljoet:
Ik ga voor materialisatie vanuit een andere werkelijkheid/dimensie.
Het is inderdaad vreemd dat het altijd nauwkeurig gesorteerde voorwerpen zijn.
Stel dat het een practical joke is uit een parallelle wereld? Als ze daar trek in een lolletje hebben verzamelen ze een berg appelen, vissen, ondefinieerbare gelei-bolletjes en gooien het over de schutting onze wereld in. LACHEN!
En wij maar verbaasd naar boven kijken.

Ik herinner mij ook een verhaal uit middeleeuws Ierland (ongeveer) waar een schip (gewoon van hout) in de lucht een anker uitwierp die bleef steken in de top van de kerktoren. Daarna zagen de stomverbaasde inwoners mensen uit het schip springen en met zwemmende bewegingen naar beneden gingen om het anker los te wrikken.

Als christen heb ik mij vaak afgevraagd waarom er in de hemel geen tijd is en hier wel. Zou het kunnen dat wij opgesloten zitten in zeg 4 dimensies terwijl in realiteit er 27 zijn, of zo. En zo ja, dat heel de geschiedenis tegelijkertijd afspeelt. En dat aan de randjes af en toe iets doorglipt.

Dus Ierland ligt niet alleen aan het (financiële) randje van Europa, maar ook nog aan het randje van de geschiedenis. Agossie.
Wie weet tegenwoordig nog wat waar is?
Op 16-02-2012 21:31:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Saljoet:
Och kom...:
Saljoet:
Ik ga voor materialisatie vanuit een andere werkelijkheid/dimensie.
Het is inderdaad vreemd dat het altijd nauwkeurig gesorteerde voorwerpen zijn.
Stel dat het een practical joke is uit een parallelle wereld? Als ze daar trek in een lolletje hebben verzamelen ze een berg appelen, vissen, ondefinieerbare gelei-bolletjes en gooien het over de schutting onze wereld in. LACHEN!
En wij maar verbaasd naar boven kijken.

Ik herinner mij ook een verhaal uit middeleeuws Ierland (ongeveer) waar een schip (gewoon van hout) in de lucht een anker uitwierp die bleef steken in de top van de kerktoren. Daarna zagen de stomverbaasde inwoners mensen uit het schip springen en met zwemmende bewegingen naar beneden gingen om het anker los te wrikken.

Als christen heb ik mij vaak afgevraagd waarom er in de hemel geen tijd is en hier wel. Zou het kunnen dat wij opgesloten zitten in zeg 4 dimensies terwijl in realiteit er 27 zijn, of zo. En zo ja, dat heel de geschiedenis tegelijkertijd afspeelt. En dat aan de randjes af en toe iets doorglipt.

Ik ben geen christen in de zin dat ik kerkelijk ben en zou daarom ook niet weten of er in de hemel geen tijd is.
Die vierde dimensie zie ikzelf ook als de tijd. Wij leven in het "nu-moment" van de tijdruimte. We kunnen niet vooruit en niet achteruit in die ruimte. We zitten dus in een tweedimensionaal tijdvlak, gevangen tussen verleden en toekomst, met een eenparige snelheid voortgetrokken door de driedimensionale tijdruimte.
Zaken die plotseling verschijnen en/of verdwijnen zouden wat mij betreft ook uit die tijdruimte kunnen komen waar wij ons op dat moment niet bevinden.
Ik roep maar wat...
Op 16-02-2012 21:37:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie : De psychonauten onder ons zullen bevestigen dat tijd slechts een beleving is. Rook, slik, snuif of spuit 't één of ander en die beleving verandert acuut. Alles is er altijd, wij stemmen doorgaans slechts af op een moment, een werkelijkheid.
Is it electrickery?
Op 16-02-2012 21:42:41 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DaVince:
Saljoet:
Ik ga voor materialisatie vanuit een andere werkelijkheid/dimensie.
Het is inderdaad vreemd dat het altijd nauwkeurig gesorteerde voorwerpen zijn.
Stel dat het een practical joke is uit een parallelle wereld? Als ze daar trek in een lolletje hebben verzamelen ze een berg appelen, vissen, ondefinieerbare gelei-bolletjes en gooien het over de schutting onze wereld in. LACHEN!
En wij maar verbaasd naar boven kijken.


Die verklaring acht ik plausibeler dan de wervelwind.
Religion, a placebo which causes damage.
Op 17-02-2012 8:45:38 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
vailixi: Zijn die polymeerballetjes eigenlijk vervuilend of lossen ze naar verloop van tijd op?

Eén verklaring voor die polymeerballetjes zie ik hier trouwens nog niet bij staan namelijk chemtrails.
Niemand buiten onszelf kan over ons innerlijk heersen. Wanneer we dit weten worden we vrij.
Op 17-02-2012 9:48:25 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
randell: Wat me lichtelijk verbaasd is dat niemand hier komt met magie als mogelijke oorzaak.
Op 17-02-2012 19:28:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Veteo:
randell:
Wat me lichtelijk verbaasd is dat niemand hier komt met magie als mogelijke oorzaak.

Doe jij dat dan eens?
Wie, wat, hoe, en vooral waarom?
Ben heel benieuwd naar je visie.
You don't know what you've got until it's gone...
Op 17-02-2012 20:06:56 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
randell:
Veteo:
randell:
Wat me lichtelijk verbaasd is dat niemand hier komt met magie als mogelijke oorzaak.

Doe jij dat dan eens?
Wie, wat, hoe, en vooral waarom?
Ben heel benieuwd naar je visie.


Omdat magie bestaat wil dat niet zeggen dat ik de kunst, althans in de vorm zoals ik die in deze kwestie voor mogelijk hou, eigen ben. In feite is magie in tal van niet-westerse culturen lang een vertrouwd onderdeel van het bestaan geweest. Ergens vind ik het jammer dat deze kunde en praktijken meer en meer het veld ruimen voor de ratio die de faktor verbeeldingskracht vaak ernstig onderschat. Anderzijds is het misschien maar goed dat deze praktijken zo ontoegankelijk zijn. Er lopen mijns inziens nog altijd iets teveel gevaarlijke gekken rond op deze wereldbol. Die zie ik liever niet met zoveel macht over de materie toegerust.

Over het waarom kan ik je al helemaal weinig van dienst zijn. Dat zou je, even aangenomen dat mijn invalshoek van toepassing zou zijn, de betreffende magiër moeten vragen.

Op 18-02-2012 18:01:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Veteo:
randell:
Veteo:
randell:
Wat me lichtelijk verbaasd is dat niemand hier komt met magie als mogelijke oorzaak.

Doe jij dat dan eens?
Wie, wat, hoe, en vooral waarom?
Ben heel benieuwd naar je visie.


Omdat magie bestaat wil dat niet zeggen dat ik de kunst, althans in de vorm zoals ik die in deze kwestie voor mogelijk hou, eigen ben. In feite is magie in tal van niet-westerse culturen lang een vertrouwd onderdeel van het bestaan geweest. Ergens vind ik het jammer dat deze kunde en praktijken meer en meer het veld ruimen voor de ratio die de faktor verbeeldingskracht vaak ernstig onderschat. Anderzijds is het misschien maar goed dat deze praktijken zo ontoegankelijk zijn. Er lopen mijns inziens nog altijd iets teveel gevaarlijke gekken rond op deze wereldbol. Die zie ik liever niet met zoveel macht over de materie toegerust.

Over het waarom kan ik je al helemaal weinig van dienst zijn. Dat zou je, even aangenomen dat mijn invalshoek van toepassing zou zijn, de betreffende magiër moeten vragen.


Dat kan dan weleens een vaste eindexamenopdracht zijn!

Zo, fenomeen is verklaard. Bel Reuters.
You don't know what you've got until it's gone...
Op 18-02-2012 19:37:14 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
randell:
Veteo:


Dat kan dan weleens een vaste eindexamenopdracht zijn!

Zo, fenomeen is verklaard. Bel Reuters.Op 19-02-2012 1:44:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden