De server rookte een beetje, dus we gooien er nog een deel tegenaan. De Grote Piramide! Waar komt de ongelooflijke fascinatie voor dit wereldwonder vandaan? Het lijkt alsof er enkel in superlatieven en uitroeptekens over dit gebouw gesproken kan worden. In mijn eerste blog over de Piramide van Khufu heb ik aangetoond dat de betwiste hiëroglief met de naam van Khufu geen vervalsing kan zijn en is aangebracht ten tijde van de bouw. Ook heb ik gewezen op het onderzoek van leden van de Edgar Caycestichting die tot hun grote frustratie moesten erkennen dat hun C14 datering van het cement in dit gebouw richting het Oude Koninkrijk wees en niet naar een ver vervlogen mythische tijd waarover hun goeroe over had gesproken. Ook de archeologische vondsten op het Gizeh-plateau en de geschriften van zowel de oude Egyptenaren als de Griekse historici uit de oudheid wijzen allemaal naar Khufu als de Farao voor wie dit monument is opgericht. Toch lijkt dit alles voor de echte gelovige weinig uit te maken.Dit vervolgblog is in eerste instantie geschreven om de discussie bij het Grote Piramideblog voort zetten voordat het aantal reacties de leesbaarheid van het blog teveel gaat vertragen. Wel wil ik meteen de kans aangrijpen om de vraag te stellen waar de fascinatie vandaan komt. Natuurlijk, we spreken hier over een gebouw dat duizenden jaren lang het grootste ter wereld was en dat meer nog dan de mooiste Gotische kathedraal een onuitwisbare indruk maakt op haar bezoeker. Waarom wordt echter aan de graftombe van een Farao, die zelfs onder de Farao's werd gezien als een verschrikkelijke tiran, zoveel mystiek grootsheid toegeschreven? Het kan werkelijk niet op. Mystici en getallentovenaars denken dat dit gebouw de ultieme perfectie is en de geheimen van het universum herbergt. Dat er al bij de bouw een scheur in het graniet van de koningskamer is gevormd en de kalkstenen die nu de buitenkant van de piramide vormen allerminst naadloos op elkaar zijn ingepast doet er niets toe. Ook speelt het voor de cijfer-fetishisten geen rol dat de afmetingen waarop zij hun geweldige berekeningen baseren grotendeels fictief zijn en weinig tot niets met de werkelijke piramide van doen hebben. Bij nadere beschouwing blijkt steeds weer dat men de berekeningen begint bij onwaarschijnlijke getallen achter de komma, onbewezen en onwaarschijnlijke afmetingen van de verdwenen top en het zelfs voor elkaar krijgt om in meters te rekenen in plaats van Egyptische cubits om hun bewijs te leveren.

Het mag duidelijk zijn welk standpunt ik inneem in deze discussie. Toch wil ik er voor waken om te snel ideeën af te wijzen. Wij weten een heleboel wel, maar ook een heleboel niet over de Egyptenaren. Daarnaast blijft het van belang om een discussiepartner open en eerlijk tegemoet te treden. Ik wil de reageerders hieronder dan ook oproepen niet te snel met minnetjes te gaan strooien en zowel geduld als respect te tonen naar meningen waar ze het niet mee eens zijn.

B.A. Rabas: Ik heb dit al eerder geplaatst, maar ik krijg er geen reactie op:

Waarom hebben de egyptenaren (die werkelijk alles afbeeldden dat zij deden in hun leven) geen afbeeldingen gemaakt van de bouw van de piramiden?
Zeker voor zo'n hoogstandje zou men toch verwachten dat hier uitgebreid verslag van zou worden gedaan.
Ik denk, dus ik ben
Op 08-11-2012 12:43:08 | Kudos: 4 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
B.A. Rabas: @samblo
Ik ben het ook niet eens met je stelling dat bewezen zou zijn dat de inscriptie geen vervalsing is. Dit is een aanname, net als alles wat met de piramide te maken heeft. Het wordt nu gebracht als waarheid dat deze gebouwd zou zijn door Khufu, maar hiervan is werkelijk niets bewezen.

Daarnaast wordt door jou verkondigd dat de maatvoering van de piramide allemaal niet bijzonder is en dat die is verzonnen door cijfer fetishisten.

"...De piramide van Cheops heeft bijzondere maatvoeringen. Zo wordt er gelijktijdig en tamelijk nauwkeurig voldaan aan drie ontwerpregels: de eerste regel eist dat het oppervlak van elk zijvlak van de piramide gelijk is aan het kwadraat van de hoogte. De andere ontwerpregel eist dat de omtrek aan de basis van de piramide gelijk is aan de omtrek van een cirkel, waarvan de straal gelijk is aan de hoogte van de piramide. De derde regel vereist dat een dwarsdoorsnede (over vlak A-B) een driehoek van Kepler vormt (mathematisch gelijk aan de eerste regel). De eerste regel verwijst naar de Stelling van Pythagoras, de tweede verwijst naar het getal Pi (wiskunde), en de derde naar het getal φ van de gulden snede. Mede als gevolg van deze bijzonderheden speelt de piramide van Cheops vaak een rol in niet-wetenschappelijke, esoterische en spirituele filosofieën, die ook wel gezamenlijk als piramidologie worden aangeduid.

Andere merkwaardige maatvoeringen die men zelf kan narekenen worden beschreven door Davidson & Aldersmith: The Great Pyramid Its Divine Message...."

bron: wikipedia
Ik denk, dus ik ben
Op 08-11-2012 12:55:17 | Kudos: 5 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie : Maar B.A. Rabas, de exacte maten van de piramide zijn toch helemaal niet bekend? De buitenste laag en de top ontbreken immers. Nu kun je natuurlijk benaderen wat de exacte maten zijn, maar 100% wordt dat nooit, ergo al die berekeningen zijn 'bij benadering'.
Is it electrickery?
Op 08-11-2012 13:17:43 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Dicit:
Nooit te oud om nog meer te leren.
Op 08-11-2012 13:47:53 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
drivici: Het gaat hier bij mijn weten over de "vorm" van de piramide zonder maatname en cijfers na de comma, de formule van de piramide die ons alleen maar kan beamen dat zij juist zit met de natuur, de formule van de piramide is de formule van de aarde waarop wij leven, de formule van de piramide is ingebouwd in de verhoudingen van ons lichaam en de getallen Pi en Phi zijn uitvindsels van de Grieken maar de piramide geeft ons de juiste cijfers... eindelijk, zie "de kwadratuur van de cirkel"
Op 08-11-2012 13:49:06 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
drivici:
Het gaat hier bij mijn weten over de "vorm" van de piramide zonder maatname en cijfers na de comma, de formule van de piramide die ons alleen maar kan beamen dat zij juist zit met de natuur, de formule van de piramide is de formule van de aarde waarop wij leven, de formule van de piramide is ingebouwd in de verhoudingen van ons lichaam en de getallen Pi en Phi zijn uitvindsels van de Grieken maar de piramide geeft ons de juiste cijfers... eindelijk, zie "de kwadratuur van de cirkel"

Ja, de piramidevorm houdt verband met geometrie, dat zal niemand ontkennen. Maar is dat sacraal?
Is it electrickery?
Op 08-11-2012 13:52:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
drivici:
"de kwadratuur van de cirkel"

Dat is voor mensen die niet begrijpen wat pi is en wat transcendent precies betekent. Door een cirkel te kwadrateren maak je pi kapot. 't Is geometrisch gezien een zinloze tegenstelling die geschikt is om gekkies van wetenden (op wiskundig en sacraal geometrisch gebied) te scheiden. Pi in een vierkant steken is pi beknotten is pi iets anders maken dan pi. Pi is niet 3.1415. Het lijkt er alleen maar op. Een afgeronde vorm die door de afronding zijn waarde verliest. In principe kun je pi alleen schrijven als pi.

Tuurlijk, je hebt benadermethodes, en die zijn soms scherp, maar iemand die gelooft dat je pi in een vierkant kunt vangen, en dan nog eens via een één op één-methode, die moet zijn basisbegrippen nog eens onder de loep nemen. De cirkel kun je niet perfect kwadrateren puur omwille van de opbouw en inhoud ervan. Worden best veel fabels hierover geschreven.
United as one. Divided by zero.
Op 08-11-2012 13:57:16 | Kudos: 3 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Samblo:
B.A. Rabas:
Ik heb dit al eerder geplaatst, maar ik krijg er geen reactie op:

Waarom hebben de egyptenaren (die werkelijk alles afbeeldden dat zij deden in hun leven) geen afbeeldingen gemaakt van de bouw van de piramiden?
Zeker voor zo'n hoogstandje zou men toch verwachten dat hier uitgebreid verslag van zou worden gedaan.

Hoe kom je erbij dat de Egyptenaren werkelijk alles afbeelden wat ze deden in hun leven? De meeste en rijkste afbeeldingen zijn gevonden in graven waar in een duizenden jaren periode ook afbeeldingen zijn gevonden van het dagelijks leven. De Egyptenaren waren echter helemaal niet bezig met hun leven afbeelden buiten een rituele context. Bij Gizeh zijn de graven van de werkers gevonden met titels als overseer of the side of the pyramid,"" director of the draftsmen," "overseer of masonry," "director of workers," and "inspector of the craftsmen".
http://www.guardians.net/hawass/buildtomb.htm
Op 08-11-2012 14:02:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Samblo:
B.A. Rabas:
@samblo
Ik ben het ook niet eens met je stelling dat bewezen zou zijn dat de inscriptie geen vervalsing is. Dit is een aanname, net als alles wat met de piramide te maken heeft. Het wordt nu gebracht als waarheid dat deze gebouwd zou zijn door Khufu, maar hiervan is werkelijk niets bewezen.

Dat je mij niet wil geloven: prima, dat je Hawass niet wilt geloven: ook goed, maar dat je zelfs de godfather van piramidologie niet wil geloven geeft wel aan dat dit een kwestie van willen is en niet van eerlijk naar de feiten kijken. Graham Hancock heeft na zijn bezoek aan de GP ruiterlijk toegegeven dat de hiëroglief van Khufu geen vervalsing is.
However, in December 1997, Dr Zahi Hawass allowed me to spend an entire day exploring these chambers. There were no restrictions on where I looked and I had ample time to examine the hieroglyphs closely, under powerful lights. Cracks in some of the joints reveal hieroglyphs set far back into the masonry. No 'forger' could possibly have reached in there after the blocks had been set in place - blocks, I should add, that weigh tens of tons each and that are immovably interlinked with one another. The only reasonable conclusion is the one which orthodox Egyptologists have already long held - namely that the hieroglyphs are genuine Old Kingdom graffiti and that they were daubed on the blocks before construction began.
http://www.grahamhancock.com/features/trenches-p4.htm
B.A Rabas:

Daarnaast wordt door jou verkondigd dat de maatvoering van de piramide allemaal niet bijzonder is en dat die is verzonnen door cijfer fetishisten.

Jep. Op elk gebouw kan je dit soort berekeningen loslaten en tot even opzienbarende resultaten komen.
(bericht gewijzigd op 8/11/2012 14:16)
Op 08-11-2012 14:15:42 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ThoTh:
3.14po:

Tuurlijk, je hebt benadermethodes, en die zijn soms scherp, maar iemand die gelooft dat je pi in een vierkant kunt vangen, en dan nog eens via een één op één-methode, die moet zijn basisbegrippen nog eens onder de loep nemen. De cirkel kun je niet perfect kwadrateren puur omwille van de opbouw en inhoud ervan. Worden best veel fabels hierover geschreven.

Uiteraard kan dat niet, maar je kunt ook niet een kubus maken of tekenen met ribben van 1cm.
Daarom is de theoretische onmogelijkheid in de praktijk natuurlijk niet relevant en is de oefening om toch tot de beste benadering te komen dat wel.
ALLES IS WAAR
Op 08-11-2012 14:16:49 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
amekab: amekab:ik volg nu al een tijdje de uitleg over de pyramide's,ik heb nu al redelijk veel hierover gelezen vooral graham hancock vindt ik heel goed en duidelijk met zijn uitleg en bewijs voering over khufu dat een engelse onderzoeker khufu heeft gebruikt om een beter aanzien te krijgen,en daarom deze geplaatst te hebben.als khufu zo trots is op deze pyramide zou hij dan niet meer met zijn naam strooien,maar nee.dus weer meer vragen.om alles in een verdom hoekje te gooien zoals de meeste sceptici doen zonder zelf met enig goed bewijs te komen of wat ze allemaal doen aannemen wat voor hun het makkelijkste is misschien hebben ze gelijk,ik weet het niet en zelf weten ze het ook niet
Op 08-11-2012 14:19:38 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ThoTh:
Samblo:

Jep. Op elk gebouw kan je dit soort berekeningen loslaten en tot even opzienbarende resultaten komen.

Dat is iets te kort door de bocht.
Zoals ik al eerder aangaf kan je -mits je je genoeg permutaties toekent en de juiste basisgetallen neemt- tot elk getal komen.

Dat die basisgetallen in alle gebouwen zitten is natuurlijk niet waar.
ALLES IS WAAR
Op 08-11-2012 14:21:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Samblo:
amekab:
amekab:ik volg nu al een tijdje de uitleg over de pyramide's,ik heb nu al redelijk veel hierover gelezen vooral graham hancock vindt ik heel goed en duidelijk met zijn uitleg en bewijs voering over khufu dat een engelse onderzoeker khufu heeft gebruikt om een beter aanzien te krijgen,en daarom deze geplaatst te hebben.als khufu zo trots is op deze pyramide zou hij dan niet meer met zijn naam strooien,maar nee.dus weer meer vragen.om alles in een verdom hoekje te gooien zoals de meeste sceptici doen zonder zelf met enig goed bewijs te komen of wat ze allemaal doen aannemen wat voor hun het makkelijkste is misschien hebben ze gelijk,ik weet het niet en zelf weten ze het ook niet

Hancock heeft zich later gedistantieerd van deze uitspraken (zie mijn post hierboven). Hij baseerde zich op Sitchin en hij heeft toegegeven dat Sitchin misinformatie gaf en hij heeft na uitgebreid onderzoek in de Piramide zelf moeten concluderen de de hiërogliefen origineel moeten zijn. De engelse onderzoeker Vise dacht dat de Khufu graffiti een taalfout bezat, maar dat kwam door zijn gebrek aan kennis over hiërogliefen. Sitchin heeft later in zijn boek zelf een vervalste weergave van de graffiti geplaatst om zijn punt te maken.

edit: vind het wel flauw dat je zegt dat de sceptici niet met goed bewijs komen. In deze blogreeks alleen al heb ik een veelvoud van bewijzen aangedragen dan waar de gelovers mee aankomen.
(bericht gewijzigd op 8/11/2012 14:30)
Op 08-11-2012 14:23:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Samblo:
ThoTh:
Samblo:

Jep. Op elk gebouw kan je dit soort berekeningen loslaten en tot even opzienbarende resultaten komen.

Dat is iets te kort door de bocht.
Zoals ik al eerder aangaf kan je -mits je je genoeg permutaties toekent en de juiste basisgetallen neemt- tot elk getal komen.

Dat die basisgetallen in alle gebouwen zitten is natuurlijk niet waar.

Misschien niet in alle gebouwen, maar wel in veel meer gebouwen dan enkel deze piramide. Zeker in gebouwen die gebruik maken van de gulden snede: en dat zijn er nog al wat. Pythagoras had zijn wiskundige kennis van de Egyptenaren. Het grote verschil tussen de twee was dat de Egyptenaren wiskunde puur praktisch gebruikten en Pythagoras als eerste de wiskunde theoretisch benaderde.
(bericht gewijzigd op 8/11/2012 14:28)
Op 08-11-2012 14:27:57 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
tommiejay: Ik neem de vrijheid u te citeren;

"Het mag duidelijk zijn welk standpunt ik inneem in deze discussie. Toch wil ik er voor waken om te snel ideeën af te wijzen. Wij weten een heleboel wel, maar ook een heleboel niet over de Egyptenaren. Daarnaast blijft het van belang om een discussiepartner open en eerlijk tegemoet te treden. Ik wil de reageerders hieronder dan ook oproepen niet te snel met minnetjes te gaan strooien en zowel geduld als respect te tonen naar meningen waar ze het niet mee eens zijn."

Goed initiatief. Op uw eerste blog heb ik deelgenomen en werd figuurlijk afgevoerd door een aantal lezers. Waarom?

Iemand adviseerde mij een apart blog op te zetten aangaande dit onderwerp, maar dan meer over meer mystieke en (niet) wetenschappelijk bewijsbare fenomenen. Daar blijkt toch grote interesse voor te bestaan.

Dat advies heb ik opgevolgt en een blogtekst gemaakt en voor plaatsing naar de redactie gezonden. Ik weet niet hoe lang de redactie erover doet een artikel goed dan wel af te keuren.
Misschien oordeel ik te snel.

Vandaag lees ik uw blog als vervolg en mijn inzending zie ik niet verschijnen. Vond ik vreemd.

Ik begin meer het vermoeden te krijgen dat een betere naam voor deze site zou zijn Wetenschap of halve wetenschap en vooral geen 'Grens'. Het lijkt mij juist niet meer dan fair en bovenal maakt het de discussie levendiger en interessanter, om 'grens' meningen te plaatsen.

Maar allee, chapeau en respect voor uw energie en ik ga graag verder lezen alhoewel m.i. blog nummer I redelijk uitgeput leek nadat het interessante verhaal over de akoestiek van de GP in drijfzand verstilde...althans zo voelde ik het.

Respect, licht en liefde
Op 08-11-2012 14:33:48 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Samblo: @ tommiejay: er kan een paar weken over heen gaan voor iets geplaatst wordt. Weet niet wanneer je je blog hebt ingeleverd, maar zal me nog geen zorgen maken. Dit blog werd snel geplaatst omdat haar voorganger over de 400 reacties had en dus langzaam ging laden op de server. Morgen verschijnt mijn blog over de piri reis kaart en die heb ik bijna 2 weken geleden ingeleverd. Even geduld dus nog. Ben benieuwd naar je blog!

edit: over de reacties die je kreeg bij vorige blog. Sommige daarvan vond ik te snel afkeurend, maar zelf blonk je natuurlijk ook niet uit in bescheidenheid en eerlijke discussietechnieken....
(bericht gewijzigd op 8/11/2012 14:39)
Op 08-11-2012 14:37:26 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
tommiejay: Beste Samblo,

Begrijpelijk. Mooi ik ben dus veel te voorbarig. Dit is de eerste maal.

Ik ben het met je eens. Zelf blinkt ik inderdaad niet uit in bescheidenheid. Het tweede argument dat je plaatst echter ben ik niet met je eens.

Ik hanteer in feite een vorm van eerlijkheid die ik niet vaak tegenkom bij mensen. Die vorm is redelijk direct. Vol met taallfouten omdat ik al zes jaar nauwelijks nederlands chrijf, Ik pen snel en maak typoos....maar eigenlijk zou dat alles voor een lezer minder van belang dienen te zijn. Daar zie je vaak de starheid van sommigen....

Mijn aanmatigende toon komt voort uit enthousiasme en 'drive' Waarom heb ik dat? Omdat ik al meer dan 10 jaar lang een of twee maal per jaar naar het Gizeh plateau toe ga en de hele rattaplan afloop en al mijn vrienden daar weer bezoek.

Iedere maal dat ik uit de GP ben gekomen had ik daar zelfs merkbare de 'physieke' effecten van en tevens het innerlijke gevoel had een stap verder in mijn leven te hebben gezet.
Op spiritueel- en gevoelsmatig gebied.

De ontwikkeling van mijn zintuigen en het besef dat de mens de kern van alles is. Het is puur mijn enthousiasme dat ik dit uitdraag. Tevens tracht ik d.m.v.woordgebruik en opzettelijk onderwerpen te gebruiken die voor velen niets met elkaar te maken hebben, toch mee te nemen. Omdat ze vlgs. mij wel degelijk met elkaar te maken hebben. Echter het blog specialiseert zich op een specifiek onderwerp de GP.

Niet om een lezer onzin te willen verkopen maar uitsluitend om de nieuwsgierigheid van de lezer te prikkelen zijn of haar visie op zaken wat meer te verbreden. Eigenlijk is dat hetzelfde wat ik hierboven uit jouw inleiding heb geciteerd.

Licht en liefde
Op 08-11-2012 15:05:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Samblo: @ Tommiejay, Ik begrijp je enthousiasme. Ik denk echter dat dit enthousiasme juist de reden is dat sommige mensen nogal allergisch hebben gereageerd. Waar ik probeer met feiten en logische argumenten aan te komen om mijn positie te schetsen beroep jij je enkel op de kracht van je subjectieve beleving. Daar is op zich niets mis mee, maar jij ging nog een stap verder door die subjectieve beleving primair te stellen. Ik denk zelf niet dat mystiek en wetenschap elkaar uit hoeven te sluiten. Ze gaan beide over andere terreinen en wat mij betreft vullen ze elkaar aan. Op het moment dat het mystieke aantoonbare feiten verwerpt omdat deze niet in de geloofsbeleving passen gaat ze echter de mist in net zoals wat mij betreft het skepticisme de mist in gaat wanneer ze denkt uitspraken te kunnen doen over zaken waar geen uitspraken over gedaan kunnen worden (is er leven na de dood etc.). Over de kracht van je ervaring ben ik het met Emie eens die vermoed dat hier sprake is van autosuggestie. In dit kader is een blogje wat ik ooit over graancirkels schreef wel een eyeopener: met name het filmpje onderaan het blog: http://www.grenswetenschap.nl/permalink.asp?i=4582
Op 08-11-2012 15:17:42 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
ThoTh:
3.14po:

Tuurlijk, je hebt benadermethodes, en die zijn soms scherp, maar iemand die gelooft dat je pi in een vierkant kunt vangen, en dan nog eens via een één op één-methode, die moet zijn basisbegrippen nog eens onder de loep nemen. De cirkel kun je niet perfect kwadrateren puur omwille van de opbouw en inhoud ervan. Worden best veel fabels hierover geschreven.

Uiteraard kan dat niet, maar je kunt ook niet een kubus maken of tekenen met ribben van 1cm.
Daarom is de theoretische onmogelijkheid in de praktijk natuurlijk niet relevant en is de oefening om toch tot de beste benadering te komen dat wel.

Maar dat is niet wat men er 'esoterisch' of 'spiritueel' van maakt. En ik heb genoeg 'sacrale' boeken gelezen om dat zeker te zijn. Het gaat om het begrip van. Of het gebrek aan. Het hoger maken (dan nodig) van het kwadrateren heb ik alleen nog maar gezien bij mensen die sacrale geo (en zelfs gewone wis- en natuurkunde) niet of deels begrijpen en papegaaien op hogerdimensionele wijze. Alsof het kwadrateren het summum van onze kennis is. Alsof het geheime kennis is. Wat de schrijver of auteur weer speciaal maakt want hijzij doorziet het grote geheim... Right...

Het is evenveel geheime kennis als de oplossing op het raadseltje van de twee liegende poortwachters. Of de kool, schaap en wolf. Groter gemaakt dan nodig. Specialer gemaakt dan nodig. En meestal érg illustratief voor hoe speciaal een auteur zichzelf acht. In de diverse (ook persoonlijke) gevallen die ik ken, namen even niet erbij, is het eerder kwadrateren van het eigen ego en kennis. Veel blahblah over iets dat ook met minder blahblah mooi is. Er is niet eens inzicht voor nodig. Alleen gebrek aan inzicht. Wie hield zich bezig met kwadrateren? Doorgaans idioten en zotte zoekers. De enkele uitzonderingen die zich ermee bezig hielden, die kwamen meteen ook met een nuttige of bruikbare oplossing. 't Is een raadseltje. Meer niet. Wie het groter maakt, die begrijp de onderdelen niet.
United as one. Divided by zero.
Op 08-11-2012 15:35:02 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
tommiejay:
Dat advies heb ik opgevolgt en een blogtekst gemaakt en voor plaatsing naar de redactie gezonden. Ik weet niet hoe lang de redactie erover doet een artikel goed dan wel af te keuren.
Misschien oordeel ik te snel.

We zijn ermee bezig. Tof dat je het gedaan hebt!
Is it electrickery?
Op 08-11-2012 15:52:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ThoTh: Ah, 3.14po

Uw relaas betreft de diverse goudzoekers..

Ik deel je mening op dat punt, alhoewel ik ook andere boeken heb gelezen blijkbaar

Dat neemt niet weg dat het terugvinden van dergelijke kennis in de oudheid iets zegt over de mate waarin zij met enerzijds wiskundige zaken bezigwaren, of anderzijds de mystieke waarde van wiskundige perfectie.
ALLES IS WAAR
Op 08-11-2012 16:14:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Samblo:
ThoTh:
Ah, 3.14po

Uw relaas betreft de diverse goudzoekers..

Ik deel je mening op dat punt, alhoewel ik ook andere boeken heb gelezen blijkbaar

Dat neemt niet weg dat het terugvinden van dergelijke kennis in de oudheid iets zegt over de mate waarin zij met enerzijds wiskundige zaken bezigwaren, of anderzijds de mystieke waarde van wiskundige perfectie.

Dat geloof ik ook wel. Dat zien we tenminste zeker terug bij Pythogoras en Plato en Pythagoras gaat op zijn beurt weer terug op Egyptische bronnen. Wat de mystieke getallengoochelaars doen gaat echter nog een stap verder en is niet meer gebaseerd op a) reële wiskunde b) de Egyptische maateenheden b) de werkelijke afmetingen van de piramide. Zaken als de omtrek van de aarde, de lichtsnelheid etc. zijn allemaal achteraf op de piramide geprojecteerd om haar een extra mystieke status te geven.
Op 08-11-2012 16:26:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
Samblo:
Over de kracht van je ervaring ben ik het met Emie eens die vermoed dat hier sprake is van autosuggestie. In dit kader is een blogje wat ik ooit over graancirkels schreef wel een eyeopener: met name het filmpje onderaan het blog: http://www.grenswetenschap.nl/permalink.asp?i=4582

Ah dank je, ik wilde die van de week ook gebruiken ter illustratie maar kon 'm niet snel genoeg vinden.
Dat dus. Sterke kracht met sterk effect.
Is it electrickery?
Op 08-11-2012 16:49:16 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
tommiejay: Samblo,

ik citeer je nogmaals; " maar jij ging nog een stap verder door die subjectieve beleving primair te stellen"

Mooi woord 'primair'. Ik heb nooit beweerd dat mijn verhaal de waarheid is ondanks dat ik er zelf van overtuigd ben. Voortdurend hamer ik erop dat dit slechts de mening is van mij, een individu.
Daarom is een gezonde discussie vanuit verschillende visies juist zo nodig in deze tijden.

Mijn stap verder, door 'subjectieve beleving' (elke individuele beleving is naar mijn mening per definitie subjectief..) is vlgs. de overgedragen wijsheid, elementair in het hele verhaal niet alleen in relatie tot de GP maar de relatie tot het gehele plateau, de 40KM strook, Abydos, temple van Isis en ga zo maar door.....

De onderliggende gedachte is dat de mens eerst terug moet naar zijn oorsprong alvorens in staat te zijn, de zintuigen verder te ontwikkelen. Vanaf de geboorte is ons van alles aangeleerd en ingeprent. De zintuigen zijn elementair. We hebben er veel meer dan dat we gebruiken.

Er zijn zoveel zaken te bespreken waarvoor we absoluut geen verklaring hebben. Slechts klein voorbeeld hiervan;

in de koningskamer wordt uitsluitend het vochtigheidsgehalte gemeten. De ruimte wordt niet bij-bevochtigd noch bij-verwarmt.
De temparatuur in de koningskamer is altijd constant. Absoluut gelijk aan de lichaamstemparatuur van de mens. Hoe kan dat?

wordt vervolgd..
Op 08-11-2012 16:55:21 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
oesermaatra0069:
B.A. Rabas:
Ik heb dit al eerder geplaatst, maar ik krijg er geen reactie op:

Waarom hebben de egyptenaren (die werkelijk alles afbeeldden dat zij deden in hun leven) geen afbeeldingen gemaakt van de bouw van de piramiden?


Misschien ten overvloedde dat ik reageer, maar... Egyptenaren vermelden niet alles. Zo vermeldde de gewone man wel zijn prestaties of welke verwachtingen ze hadden in de heilige jachtvelden. Maar daar bleef het bij. Laten we het zo zeggen: voor de Egyptenaren was het blijkbaar niet bijzonder dat er een piramide werd gebouwd: het was hun plicht. Generaties deden dat al. Zeker in de tijd van farao Choefoe.

amekab:
...als khufu zo trots is op deze pyramide zou hij dan niet meer met zijn naam strooien,maar nee.dus weer meer vragen.om alles in een verdom hoekje te gooien zoals de meeste sceptici doen zonder zelf met enig goed bewijs te komen of wat ze allemaal doen aannemen wat voor hun het makkelijkste is misschien hebben ze gelijk,ik weet het niet en zelf weten ze het ook niet


Choefoe zal ontgetwijfeld gebouwen hebben gemaakt. Daar is weinig van overgebleven omdat heersers deze gebouwen hergebruikten (ook al hebben ze genoeg steen). Choefoe was blijkbaar geen Amenhotep III of Ramses II die overal een tempel bouwde of groteske beelden.

Waar ik mij altijd over heb verbaasd is dat er geen schildering of hieroglieven in de piramiden staan van voor de 5e dynastie. Was dat toen ongepast? En waarom ook, iedereen wist dat hier farao Choefoe, de gehate farao, was begraven???
Jij bent er gloeiend bij, Bommel. Wat is je naam? zei Brigadier Bullebas.
Op 08-11-2012 16:57:14 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Phoenix: Tommyjay ; "in de koningskamer wordt uitsluitend het vochtigheidsgehalte gemeten. De ruimte wordt niet bij-bevochtigd noch bij-verwarmt. De temparatuur in de koningskamer is altijd constant. Absoluut gelijk aan de lichaamstemparatuur van de mens. Hoe kan dat?"

Het zoveelste fantasietje van jou ... ?

Onderstaande link zegt dit ;

"When the airshafts were cleaned and opened, cool air immediately entered the King's Chamber. Since that time, the King's Chamber has always maintained a constant comfortable temperature of 68 degrees, no matter what the outside temperature was."

68° Fahrenheit, dat is nog altijd slechts 20° Celsius. Heel wat minder dan onze lichaamstemperatuur dus ...

Bron ; http://www.gizapyramid.com/history2.htm

Ardet nec consumitur ... En daar wordt niet mee gelachen eh mannekes ... en madammekes ... !!
Op 08-11-2012 17:17:03 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
ThoTh:
Ah, 3.14po

Uw relaas betreft de diverse goudzoekers..

Ik deel je mening op dat punt, alhoewel ik ook andere boeken heb gelezen blijkbaar

Gelukkig en dat verbaast me bij jou ook érg weinig. Dan weet je ook hoe schaars die andere boeken zijn t.o.v. de andere 'visie'.
United as one. Divided by zero.
Op 08-11-2012 17:21:04 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Samblo:
Phoenix:

68° Fahrenheit, dat is nog altijd slechts 20° Celsius. Heel wat minder dan onze lichaamstemperatuur dus ...

Bron ; http://www.gizapyramid.com/history2.htm

En op de vraag hoe dat kan hebben we ook geen bovennatuurlijke verklaringen nodig. Lijkt mij dat vele miljoenen tonnen steen genoeg isolatie bieden om de buitenlucht weinig impact te laten hebben op de temperatuur van de koningskamer.
Vraag aan tommiejay: waar baseerde je je informatie op over de temperatuur en heb je ooit de moeite genomen die bronnen na te checken of zelf een termometer mee te nemen naar de koningskamer?
Op 08-11-2012 17:21:28 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Phoenix:
B.A. Rabas:
Ik heb dit al eerder geplaatst, maar ik krijg er geen reactie op:

Waarom hebben de egyptenaren (die werkelijk alles afbeeldden dat zij deden in hun leven) geen afbeeldingen gemaakt van de bouw van de piramiden?
Zeker voor zo'n hoogstandje zou men toch verwachten dat hier uitgebreid verslag van zou worden gedaan.

Ah ja ?

1) hoe in godsnaam kan je de bouw van een megaproject zoals de Grote Piramide uitbeelden ?

2) geef me één voorbeeld van het uitbeelden van de constructie van een ander gebouw ...
Ardet nec consumitur ... En daar wordt niet mee gelachen eh mannekes ... en madammekes ... !!
Op 08-11-2012 17:22:26 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Phoenix:
Emie :
drivici:
Het gaat hier bij mijn weten over de "vorm" van de piramide zonder maatname en cijfers na de comma, de formule van de piramide die ons alleen maar kan beamen dat zij juist zit met de natuur, de formule van de piramide is de formule van de aarde waarop wij leven, de formule van de piramide is ingebouwd in de verhoudingen van ons lichaam en de getallen Pi en Phi zijn uitvindsels van de Grieken maar de piramide geeft ons de juiste cijfers... eindelijk, zie "de kwadratuur van de cirkel"

Ja, de piramidevorm houdt verband met geometrie, dat zal niemand ontkennen. Maar is dat sacraal?

Stel dat je een kubusvormig graf in plaats van een piramide bouwt, dan heb je toch ook een geometrisch lichaam, zonder dat daar persé 'sacrale geometrie' hoeft achter te steken ... ? De Oude Egyptenaren, en andere antieke culturen, gebruikten de piramidevorm ondermeer omdat dat toen de enige manier was om heel hoog te bouwen.
Ardet nec consumitur ... En daar wordt niet mee gelachen eh mannekes ... en madammekes ... !!
Op 08-11-2012 17:25:17 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Phoenix:
Samblo:
Phoenix:

68° Fahrenheit, dat is nog altijd slechts 20° Celsius. Heel wat minder dan onze lichaamstemperatuur dus ...

Bron ; http://www.gizapyramid.com/history2.htm

En op de vraag hoe dat kan hebben we ook geen bovennatuurlijke verklaringen nodig. Lijkt mij dat vele miljoenen tonnen steen genoeg isolatie bieden om de buitenlucht weinig impact te laten hebben op de temperatuur van de koningskamer.
Vraag aan tommiejay: waar baseerde je je informatie op over de temperatuur en heb je ooit de moeite genomen die bronnen na te checken of zelf een termometer mee te nemen naar de koningskamer?

Tommyjay heeft geen betrouwbare bronnen nodig, Tommyjay spreekt altijd enkel zijn grenzeloze fantasie aan ...
Ardet nec consumitur ... En daar wordt niet mee gelachen eh mannekes ... en madammekes ... !!
Op 08-11-2012 17:26:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sinbad: Iedereen weet nu toch dat de Metal-band Iron Maiden al in 1983 heeft ontdekt dat Powerslaves de Piramides hebben gebouwd?
100 km is niet ver behalve als je het moet lopen
Op 08-11-2012 17:44:33 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Phoenix: tommyjay ;

"De onderliggende gedachte is dat de mens eerst terug moet naar zijn oorsprong alvorens in staat te zijn, de zintuigen verder te ontwikkelen."

Wat is dat voor een gelul ... ?

1) waarom moeten wij "in staat zijn de zintuigen verder te ontwikkelen",
2) waarom moet daarvoor "de mens eerst terug naar zijn oorsprong" ... (enne ... hoe doe je dat, "terug naar de oorsprong gaan ...) ?

tommiejay ;

" De zintuigen zijn elementair. We hebben er veel meer dan dat we gebruiken."

Veel meer ... ? Noem ze dan maar eens allemaal op, ik ben benieuwd ...
Ardet nec consumitur ... En daar wordt niet mee gelachen eh mannekes ... en madammekes ... !!
Op 08-11-2012 18:27:17 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Phoenix: oesermaatra0069 :

"Laten we het zo zeggen: voor de Egyptenaren was het blijkbaar niet bijzonder dat er een piramide werd gebouwd: het was hun plicht."

Dat was wel bijzonder, de Oude Egyptenaren geloofden zelfs dat het levensnoodzakelijk was. Zij beschouwden een piramide als een 'wederopstandingsmachine' die hun koning in staat stelde elke dag opnieuw te herrijzen, naar de zonnegod Ra te reizen in het uitspansel en van daaruit verder voor zijn onderdanen te zorgen, net zoals hij tijdens zijn leven gedaan had.
Ardet nec consumitur ... En daar wordt niet mee gelachen eh mannekes ... en madammekes ... !!
Op 08-11-2012 18:31:55 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
hugo:
Samblo:
Phoenix:

68° Fahrenheit, dat is nog altijd slechts 20° Celsius. Heel wat minder dan onze lichaamstemperatuur dus ...

Bron ; http://www.gizapyramid.com/history2.htm

En op de vraag hoe dat kan hebben we ook geen bovennatuurlijke verklaringen nodig. Lijkt mij dat vele miljoenen tonnen steen genoeg isolatie bieden om de buitenlucht weinig impact te laten hebben op de temperatuur van de koningskamer.
Vraag aan tommiejay: waar baseerde je je informatie op over de temperatuur en heb je ooit de moeite genomen die bronnen na te checken of zelf een termometer mee te nemen naar de koningskamer?

Die constante temperaturen heb je ook in diep grotten, onderaardse 'steden', mijnen ed. Het zou eerder vreemd zijn als dat niet zo was.
DansFans: je dance, donc je suis.
Op 08-11-2012 19:01:22 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sinbad: Hugo zoals mijn opa altijd zei: Als het niet spannend is moet je het zelf spannend maken
100 km is niet ver behalve als je het moet lopen
Op 08-11-2012 19:30:07 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Aquamarijn:
Sinbad:
Iedereen weet nu toch dat de Metal-band Iron Maiden al in 1983 heeft ontdekt dat Powerslaves de Piramides hebben gebouwd?

Ja, en nog veel meer grapjes, als je je erin verdiept.
Am I evil? Yes I am! Am I evil? I am man!
Op 08-11-2012 20:58:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Aquamarijn: BTW, Bruce vliegt grote vliegtuigen.
Am I evil? Yes I am! Am I evil? I am man!
Op 08-11-2012 21:24:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
seekerofwisdom: Laat je iron Maiden zien, maar niet het hoogtepunt van dat concert
Het openen van het dodenmasker

Be yourself......everyone else is already taken
Op 08-11-2012 21:48:28 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sinbad: Een concert van Iron Maiden kent vele hoogpunten
100 km is niet ver behalve als je het moet lopen
Op 08-11-2012 21:51:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
psixty4:
It's all a figment of imagination!
Op 08-11-2012 22:11:25 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sar: Al enige tijd volg ik met veel interesse de geweldige onderwerpen die GW aan de tand voelt. Dus ach... waarom geen account maken? Het debat met de onderwerpen uit AA nodigt mij er in elk geval wel toe uit (goed bericht voor GW, haha).

Het belangrijkste en mooiste van een debat is dat er meningen, kennis en ervaringen met elkaar worden uitgewisseld. Van hetgeen ik in de afgelopen tijd als lezer heb gezien, zitten hier zeker de nodige mensen met voor mij interessante inzichten.

Om mijn intro concreet te houden, heb ik zelf 2 jaar geleden een reis gemaakt door Egypte; van Cairo tot Aswan en terug. In veel details heb ik in het land een schitterende ervaring meegekregen. Niet alleen van de Oude Egyptenaren, maar ook van de huidige Arabische cultuur (ik was er kort voordat het Tahrirplein volstroomde). Sindsdien heb ik mijn lessen van school behoorlijk verrijkt. Het is leuk wat je op school leert over deze oude beschaving (en alles erom heen of van latere tijd), maar het is bij lange na niet te omschrijven wanneer je er zelf rondloopt.

Ik begrijp dat bepaalde personen zich op dit forum net zo overweldigend hebben gevoeld als ik wanneer ze bv. in de GP of Karnak zijn geweest. Maar die beleving kan het realisme ook voorbij gaan. Samblo baseert zich op wat verschillende wetenschappelijke disciplines in kaart hebben gebracht. Ik denk niet dat hij klakkeloos zaken wil aannemen, maar ook zeker niet wil uitsluiten. Hij neemt hierbij een waardige houding aan. Het is aan al het onderzoek of we in de toekomst meer komen te weten. Misschien weet Egypte al veel meer, ik weet het zelf in elk geval nog niet en Samblo leest voor mij hetzelfde in zijn mening. Ik hoop dat ik in de nabije toekomst een leuke toevoeging kan leveren aan dit onderwerp en ook aan GW in het algemeen. Ik ga nu wat andere blogs bijlezen en misschien schiet er nog wat info of een vraag binnen die ik kan posten!

(en ik heb helaas nog geen zaligmakende afsluiting voor mijn posts...)
Leef niet je droom, maar leef het doorzien van die droom!
Op 08-11-2012 23:34:16 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Yiha: Ik kan me wel inbeelden dat daar zo'n mystieke sfeer hangt, die voelbaar is.
Op 09-11-2012 1:42:39 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
drivici: De piramide van Cheops zou wel eens het meest centrale punt van onze aardbol kunnen zijn. De Delta van Egypte vertoont dezelfde vorm en afmetingen als de piramide, de steden Alexandrië en Port Said liggen bij het verbinden met elkaar pal naar het Noorden net als de piramide en wanneer we de piramide verbinden met de twee steden krijgen we de vorm van de piramide, misschien kunnen we van toeval spreken maar wanneer we de plaats van de piramide vergelijken met de nulmeridiaan van Greewich valt het op dat volgens de ligging van de piramide het nulpunt van greenwich lichtjes moet opschuiven met 0.08° OL en 0.16° NB. op dat moment blijkt de piramide of de Delta het te halen tegenover Greenwich. Dit is een veronderstelling de moeite om na te trekken.
Op 09-11-2012 9:46:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Phoenix: @ tommiejay ;

Ik zal even de vraag van Samblo aan jou herhalen ;

"Vraag aan tommiejay: waar baseerde je je informatie op over de temperatuur en heb je ooit de moeite genomen die bronnen na te checken of zelf een termometer mee te nemen naar de koningskamer?"

Wel ? Dat is toch een logische vraag van Samblo ? Ik zou het nog kunnen begrijpen dat je jezelf hebt laten misleiden door verkeerde informatie, maar ik heb meer dan een vermoeden dat je het gewoon gefantaseerd hebt ... Praatjesmaker dus ...
Ardet nec consumitur ... En daar wordt niet mee gelachen eh mannekes ... en madammekes ... !!
Op 09-11-2012 9:47:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Phoenix:
drivici:
De piramide van Cheops zou wel eens het meest centrale punt van onze aardbol kunnen zijn. De Delta van Egypte vertoont dezelfde vorm en afmetingen als de piramide, de steden Alexandrië en Port Said liggen bij het verbinden met elkaar pal naar het Noorden net als de piramide en wanneer we de piramide verbinden met de twee steden krijgen we de vorm van de piramide, misschien kunnen we van toeval spreken maar wanneer we de plaats van de piramide vergelijken met de nulmeridiaan van Greewich valt het op dat volgens de ligging van de piramide het nulpunt van greenwich lichtjes moet opschuiven met 0.08° OL en 0.16° NB. op dat moment blijkt de piramide of de Delta het te halen tegenover Greenwich. Dit is een veronderstelling de moeite om na te trekken.

drivici ; "De Delta van Egypte vertoont dezelfde vorm en afmetingen als de piramide"

Nog zo ene ... Denk je niet dat de Nijldelta ietsje groter is dan de Grote Piramide ... ?
Ardet nec consumitur ... En daar wordt niet mee gelachen eh mannekes ... en madammekes ... !!
Op 09-11-2012 9:50:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sar:
Loppe:
Ik kan me wel inbeelden dat daar zo'n mystieke sfeer hangt, die voelbaar is.


Ja, dat is zeker waar! Maar dat is uiteindelijk op meerdere plekken in Egypte (en de gehele wereld trouwens). Ik denk dat het mystieke wordt bepaald door allerlei details die een schitterende setting van dit alles hebben gemaakt. Ik vond niet alleen de Giza plateau indrukwekkend, ik heb minstens zo staan apengapen bij Abu Simbel (ondanks dat het stukken jonger is dan de GP). Ook een nacht in de witte woestijn was bizar; in de ochtend hing er een paars-roze lucht door de zonsopkomst. Ik kan je zeggen dat je op dat moment gelooft dat in je sprookje leeft.

En aansluitend op de heersende temperatuur in de GP: of deze constant is door eventuele airco-systemen weet ik niet (heb in bepaalde ruimten en gangen van die dikke luchtbuizen zien hangen) maar ik kan wel zeggen dat het redelijk fris was in de GP. Uiteraard dien je rekening te houden met de buitentemperatuur, maar neemt niet weg dat het wellicht een stuk koeler zal zijn dan je eigen lichaamstemperatuur. Ik las eerder in dit blog dat Tommiejay een eigen artikel heeft aangeleverd, ben steeds meer benieuwd naar zijn tripreport over Egypte.
Leef niet je droom, maar leef het doorzien van die droom!
Op 09-11-2012 10:17:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
drivici: Oei, denk je niet dat je moet vermnigvuldigen met 1000, de afstand van Alexandrië naar Port Said is 230km de basis van de piramide 230m De schuine zijde van de GP naar de steden is 184km de schuine zijde van de piramide is 184m. dacht je nu echt ?.......
Op 09-11-2012 10:22:00 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
avondwandelaar:
drivici:
Oei, denk je niet dat je moet vermnigvuldigen met 1000, de afstand van Alexandrië naar Port Said is 230km de basis van de piramide 230m De schuine zijde van de GP naar de steden is 184km de schuine zijde van de piramide is 184m. dacht je nu echt ?.......

Wat is nu eigenlijk de relatie met de GP?
Port Said is nog niet zo oud (gesticht 1859 ivm aanleg Suez kanaal) en Alexandrie ook niet in vergelijking met de GP (Alexandrie gesticht ca 330 BC)
we vliegen er weer eens lekker in
Op 09-11-2012 10:29:59 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Phoenix:
drivici:
Oei, denk je niet dat je moet vermnigvuldigen met 1000, de afstand van Alexandrië naar Port Said is 230km de basis van de piramide 230m De schuine zijde van de GP naar de steden is 184km de schuine zijde van de piramide is 184m. dacht je nu echt ?.......

Natuurlijk, maar schrijf dat dan de eerste keer al zo ...

Verder meet één zijde van de GP niet 230, maar 230.40 meter, en dan nog op dit moment.

Toen de casing stones nog aanwezig waren mat een zijde van de GP minstens bijna 232 meter, dus je 'overeenkomsten' zijn onzin.


(bericht gewijzigd op 9/11/2012 10:31)
Ardet nec consumitur ... En daar wordt niet mee gelachen eh mannekes ... en madammekes ... !!
Op 09-11-2012 10:30:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
avondwandelaar:
drivici:
De piramide van Cheops zou wel eens het meest centrale punt van onze aardbol kunnen zijn.

Is ook een theorie die ik niet snap. Volgens mij ligt het centrale punt van onze aardbol ergens op ruim 6000 km diepte, waarbij ik er inderdaad vanuit ga da de aarde een bol is (en niet plat)
we vliegen er weer eens lekker in
Op 09-11-2012 10:34:58 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Samblo:
Phoenix:

Verder meet één zijde van de GP niet 230, maar 230.40 meter, en dan nog op dit moment.

Toen de casing stones nog aanwezig waren mat een zijde van de GP minstens bijna 232 meter, dus je 'overeenkomsten' zijn onzin.

Daarnaast is Port Saïd gesticht in 1859 (na christus) en Alexandrië 330 voor Christus. Het idee dat de bouwers van de Piramide hun maatvoering baseerde op de afstand tot en tussen steden die respectievelijk 2000 en 4000 jaar later gebouwd zouden worden lijkt mij een beetje ver gezocht....
Op 09-11-2012 10:35:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Samblo:
avondwandelaar:
drivici:
De piramide van Cheops zou wel eens het meest centrale punt van onze aardbol kunnen zijn.

Is ook een theorie die ik niet snap. Volgens mij ligt het centrale punt van onze aardbol ergens op ruim 6000 km diepte, waarbij ik er inderdaad vanuit ga da de aarde een bol is (en niet plat)

Deze theorie gaat er vanuit dat Gizeh precies in het midden van de landmassa Afrika/Azië/Europa ligt. Zoals te verwachten klopte deze theorie niet: http://en.wikipedia.org/wiki/Geographical_centre_of_Earth
Op 09-11-2012 11:01:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
avondwandelaar:
Samblo:
avondwandelaar:
drivici:
De piramide van Cheops zou wel eens het meest centrale punt van onze aardbol kunnen zijn.

Is ook een theorie die ik niet snap. Volgens mij ligt het centrale punt van onze aardbol ergens op ruim 6000 km diepte, waarbij ik er inderdaad vanuit ga da de aarde een bol is (en niet plat)

Deze theorie gaat er vanuit dat Gizeh precies in het midden van de landmassa Afrika/Azië/Europa ligt. Zoals te verwachten klopte deze theorie niet: http://en.wikipedia.org/wiki/Geographical_centre_of_Earth

Ik ging er ook niet vanuit dat die theorie klopte, maar ik was vooral benieuwd naar de argumenten van de voorstanders van die theorie.
(doet me trouwens denken aan een verhaal van Jan Brusse, die ging op bezoek bij een Fransman die beweerde dat het middelpunt van Europa in zijn woonkamer lag. Klopte precies op de kaart die hij had getekend, maar Europa zag er ineens wel heel anders uit dan op de meeste kaarten...)
we vliegen er weer eens lekker in
Op 09-11-2012 11:53:08 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
tommiejay: “In de koningskamer wordt uitsluitend het vochtigheidsgehalte gemeten. De ruimte wordt niet bij-bevochtigd noch bij-verwarmt.
De temparatuur in de koningskamer is altijd constant. Absoluut gelijk aan de lichaamstemparatuur van de mens. Hoe kan dat?”

Phoenix:

68° Fahrenheit, dat is nog altijd slechts 20° Celsius. Heel wat minder dan onze lichaamstemperatuur dus ...

Bron ; http://www.gizapyramid.com/history2.htm
“Vraag aan tommiejay: waar baseerde je je informatie op over de temperatuur en heb je ooit de moeite genomen die bronnen na te checken of zelf een termometer mee te nemen naar de koningskamer?”

Antwoord; Nee! de keren dat ik in de gp ben geweest en er nog zal komen is er geen enkele van dergelijk soort gedachte in mijn hoofd, ook niet vooraf. Ik heb het nooit zelf met een thermometer gemeten.

Echter is het van belang.? 20/30/60 F of C. …?

Lichaamstemperatuur kun je ook zien als’, ik voel me prettig en volkomen in balans of voel ik me niet prettig als gevolg van de temperatuur. Te heet of te koud, binnenin mijn lichaam (koorts) of van buiten door het ontbreken van hitte. Het zijn de zintuigen die waarnemen en het is uzelf welke deze prikkelingen interpreteert.

Wie me dit geleerd heeft is een oude gids van het plateau. Hakim Awyan.
Wat hij ermee bedoelde en ik in eerste instantie ook niet echt begreep is het volgende;

Een ieder die de GP betreedt en zich daar een tijdje in ophoudt zal de temperatuur ‘gevoelsmatig’ ervaren als: heerlijk. Niet te warm en ook niet te koud. Een heerlijke aanvulling op alle andere gevoelens die bij die persoon tevoorschijn zullen komen.
Als eerste het ontzag en het bijbehorende gevoel van de eigen nietigheid. Vervolgens het gevoel van de druk van de massa boven en onder je. De druk die net zoals de temp als zeer aangenaam wordt ervaren.

wordt vervold..
Op 09-11-2012 12:04:12 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie : @Tommiejay: Dat is een heel ander verhaal dan 'het is exact de lichaamstemperatuur van de mens', zoals je eerder stelde. Maar wel duidelijk nu je het hebt toegelicht.
Is it electrickery?
Op 09-11-2012 12:09:33 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
tommiejay: De lucht die men inademt binnen heb ik altijd ervaren als fris en zuurstofrijk en voor mij ‘proeft’ het als een roombotercake….
Al die gevoelens samen komen bij een ieder op die er binnengaat of die persoon zich dat nou bewust is of niet.
Ik ben er vaak met anderen binnengeweest en de reaktie van ieder na afloop is dezelfde ondanks de teleurstelling van het ontbreken van beelden, inscripties, sarcofagen of mummies.
Wat was dat fantastich! Heerlijk! Ondanks de stijle behoorlijk vermoeiende tocht naar de koningskamer.

Al eerder gesteld door mij; de GP was en is nog steeds een per-netr. Een huis van energie. Nu aanzienlijk minder aktief dan voor 8000 jaar terug, alsgevolg van het ontbreken van alle elementen van de natuur Water, zon, lucht en aarde. Maar dat betekent niet dat de helende kracht van de energie van de GP er niet meer is.

Energie is meetbaar en er worden vooral dit jaar jaar constant metingen vericht in de GP waaruit blijkt dat de deze energie niveau’s constant stijgen in sneller tempo. Ik ben geen mens om precise feiten na te checken over de resultaten van deze metingen en de apparatuur welke gebruikt wordt, maar het is te vinden op internet.

Aangezien het mij daar niet om gaat.
Of iemand zijn mathematische beginselen al dan niet kent danwel toepast, is voor mij althans volstrekt irrelevant. Tot op de dag van vandaag wordt er in wetenschappelijke kringen en onder de meeste van u nog gehissefist over welles niets. In de gedocumenteerde historie ziet men dat met de ‘voortschreiding’ van de wetenschap door de eeuwen op niets anders berusste dan het aantonen van een ander zijn ongelijk. Waarmiee? d.m.v. z.g. bewijsmateriaal.

Omdat het ons is aangeleerd vanaf geboorte en ver daarvoor dat er een verklaring moet worden geleverd. Is dit niet benoemd als ‘liniair denken’? Het van A naar Z gaan, Als het niet gevonden noch bewezen kan worden is A per definitie onwaar of onjuist.

wordt vervolgd;
Op 09-11-2012 12:10:21 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Samblo: @ tommiejay, eerst zei je dat in de koningskamer precies de lichaamstemperatuur heerst. Nu dat een fabeltje blijkt te zijn maak je er van dat er een voor het lichaam aangename temperatuur heerst. Dat laatste klopt natuurlijk 20 graden celcius is aangenaam en inderdaad zal vrijwel iedereen die een tijdje in een ruimte is met deze temperatuur dit aangenaam vinden. Zeker als het buiten 40 graden is. Daar is toch geen hocus pocus aan te ontdekken?
Op 09-11-2012 12:10:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
tommiejay: Stel u voor;
Een paar mensen in een ruimte. Temperatuur 20graden C
Voor de een zal dit aangenaam aanvoelen een ander zal het als te koel ervaren, een derde vindt het te warm. Het is de persoon eigen perceptie.

Er zijn mensen die zonder dat ze er bij stilstaan, ontstellend meer creationisme tonen alleen maar door te beginnen met; “maar stel nou eens…”
Voor mij is dit het het signaal van een per definitie wijs mens. Waaarom? Omdat een van de diamanten welke de mens bezit het vermogen tot voorstellingsvermogen is, creeren van iets wat nog niet bestaat. De fantasie.

Maar is de negatieve lading van het woord ‘fantasie’ niet een onjuiste. Of zou je juist als een ongelofelijk mooie en waardevolle gift moeten zien. Later wil ik graag meer discussie losmaken over begrippen als creationisme, divinisme, een ‘voorvergoel hebben’ de solar-plexis, het ‘gut’ feeling….
Maar daarover later meer.
"De onderliggende gedachte is dat de mens eerst terug moet naar zijn oorsprong alvorens in staat te zijn, de zintuigen verder te ontwikkelen."
Wat is dat voor een gelul ... ?” Dat is verre van ‘gelul’ mijn beste, voor mij althans..

Terug naar zijn oorsprong betekend, het ontdekken van de invloed van het eigen ego op je dagelijks ‘zijn’. Het ego is wie je bent, wat je bent en tot wat je bent geworden, nu je plaats innemend bewust. Het heeft zich gevormt tijdens het leven wat achter je ligt. Het beheert bij de meeste van ons alles letterlijk alles.

Bij geboorte ben je nog vrij van deze imprenting. Het leren herkennen wat belangijrk is voor je en onbelangrijk is. Bewustwording gaat uitsluitend samen met de ontwikkeling van je zintuigen.
Vandaar het belang ze bij jezelf te herontdekken en vervolgens ze te gaan trainen. Hoe je dat doet.
Daar zijn redelijk simpele methoden voor maar dat is een andere les, kunnen we later op doorgaan.

wordt vervolgd;
Op 09-11-2012 12:11:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
tommiejay: 1) waarom moeten wij "in staat zijn de zintuigen verder te ontwikkelen",
Omdat de zintuigen waarmee je in deze wereld kwam, in verhouding tot het brein, alle werkelijk voorhanden informatie die er om je ‘zijn’ beschikbaar is, opneemt.

Het brein echter, de linkervoor helft van je hersenen, is sinds het verval van de mens als gevolg van hebzucht naar macht en controle over anderen, geconditioneerd om slechts een beperkt gedeelte van deze informatie te kunnen verwerken. Wij zijn in feite het gebruik ervan vergeten.. Voor mij zijn alle zintuigen belangrijk. Niet alleen oog, neus, oren etc.

“Welke zijn die 180 zintuigen”. Van ieder 2 stuks dus in feite hebben we er 360 in total.
Komt het getal u bekend voor? Ik kan ze ook niet opnoemen. Ik ben ook nu pas op deze wereld.
Telepathie. Intuitie, third eye, the one eye.
Ben je wel eens de volgende kreten tegenkomen; intuitie ( is een zintuig).

Voorbeeld.
Ik droeg vanaf mijn zesde jaar een bril voor veraf sherpte. Niet zo sterke glazen.
Sinds mijn ontmoeting met ‘mijn’ waarheid heb ik de bril afgeschaft. Ik heb hem niet meer nodig.
Zelfs niet in het verkeer. Het is een pad van training geweest.
Nu als ik s’avonds in het donker in de auto rij hier in de republiek tjechie waar straatverlichting op de bon is, voel ik het als er een andere auto mij nadert die gevaar kan opleveren. Ik voel het als de wagen in de dode hoek van de Spiegel zit, het lijkt alsof je een stapje voor bent op de rest.

Op het moment dat je moet reageren heb je het al gedaan. Ik ben er aanzienlijk sneller in mijn reaktie door geworden. Als zodanig tesamen met het effect dat mijn oogzicht allengs verbeterde. Niet alleen mijn oogzicht verbeterde maar mijn intuitie ook blijk baar. Tenminste als dat het zintuig is wat die rol speelt. Het kan, kunnen ook anderen zijn.

Waarom weet een huisdier, hond of kat bijv. al dagen van tevoren dat het baasje terugkomt van vakantie. Dieren hebben niet het pad van imprenting gevolgt wat de mens heeft moeten ondergaan sinds de geboorte. De hond is hoogstens ingeprint door het baasje om zijn gedragdiscipline te trainen. De hond geboren met instincten- en zintuigen.
Dit zintuig kan als mens ook getraind worden zodat je voelt wanneer een geliefde of naaste in liefde aan jouw denkt….Welk zintuig dat is kan ik niet benoemen.


Op 09-11-2012 12:13:59 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie : @Tommiejay, ik kan je posts erg moeillijk volgen doordat niet duidelijk is waar en wie je precies quotet. Wil je svp ons prachtige systeem gebruiken? Zie de helpfunctie. Of, om het je gemakkelijk te maken:
De haakjes moet je vervangen door rechte haken (quote=naam)tekst(/quote).
Bedankt voor de medewerking!
Is it electrickery?
Op 09-11-2012 12:17:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sinbad: @tommiejay,
tommiejay:
Ik droeg vanaf mijn zesde jaar een bril voor veraf sherpte. Niet zo sterke glazen.
Sinds mijn ontmoeting met ‘mijn’ waarheid heb ik de bril afgeschaft. Ik heb hem niet meer nodig.

Heb je dat express gedaan zodat je de realiteit ''wazig'' ziet en daardoor niet met je ''waarheid'' tegenspreekt?
100 km is niet ver behalve als je het moet lopen
Op 09-11-2012 12:19:39 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
tommiejay: 2) waarom moet daarvoor "de mens eerst terug naar zijn oorsprong" ... (enne ... hoe doe je dat, "terug naar de oorsprong gaan ...) ? Deze vraag is al heb ik in feite al beantwoordt.

Ervaringen welke een nieuw, open mens in en rond de grote bouwwerken op deze wereld kan opdoen zijn behalve verbazing en ontzag alleen en uitsluitend het gevolg vn sterke energie op die plek.

Of je nu naar de GP gaat, of naar Avebury, of stone henge, of de trap-pyramide in zuid-amerika. Overins deze pyramide met 9 treden, een zonnwijzer ook, elke trede staat voor een bewustwordingsprocess gelijk aan de stap die men neemt wanneer men zijn ego gaat ontleden. "Terug naar de oorsprong".

Na de negende trede is er de top' het volledig doorgrond hebben van datgene wat me tot nu toe weerhouden heeft, mijn ego.

" De zintuigen zijn elementair. We hebben er veel meer dan dat we gebruiken." Veel meer ... ? Noem ze dan maar eens allemaal op, ik ben benieuwd ...

Ik ga later verder op mijn eigen topic als het hopelijk binnenkort in het lijstje komt te hangen;

de naam; "GPyramide, per-netr een energiecentrale".
Ik raad aan de openingsalinea met aandacht alvorens u besluit verder te gaan.

Licht vooral, de liefde is er..
tommiejay ;
Op 09-11-2012 12:21:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Samblo: Waarom die Piramides zoveel mystieke credits geven? De GP was bedoeld als graf voor een dictator. Op de Piramides in Mexico werden harten uitgesneden als offer voor de zonnegod. Zie niet echt de mystieke meerwaarde van dit alles...
Op 09-11-2012 12:24:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
tommiejay: Beste Ernie,

antwoord is NEE, doe ik niet...Je leest maar aandachtig...

ik vindt je ironie en lichtelijk getint sarcasme leuk en aangenaam.
Ik zie en merk en voel n.l. dat je een enorm belezen, zeer geinteresseerd en gedreven mens bent.

Mensen zoals jij en dat bedoel ik gemeend eerlijk en oprecht positief , zou ik het liefst aan de haren het gizeh plateau optrekken en de GP in. Je er een paar uurtje vastbinden en het licht uitdoen!

Na een uurtje of zo kom ik je weer halen en steken we een mummiestof jointje aan en praten over je gevoel buiten op een bankie..!

lieve mensen, af en toe een kwinkslag en een beetje vrolijkheid ertussen door is goed voor de energieniveau's!!

tot schrijfs beste ernie
Op 09-11-2012 12:30:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
tommiejay: Beste samblo,

"Zie niet echt de mystieke meerwaarde van dit alles..."

je zult het niet zien ben ik bang met alle goede bedoelingen van dien. Er is enorm respect voor je inhoudelijke kennis maar je starheid...

je heb niets te verliezen beste samblo, je kunt alleen maar winnen!

Licht en in liefde
Op 09-11-2012 12:34:29 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
tommiejay:
Beste Ernie,

antwoord is NEE, doe ik niet...Je leest maar aandachtig...

ik vindt je ironie en lichtelijk getint sarcasme leuk en aangenaam.
Ik zie en merk en voel n.l. dat je een enorm belezen, zeer geinteresseerd en gedreven mens bent.

Mensen zoals jij en dat bedoel ik gemeend eerlijk en oprecht positief , zou ik het liefst aan de haren het gizeh plateau optrekken en de GP in. Je er een paar uurtje vastbinden en het licht uitdoen!

Na een uurtje of zo kom ik je weer halen en steken we een mummiestof jointje aan en praten over je gevoel buiten op een bankie..!

lieve mensen, af en toe een kwinkslag en een beetje vrolijkheid ertussen door is goed voor de energieniveau's!!

tot schrijfs beste ernie


Als ik het geld had en de tijd... wie weet doe ik het ooit nog wel hoor. Het is nu gewoon niet in te passen in mijn leven.
Oh het is trouwens Emie, niet ernie.
P.S. "Je leest maar aandachtig", dat probeer ik maar dat kost me erg veel moeite en wat krijg je dan? Dat ik je posts oversla, omdat ik niet bereid ben er zoveel moeite in te steken. Dat is ook weer zonde.
Is it electrickery?
Op 09-11-2012 12:39:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Phoenix:
Samblo:
Phoenix:

Verder meet één zijde van de GP niet 230, maar 230.40 meter, en dan nog op dit moment.

Toen de casing stones nog aanwezig waren mat een zijde van de GP minstens bijna 232 meter, dus je 'overeenkomsten' zijn onzin.

Daarnaast is Port Saïd gesticht in 1859 (na christus) en Alexandrië 330 voor Christus. Het idee dat de bouwers van de Piramide hun maatvoering baseerde op de afstand tot en tussen steden die respectievelijk 2000 en 4000 jaar later gebouwd zouden worden lijkt mij een beetje ver gezocht....

Ja natuurlijk Samblo, het is het zoveelste staaltje ongelofelijke onzin over de Grote Piramide ...
Ardet nec consumitur ... En daar wordt niet mee gelachen eh mannekes ... en madammekes ... !!
Op 09-11-2012 12:40:12 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
hugo:
tommiejay:
1
Sinds mijn ontmoeting met ‘mijn’ waarheid heb ik de bril afgeschaft. Ik heb hem niet meer nodig.
Zelfs niet in het verkeer. Het is een pad van training geweest.
Nu als ik s’avonds in het donker in de auto rij hier in de republiek tjechie waar straatverlichting op de bon is, voel ik het als er een andere auto mij nadert die gevaar kan opleveren. Ik voel het als de wagen in de dode hoek van de Spiegel zit, het lijkt alsof je een stapje voor bent op de rest.


Je lijkt me een zeer gevaarlijk (zelfs lichtzinnig en idioot) mens. Niet zozeer voor jezelf, meer nog voor anderen.
Op meerdere vlakken.
DansFans: je dance, donc je suis.
Op 09-11-2012 12:40:23 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Phoenix:
hugo:
tommiejay:
1
Sinds mijn ontmoeting met ‘mijn’ waarheid heb ik de bril afgeschaft. Ik heb hem niet meer nodig.
Zelfs niet in het verkeer. Het is een pad van training geweest.
Nu als ik s’avonds in het donker in de auto rij hier in de republiek tjechie waar straatverlichting op de bon is, voel ik het als er een andere auto mij nadert die gevaar kan opleveren. Ik voel het als de wagen in de dode hoek van de Spiegel zit, het lijkt alsof je een stapje voor bent op de rest.


Je lijkt me een zeer gevaarlijk (zelfs lichtzinnig en idioot) mens. Niet zozeer voor jezelf, meer nog voor anderen.
Op meerdere vlakken.

Ardet nec consumitur ... En daar wordt niet mee gelachen eh mannekes ... en madammekes ... !!
Op 09-11-2012 12:42:32 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Phoenix:
tommiejay:
Beste Ernie,

antwoord is NEE, doe ik niet...Je leest maar aandachtig...

ik vindt je ironie en lichtelijk getint sarcasme leuk en aangenaam.
Ik zie en merk en voel n.l. dat je een enorm belezen, zeer geinteresseerd en gedreven mens bent.

Mensen zoals jij en dat bedoel ik gemeend eerlijk en oprecht positief , zou ik het liefst aan de haren het gizeh plateau optrekken en de GP in. Je er een paar uurtje vastbinden en het licht uitdoen!

Na een uurtje of zo kom ik je weer halen en steken we een mummiestof jointje aan en praten over je gevoel buiten op een bankie..!

lieve mensen, af en toe een kwinkslag en een beetje vrolijkheid ertussen door is goed voor de energieniveau's!!

tot schrijfs beste ernie

Volgens mij heb jij al veel te veel jointjes gerookt, mafketel ... !
Ardet nec consumitur ... En daar wordt niet mee gelachen eh mannekes ... en madammekes ... !!
Op 09-11-2012 12:43:58 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ThoTh:
Phoenix:

Ja natuurlijk Samblo, het is het zoveelste staaltje ongelofelijke onzin over de Grote Piramide ...

Even off topic Phoenix, maar wat ik me nou een tijdje geleden afvroeg...
Hoe kijk jij eigenlijk tegen de oude egyptenaren zelf aan?

Dat moeten in jouw ogen toch echte zottekoppen geweest zijn.
Een beetje geloven in eeuwige zielen, mysterieuze werelden en rituelen...
Wat een idioten
ALLES IS WAAR
Op 09-11-2012 12:45:27 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sinbad:
tommiejay:
of de trap-pyramide in zuid-amerika. Overins deze pyramide met 9 treden, een zonnwijzer ook, elke trede staat voor een bewustwordingsprocess gelijk aan de stap die men neemt wanneer men zijn ego gaat ontleden. "Terug naar de oorsprong".

Na de negende trede is er de top' het volledig doorgrond hebben van datgene wat me tot nu toe weerhouden heeft, mijn ego.

Hallo Aarde aan Tommiejay, deze tempels zijn gebouwd en gebruikt om 10.000 ''gevangenen'' levend het hart uit te rukken en jij maakt er een gezellige New Age picknick van een belediging van de slachtoffers, dadelijk maak je van Auswitch nog een scouting-club

(bericht gewijzigd op 9/11/2012 13:5)
100 km is niet ver behalve als je het moet lopen
Op 09-11-2012 12:50:33 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gas:
tommyjay:
Sinds mijn ontmoeting met ‘mijn’ waarheid heb ik de bril afgeschaft. Ik heb hem niet meer nodig.
Zelfs niet in het verkeer. Het is een pad van training geweest.
Nu als ik s’avonds in het donker in de auto rij hier in de republiek tjechie waar straatverlichting op de bon is, voel ik het als er een andere auto mij nadert die gevaar kan opleveren. Ik voel het als de wagen in de dode hoek van de Spiegel zit, het lijkt alsof je een stapje voor bent op de rest.


waarom heb je überhaupt nog een auto nodig?
(bericht gewijzigd op 9/11/2012 14:21)
Op 09-11-2012 13:00:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sinbad: TommiejayHier het afscheid van je ego naar de 9de trede

tommyjay:
Na de negende trede is er de top' het volledig doorgrond hebben van datgene wat me tot nu toe weerhouden heeft, mijn ego.

Dat is dan wel weer een fijne gewaarwording minuten voor je gruwlijke dood.

Gast ik weet niet wat jij rookt maar doe mij ook een beetje
(bericht gewijzigd op 9/11/2012 13:8)
100 km is niet ver behalve als je het moet lopen
Op 09-11-2012 13:01:59 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sar: @Tommiejay: Ondanks dat je omschrijvingen heel wollig zijn, zullen je toelichtingen van een beste bedoeling zijn. Je ervaringen matchen soms niet helemaal lekker met bepaalde termen, maar ik lees er steeds beter doorheen bij elk bericht. Ik denk dat heel veel details voor jou gewoon een persoonlijke waarheid zijn geworden op basis van verschillende ervaringen. Misschien wel door gebruik van bepaalde middelen tijdens je reis?
(bericht gewijzigd op 9/11/2012 13:20)
Leef niet je droom, maar leef het doorzien van die droom!
Op 09-11-2012 13:17:44 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sinbad: ''Toen de Azteken hun nieuwe grote tempel inwijdden in Tenochtitlan offerden ze twintigduizend gevangenen. De Azteken geloofde dat als er geen mensen geofferd werden aan de god Tlaloc, de regen niet zou komen en de gewassen niet zouden groeien. Tlaloc eiste de tranen van kinderen zodat hun tranen de aarde nat zouden maken. Priesters deden daarom kinderen schreien voor ze ritueel vermoord, geofferd werden, soms door hun nagels uit te trekken.''
Dat je dit soort ''tempels'' als heilig maakt in de New Age, ik ben niet van die club, maar dit is wel een beetje fout hoor...het zijn gewoon een beetje groot uitgevallen slachtblokken, als je daardoor je eigen ego kunt ontleden moet je volgensmij Satan vinden
(bericht gewijzigd op 9/11/2012 13:22)
100 km is niet ver behalve als je het moet lopen
Op 09-11-2012 13:20:56 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sas:
drivici:
De piramide van Cheops zou wel eens het meest centrale punt van onze aardbol kunnen zijn. De Delta van Egypte vertoont dezelfde vorm en afmetingen als de piramide, de steden Alexandrië en Port Said liggen bij het verbinden met elkaar pal naar het Noorden net als de piramide en wanneer we de piramide verbinden met de twee steden krijgen we de vorm van de piramide, misschien kunnen we van toeval spreken maar wanneer we de plaats van de piramide vergelijken met de nulmeridiaan van Greewich valt het op dat volgens de ligging van de piramide het nulpunt van greenwich lichtjes moet opschuiven met 0.08° OL en 0.16° NB. op dat moment blijkt de piramide of de Delta het te halen tegenover Greenwich. Dit is een veronderstelling de moeite om na te trekken.


De pyramide van Cheops was in oude tijden wat Greenwich nu is.
Carl Munck heeft hier wat rekenwerk over gedaan

Blijkt dat pyramides en andere bouwwerken op andere continenten hiermee gerelateerd zijn....
check the music
Op 09-11-2012 13:33:28 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
drivici: Jammer, niet één iemand weet of kent de verhouding van de piramide en dan toch zo negatief zijn, wanneer men niet weet waarover men praat zou ik in alle stilte uit het decorum verdwijnen.... het is een nutteloos gevecht, de piramide is onoverwinnelijk.
Op 09-11-2012 13:39:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Phoenix:
drivici:
Jammer, niet één iemand weet of kent de verhouding van de piramide en dan toch zo negatief zijn, wanneer men niet weet waarover men praat zou ik in alle stilte uit het decorum verdwijnen.... het is een nutteloos gevecht, de piramide is onoverwinnelijk.

Welke "verhouding" ? "Verhouding" tot wat ?

Het zijn allemaal sprookjes. De Grote Piramide is het graf van een megalomane koning, dat is alles.

En waarom wordt er altijd enkel over de Grote Piramide gezeverd ? Vlak daarnaast staat een piramide die bijna even groot is, de piramide van Khafre, één van de zonen van Khufu.

Ardet nec consumitur ... En daar wordt niet mee gelachen eh mannekes ... en madammekes ... !!
Op 09-11-2012 14:03:38 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Phoenix:
Sinbad:
''Toen de Azteken hun nieuwe grote tempel inwijdden in Tenochtitlan offerden ze twintigduizend gevangenen. De Azteken geloofde dat als er geen mensen geofferd werden aan de god Tlaloc, de regen niet zou komen en de gewassen niet zouden groeien. Tlaloc eiste de tranen van kinderen zodat hun tranen de aarde nat zouden maken. Priesters deden daarom kinderen schreien voor ze ritueel vermoord, geofferd werden, soms door hun nagels uit te trekken.''
Dat je dit soort ''tempels'' als heilig maakt in de New Age, ik ben niet van die club, maar dit is wel een beetje fout hoor...het zijn gewoon een beetje groot uitgevallen slachtblokken, als je daardoor je eigen ego kunt ontleden moet je volgensmij Satan vinden

Sinbad, het is toch duidelijk dat 'tommiejay' niet weet wat hij zegt ... Hij heeft er gewoon geen weet van wat er in Tenochtitlan gebeurd is ...
Ardet nec consumitur ... En daar wordt niet mee gelachen eh mannekes ... en madammekes ... !!
Op 09-11-2012 14:09:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Phoenix:
Sar:
@Tommiejay: Ondanks dat je omschrijvingen heel wollig zijn, zullen je toelichtingen van een beste bedoeling zijn. Je ervaringen matchen soms niet helemaal lekker met bepaalde termen, maar ik lees er steeds beter doorheen bij elk bericht. Ik denk dat heel veel details voor jou gewoon een persoonlijke waarheid zijn geworden op basis van verschillende ervaringen. Misschien wel door gebruik van bepaalde middelen tijdens je reis?

Een beetje te veel middelen, als je het mij vraagt ...

ALS hij op reis geweest is natuurlijk ...
Ardet nec consumitur ... En daar wordt niet mee gelachen eh mannekes ... en madammekes ... !!
Op 09-11-2012 14:16:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sar:
drivici:
Jammer, niet één iemand weet of kent de verhouding van de piramide en dan toch zo negatief zijn, wanneer men niet weet waarover men praat zou ik in alle stilte uit het decorum verdwijnen.... het is een nutteloos gevecht, de piramide is onoverwinnelijk .


Dat blijkt ook wel, als we er gemakshalve vanuit gaan dat deze er ongeveer 4500 jaar staat. Geen bommenwerper die het nog omver heeft geworpen...

Maar zonder flauwe grap verder, ik denk dat je het niet zo negatief hoeft aan te nemen. Het grenswetenschappelijke aan dit soort artikelen is eerder gericht op wat is nou werkelijkheid in een woud van waarheden. Geloof me, daar is iedereen vanuit eigen interesses wel mee bezig. Er zitten in je toelichtingen duidelijk details die tot discussie leiden, maar anderzijds komen we misschien wel ergens. Dat is naar mijn beleving ook nogmaals wat Samblo met zijn blogreeks wilde aanbieden. De esoterische basis in je toelichtingen kan ik goed volgen (heb me er de afgelopen jaren in verdiept) maar het gevaar is dat je je eigen dwaallicht kan worden. Mijn beleving is dat esoterie precies de andere kant wenst te vertellen, positiviteit straal je uit door je waarheid te delen en te aanvaarden dat iedereen om je heen dat ook doet.
(bericht gewijzigd op 9/11/2012 15:31)
Leef niet je droom, maar leef het doorzien van die droom!
Op 09-11-2012 14:22:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Phoenix:
ThoTh:
Phoenix:

Ja natuurlijk Samblo, het is het zoveelste staaltje ongelofelijke onzin over de Grote Piramide ...

Even off topic Phoenix, maar wat ik me nou een tijdje geleden afvroeg...
Hoe kijk jij eigenlijk tegen de oude egyptenaren zelf aan?

Dat moeten in jouw ogen toch echte zottekoppen geweest zijn.
Een beetje geloven in eeuwige zielen, mysterieuze werelden en rituelen...
Wat een idioten

ThoTh, ook vandaag de dag, zelfs in materialistische culturen, geloven meer mensen dan je denkt in eeuwige zielen, mysterieuze werelden en rituelen ... Antieke culturen stonden veel dichter bij de Natuur dan wij. Het is daarom dat een aantal Oudegyptische goden half dier, half mens, of zelfs volledig dier zijn. Wat is de oorzaak dat de Oude Egyptenaren in een leven na de dood geloofden ? In Predynastieke tijden begroeven zij hun doden in ondiepe putten met wat grafgiften en een laag heuveltje over het graf. Ongetwijfeld kwam in de loop der tijden hier en daar wel eens de inhoud van zo'n graf bloot te liggen, door weersomstandigheden, de activiteit van dieren, enz. Een woestijnklimaat heeft de eigenschap dat lichamen door uitdroging kunnen gemummificeerd worden (natuurlijke mummificatie). De aanblik van gemummificeerde menselijke lichamen, vrijwel intacte lichamen dus, kan bij de Oude Egyptenaren logischerwijze het geloof in wederopstanding hebben doen ontstaan én de techniek om lichamen zelf te mummificeren voor opslag in omgevingen (tombes) waar de Natuur niet aan kon om op een natuurlijke wijze te mummificeren. Dé basisvoorwaarde voor de Oude Egyptenaren opdat een overleden persoon zou kunnen wederopstaan is dat het lichaam zo intact mogelijk werd gehouden, en dat kon enkel door de langzame ontwikkeling van artificiële mummificatie.
Ardet nec consumitur ... En daar wordt niet mee gelachen eh mannekes ... en madammekes ... !!
Op 09-11-2012 15:05:13 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Phoenix:
Sar:
drivici:
Jammer, niet één iemand weet of kent de verhouding van de piramide en dan toch zo negatief zijn, wanneer men niet weet waarover men praat zou ik in alle stilte uit het decorum verdwijnen.... het is een nutteloos gevecht, de piramide is onoverwinnelijk .


Dat blijkt ook wel, als we er gemakshalve vanuit gaan dat deze er ongeveer 6500 jaar staat. Geen bommenwerper die het nog omver heeft geworpen...

Maar zonder flauwe grap verder, ik denk dat je het niet zo negatief hoeft aan te nemen. Het grenswetenschappelijke aan dit soort artikelen is eerder gericht op wat is nou werkelijkheid in een woud van waarheden. Geloof me, daar is iedereen vanuit eigen interesses wel mee bezig. Er zitten in je toelichtingen duidelijk details die tot discussie leiden, maar anderzijds komen we misschien wel ergens. Dat is naar mijn beleving ook nogmaals wat Samblo met zijn blogreeks wilde aanbieden. De esoterische basis in je toelichtingen kan ik goed volgen (heb me er de afgelopen jaren in verdiept) maar het gevaar is dat je je eigen dwaallicht kan worden. Mijn beleving is dat esoterie precies de andere kant wenst te vertellen, positiviteit straal je uit door je waarheid te delen en te aanvaarden dat iedereen om je heen dat ook doet.

Ongeveer 4.500 jaar is wel genoeg zeker ... ?
Ardet nec consumitur ... En daar wordt niet mee gelachen eh mannekes ... en madammekes ... !!
Op 09-11-2012 15:06:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sar:
Phoenix:
Sar:
drivici:
Jammer, niet één iemand weet of kent de verhouding van de piramide en dan toch zo negatief zijn, wanneer men niet weet waarover men praat zou ik in alle stilte uit het decorum verdwijnen.... het is een nutteloos gevecht, de piramide is onoverwinnelijk .


Dat blijkt ook wel, als we er gemakshalve vanuit gaan dat deze er ongeveer 6500 jaar staat. Geen bommenwerper die het nog omver heeft geworpen...

Maar zonder flauwe grap verder, ik denk dat je het niet zo negatief hoeft aan te nemen. Het grenswetenschappelijke aan dit soort artikelen is eerder gericht op wat is nou werkelijkheid in een woud van waarheden. Geloof me, daar is iedereen vanuit eigen interesses wel mee bezig. Er zitten in je toelichtingen duidelijk details die tot discussie leiden, maar anderzijds komen we misschien wel ergens. Dat is naar mijn beleving ook nogmaals wat Samblo met zijn blogreeks wilde aanbieden. De esoterische basis in je toelichtingen kan ik goed volgen (heb me er de afgelopen jaren in verdiept) maar het gevaar is dat je je eigen dwaallicht kan worden. Mijn beleving is dat esoterie precies de andere kant wenst te vertellen, positiviteit straal je uit door je waarheid te delen en te aanvaarden dat iedereen om je heen dat ook doet.

Ongeveer 4.500 jaar is wel genoeg zeker ... ?


Yup, zie edit!
Leef niet je droom, maar leef het doorzien van die droom!
Op 09-11-2012 15:29:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sar: Ach... druk ik op de verkeerde functie...
(bericht gewijzigd op 9/11/2012 15:31)
Leef niet je droom, maar leef het doorzien van die droom!
Op 09-11-2012 15:29:23 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Yiha:
Phoenix:

Een beetje te veel middelen, als je het mij vraagt ...

ALS hij op reis geweest is natuurlijk ...

Daar weten ze hier op GW toch wel raad mee?
Op 09-11-2012 16:12:58 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
Loppe:
Phoenix:

Een beetje te veel middelen, als je het mij vraagt ...

ALS hij op reis geweest is natuurlijk ...

Daar weten ze hier op GW toch wel raad mee?

Waarmee?
Is it electrickery?
Op 09-11-2012 16:20:16 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Samblo:
drivici:
Jammer, niet één iemand weet of kent de verhouding van de piramide en dan toch zo negatief zijn, wanneer men niet weet waarover men praat zou ik in alle stilte uit het decorum verdwijnen.... het is een nutteloos gevecht, de piramide is onoverwinnelijk.

Niet één iemand weet de exacte maten van de piramide. Toch zijn er mensen die, ondanks dat ze de exacte maten niet weten, allerlei berekeningen maken waarmee ze de meest idiote eigenschappen toekennen aan de piramide. Waarom zo de realiteit verdraaien? wanneer men niet weet waarover men praat zou ik in alle stilte uit het decorum verdwijnen.... het is een nutteloos gevecht, de piramide is gewoon een gebouw en als je een atoombom in de koningskamer laat afgaan blijft er niets dan een hoop steengruis over...
Op 09-11-2012 16:30:28 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sar: Met de reis van Tommiejay kan je verschillende richtingen uit. Met de middelen óf dat hij echt in Egypte is geweest. Maar dat laat ik graag aan hem, ben zoals eerder gezegd benieuwd naar zijn tripreport.
Leef niet je droom, maar leef het doorzien van die droom!
Op 09-11-2012 16:37:54 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
tommiejay: “ls ik het geld had en de tijd... wie weet doe ik het ooit nog wel hoor. Het is nu gewoon niet in te passen in mijn leven”.
Eerlijk en volkomen begrijpelijk.

Daarom liet ok ook een staartje reeele kosten voor zulks een trip achter in eerdere tekstfrutsels van mij. Gewoon omdat het kan. Om te laten zien dat het niet zo moeilijk hoeft te zijn noch dat je een modaal inkomen moet hebben. Ikzelf werk al jaren hier in Praag voor waarschijnlijk de helft van wat jullie verdienen maar ik ben al te lang weg dus …
(hoor ik in de verte….Jaja maar daar is ook alles veullll goeiekoper)….
Fout.. niet meer.
Op 09-11-2012 17:48:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
tommiejay: Oh het is trouwens Emie, niet ernie. OK Emie, excuus

P.S. "Je leest maar aandachtig", dat probeer ik maar dat kost me erg veel moeite en wat krijg je dan? Dat ik je posts oversla, omdat ik niet bereid ben er zoveel moeite in te steken. Dat is ook weer zonde.

Voor wie emie? Mag ik je dan voor een keer een ‘vriendelijke luie donder’ noemen ? ??

Een van de gouden regels om het (*lees ‘mijn’ leven goed te leiden is de volgende;

Doe bij alles wat je doet je absolute BEST, hoe onbelangrijk ook in jouw ogen..
Op 09-11-2012 17:49:37 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
tommiejay: "hugo
Je lijkt me een zeer gevaarlijk (zelfs lichtzinnig en idioot) mens. Niet zozeer voor jezelf, meer nog voor anderen.
Op meerdere vlakken."

Waarvan akte Hugo.

Van je foto lijk je me een heel sympathieke man. Neem aan dat de foto Hugo voorstelt. Gelukkig geen afbeelding van een griekse god met lauwerkrans. Al lijk je er wel een beetje op..

Waarom zo’n angst voor woorden hugo?
Op 09-11-2012 17:51:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
tommiejay: "Hallo Aarde aan Tommiejay, deze tempels zijn gebouwd en gebruikt om 10.000 ''gevangenen'' levend het hart uit te rukken en jij maakt er een gezellige New Age picknick van een belediging van de slachtoffers, dadelijk maak je van Auswitch nog een scouting-club"

vindt ik wel een goeie grap…’auschwitch een scouting club;.. (Hugo wordt nu nog banger vrees ik) jij bent het duidelijk al.

Je kunt altijd niet doorlezen..
Schud samblo de hand met zijn mening over akhenaten en vele anderen over de tiran khufu. Ik zou NOG uitgebreider hierover hier verder willen gaan maar daar is nu juist mijn eigen inzending voor bestemd welke nu bekeken wordt door de redactie. Niet hier dus.

Toch eentje hier; Memphis, Rome, en ga zo maar door. zijn gebouwd vlgs. de in die tijdlijn geldende sociale rangorden. Laagste regionen was je slaaf of soldaat en stierf je als gevolg van slavernij of offerande (ook slavernij).

Allen overheersing van de machthebber over het individu Ik koppel dan ook nergens in mijn frutsels de aktualiteit van die tijdslijn los van mijn stellingen tenaanzien mijn eigen aanamen over bijv. akhenaten of Khufu en betwist deze feiten faarom ook niet. Er zijn talloze mensen hierdoor gestorven, gemarteld …maar ik accepter het als feit van die tijd, meer betekent het voor mij niet. Het hoort erbij..

Dat is niet de reden waarom ik het verhaal over het ‘ego doorgronden’ in verband bracht met de trap pyramide Daarover later..

Op 09-11-2012 17:54:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
tommiejay: "waarom heb je überhaupt nog een auto nodig?"

Omdat ik maar eenvoudige (boeren mens) lul ben..en nog niet zover ben met het ontwikkelen van mijn zintuigen zodat ik mijn eigen ‘gewicht’ 82 KG al meer dan 45 jaar, verplaatsen kan door me in te beelden dat ik het begrip ‘gewicht’ mijn eigen perceptie is..
Capice Gas?
Op 09-11-2012 17:55:23 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
tommiejay: "Gast ik weet niet wat jij rookt maar doe mij ook een beetje"
Gemalen mummiepoeder roken is voor mietjes Sinbad..!

"als je daardoor je eigen ego kunt ontleden moet je volgensmij Satan vinden"
nou nou Sinbad dat is zo negatief….Satan, die bestaat toch niet?...
Op 09-11-2012 17:56:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
tommiejay: "Ondanks dat je omschrijvingen heel wollig zijn, zullen je toelichtingen van een beste bedoeling zijn. Je ervaringen matchen soms niet helemaal lekker met bepaalde termen, maar ik lees er steeds beter doorheen bij elk bericht."

Chapeau, een wijs man(mens)

"Ik denk dat heel veel details voor jou gewoon een persoonlijke waarheid zijn geworden op basis van verschillende ervaringen."

Zeer juist!!

"Misschien wel door gebruik van bepaalde middelen tijdens je reis?"

Nee hoor alleen beetje hash roken met de egyptenaren. Buiten op het bankje met een glaasje zoete thee met verse ‘mint’ erin. Graadje of 23C aan de rand van het plateau de avondlucht inademend…
Voila daar heb je je ‘bepaalde middelen’..

"Met de reis van Tommiejay kan je verschillende richtingen uit. Met de middelen óf dat hij echt in Egypte is geweest. Maar dat laat ik graag aan hem, ben zoals eerder gezegd benieuwd naar zijn tripreport."

Een leuke.
zoals eerder eerlijk is door mij gesteld, ik neem je graag mee op den trip…linksaf rechtsaf of beide richtingen. Om je gerust te stellen , ik hou niet zo van drugs.egytische hashies echter is zo lekker van smaak dat ik met het stukje hash eerst mijn snorharen insmeerde zo lekker rook het….voordat ik het dan oprookte. Ik heb mijn snor reeds lang geleden afgeschoren.
Op 09-11-2012 18:01:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
tommiejay: Beste Drivici

Focus jezelf niet meer op Greenwich (btw is het nu Greewich, Greenwitch of Greenige…..,,???) noch op evenaar, steenbokskeerkring, kreefskeerkring en wat geleerd is, maar op het aards magnetisch grid. Het door Becker- Hagens gevisualisserd veld van energie/kracht lijnen en hun verbindingspunten. Daar kom je verder mee.

"Jammer, niet één iemand weet of kent de verhouding van de piramide en dan toch zo negatief zijn, wanneer men niet weet waarover men praat zou ik in alle stilte uit het decorum verdwijnen.... het is een nutteloos gevecht, de piramide is onoverwinnelijk."

Het is geen ‘gevecht’ tegen elkaar over de ‘waarheid’.
het is voor allen de verwachting (ik spreek voor mezelf) en de hoop op betere tijden….voor ons allen en het hele universum…..
Dat maakt ons zo gedreven…allen hier, dat mag ik geloof wel zeggen uit naam van….Het is bewustwording en dat is in deze onmetelijke chaos en rotzooi en onzekerheid waarin ieder mens zich momenteel voelt een steun en een stap voorwaarts naar het ineenslaan van alle handen. Onze toekomst en die van onze kinderen in eigen hand te nemen. Zodat we het leven kunnen gaan leiden waarvoor we hier zijn. Gelukkig het leven te leven..door vooral veel te geven zonder iets terug te verwachten! De oude wijzen hebben ons de sleutels gegeven. De rest is up to us! Het is aan ons hun wijsheid te leren begrijpen door ons allereerst als leerling op te stellen in alle bescheidenheid.
Every single one of us!

Licht en liefde
TommieJay
Op 09-11-2012 18:06:14 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gas:
tommiejay:
"waarom heb je überhaupt nog een auto nodig?"

Omdat ik maar eenvoudige (boeren mens) lul ben..en nog niet zover ben met het ontwikkelen van mijn zintuigen zodat ik mijn eigen ‘gewicht’ 82 KG al meer dan 45 jaar, verplaatsen kan door me in te beelden dat ik het begrip ‘gewicht’ mijn eigen perceptie is..
Capice Gas?

Dus eigenlijk wil je nog steeds meer dan je zelf kan?
Op 09-11-2012 18:26:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Dicit: Vraag aan tommiejay.
Wil je normaal quoten. Leest wat prettiger.
Vast bedankt.
Nooit te oud om nog meer te leren.
Op 09-11-2012 18:27:33 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Samblo:
Dicit:
Vraag aan tommiejay.
Wil je normaal quoten. Leest wat prettiger.
Vast bedankt.

Hij is te lui om normaal te quoten, dus zegt hij dat wij lui zijn omdat we zijn teksten daardoor moeilijk leesbaar vinden
Op 09-11-2012 18:29:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Dicit:
Samblo:
Dicit:
Vraag aan tommiejay.
Wil je normaal quoten. Leest wat prettiger.
Vast bedankt.

Hij is te lui om normaal te quoten, dus zegt hij dat wij lui zijn omdat we zijn teksten daardoor moeilijk leesbaar vinden

Zelfs ik kan het.
tommieray:
Omdat ik maar eenvoudige (boeren mens) lul ben..en nog niet zover ben met het ontwikkelen van mijn zintuigen
Nooit te oud om nog meer te leren.
Op 09-11-2012 18:33:59 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
hugo:
tommiejay:
"hugo
Je lijkt me een zeer gevaarlijk (zelfs lichtzinnig en idioot) mens. Niet zozeer voor jezelf, meer nog voor anderen.
Op meerdere vlakken."

Waarvan akte Hugo.

Van je foto lijk je me een heel sympathieke man. Neem aan dat de foto Hugo voorstelt. Gelukkig geen afbeelding van een griekse god met lauwerkrans. Al lijk je er wel een beetje op..

Waarom zo’n angst voor woorden hugo?

Niet bang voor de woorden, maar wel voor de weg die ze aanwijzen. En die je anderen blijkbaar ook wil opsturen. Terwijl je zelf een gevaar bent op de(i) weg.
DansFans: je dance, donc je suis.
Op 09-11-2012 18:37:29 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sinbad: Hugo, zijn wij geprezen dat hij in Praag rondtuft en niet hier
100 km is niet ver behalve als je het moet lopen
Op 09-11-2012 19:12:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
tommiejay: zo is het sinbad en hugo...beter kwijt dan rijk...
Op 09-11-2012 19:22:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gas:
Dicit:
Samblo:
Dicit:
Vraag aan tommiejay.
Wil je normaal quoten. Leest wat prettiger.
Vast bedankt.

Hij is te lui om normaal te quoten, dus zegt hij dat wij lui zijn omdat we zijn teksten daardoor moeilijk leesbaar vinden

Zelfs ik kan het.
tommieray:
Omdat ik maar eenvoudige (boeren mens) lul ben..en nog niet zover ben met het ontwikkelen van mijn zintuigen


voor het geval je het te lastig vindt om te vragen hoe dat quoten dan moet:
Even op het tekstballonnetje klikken dat onder het bericht staat dat je wil aanhalen. Of de tekst kopieren en plakken tussen (quote)en (/quote), waarbij je de haakjes vervangt door vierkante haken. (meestal vind je die naast de P op je toetsenbord)
Op 09-11-2012 19:37:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
avondwandelaar:
Dicit:
Samblo:
Dicit:
Vraag aan tommiejay.
Wil je normaal quoten. Leest wat prettiger.
Vast bedankt.

Hij is te lui om normaal te quoten, dus zegt hij dat wij lui zijn omdat we zijn teksten daardoor moeilijk leesbaar vinden

Zelfs ik kan het.
tommieray:
Omdat ik maar eenvoudige (boeren mens) lul ben..en nog niet zover ben met het ontwikkelen van mijn zintuigen

Hij weet niet hoe het moet... zijn (lees)bril niet op
we vliegen er weer eens lekker in
Op 09-11-2012 19:38:28 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Phoenix:
tommiejay:
Beste Drivici

Focus jezelf niet meer op Greenwich (btw is het nu Greewich, Greenwitch of Greenige…..,,???) noch op evenaar, steenbokskeerkring, kreefskeerkring en wat geleerd is, maar op het aards magnetisch grid. Het door Becker- Hagens gevisualisserd veld van energie/kracht lijnen en hun verbindingspunten. Daar kom je verder mee.

"Jammer, niet één iemand weet of kent de verhouding van de piramide en dan toch zo negatief zijn, wanneer men niet weet waarover men praat zou ik in alle stilte uit het decorum verdwijnen.... het is een nutteloos gevecht, de piramide is onoverwinnelijk."

Het is geen ‘gevecht’ tegen elkaar over de ‘waarheid’.
het is voor allen de verwachting (ik spreek voor mezelf) en de hoop op betere tijden….voor ons allen en het hele universum…..
Dat maakt ons zo gedreven…allen hier, dat mag ik geloof wel zeggen uit naam van….Het is bewustwording en dat is in deze onmetelijke chaos en rotzooi en onzekerheid waarin ieder mens zich momenteel voelt een steun en een stap voorwaarts naar het ineenslaan van alle handen. Onze toekomst en die van onze kinderen in eigen hand te nemen. Zodat we het leven kunnen gaan leiden waarvoor we hier zijn. Gelukkig het leven te leven..door vooral veel te geven zonder iets terug te verwachten! De oude wijzen hebben ons de sleutels gegeven. De rest is up to us! Het is aan ons hun wijsheid te leren begrijpen door ons allereerst als leerling op te stellen in alle bescheidenheid.
Every single one of us!

Licht en liefde
TommieJay

tommiejay ; "en de hoop op betere tijden"

Afgaande op uw reacties is er voor u al lang geen hoop meer ...
Ardet nec consumitur ... En daar wordt niet mee gelachen eh mannekes ... en madammekes ... !!
Op 09-11-2012 19:38:56 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Dicit:
avondwandelaar:
Dicit:
Samblo:
Dicit:
Vraag aan tommiejay.
Wil je normaal quoten. Leest wat prettiger.
Vast bedankt.

Hij is te lui om normaal te quoten, dus zegt hij dat wij lui zijn omdat we zijn teksten daardoor moeilijk leesbaar vinden

Zelfs ik kan het.
tommieray:
Omdat ik maar eenvoudige (boeren mens) lul ben..en nog niet zover ben met het ontwikkelen van mijn zintuigen

Hij weet niet hoe het moet... zijn (lees)bril niet op

Hij weet het wel gezien zijn antwoord aan Emie toen hij vroeg om netjes te quoten.

tommiejay: Beste Ernie,

antwoord is NEE, doe ik niet...Je leest maar aandachtig...

(bericht gewijzigd op 9/11/2012 19:49)
Nooit te oud om nog meer te leren.
Op 09-11-2012 19:48:14 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sinbad: Ergens kan ik wel lachen om die Tommieray
100 km is niet ver behalve als je het moet lopen
Op 09-11-2012 19:51:58 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
qutrex:
Sinbad:
Ergens kan ik wel lachen om die Tommieray

Ik kan er eigenlijk alleen maar om janken. Wat een droeftoeter en overjarige hippie. Wat moet je met die joker ? Iemand die in zijn eentje diverse uiterst interessante artikelen weet te verklooien. Onderwerpen die m.i. wel wat serieuzere aandacht verdienen.
Op 09-11-2012 19:58:41 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Yiha:
Emie :
Loppe:
Phoenix:

Een beetje te veel middelen, als je het mij vraagt ...

ALS hij op reis geweest is natuurlijk ...

Daar weten ze hier op GW toch wel raad mee?

Waarmee?

Geestesverruimende middelen.

Ik vind ook dat de complexiteit van de pyramides hier een beetje teniet gedaan wordt. Het is niet omdat ze niet door alien-technologie of whatever gebouwd zijn dat ze daarom minder waard zijn ofzo.
Nogal veel respectloze reacties, ik denk dat er niemand in staat is in deze tijd (zelfs met de huidige technologie) om ze na te bouwen.
Op 09-11-2012 20:53:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter:
qutrex:
Sinbad:
Ergens kan ik wel lachen om die Tommieray

Ik kan er eigenlijk alleen maar om janken. Wat een droeftoeter en overjarige hippie. Wat moet je met die joker ? Iemand die in zijn eentje diverse uiterst interessante artikelen weet te verklooien. Onderwerpen die m.i. wel wat serieuzere aandacht verdienen.

Nochtans reageert hij/zij hier op dringende uitnodiging
No shit, Sherlock
Op 09-11-2012 20:57:56 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gas: ik vind juist dat die mensen die werkelijk menen dat hier buitenaardsen of goden aan te pas hebben moeten komen teniet doen aan de cultuurhistorische waarde van piramides.
Op 09-11-2012 20:58:36 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Yiha:
Gas:
ik vind juist dat die mensen die werkelijk menen dat hier buitenaardsen of goden aan te pas hebben moeten komen teniet doen aan de cultuurhistorische waarde van piramides.

Zeer zeker. Er moeten in die periode mensen met een geestelijk vermogen geleefd hebben die nu wrs onbestaand is.
Op 09-11-2012 21:15:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Samblo:
Loppe:


Ik vind ook dat de complexiteit van de pyramides hier een beetje teniet gedaan wordt. Het is niet omdat ze niet door alien-technologie of whatever gebouwd zijn dat ze daarom minder waard zijn ofzo.
Nogal veel respectloze reacties, ik denk dat er niemand in staat is in deze tijd (zelfs met de huidige technologie) om ze na te bouwen.

Waarom denk je dat? De techneuten en aannemers zien geen technische problemen, enkel financiële. Welke reacties vind je respectloos naar de GP? Ik heb enorm veel respect voor dit gebouw, maar het blijft mensenwerk en geen onoverwinnelijk bovennatuurlijk iets waar het geheim van het universum in verborgen is. Juist dit soort mystificaties zijn een belediging voor dit wonder van Egyptische bouwkunst.
Op 09-11-2012 21:18:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter: Respect voor een gebouw? Voor een hoop stenen?
No shit, Sherlock
Op 09-11-2012 21:22:12 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
qutrex: Tja.. er zijn inderdaad heel wat mensen die menen dat er vele duizenden jaren geleden iets als een interstellaire klussenbus gevuld met bouwvakkers rond vloog die desgewenst wat hoogstaande bouwkundige klussen wensten te verrichten, maar enig bewijs daarvoor is er natuurlijk niet.

Neemt niet weg dat wij ons ook heden ten dage nauwelijks kunnen voorstellen dat die oude beschavingen tot het creeren van al dat moois in staat waren. Of je het nou hebt over die schitterende gebouwen of voorwerpen.....

Vooralnog weten de weinige afbeeldingen van (beweerdelijk) gebruikte gereedschappen niet echt te overtuigen.
Op 09-11-2012 21:23:03 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Yiha:
Samblo:
Loppe:


Ik vind ook dat de complexiteit van de pyramides hier een beetje teniet gedaan wordt. Het is niet omdat ze niet door alien-technologie of whatever gebouwd zijn dat ze daarom minder waard zijn ofzo.
Nogal veel respectloze reacties, ik denk dat er niemand in staat is in deze tijd (zelfs met de huidige technologie) om ze na te bouwen.

Waarom denk je dat? De techneuten en aannemers zien geen technische problemen, enkel financiële. Welke reacties vind je respectloos naar de GP? Ik heb enorm veel respect voor dit gebouw, maar het blijft mensenwerk en geen onoverwinnelijk bovennatuurlijk iets waar het geheim van het universum in verborgen is. Juist dit soort mystificaties zijn een belediging voor dit wonder van Egyptische bouwkunst.

Ik denk niet dat het mogelijk zou zijn om zoiets groots op te zetten zonder mystieke achtergrond. Enkel een tirannieke farao alleen kan dit imo nooit bewerkstelligen.
Op 09-11-2012 21:23:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Samblo:
Pieter:
Respect voor een gebouw? Voor een hoop stenen?

Ja hoor, waarom niet? Ik kan ook respect hebben voor een schilderij of een beeld. Ik denk dat de waterscheiding hier zit tussen mensen die respect hebben voor het inzicht en inzet van de Egyptenaren en de mensen die dit gebouw aanbidden. Dat laatste vind ik persoonlijk bijzonder raar.
Op 09-11-2012 21:25:29 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter:
Loppe:
Samblo:
Loppe:


Ik vind ook dat de complexiteit van de pyramides hier een beetje teniet gedaan wordt. Het is niet omdat ze niet door alien-technologie of whatever gebouwd zijn dat ze daarom minder waard zijn ofzo.
Nogal veel respectloze reacties, ik denk dat er niemand in staat is in deze tijd (zelfs met de huidige technologie) om ze na te bouwen.

Waarom denk je dat? De techneuten en aannemers zien geen technische problemen, enkel financiële. Welke reacties vind je respectloos naar de GP? Ik heb enorm veel respect voor dit gebouw, maar het blijft mensenwerk en geen onoverwinnelijk bovennatuurlijk iets waar het geheim van het universum in verborgen is. Juist dit soort mystificaties zijn een belediging voor dit wonder van Egyptische bouwkunst.

Ik denk niet dat het mogelijk zou zijn om zoiets groots op te zetten zonder mystieke achtergrond. Enkel een tirannieke farao alleen kan dit imo nooit bewerkstelligen.

Dus omdat jouw inlevingsvermogen tekortschiet, is het dus niet door de Egyptenaren zelf gebouwd?
Ik vind dat behoorlijk respectloos, als ik eerlijk ben.
No shit, Sherlock
Op 09-11-2012 21:27:41 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Samblo:
Loppe:

Ik denk niet dat het mogelijk zou zijn om zoiets groots op te zetten zonder mystieke achtergrond. Enkel een tirannieke farao alleen kan dit imo nooit bewerkstelligen.

Bedoel je met mystieke achtergrond een gedeeld religieus corpus dat de bevolking inspireerde of bedoel je iets wat boven de bekende natuurwetten uitstijgt?
Op 09-11-2012 21:28:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter:
Samblo:
Pieter:
Respect voor een gebouw? Voor een hoop stenen?

Ja hoor, waarom niet? Ik kan ook respect hebben voor een schilderij of een beeld. Ik denk dat de waterscheiding hier zit tussen mensen die respect hebben voor het inzicht en inzet van de Egyptenaren en de mensen die dit gebouw aanbidden. Dat laatste vind ik persoonlijk bijzonder raar.

Het spijt me. Ik kan geen respect hebben voor dingen. Wel voor mensen die die dingen verzinnen en/of maken
No shit, Sherlock
Op 09-11-2012 21:29:24 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Samblo:
qutrex:

Vooralnog weten de weinige afbeeldingen van (beweerdelijk) gebruikte gereedschappen niet echt te overtuigen.

Tja, er zijn mensen die die gereedschappen in praktijk uitproberen en voila: graniet kan gezaagd worden met koper en zand. Als je waarschijnlijkere en bewijsbaardere theorieën hebt hoor ik ze graag..
Op 09-11-2012 21:29:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Samblo:
Pieter:

Het spijt me. Ik kan geen respect hebben voor dingen. Wel voor mensen die die dingen verzinnen en/of maken

Dus omdat Rembrandt dood is mag je de Nachtwacht in je open haard opstoken?
Op 09-11-2012 21:31:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter:
Samblo:
Pieter:

Het spijt me. Ik kan geen respect hebben voor dingen. Wel voor mensen die die dingen verzinnen en/of maken

Dus omdat Rembrandt dood is mag je de Nachtwacht in je open haard opstoken?

Ja. Uiteindelijk verdient Rembrandt mijn respect omdat hij zoiets moois heeft gemaakt. Maar de Nachtwacht is een schilderij. Een ding.

Edit. Als ik iets voel voor een ding is dat omdat ik iets voel voor de mens die achter het ding schuilgaat. Maar dat maakt niet dat dat ding opeens respect moet krijgen. Het heeft waarde door zijn achtergrond.
Misschien bedoel je met jouw respect wat anders?
No shit, Sherlock
Op 09-11-2012 21:35:21 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Yiha:
Samblo:
Loppe:

Ik denk niet dat het mogelijk zou zijn om zoiets groots op te zetten zonder mystieke achtergrond. Enkel een tirannieke farao alleen kan dit imo nooit bewerkstelligen.

Bedoel je met mystieke achtergrond een gedeeld religieus corpus dat de bevolking inspireerde of bedoel je iets wat boven de bekende natuurwetten uitstijgt?

De mensen daar hadden een sterk geloof (of mss zelf zekerheid) in een leven na de dood. Ik denk dat dit er veel mee te maken had.
Op 09-11-2012 21:37:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
qutrex:
Samblo:
Tja, er zijn mensen die die gereedschappen in praktijk uitproberen en voila: graniet kan gezaagd worden met koper en zand. Als je waarschijnlijkere en bewijsbaardere theorieën hebt hoor ik ze graag..


Tuurlijk .... Met veel pijn en moeite weten ze enkele centimeters diep door het harde gesteente te dringen. Zal ik ook beslist niet ontkennen. Probeer alleen die enorme (relatieve) moeite/inspanning eens af te zetten tegen de gigantische hoeveelheid (bouw)materiaal, kunstwerken, sierraden etc die gevonden is. Hoeveel tijd, manuren, gereedschappen heeft dat alles wel niet moeten vergen ? Dat is m.i. ook het onbegrijpbare. We kunnen ons dat nauwelijks voorstellen en worden feitelijk er toe gedwongen om uit te gaan van andere (ons onbekende) technieken en gereedschappen.
Op 09-11-2012 21:38:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
Pieter:
Samblo:
Pieter:

Het spijt me. Ik kan geen respect hebben voor dingen. Wel voor mensen die die dingen verzinnen en/of maken

Dus omdat Rembrandt dood is mag je de Nachtwacht in je open haard opstoken?

Ja. Uiteindelijk verdient Rembrandt mijn respect omdat hij zoiets moois heeft gemaakt. Maar de Nachtwacht is een schilderij. Een ding.

Hoewel ik niet zo'n fan ben van het opstoken van cultureel erfgoed, ben ik het toch wel met Pieter eens. Rembrandt is degene die het respect verdient, niet het schilderij. Ik vind het Haags Gemeentemuseum (het gebouw dus) een schitterend kunstwerk, maar het is Berlage die mijn respect heeft. En niet te vergeten de mensen die het gebouwd hebben.
Is it electrickery?
Op 09-11-2012 21:40:39 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
qutrex:
Samblo:
Tja, er zijn mensen die die gereedschappen in praktijk uitproberen en voila: graniet kan gezaagd worden met koper en zand. Als je waarschijnlijkere en bewijsbaardere theorieën hebt hoor ik ze graag..


Tuurlijk .... Met veel pijn en moeite weten ze enkele centimeters diep door het harde gesteente te dringen. Zal ik ook beslist niet ontkennen. Probeer alleen die enorme (relatieve) moeite/inspanning eens af te zetten tegen de gigantische hoeveelheid (bouw)materiaal, kunstwerken, sierraden etc die gevonden is. Hoeveel tijd, manuren, gereedschappen heeft dat alles wel niet moeten vergen ? Dat is m.i. ook het onbegrijpbare. We kunnen ons dat nauwelijks voorstellen en worden feitelijk er toe gedwongen om uit te gaan van andere (ons onbekende) technieken en gereedschappen.

Hmm, ze hadden erg veel mensen en erg veel tijd. En geen internet enzo. Maar dat neemt natuurlijk niet weg dat het een indrukwekkende prestatie is.
Is it electrickery?
Op 09-11-2012 21:42:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Samblo:
Loppe:

De mensen daar hadden een sterk geloof (of mss zelf zekerheid) in een leven na de dood. Ik denk dat dit er veel mee te maken had.

Dan zijn we het eens.
Op 09-11-2012 21:43:26 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Samblo:
qutrex:
Samblo:
Tja, er zijn mensen die die gereedschappen in praktijk uitproberen en voila: graniet kan gezaagd worden met koper en zand. Als je waarschijnlijkere en bewijsbaardere theorieën hebt hoor ik ze graag..


Tuurlijk .... Met veel pijn en moeite weten ze enkele centimeters diep door het harde gesteente te dringen. Zal ik ook beslist niet ontkennen. Probeer alleen die enorme (relatieve) moeite/inspanning eens af te zetten tegen de gigantische hoeveelheid (bouw)materiaal, kunstwerken, sierraden etc die gevonden is. Hoeveel tijd, manuren, gereedschappen heeft dat alles wel niet moeten vergen ? Dat is m.i. ook het onbegrijpbare. We kunnen ons dat nauwelijks voorstellen en worden feitelijk er toe gedwongen om uit te gaan van andere (ons onbekende) technieken en gereedschappen.

Het is niet voor niets dat graniet zelden gezaagd werd: enkel voor de meest heilige doeleinden. Als het makkelijk geweest zou zijn was er veel meer graniet gezaagd. Vier maanden zagen voor een sarcofaag is echt niet overdreven inspanning voor de oude Egyptenaren. We worden er dus helemaal niet toe gedwongen om uit te gaan van ons onbekende gereedschappen. Slechts het geringschatten van de inzet en handigheid van de ambachtslui dwingt je tot zoiets drastisch. Zolang er geen aanwijzingen worden gevonden voor ander gereedschap ga ik er gewoon vanuit dat het gebeurd is met het gereedschap dat er gevonden is, dat ze zelf afgebeeld hebben en waarvan ook nog eens bewezen is dat het mogelijk is om die materialen mee te bewerken.
Op 09-11-2012 21:48:08 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Samblo:
Emie :

Hoewel ik niet zo'n fan ben van het opstoken van cultureel erfgoed, ben ik het toch wel met Pieter eens. Rembrandt is degene die het respect verdient, niet het schilderij. Ik vind het Haags Gemeentemuseum (het gebouw dus) een schitterend kunstwerk, maar het is Berlage die mijn respect heeft. En niet te vergeten de mensen die het gebouwd hebben.

Mijn eerste respect gaat naar de maker, maar ik vind dat je ook respect kan hebben voor een voorwerp op zich. Sterker nog, dat respect is volgens mij een van de eerste voorwaarden voor het in stand houden van een beschaving.
Op 09-11-2012 21:49:56 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter:
Samblo:
Emie :

Hoewel ik niet zo'n fan ben van het opstoken van cultureel erfgoed, ben ik het toch wel met Pieter eens. Rembrandt is degene die het respect verdient, niet het schilderij. Ik vind het Haags Gemeentemuseum (het gebouw dus) een schitterend kunstwerk, maar het is Berlage die mijn respect heeft. En niet te vergeten de mensen die het gebouwd hebben.

Mijn eerste respect gaat naar de maker, maar ik vind dat je ook respect kan hebben voor een voorwerp op zich. Sterker nog, dat respect is volgens mij een van de eerste voorwaarden voor het in stand houden van een beschaving.

Mee eens. Maar dat is geen respect voor die hoop stenen, maar voor de (oude) cultuur.
No shit, Sherlock
Op 09-11-2012 21:52:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
avondwandelaar:
Emie :
qutrex:
Samblo:
Tja, er zijn mensen die die gereedschappen in praktijk uitproberen en voila: graniet kan gezaagd worden met koper en zand. Als je waarschijnlijkere en bewijsbaardere theorieën hebt hoor ik ze graag..


Tuurlijk .... Met veel pijn en moeite weten ze enkele centimeters diep door het harde gesteente te dringen. Zal ik ook beslist niet ontkennen. Probeer alleen die enorme (relatieve) moeite/inspanning eens af te zetten tegen de gigantische hoeveelheid (bouw)materiaal, kunstwerken, sierraden etc die gevonden is. Hoeveel tijd, manuren, gereedschappen heeft dat alles wel niet moeten vergen ? Dat is m.i. ook het onbegrijpbare. We kunnen ons dat nauwelijks voorstellen en worden feitelijk er toe gedwongen om uit te gaan van andere (ons onbekende) technieken en gereedschappen.

Hmm, ze hadden erg veel mensen en erg veel tijd. En geen internet enzo. Maar dat neemt natuurlijk niet weg dat het een indrukwekkende prestatie is.

Het lijkt me niet veel anders dan in deze tijd. Werk is werk. Tegenwoordig heb je (nog) mensen die hun hele leven aan de lopende band staan. Als je er maar voor betaald krijgt...
we vliegen er weer eens lekker in
Op 09-11-2012 21:53:41 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
qutrex:
Samblo:
Zolang er geen aanwijzingen worden gevonden voor ander gereedschap ga ik er gewoon vanuit dat het gebeurd is met het gereedschap dat er gevonden is, dat ze zelf afgebeeld hebben en waarvan ook nog eens bewezen is dat het mogelijk is om die materialen mee te bewerken.


En daar heb ik het dus een beetje moeilijk mee. Mijn voorouders kwamen uit Italie en ik ben als heel klein knulletje opgegroeid tussen de marmer en granietplaten en andere harde steensoorten. Het staat mij heel goed voor de geest hoeveel moeite het kostte om van al dat grof materiaal iets moois te maken, vaak met behulp van slechts enkele zwaardere electrische machines. Maar veelal (zeker bij afwerking) was het handwerk...

En dan neem ik alleen maar al die tienduizenden hardstenen vazen in gedachte... Met zeer dunne wanden.. Dat kunnen we zelfs nu nog niet maken, ondanks alle technische mogelijkheden die tot onze beschikking staan.
En da's m.i. een beetje vreemd, althans nauwelijks te bevatten. Wat hadden die oude vaklieden voor kennis (die we blijkbaar nu niet meer hebben) en welke gereedschappen e.d. werden er gebruikt ? En waar kwam die kennis vandaan ? ;-)
Op 09-11-2012 21:58:00 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Samblo: @ Qutrex: waar baseer je op dat we die vazen nu niet kunnen maken?
http://www.thompsonmonuments.com/granite_vases.html
http://www.alibaba.com/showroom/granite-vase.html

Ik ben ook echt benieuwd naar de precieze kennis van de ambachtslieden, net zoals iedereen kan ik daar slechts naar gissen. Met gissen heb ik wel een voorkeur voor een 'educated guess'. We weten dat dioriet en vuursteen harder is dan graniet. We weten ook dat saffier en topaas prima gebruikt kunnen worden voor de afwerking en details. We weten ook dat het silica in zand graniet weg slijpt. We weten ook dat er geen afbeeldingen of andere aanwijzingen van high tech zijn gevonden. Wat bedoel je met 'waar kwam de kennis vandaan?'? Waar komt kennis ueberhaupt vandaan? Door trial and error, door kennis van de elementen, door generaties en generaties vaklui. Ik proef dat je wilt impliceren dat de Egyptenaren nooit zelf tot dit soort kennis zouden kunnen komen, maar hopelijk lees ik je verkeerd.
Op 09-11-2012 22:11:28 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter:
Samblo:
@ Qutrex: waar baseer je op dat we die vazen nu niet kunnen maken?
http://www.thompsonmonuments.com/granite_vases.html
http://www.alibaba.com/showroom/granite-vase.html

Ik ben ook echt benieuwd naar de precieze kennis van de ambachtslieden, net zoals iedereen kan ik daar slechts naar gissen. Met gissen heb ik wel een voorkeur voor een 'educated guess'. We weten dat dioriet en vuursteen harder is dan graniet. We weten ook dat saffier en topaas prima gebruikt kunnen worden voor de afwerking en details. We weten ook dat het silica in zand graniet weg slijpt. We weten ook dat er geen afbeeldingen of andere aanwijzingen van high tech zijn gevonden. Wat bedoel je met 'waar kwam de kennis vandaan?'? Waar komt kennis ueberhaupt vandaan? Door trial and error, door kennis van de elementen, door generaties en generaties vaklui. Ik proef dat je wilt impliceren dat de Egyptenaren nooit zelf tot dit soort kennis zouden kunnen komen, maar hopelijk lees ik je verkeerd.

Had ik ook niet ergens een linkje naar een onderzoek (pdf) over het maken van dat soort vazen geplaatst?
Wie heeft het ergens paraat?
No shit, Sherlock
Op 09-11-2012 22:16:55 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Op 09-11-2012 22:22:17 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Veteo:
qutrex:

En dan neem ik alleen maar al die tienduizenden hardstenen vazen in gedachte... Met zeer dunne wanden.. Dat kunnen we zelfs nu nog niet maken, ondanks alle technische mogelijkheden die tot onze beschikking staan.

Google maar eens op Granieten grafvazen. Voor € 100, kunnen ze die al leveren, dus veel moeite kan het maken niet kosten.
Fluitje van een cent, tegenwoordig.
You don't know what you've got until it's gone...
Op 09-11-2012 22:22:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Op 09-11-2012 22:29:12 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Samblo:

Goede link! Vraag aan qutex: als er technologieën waren die wij nu niet kennen waarom gebruikten de egyptenaren dan ook stenen boren? Die zijn toch ruimschoots aangetroffen, inclusief de gebruikssporen die wijzen op hard werk.
Op 09-11-2012 22:32:54 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie : Ik neem aan dat men in die tijd ook niet dacht: "Balen zeg, dat we zo hard moeten werken, over een paar duizend jaar hebben ze elektrisch gereedschap en wij moeten het met kloptstenen en koperen beitels doen..." Net als in elke tijd deed men het met de kennis en techniek van die tijd.
Is it electrickery?
Op 09-11-2012 22:36:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
hugo: De (goeie) link die Pieter gaf gaat (vooral) over kalksteen. Niet over graniet en dioriet.
Ik treed Qutrex bij. Ik voel met mijn klompen aan dat hij, in tegenstelling met ander reageerders vanuit pure theorie, ook uit ervaring spreekt.
Ik blijf erbij, wil je me overtuigen, maak dan maar eens zo een ding. Met die primitieve middelen. (Niet zoals nu, met laser of watersnijder.)
Theoretisch kan het, Oke. Maar ik heb er geen weet van dat er iemand dit nog echt gedaan heeft de laatste 3000 jaar.
DansFans: je dance, donc je suis.
Op 10-11-2012 0:25:28 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Samblo:
hugo:
De (goeie) link die Pieter gaf gaat (vooral) over kalksteen. Niet over graniet en dioriet.
Ik treed Qutrex bij. Ik voel met mijn klompen aan dat hij, in tegenstelling met ander reageerders vanuit pure theorie, ook uit ervaring spreekt.
Ik blijf erbij, wil je me overtuigen, maak dan maar eens zo een ding. Met die primitieve middelen. (Niet zoals nu, met laser of watersnijder.)
Theoretisch kan het, Oke. Maar ik heb er geen weet van dat er iemand dit nog echt gedaan heeft de laatste 3000 jaar.

Leg me dan eens uit waarom men dan voor andere werkzaamheden terugviel op steen en koper?
Op 10-11-2012 0:38:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
hugo:
Samblo:
hugo:
De (goeie) link die Pieter gaf gaat (vooral) over kalksteen. Niet over graniet en dioriet.
Ik treed Qutrex bij. Ik voel met mijn klompen aan dat hij, in tegenstelling met ander reageerders vanuit pure theorie, ook uit ervaring spreekt.
Ik blijf erbij, wil je me overtuigen, maak dan maar eens zo een ding. Met die primitieve middelen. (Niet zoals nu, met laser of watersnijder.)
Theoretisch kan het, Oke. Maar ik heb er geen weet van dat er iemand dit nog echt gedaan heeft de laatste 3000 jaar.

Leg me dan eens uit waarom men dan voor andere werkzaamheden terugviel op steen en koper?

Omdat het andere gereedschap niet (meer) beschikbaar was?
Omdat ander gereedschap te kostbaar was? Zeldzaam? Voorbehouden voor...
DansFans: je dance, donc je suis.
Op 10-11-2012 0:44:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
hugo: Vroeger had in de Lage Landen iedere regio zijn eigen olieslagers. Velen daarvan stookten lak(verf). ieder met hun eigen recept. Dat werd angstvallig geheim gehouden. (Economisch voordeel, concurrentie...)
Tegenwoordig weet niemand nog hoe er toen lak gemaakt werd.

Geloof me, graniet werken tot een elegante vaas: niet eenvoudig.
(Ik wil eerst zien, en dan geloven.)
DansFans: je dance, donc je suis.
Op 10-11-2012 0:48:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
psixty4:
hugo:
Samblo:
hugo:
De (goeie) link die Pieter gaf gaat (vooral) over kalksteen. Niet over graniet en dioriet.
Ik treed Qutrex bij. Ik voel met mijn klompen aan dat hij, in tegenstelling met ander reageerders vanuit pure theorie, ook uit ervaring spreekt.
Ik blijf erbij, wil je me overtuigen, maak dan maar eens zo een ding. Met die primitieve middelen. (Niet zoals nu, met laser of watersnijder.)
Theoretisch kan het, Oke. Maar ik heb er geen weet van dat er iemand dit nog echt gedaan heeft de laatste 3000 jaar.

Leg me dan eens uit waarom men dan voor andere werkzaamheden terugviel op steen en koper?

Omdat het andere gereedschap niet (meer) beschikbaar was?
Omdat ander gereedschap te kostbaar was? Zeldzaam? Voorbehouden voor...

Weer meegenomen door de aliens toen ze hier vertrokken natuurlijk.
It's all a figment of imagination!
Op 10-11-2012 0:48:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
hugo: 't is niet omdat we tegenwoordig verf kunnen maken -beter dan destijds- dat we nu weten hoe het toen gedaan werd. Nog steeds niet.
En wie het theoretisch uitzoekt: ga je gang maar eens in de praktijk.
DansFans: je dance, donc je suis.
Op 10-11-2012 0:51:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Samblo:
hugo:
't is niet omdat we tegenwoordig verf kunnen maken -beter dan destijds- dat we nu weten hoe het toen gedaan werd. Nog steeds niet.
En wie het theoretisch uitzoekt: ga je gang maar eens in de praktijk.

Vind dat verf wel een goed voorbeeld: hoe precies weten we inderdaad niet, wat we wel weten is dat die oude verf niet werd gemaakt van synthetische stoffen en wel werd gemaakt met de middelen en technieken die toen bekend waren. Voor de lak van de olieslagers worden geen aliens of geheime kennis uit Atlantis voorondersteld. Waarom gebeurd dit bij de Egyptenaren wel? En als die geheime kennis er was en verloren is gegaan na de bouw van de Grote Piramide, waarom bouwden de Egyptenaren daarna nog steeds grootschalig? Ik begrijp dat je niet zomaar alles aan wilt nemen, maar je weigert ook op wat voor manier dan ook mee te denken hoe het dan wel gedaan zou kunnen zijn.
Op 10-11-2012 1:06:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Samblo: Voor minder dan 70 dollar heb je trouwens een handgesneden granieten vaas: http://www.amazon.com/Granite-Monument-Vase-Indian-4-75/dp/B0035Z075K

Staal is trouwens zachter dan dioriet of vuursteen, zachter dan silica en zeker zachter dan saffier of topaas. Begin toch het idee te krijgen dat al die mensen die 'uit de praktijk' roepen dat het niet mogelijk is gewoon niet willen dat het mogelijk is...

edit: als je graniet handmatig met stalen gereedschap kan bewerken, waarom kan het dan niet met stenen die even hard of harder zijn?
(bericht gewijzigd op 10/11/2012 1:46)
Op 10-11-2012 1:12:17 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter:
hugo:
't is niet omdat we tegenwoordig verf kunnen maken -beter dan destijds- dat we nu weten hoe het toen gedaan werd. Nog steeds niet.
En wie het theoretisch uitzoekt: ga je gang maar eens in de praktijk.

Maar wat is je punt in dezen?
Als we nu niet weten hoe het toen ging, is de enige mogelijke conclusie dat we nu niet weten hoe het toen ging.
Waarom moeten we dan concluderen dat er rare dingesen bij moeten zijn komen kijken? Het is niet "ik weet het niet dus vreemde machten", maar "ik weet het niet dus moeten we het onderzoeken".
No shit, Sherlock
Op 10-11-2012 1:16:36 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gas: Dat akkefietje hebben we toch ook met cement/beton gehad? De Egyptenaren gebruikten het, de Romeinen verfijnden het en waar de Romeinen het nog gebruikten om het Colosseum op te trekken, heeft men het recept voor deze substantie pas in de 18e eeuw weer herontdekt.
Op 10-11-2012 11:00:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Phoenix:
Pieter:
hugo:
't is niet omdat we tegenwoordig verf kunnen maken -beter dan destijds- dat we nu weten hoe het toen gedaan werd. Nog steeds niet.
En wie het theoretisch uitzoekt: ga je gang maar eens in de praktijk.

Maar wat is je punt in dezen?
Als we nu niet weten hoe het toen ging, is de enige mogelijke conclusie dat we nu niet weten hoe het toen ging.
Waarom moeten we dan concluderen dat er rare dingesen bij moeten zijn komen kijken? Het is niet "ik weet het niet dus vreemde machten", maar "ik weet het niet dus moeten we het onderzoeken".

Ik heb het hier nog geschreven ; het is niet meer dan logisch dat wij niet (goed meer) weten hoe antieke culturen hun gebouwen en producten realiseerden, de ervaring/het vakmanschap is immers tesamen met de antieke culturen verdwenen. Ik begrijp dus niet waarom zoveel mensen in 'hocus-pocus' en/of in 'antieke vergevorderde technologie' beginnen te geloven als het over antieke architectuur en antieke voorwerpen gaat.
Ardet nec consumitur ... En daar wordt niet mee gelachen eh mannekes ... en madammekes ... !!
Op 10-11-2012 11:00:42 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gas: ik ook niet, iemand schreef het al eerder; de st Jan in Den Bosch is ook gebouwd in een tijd dat men het nog met handgereedschappen moest doen en ik heb nog nooit gehoord dat iemand dacht dat dit met behulp van aliens gebeurd moet zijn.
Op 10-11-2012 11:02:55 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Phoenix:
Samblo:
hugo:
't is niet omdat we tegenwoordig verf kunnen maken -beter dan destijds- dat we nu weten hoe het toen gedaan werd. Nog steeds niet.
En wie het theoretisch uitzoekt: ga je gang maar eens in de praktijk.

Vind dat verf wel een goed voorbeeld: hoe precies weten we inderdaad niet, wat we wel weten is dat die oude verf niet werd gemaakt van synthetische stoffen en wel werd gemaakt met de middelen en technieken die toen bekend waren. Voor de lak van de olieslagers worden geen aliens of geheime kennis uit Atlantis voorondersteld. Waarom gebeurd dit bij de Egyptenaren wel? En als die geheime kennis er was en verloren is gegaan na de bouw van de Grote Piramide, waarom bouwden de Egyptenaren daarna nog steeds grootschalig? Ik begrijp dat je niet zomaar alles aan wilt nemen, maar je weigert ook op wat voor manier dan ook mee te denken hoe het dan wel gedaan zou kunnen zijn.

Samblo ; "Ik begrijp dat je niet zomaar alles aan wilt nemen, maar je weigert ook op wat voor manier dan ook mee te denken hoe het dan wel gedaan zou kunnen zijn."

Dat vind ik ook. Het is veel gemakkelijker voortdurend halstarrig te beweren 'dat kan niet' dan met een constructieve mentaliteit onderzoek te doen. Ik begrijp dat je stelt : 'dat men dan maar eens zo'n vaas voor mijn ogen maakt', maar dan zul je ook moeten aanvaarden dat het lang zal duren vooraleer men met antieke gereedschappen hetzelfde vakmanschap bereikt als de Oude Egyptenaren met hun hardstenen vazen ...
Ardet nec consumitur ... En daar wordt niet mee gelachen eh mannekes ... en madammekes ... !!
Op 10-11-2012 11:28:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sar:
Pieter: Als we nu niet weten hoe het toen ging, is de enige mogelijke conclusie dat we nu niet weten hoe het toen ging.


Een scherp detail, Pieter! Zoals ik weleens uit een ander blog heb gelezen, kan het ook zo zijn dat mensen over 4000 jaar hetzelfde onderzoek zullen doen naar ons. Ze zullen misschien dingen zeggen als: "Hoe hebben ze al die kleine computer-onderdelen kunnen maken? Waarom aanbaden deze mensen een Appel op hun laptop?" Los van de mogelijke discussie dat de machines/technieken dan ook wel ergens te herleiden zijn, vergeten we weleens dat we ook in onze tijd met bijzondere technieken bezig zijn, waarvan voorzichtig kan worden gezegd dat de mensheid dit niet eerder heeft bereikt.

Daardoor is het ondanks duizenden jaren terug, nog steeds realistisch in wat de Egyptenaren hebben gecreëerd. Het mystieke voor mij zit in de feiten dat deze beschaving met (honderd)duizenden mensen iets voor elkaar heeft gekregen onder een bewind van leiders (farao's, hoge priesters etc.). Ze werden niet zozeer aangestuurd door onbekende (buitenaardse?) grootheden zelf, maar door de beeldvorming ervan. De Goden werden aanbeden als de machten die alles in het bestaan (in wat is) in handen hadden. De Egyptenaren gingen daar in, voor die tijd, uiterst extreme vaardigheden mee om. Als je grote groepen mensen tot actie weet over te halen, kun je bergen verzetten. Het is een bepaalde staat van bewustzijn waar ik persoonlijk sterk in geloof. Kijk maar eens naar onze huidige tijd. De banken zijn als het ware onze farao's en het volk draagt bij aan hun gestelde idealen. (is ff heel kort door de bocht hoor). Ik denk dat we met deze reeks blogs hele interessante stof in handen hebben, de reden waarom ik mij actiever aansluit bij GW.
Leef niet je droom, maar leef het doorzien van die droom!
Op 10-11-2012 11:39:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sar:
Gas:
Dat akkefietje hebben we toch ook met cement/beton gehad? De Egyptenaren gebruikten het, de Romeinen verfijnden het en waar de Romeinen het nog gebruikten om het Colosseum op te trekken, heeft men het recept voor deze substantie pas in de 18e eeuw weer herontdekt.


Ik lees deze info nu net terug na het plaatsen van mijn reactie. Precies hetgeen waar ik mijn reactie op wilde verlengen, als daar mogelijk vragen over komen. Sommige uitvindingen van nu, zijn al honderden jaren geleden eerder uitgevonden. Het verschil zit m vaak in verfijning of verbeterde toepassingen waarom bepaalde vondsten weer terugkeren.
Leef niet je droom, maar leef het doorzien van die droom!
Op 10-11-2012 11:44:00 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
hugo: Jullie 'believers' willen gelijk krijgen zonder bewijs?

De voorbeelden van Sam: hand carved is machinaal geboord en gedraaid. Dikwandig. (Ik heb in Egypte steen met handgereedschap zien bewerken. Kan iedere toerist gaan doen. Mooie alabasteren dingen, geen graniet.)

Samblo: 'maar je weigert ook op wat voor manier dan ook mee te denken hoe het dan wel gedaan zou kunnen zijn.'???
Ik geef gewoon toe dat ik het niet weet. (Ben ik je verder nog iets verplicht?) Heb al veel ingebracht? Of duld je geen tegenwind? Andere meningen?

Ik heb er nooit vreemde machten, hocus-pocus of AA bijgehaald.Blijkbaar wordt me dat (alweer) automatisch toegedicht omdat ik het in sommige dingen niet eens ben met de mainstream op GW.
(Ik hoef geen label, dank u.)

Beweren dat iets kan is ook maar een geloof. Bewijzen is nog iets anders. Doe maar...

DansFans: je dance, donc je suis.
Op 10-11-2012 11:45:17 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gas: dat het kan is toch al bewezen; die vazen bestaan gewoon.
HOE het kan, dat is misschien nog niet 100% duidelijk, maar dan denk ik aan het cement/beton verhaal, toch een product waarvan wij niet erg onder de indruk zijn tegenwoordig, een product dat door de Egyptenaren en Romeinen volop gebruikt werd maar waarvan de moderne mens pas in de 18e eeuw het recept hervond.
Op 10-11-2012 11:49:27 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
A. Hemelwandelaar:
Phoenix:

Ik begrijp dus niet waarom zoveel mensen in 'hocus-pocus' en/of in 'antieke vergevorderde technologie' beginnen te geloven als het over antieke architectuur en antieke voorwerpen gaat.


Waarheid als een koe. Begrijpen doe je door je in te leven in de positie van een ander. Begrijpen doe je pas als je zonder oordeel luistert naar een ander. Het heeft niet altijd iets te maken met feiten, maar met waarden.

Iemand een mafketel noemen omdat hij anders in het leven staat zal je bij dat begrijpen niet gaan helpen ben ik bang..

"When an inner situation is not made concious, it appears outside as fate" ~ C.G. Jung
Op 10-11-2012 11:58:56 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
A. Hemelwandelaar:
Gas:
dat het kan is toch al bewezen; die vazen bestaan gewoon.
HOE het kan, dat is misschien nog niet 100% duidelijk, maar dan denk ik aan het cement/beton verhaal, toch een product waarvan wij niet erg onder de indruk zijn tegenwoordig, een product dat door de Egyptenaren en Romeinen volop gebruikt werd maar waarvan de moderne mens pas in de 18e eeuw het recept hervond.


Ja en zo'n brilliante uitvinding is het niet eens. Het is zo'n beetje het meest vervuilende wat we momenteel produceren, terwijl we met hennep en kalkmengels een materiaal kunnen maken dat sterker en lichter is...
"When an inner situation is not made concious, it appears outside as fate" ~ C.G. Jung
Op 10-11-2012 12:00:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gas:
A. Hemelwandelaar:

Ja en zo'n brilliante uitvinding is het niet eens. Het is zo'n beetje het meest vervuilende wat we momenteel produceren, terwijl we met hennep en kalkmengels een materiaal kunnen maken dat sterker en lichter is...


Dat vervuilende aspect van (niet expres vervuild) beton wist ik niet, heb je daar een link voor?
Op 10-11-2012 12:05:42 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
hugo:
Phoenix:
Samblo:

Ik begrijp dat je niet zomaar alles aan wilt nemen, maar je weigert ook op wat voor manier dan ook mee te denken hoe het dan wel gedaan zou kunnen zijn.


Dat vind ik ook. Het is veel gemakkelijker voortdurend halstarrig te beweren 'dat kan niet' dan met een constructieve mentaliteit onderzoek te doen. ....


Ik denk dat ik hier zelf het begrip 'jewel-tipping' -waar Samblo nu nogal mee schermt- heb aangebracht.

Het wordt als theoretische mogelijkheid nu haast als bewijs opgevoerd door jullie. Terwijl het enkel theorie is. Voor zover ik weet zijn er geen antiek juweltippedtools gevonden. En is er ook geen idee hoe die naar analogie met hedendaagse zagen en boren , zouden kunnen gemaakt zijn.
(Geloven maakt blind. Openstaan voor mogelijkheden is niet fout, en het is niet verstandig enkel open te staan voor die mogelijkheden die in je eigen theorie of geloof passen.)
DansFans: je dance, donc je suis.
Op 10-11-2012 12:13:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
hugo:
Gas:
A. Hemelwandelaar:

Ja en zo'n brilliante uitvinding is het niet eens. Het is zo'n beetje het meest vervuilende wat we momenteel produceren, terwijl we met hennep en kalkmengels een materiaal kunnen maken dat sterker en lichter is...


Dat vervuilende aspect van (niet expres vervuild) beton wist ik niet, heb je daar een link voor?


't Is vooral de productie die vervuilend is. (Uitgehard is het behoorlijk inert.)
DansFans: je dance, donc je suis.
Op 10-11-2012 12:16:33 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Samblo:
hugo:

(Geloven maakt blind. Openstaan voor mogelijkheden is niet fout, en het is niet verstandig enkel open te staan voor die mogelijkheden die in je eigen theorie of geloof passen.)

Dat ben ik met je eens. Ik sta ook open voor mogelijkheden, maar dan moet er toch wel iets van bewijslast voor die mogelijkheden zijn. Wanneer je kritiekloos alles open laat zonder ooit te schiften in wat reëel en irreëel is zal je nooit tot kennis komen. Hieronder 2 filmpjes hoe handmatig graniet uitgehakt wordt. Weliswaar met stalen gereedschap, maar aangezien de Egyptenaren steensoorten die harder waren dan staal tot hun beschikking hadden en boortechnieken waarbij die steensoorten ingezet werden mag het ontbreken van staal geen argument zijn.

Op 10-11-2012 12:43:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
arim:
Phoenix:

Ik heb het hier nog geschreven ; het is niet meer dan logisch dat wij niet (goed meer) weten hoe antieke culturen hun gebouwen en producten realiseerden, de ervaring/het vakmanschap is immers tesamen met de antieke culturen verdwenen. Ik begrijp dus niet waarom zoveel mensen in 'hocus-pocus' en/of in 'antieke vergevorderde technologie' beginnen te geloven als het over antieke architectuur en antieke voorwerpen gaat.


Omdat alle oude culturen het over goden, reuzen, slangen/draken, vreemde vliegende voertuigen, verzonken continenten, ea hebben. Zelfs de Egyptenaren met hun herrijzenismachine om de zonnegod Ra in het uitspansel, en de mythe van Atlantis.
Men heeft ook eeuwen bijzondere krachten toegekend aan de graal en de speer etc. Dus waarom niet aan een antiek gebouw?
Op 10-11-2012 13:06:58 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
arim: Gezien het feit dat Khufu zo'n 2000 jaar lang een aanbeden mythologisch/religieus persoon is, vergelijkbaar met Christus, zie ook de werderopstand/herrijzenis, is het feit dat een inscriptie van zijn naam is gevonden niet echt een bewijs van iets.
Op 10-11-2012 13:09:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Samblo:
arim:
Gezien het feit dat Khufu zo'n 2000 jaar lang een aanbeden mythologisch/religieus persoon is, vergelijkbaar met Christus, zie ook de werderopstand/herrijzenis, is het feit dat een inscriptie van zijn naam is gevonden niet echt een bewijs van iets.

Khufu is niet 2000 jaar lang aanbeden. Hij werd tijdens zijn leven aanbeden, omdat er toen geen keus was, werd daarna afgeserveerd als tiran en pas 2000 jaar na zijn dood was er in de 26e dynastie een cultus die hem als god vereerde. De hiëroglief met zijn naam is aanbracht op een stuk graniet tijdens de bouw van de piramide, niet daarna (of iemand moet de piramide hebben afgebroken en herbouwd en verweringssporen hebben aangebracht over de graffiti heen). De vergelijking met Christus en Khufu is helemaal vergezocht en doet totaal geen recht aan beide verhalen.
Op 10-11-2012 13:16:16 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
hugo: Het blijft theorie versus praktijk.
De filmpjes kloppen. Maar je redenering niet.
Wat je met staal kan, kan je daarom nog niet met steen.
Ik heb in ondergelopen steengroeven gedoken waar kernen van 60cm doormeter, metersdiep waren uitgeboord. Dat kon decennia geleden al met staal. Maar niet eeuwen geleden met steen.

Filmpje 2 toont aandoenlijk het verschil tussen een amateur en een prof.
Het gebruik van splijtijzers heb ik op mijn site onder steenbewerking ook beschreven. Dat kan gedeeltelijk ook met houten wiggen.

Voor beide filmpjes geldt dat je het gebruik van staal niet mag doortrekken naar steen. Met staal op staal kloppen kan, met steen op steen heeft een ander effect. Doe maar...
(De beste kwaliteit) vuursteen is harder dan staal. Daardoor ook breekbaar als glas. Je kan er mee schuren en snijden, maar niet op kloppen. Je slaat het gewoon stuk.
Dus je theorie gaat in de praktijk echt niet op.
DansFans: je dance, donc je suis.
Op 10-11-2012 13:29:58 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
denker:
tommiejay:
zo is het sinbad en hugo...beter kwijt dan rijk...


Hoe was het ook weer, de profeet in eigen huis word verketterd.

Jammer dat velen vandaag de dag nog steeds niet willen inzien dat ze niet en nooit in vrijheid zullen leven maar in een gouden gevangenis leven waarin we leven als slaven.

Ipv. accepteren wat voor tommiejay belangrijk is in zijn leven als zijnde zijn waarheid, menen we hem hier te moeten afkraken.
Iemand die zelfvoorzienend door het leven wil gaan nemen we toch ook zoals hij/zij is, vanwaar die tegenstand en afkeer jegens andersdenkenden.
Je hoeft er toch niet aan deel te nemen of is je dat dwingend opgelegd geworden. Dacht het niet.
Respect voor anderen hebben laat toch zien dat men ook respect verdiend of zijn we al zover heen dat wij bepalen wat iemand moet denken en vooral niet ons moet tegenspreken.

Dat tommiejay er een andere denk en leefwijze op nahouden wil, ja en maakt hem dat tot een mindere mens?

We hebben allemaal onze eigenaardigheden maar om erbij te horen passen we ons aan en accepteren vaak dingen die we zelf niet willen.
Op 10-11-2012 16:46:48 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
hugo:
denker:
tommiejay:
zo is het sinbad en hugo...beter kwijt dan rijk...


Hoe was het ook weer, de profeet in eigen huis word verketterd.

Jammer dat velen vandaag de dag nog steeds niet willen inzien dat ze niet en nooit in vrijheid zullen leven maar in een gouden gevangenis leven waarin we leven als slaven.

Ipv. accepteren wat voor tommiejay belangrijk is in zijn leven als zijnde zijn waarheid, menen we hem hier te moeten afkraken.
Iemand die zelfvoorzienend door het leven wil gaan nemen we toch ook zoals hij/zij is, vanwaar die tegenstand en afkeer jegens andersdenkenden.
Je hoeft er toch niet aan deel te nemen of is je dat dwingend opgelegd geworden. Dacht het niet.
Respect voor anderen hebben laat toch zien dat men ook respect verdiend of zijn we al zover heen dat wij bepalen wat iemand moet denken en vooral niet ons moet tegenspreken.

Dat tommiejay er een andere denk en leefwijze op nahouden wil, ja en maakt hem dat tot een mindere mens?

We hebben allemaal onze eigenaardigheden maar om erbij te horen passen we ons aan en accepteren vaak dingen die we zelf niet willen.

Bovenstaande zijn TJ's eigen woorden.
Los van hoe je ze wil interpreteren...
Als niet-goed-ziende gaan rondkarren zonder bril en erop vertrouwen dat je x-de zintuig je tijdig inlicht over obstakels is onverantwoord, en geen kwestie van er een andere denk- en leefwijze op nahouden.
DansFans: je dance, donc je suis.
Op 10-11-2012 16:54:32 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
denker: Hugo,

Natuurlijk ligt het aan de interpretatie, maar dat rondkarren zonder bril en er op vertrouwen dat het wel goed gaat, zie ik heel vaak op de openbare weg gebeuren en vooral in ons land, waar men met alcohol, drugs of zonder enig respect voor medeweggebruikers op de wegen rondkarren en dan met een air van onaantastbaarheid, waarbij vaak slachtoffers te betreuren zijn en de daders wegens ontoerekeningsvatbaarheid vrijuit gaan. Of daar mensen bij zitten die voor de rechter beweren dat zij vertrouwden op een x gave of zintuig betwijfel ik dan ook.

Maar we dwalen af van het eigenlijke onderwerp en tommiejay kan over zijn visie altijd een bijdrage indienen om zo een discussie te openen.
Op 10-11-2012 17:15:28 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sinbad: Als je een altaar moet aanbidden die 100den jaren is gebruikt om mensen te offeren om je ego te kunnen ontleden ben je naar mijns inziens niet helemaal lekker, maarja iedereen het zijne en ik het mijne
100 km is niet ver behalve als je het moet lopen
Op 10-11-2012 17:16:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
denker:
Hugo,

Natuurlijk ligt het aan de interpretatie, maar dat rondkarren zonder bril en er op vertrouwen dat het wel goed gaat, zie ik heel vaak op de openbare weg gebeuren en vooral in ons land, waar men met alcohol, drugs of zonder enig respect voor medeweggebruikers op de wegen rondkarren en dan met een air van onaantastbaarheid, waarbij vaak slachtoffers te betreuren zijn en de daders wegens ontoerekeningsvatbaarheid vrijuit gaan. Of daar mensen bij zitten die voor de rechter beweren dat zij vertrouwden op een x gave of zintuig betwijfel ik dan ook.

Maar we dwalen af van het eigenlijke onderwerp en tommiejay kan over zijn visie altijd een bijdrage indienen om zo een discussie te openen.

Ligt een beetje aan de sterkte van je bril ook. Als je -1 hebt kun je nog best zonder bril rijden. Ik kan me daar beter niet aan wagen met mijn -8 en mouches volantes.
Is it electrickery?
Op 10-11-2012 17:27:59 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
tommiejay: "Capice Gas?"

"Dus eigenlijk wil je nog steeds meer dan je zelf kan?

Beste Gas

Ja, ik wil meer van mezelf. Omdat ik weet wat erin zit. Die zintuigen die ik bezit en waarvan het gebruik mij nog onbekend is..

De kennis zit in mijn bio-energetisch gehele wezen, moem het 'zijn'. Mijn 'lichamen' maar die kennis ben ik lang geleden vergeten.

Ik had jet geluk mensen en plekken te ontmoeten op het juiste moment in mijn leven. Ik was er blijkbaar klaar voor. Mijn leraar de oude gids zei me; 'the place called you. welcome home;

Die mensen hielden mij een spiegel voor en leerden me wat ik moest doen om een start te maken mijn zintuigen te gaan oefenen.

Die raad heb ik opgevolgd en sindsdien is er elke moment dat ik bewust leef en dat betekent in mijn leven vanaf het moment dat ik mijn ogen ope totdat ik ze weer sluit s'avonds. Er is iets voor mij te leren elke dag weer.

Ik ben net zo gevormd door het leven wat achter men ligt en wat me is aangeleerd als zijnde, de' waarheid'. Ik had daar lang voor nodig om er afstand van te kunnen nemen,. Beter uitsluitend naar mijn gevoel te luisteren i.p.v. naar mijn verstand DUS (voor mij) mijn ego. Ik wil meer van het geluksgevoel waarvan ik al zoveel heb. Maar dat is een andere dan materiele hebzucht. Dat is de zucht naar het 'een beter mens worden'. Het gaat hand in hand.

Het proces van de onwikkeling van de zintuigen begint vanzelf. Daar hoef ik niets voor te doen.

Gewoon mij anders opstellen naar buiten toe. Naar mijn omgeving.
Meer mijzelf de kans te geven mijn eigen grenzen vooraf te stellen en niet alles direct uit handen te geven.

Aanpassen aan anderen als een kameleon. Achterblijvend met een gevoel van onvrede. Zo had ik meer dan veertig jaar van mijn leven al doorgebracht.

Het eerste waarmee ik ben gestart is de 'relativiteit van materieel bezit' tegenover alles wat echt is en bovenal alles wat kitch is.

Het kinkt naief...

Hoop dat ik kunnen verklaren wat mijn 'meer' betekent voor mij.

Groet
Op 10-11-2012 17:30:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
soepie: Veel getallen zijn de revu gepasseerd,ook heb ik veel zwevende reacties gezien ik zelf bekijk de piramides puur van uit een technische mogelijk of onmogelijkheid.Graag zou ik een visie hebben op het volgende,bewezen is dat de piramides in een patroon staan met andere plaatsen op de wereld en deze zijn getalsmatig net zo zuiver als de piramides zelf. Er zijn nog al wat wiskundige met een niet "zwevende" mening die hier vast een antwoord op hebben.
Op 10-11-2012 17:33:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
soepie:
Veel getallen zijn de revu gepasseerd,ook heb ik veel zwevende reacties gezien ik zelf bekijk de piramides puur van uit een technische mogelijk of onmogelijkheid.Graag zou ik een visie hebben op het volgende,bewezen is dat de piramides in een patroon staan met andere plaatsen op de wereld en deze zijn getalsmatig net zo zuiver als de piramides zelf. Er zijn nog al wat wiskundige met een niet "zwevende" mening die hier vast een antwoord op hebben.

Oja, is dat bewezen?
Is it electrickery?
Op 10-11-2012 17:36:17 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
tommiejay: Denker,

Een wijsheid uitgesproken door een wijs man. Amen

Respect tonen voor een andere mening kweekt wederzijds respect en verheft de mens. Het is uiting van het goede in de mens. Zijn liefde voor de naaste en zijn vermogen tot het 'geven'.

Op 10-11-2012 17:37:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gas:
tommiejay:

Hoop dat ik kunnen verklaren wat mijn 'meer' betekent voor mij.

Groet


er naar streven om het beste uit jezelf te halen kan ik alleen maar toejuichen en ik besef dat iedereen daar zijn eigen weg in moet vinden.
Alleen, ik vind het zo jammer voor je, en dat meen ik serieus, zonder te willen bashen of zo, dat je daar blijkbaar een piramide voor nodig hebt; dat lijkt me behoorlijk beperkend in je groei eerlijk gezegd.
Het zou handiger zijn als je jouw staat van 'zijn', ook thuis, op je bank, in je tuin, midden in de drukke stad, kon bereiken, tussen mensen die met hun dagelijkse bezigheden bezig zijn.

Het gevoel dat je beschrijft, lijkt me niet exclusief voor enkele mysterieuze gebouwen in deze wereld; ik heb het ook ervaren terwijl ik machtige natuurfenomenen mocht aanschouwen. Maar dat valt inmiddels vrij gemakkelijk terug te halen, thuis, op mn eigen bank.
(bericht gewijzigd op 10/11/2012 17:39)
Op 10-11-2012 17:38:31 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
Gas:
tommiejay:

Hoop dat ik kunnen verklaren wat mijn 'meer' betekent voor mij.

Groet


er naar streven om het beste uit jezelf te halen kan ik alleen maar toejuichen en ik besef dat iedereen daar zijn eigen weg in moet vinden.
Alleen, ik vind het zo jammer voor je, en dat meen ik serieus, zonder te willen bashen of zo, dat je daar blijkbaar een piramide voor nodig hebt; dat lijkt me behoorlijk beperkend in je groei eerlijk gezegd.
Het zou handiger zijn als je jouw staat van 'zijn', ook thuis, op je bank, in je tuin, midden in de drukke stad, kon bereiken, tussen mensen die met hun dagelijkse bezigheden bezig zijn.

Het gevoel dat je beschrijft, lijkt me niet exclusief voor enkele mysterieuze gebouwen in deze wereld; ik heb het ook ervaren terwijl ik machtige natuurfenomenen mocht aanschouwen. Maar dat valt inmiddels vrij gemakkelijk terug te halen, thuis, op mn eigen bank.

Precies wat ik denk. Het zit niet in een piramide. Het zit in jezelf. In ieder van ons.
Is it electrickery?
Op 10-11-2012 17:42:56 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
qutrex:
tommiejay:

Respect tonen voor een andere mening kweekt wederzijds respect en verheft de mens.


Tot zover ben ik het wel met je eens. Maar dat is geen vrijbrief om van wie dan ook te verlangen dat er vrolijk met je mee gezweeft gaat worden.
Ik prefereer iig om zoveel als mogelijk met beide benen op de grond te blijven staan.

Ik kom nog even terug op de link die gisterenavond ( 22:29:12 ) door Gas werd geplaatst. Dat pdf-je was me bekend, en is uiterst interessant. Maar is het jullie ook zo opgevallen dat in dat stuk heel erg voorzichtig wordt omgegaan met de geopperde werkwijze ? Veelvuldig wordt aangegeven dat men iets veronderstelt of het idee heeft of denkt etc etc...
En dat bedoel ik iedere keer weer: we hebben geen enkele zekerheid. Gisterenavond zijn ook links geplaatst naar wat hedendaagse voor weinig geld te koop zijnde granieten vazen/urnen.
Denk svp niet dat die uitsluitend met de hand zijn gemaakt, laat staan op de wijze waarop ze door de oude vaklieden in Egypte werden gemaakt.
De huidige dikwandige vazen zijn gewoon machinaal gemaakt (zoals Hugo terecht opmerkt).
Ik blijf me verbazen over die oude handwerklieden en kan alleen maar een mateloze bewondering voor ze opbrengen. Met zulke primitieve middelen zoveel moois maken... te gek ! Denk alleen maar aan die dunne schalen met omgeslagen randen/hoeken... Dat kunnen we nu echt niet maken...


Op 10-11-2012 17:57:56 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
hugo:
denker:
Hugo,

Natuurlijk ligt het aan de interpretatie, maar dat rondkarren zonder bril en er op vertrouwen dat het wel goed gaat, zie ik heel vaak op de openbare weg gebeuren en vooral in ons land, waar men met alcohol, drugs of zonder enig respect voor medeweggebruikers op de wegen rondkarren en dan met een air van onaantastbaarheid, waarbij vaak slachtoffers te betreuren zijn en de daders wegens ontoerekeningsvatbaarheid vrijuit gaan. Of daar mensen bij zitten die voor de rechter beweren dat zij vertrouwden op een x gave of zintuig betwijfel ik dan ook.

Maar we dwalen af van het eigenlijke onderwerp en tommiejay kan over zijn visie altijd een bijdrage indienen om zo een discussie te openen.

Eens. Is even gevaarlijk.
Maar die zullen zelden hun 'drive' ook nog eens op messias-achtige toon aanhalen als remedie tegen kanker. Ook dat vind ik gevaarlijk.

Hoort ook niet in dit blog over de GP.
DansFans: je dance, donc je suis.
Op 10-11-2012 18:06:16 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Samblo:
qutrex:
Maar is het jullie ook zo opgevallen dat in dat stuk heel erg voorzichtig wordt omgegaan met de geopperde werkwijze ? Veelvuldig wordt aangegeven dat men iets veronderstelt of het idee heeft of denkt etc etc...

Dat is eigen aan een wetenschappelijk artikel. Dat is ook de reden dat ik meer en meer een voorkeur krijg voor wetenschappelijke publicaties tegenover pseudowetenschappelijke lectuur. Het uitgaan van fundamentele twijfel is eerlijker qua methode dan het verkondigen van religieuze waarheden.
qutrex:
die oude handwerklieden en kan alleen maar een mateloze bewondering voor ze opbrengen. Met zulke primitieve middelen zoveel moois maken... te gek ! Denk alleen maar aan die dunne schalen met omgeslagen randen/hoeken... Dat kunnen we nu echt niet maken...

Die bewondering is terecht. Hoe de Egyptenaren het toen precies deden blijft giswerk, maar het is beter bij giswerk te werken met de data die je tot je beschikking hebt dan allerlei zaken te vooronderstellen die in de bredere context grotere anomalieën oproepen dan ze verklaren.
Op 10-11-2012 18:10:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gas: bedoel je nu dat ze meer vragen oproepen dan ze beantwoorden?
Op 10-11-2012 18:16:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Samblo:
Gas:
bedoel je nu dat ze meer vragen oproepen dan ze beantwoorden?

Hugo en qutrex zijn zo wijs om niet met Atlantische of buitenaardse technologie aan te komen zetten, ze geven geen verklaring, dus kunnen er ook niet meer vragen opgeroepen worden. Wanneer je echter wel high-tech gaat inzetten om deze vazen te verklaren loop je tegen allerlei problemen op die nog lastiger te verklaren zijn dan deze vazen op zich.
Op 10-11-2012 18:19:30 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gas:
Samblo:
Gas:
bedoel je nu dat ze meer vragen oproepen dan ze beantwoorden?

Hugo en qutrex zijn zo wijs om niet met Atlantische of buitenaardse technologie aan te komen zetten, ze geven geen verklaring, dus kunnen er ook niet meer vragen opgeroepen worden. Wanneer je echter wel high-tech gaat inzetten om deze vazen te verklaren loop je tegen allerlei problemen op die nog lastiger te verklaren zijn dan deze vazen op zich.

oh, daarmee ben ik het ook mee eens, maar ik begreep dat niet uit de anomalieën (als zijnde afwijkingen of onregelmatigheden), in de context die je noemde.
Op 10-11-2012 18:23:55 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
qutrex: @ Samblo: helemaal met je eens.

Ik blijf me echter afvragen waar die kennis opeens vandaan kwam; nagenoeg vanuit het niets.

Alleen maar omdat ze toen de tijd en de mankracht hadden ? Omdat ze onder de knoet zaten van een meedogeloze en veeleisende heerser ?
Waarom en waardoor zoveel geavanceerder dan in de omliggende landstreken ?
Wie het weet mag het zeggen....
Op 10-11-2012 18:26:41 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gas: zou het niet zo zijn dat juist de kunstwerken in de omgeving van de Farao werden gebouwd, dat alle rijkdommen vooral daar te vinden zijn waar de macht zat en dat hetgeen waar de normale bevolking het mee moest doen al lang verloren is gegaan?
Net zoals alleen de rijke, oude Griekse cultuur is blijven bestaan, en de oude, rijke Chinese cultuur.
Ook hier is weinig over van oude, gewone bewoners, terwijl de 'rijke bouwwerken' zijn blijven staan voor het nageslacht.

OK, ik zeg het maar op z'n jan-boeren-fluitjes, maar ik hoop dat mn bedoeling toch duidelijk is.
Op 10-11-2012 18:32:33 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sinbad: Vroeger, toen we nog houten guldens hadden was iedereen rijk
100 km is niet ver behalve als je het moet lopen
Op 10-11-2012 18:34:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Samblo:
qutrex:
@ Samblo: helemaal met je eens.

Ik blijf me echter afvragen waar die kennis opeens vandaan kwam; nagenoeg vanuit het niets.

Alleen maar omdat ze toen de tijd en de mankracht hadden ? Omdat ze onder de knoet zaten van een meedogeloze en veeleisende heerser ?
Waarom en waardoor zoveel geavanceerder dan in de omliggende landstreken ?
Wie het weet mag het zeggen....

Die kennis kwam niet nagenoeg uit het niets. Er is zo'n duizend jaar bloeiende cultuur voorafgaand aan het oude koninkrijk geweest, culturen die ook weer handelscontact hadden met het huidige Syrië en Palestina. Ook waren ze niet perse geavanceerder dan de Mesopotamiërs.
Op 10-11-2012 18:34:33 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
qutrex:
Samblo:


Ik breng deze door Samblo geplaatste video nog even onder de aandacht.
Als je nou toch ziet hoeveel moeite men moet doen en hoeveel tijd het kost om met veel geweld van een stuk ruw graniet een hoogst eenvoudige voederbak te maken...
En als je dan al die tienduizenden vazen en andere kunstvoorwerpen voor de geest haalt. Veelal heel erg dunwandig met "oren" uit een stuk... Dat is toch een grandioze en voor ons nauwelijks te bevatten prestatie ?
Op 10-11-2012 18:36:43 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gas:
qutrex:
Samblo:


Ik breng deze door Samblo geplaatste video nog even onder de aandacht.
Als je nou toch ziet hoeveel moeite men moet doen en hoeveel tijd het kost om met veel geweld van een stuk ruw graniet een hoogst eenvoudige voederbak te maken...
En als je dan al die tienduizenden vazen en andere kunstvoorwerpen voor de geest haalt. Veelal heel erg dunwandig met "oren" uit een stuk... Dat is toch een grandioze en voor ons nauwelijks te bevatten prestatie ?


Zeker weten, daar dingt toch niemand iets op af? Het is geniaal vakmanschap en het is algemeen bekend dat we daar in de loop der jaren, zelfs eeuwen steeds minder van hebben.
Op 10-11-2012 18:41:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
arim:
Gas:
qutrex:
Samblo:


Ik breng deze door Samblo geplaatste video nog even onder de aandacht.
Als je nou toch ziet hoeveel moeite men moet doen en hoeveel tijd het kost om met veel geweld van een stuk ruw graniet een hoogst eenvoudige voederbak te maken...
En als je dan al die tienduizenden vazen en andere kunstvoorwerpen voor de geest haalt. Veelal heel erg dunwandig met "oren" uit een stuk... Dat is toch een grandioze en voor ons nauwelijks te bevatten prestatie ?


Zeker weten, daar dingt toch niemand iets op af? Het is geniaal vakmanschap en het is algemeen bekend dat we daar in de loop der jaren, zelfs eeuwen steeds minder van hebben.

Wat een onzin. Van schrijven in hout, steen, zijn we in de laatste jaren gekomen tot schrijven en gegevens opslag in the "cloud".
Op 11-11-2012 2:09:26 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
avondwandelaar:
arim:
Gas:
qutrex:
Samblo:


Ik breng deze door Samblo geplaatste video nog even onder de aandacht.
Als je nou toch ziet hoeveel moeite men moet doen en hoeveel tijd het kost om met veel geweld van een stuk ruw graniet een hoogst eenvoudige voederbak te maken...
En als je dan al die tienduizenden vazen en andere kunstvoorwerpen voor de geest haalt. Veelal heel erg dunwandig met "oren" uit een stuk... Dat is toch een grandioze en voor ons nauwelijks te bevatten prestatie ?


Zeker weten, daar dingt toch niemand iets op af? Het is geniaal vakmanschap en het is algemeen bekend dat we daar in de loop der jaren, zelfs eeuwen steeds minder van hebben.

Wat een onzin. Van schrijven in hout, steen, zijn we in de laatste jaren gekomen tot schrijven en gegevens opslag in the "cloud".

Dat vind ik dus het toppunt van domheid, die gegevensopslag in 'the cloud'. Een stroomstoringen je hebt geen toegang tot je gegevens meer. Wat heeft dat trouwens met vakmanschap te maken?
we vliegen er weer eens lekker in
Op 11-11-2012 9:35:33 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
arim:

Wat een onzin. Van schrijven in hout, steen, zijn we in de laatste jaren gekomen tot schrijven en gegevens opslag in the "cloud".

Nou... Die Cloud is zeker een technisch hoogstandje. Echter is het qua beschaving en kunstmatige afhankelijkheden een zéér discutabele zet. Alle kennis komt er extern door te liggen.

Persoonlijk vind ik het zelfs een domme zet. Temeer omdat kinderen tegenwoordig geleerd wordt om dingen op te zoeken ipv ze echt leren. Het mag geen hersenvervanging worden. Neem in die situatie de elektriciteit weg en je hebt stront aan de knikker. Alle info, het summum van onze beschaving, is in één klap weg. Zowel ikzelf als vele ICT'ers met mij zijn niet zo blij met de cloudbenadering. Qua informatieopslag kun je uiteindelijk nog het best met natuurlijke producten werken. Steen. Of computers die werken op organische processen ipv (aan de bron) op verbrandings- of stoomprocessen. Maar ja, die zijn niet beschikbaar dus we zijn nog afhankelijk van uitputbare voorraden. Een afhankelijkheid koppelen aan een afhankelijkheid, dat lijkt me niet wijs. Toch niet op lange termijn en zonder rendabel stroomalternatief.
United as one. Divided by zero.
Op 11-11-2012 10:16:25 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
psixty4:
3.14po:
arim:

Wat een onzin. Van schrijven in hout, steen, zijn we in de laatste jaren gekomen tot schrijven en gegevens opslag in the "cloud".

Nou... Die Cloud is zeker een technisch hoogstandje. Echter is het qua beschaving en kunstmatige afhankelijkheden een zéér discutabele zet. Alle kennis komt er extern door te liggen.Zelfs Niburu neemt deel aan de cloud :Gelukkig heeft de amerikaanse regering op tijd in gegrepen en is het met de cloudbustingmachine van Wilhelm Reich nooit iets geworden.
It's all a figment of imagination!
Op 11-11-2012 10:34:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sinbad: 3.14po helemaal mee eens maar de andere kant dankzij Cloud/internet kan iedereen overal zijn info halen dankzij Cloud/Internet kunnen wij van de Piri-kaart genieten/bestuderen en discusieren
ofwel vrij naar de heer Cruyf: Ieder nadeel hebt zijn voordeel
100 km is niet ver behalve als je het moet lopen
Op 11-11-2012 10:34:49 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gas:
arim:
Gas:
qutrex:
Samblo:


Ik breng deze door Samblo geplaatste video nog even onder de aandacht.
Als je nou toch ziet hoeveel moeite men moet doen en hoeveel tijd het kost om met veel geweld van een stuk ruw graniet een hoogst eenvoudige voederbak te maken...
En als je dan al die tienduizenden vazen en andere kunstvoorwerpen voor de geest haalt. Veelal heel erg dunwandig met "oren" uit een stuk... Dat is toch een grandioze en voor ons nauwelijks te bevatten prestatie ?


Zeker weten, daar dingt toch niemand iets op af? Het is geniaal vakmanschap en het is algemeen bekend dat we daar in de loop der jaren, zelfs eeuwen steeds minder van hebben.

Wat een onzin. Van schrijven in hout, steen, zijn we in de laatste jaren gekomen tot schrijven en gegevens opslag in the "cloud".


Ik had het over vakmanschap, niet speciaal over de opslag van media, niet over technologie, gewoon over eerlijk, ouderwets vakmanschap.
Op 11-11-2012 12:22:14 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
arim:
avondwandelaar:
arim:
Gas:
qutrex:
Samblo:


Ik breng deze door Samblo geplaatste video nog even onder de aandacht.
Als je nou toch ziet hoeveel moeite men moet doen en hoeveel tijd het kost om met veel geweld van een stuk ruw graniet een hoogst eenvoudige voederbak te maken...
En als je dan al die tienduizenden vazen en andere kunstvoorwerpen voor de geest haalt. Veelal heel erg dunwandig met "oren" uit een stuk... Dat is toch een grandioze en voor ons nauwelijks te bevatten prestatie ?


Zeker weten, daar dingt toch niemand iets op af? Het is geniaal vakmanschap en het is algemeen bekend dat we daar in de loop der jaren, zelfs eeuwen steeds minder van hebben.

Wat een onzin. Van schrijven in hout, steen, zijn we in de laatste jaren gekomen tot schrijven en gegevens opslag in the "cloud".

Dat vind ik dus het toppunt van domheid, die gegevensopslag in 'the cloud'. Een stroomstoringen je hebt geen toegang tot je gegevens meer. Wat heeft dat trouwens met vakmanschap te maken?

Heb je wel helemaal door hoe de cloud werkt?
Die is niet weg bij een stroomstoring. Het is opslag in de ether. En bij een stroomstoring kom je ook niet tot je gegevens op een pc. En wat het te maken heeft met vakmanschap? Dat is nou een domme vraag. Het is uiterst kundig vakmanschap, alleen niets met stenen en beitels.
Op 11-11-2012 14:38:23 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
arim:
Gas:


Ik had het over vakmanschap, niet speciaal over de opslag van media, niet over technologie, gewoon over eerlijk, ouderwets vakmanschap.

En atenen als een piramide opstapelen vereist geen technologie?
Het is gewoon onzin te stellen dat ons vakmanschap door de eeuwen minder is geworden. Deze is anders geworden.
Op 11-11-2012 14:41:28 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gas: geloof er niks van, er zijn nog maar weinig mensen die überhaupt de tijd nemen om een bv beeld, of dat nu een vaas is of anderszins, uit een harde steen te hakken en polijsten.
Op 11-11-2012 14:43:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Samblo: @ Arim: Gas verwijst met het woord vakmanschap naar ambacht. Het zelf met je eigen handen iets maken. De ambachten verdwijnen meer en meer. Juist door de grootschalige technologie. Je kan dus zeggen dat we als gehele mensheid een groter technologisch vermogen hebben, maar dat er toch minder vakmanschap bestaat.
Op 11-11-2012 14:50:28 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sinbad: Ja we moeten onze laatste ambachtsmensen koesteren
100 km is niet ver behalve als je het moet lopen
Op 11-11-2012 15:54:54 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
avondwandelaar:
arim:
avondwandelaar:
arim:
Gas:
qutrex:
Samblo:


Ik breng deze door Samblo geplaatste video nog even onder de aandacht.
Als je nou toch ziet hoeveel moeite men moet doen en hoeveel tijd het kost om met veel geweld van een stuk ruw graniet een hoogst eenvoudige voederbak te maken...
En als je dan al die tienduizenden vazen en andere kunstvoorwerpen voor de geest haalt. Veelal heel erg dunwandig met "oren" uit een stuk... Dat is toch een grandioze en voor ons nauwelijks te bevatten prestatie ?


Zeker weten, daar dingt toch niemand iets op af? Het is geniaal vakmanschap en het is algemeen bekend dat we daar in de loop der jaren, zelfs eeuwen steeds minder van hebben.

Wat een onzin. Van schrijven in hout, steen, zijn we in de laatste jaren gekomen tot schrijven en gegevens opslag in the "cloud".

Dat vind ik dus het toppunt van domheid, die gegevensopslag in 'the cloud'. Een stroomstoringen je hebt geen toegang tot je gegevens meer. Wat heeft dat trouwens met vakmanschap te maken?

Heb je wel helemaal door hoe de cloud werkt?
Die is niet weg bij een stroomstoring. Het is opslag in de ether. En bij een stroomstoring kom je ook niet tot je gegevens op een pc. En wat het te maken heeft met vakmanschap? Dat is nou een domme vraag. Het is uiterst kundig vakmanschap, alleen niets met stenen en beitels.
Ja hoor, ik weet hoe cloud werkt. Enige tijd geleden was er een stroomstoring in Ierland, en bepaalde diensten waren wereldwijd niet toegankelijk omdat die servers in Ierland stonden - dus ik hoef zelf geen stroomstoring te hebben om toch last van een stroomstoring te hebben.
Vragen zijn trouwens zelden dom. Mensen die antwoorden met "dat is nou een domme vraag" zijn het vaak wel.
we vliegen er weer eens lekker in
Op 11-11-2012 19:55:04 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Phoenix:
qutrex:
tommiejay:

Respect tonen voor een andere mening kweekt wederzijds respect en verheft de mens.


Tot zover ben ik het wel met je eens. Maar dat is geen vrijbrief om van wie dan ook te verlangen dat er vrolijk met je mee gezweeft gaat worden.
Ik prefereer iig om zoveel als mogelijk met beide benen op de grond te blijven staan.

Ik kom nog even terug op de link die gisterenavond ( 22:29:12 ) door Gas werd geplaatst. Dat pdf-je was me bekend, en is uiterst interessant. Maar is het jullie ook zo opgevallen dat in dat stuk heel erg voorzichtig wordt omgegaan met de geopperde werkwijze ? Veelvuldig wordt aangegeven dat men iets veronderstelt of het idee heeft of denkt etc etc...
En dat bedoel ik iedere keer weer: we hebben geen enkele zekerheid. Gisterenavond zijn ook links geplaatst naar wat hedendaagse voor weinig geld te koop zijnde granieten vazen/urnen.
Denk svp niet dat die uitsluitend met de hand zijn gemaakt, laat staan op de wijze waarop ze door de oude vaklieden in Egypte werden gemaakt.
De huidige dikwandige vazen zijn gewoon machinaal gemaakt (zoals Hugo terecht opmerkt).
Ik blijf me verbazen over die oude handwerklieden en kan alleen maar een mateloze bewondering voor ze opbrengen. Met zulke primitieve middelen zoveel moois maken... te gek ! Denk alleen maar aan die dunne schalen met omgeslagen randen/hoeken... Dat kunnen we nu echt niet maken...

qutrex ; "Denk alleen maar aan die dunne schalen met omgeslagen randen/hoeken..."

Je denkt toch niet dat die randen/hoeken omgeslagen werden ? Zij werden uitgeboord/uitgekerfd. De fout die hier gemaakt wordt bij het bespreken van de hardstenen vazen is dat er geen rekening mee gehouden wordt dat deze vazen uitgeboord werden nadat uit een stuk hardsteen een ruwe vaasvorm was gewonnen, ook weer door boren en ruw shapen met hamerstenen. De vazen werden nooit beslagen, enkel geboord, gekerft en gepolijst met behulp van heel resistent kwartshoudend woestijnzand.
Ardet nec consumitur ... En daar wordt niet mee gelachen eh mannekes ... en madammekes ... !!
Op 12-11-2012 0:44:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie : @Phoenix: 'workgangs', 'shapen'. Er sluipt Engels in uw Vlaams, potscherfverdorie.
Is it electrickery?
Op 12-11-2012 0:57:53 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Phoenix:
Emie :
@Phoenix: 'workgangs', 'shapen'. Er sluipt Engels in uw Vlaams, potscherfverdorie.

I'm so sorry ...
Ardet nec consumitur ... En daar wordt niet mee gelachen eh mannekes ... en madammekes ... !!
Op 12-11-2012 8:25:17 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Phoenix:
arim:
Gas:


Ik had het over vakmanschap, niet speciaal over de opslag van media, niet over technologie, gewoon over eerlijk, ouderwets vakmanschap.

En atenen als een piramide opstapelen vereist geen technologie?
Het is gewoon onzin te stellen dat ons vakmanschap door de eeuwen minder is geworden. Deze is anders geworden.

Heel correct ! En het antieke vakmanschap verdween tesamen met de antieke culturen.
Ardet nec consumitur ... En daar wordt niet mee gelachen eh mannekes ... en madammekes ... !!
Op 12-11-2012 8:30:58 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
qutrex:
Phoenix:

qutrex ; "Denk alleen maar aan die dunne schalen met omgeslagen randen/hoeken..."

Je denkt toch niet dat die randen/hoeken omgeslagen werden ?


Nee hoor. Ik probeerde snel de bewuste schalen te duiden.

Ik had natuurlijk ook kunnen verwijzen naar de vazen/schalen die werden uitgeboord/uitgekerfd, waarbij de fout die hier gemaakt wordt bij het bespreken van de hardstenen vazen was dat er geen rekening mee gehouden wordt dat deze vazen uitgeboord werden nadat uit een stuk hardsteen een ruwe vaasvorm was gewonnen, ook weer door boren en ruw shapen met hamerstenen; dat de vazen nooit werden beslagen, enkel geboord, gekerft en gepolijst met behulp van heel resistent kwartshoudend woestijnzand,

maar dat vond ik zo lang.... lol !
Op 12-11-2012 10:40:00 | Kudos: 3 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden